Singelresor till Cinque Terre | Go Active Travel

Cinque Terre Italien Cinque Terre för dig som reser ensam

Cinque Terre med de idylliska fiskebyarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är ett av Italiens mest besökta resmål. Här får ni garanterat en vandringssemester utöver det vanliga. Området erbjuder en unik kombination av havsnära vandringsleder längs den hisnande vackra kusten, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. 

De senaste decennierna har området blivit en het destination även för vandringsturister, då det bästa sättet att utforska trakten är just till fots. Tillsammans med expertråd från vår lokalguide har Go Active utvecklat ett vandringsprogram som kombinerar en del av de mest kända turerna med några mer gömda och mindre turisttäta pärlor. Och resan är mycket mer än bara vandring. Vi gör besök i flera intressanta byar och lär oss deras fascinerande historia. Vi hinner även uppleva kusten från vattnet med en båttur den dagen då vi besöker Portofino. Dessutom ges flera tillfällen då vi njuter av Liguriens enastående mat och vin. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Läs mer om våra singelresor

Cinque Terres bästa

 • Vi kan Cinque Terre och Portofino!
 • Välkända vandringsleden Sentiero Azzuro mellan de ”Fem små byarna”
 • Båtturen längs kusten och besök i pittoreska Portofino

Avgångar

7 – 14 apr

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 7 april 09:25 - 12:05
Milano Linate - Stockholm Arlanda 14 april 13:00 - 15:40
16 950 SEK 3 platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Milano Linates flygplats till hotellet cirka 2,5 timme. 

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra trerättersmiddagar exklusive dryck
 • En picknicklunch
 • En pestokurs med vin
 • Fri tillgång till hotellets spa
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Båttur Portofino – Santa Margherita Ligure
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Dubbelrum för eget bruk: 1 300 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Due Mari

  Hotel Due Mari är ett familjärt och omtyckt boende med bra läge, mitt mellan två stränder, i byn Sestri Levante. Hotellet är inrett i klassisk italiensk stil och bjuder på mycket genuin charm. Rummen är enkla men typiska för denna del av Italien. 

  På hotellet finns en utomhuspool med saltvatten, samt en inomhuspool och hälsocenter där olika välgörande behandlingar kan bokas till. 
  Härifrån har ni nära till ett bra utbud av restauranger och små butiker.

Vandringsprogram

Den större delen av de vandringarna vi gör i Cinque Terre anser vi är lättvandrat. Utmaningen med vandringen är att vi ofta startar och avslutar turerna på branta stigar. Det handlar oftast om relativt korta partier men det kännas som ansträngande. Bitvis kan underlaget också upplevas som utmanande, ibland med ojämna trappor huggna i stenen. Men vi går i lugnt tempo och tar gott om pauser så att alla känner sig bekväma. Turerna är inte särskilt långa, och vi går sällan över en mil om dagen. Samtidigt hinner vi njuta av vår omgivning och ta in den magiska atmosfär som Cinque Terre bjuder oss på. Resan passar både dig som är van vandrare såväl som nybörjare med en viss grundkondition, god balans och klarar av att gå i ojämna trappor. Vandringsstavar rekommenderas varmt.

Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga orter.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna programmet kan därför ändras från en vecka till en annan.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Dag 1

Vi landar med vårt direktflyg i Milano och åker raka vägen till Sestri Levante och vårt hotell. Efter vi checkat in på Hotel Due Mari har vi resten av eftermiddagen för att ta en titt på den trevliga orten Sestri Levante.

Dag 2

Vi startar vår första vandringsdag direkt från hotellet efter att vi njutit av en härlig hotellfrukost. Vi vandrar sedan längs med kusten söderut mot Riva Trigoso. Leden börjar lite brant uppför men planar sedan ut och vi får en magnifik vy över havet och omgivningarna. Vi tar stigningen i lugn takt, med flera pauser för att njuta av utsikten över Sestri och omgivningar. Vandringen följer en av de mindre kända lederna i området eftersom vi är en bit utanför nationalparken Cinque Terre. Vi får ett första intrycket av Liguriens natur och landskap. Längs vägen stannar vi till och äter vår medhavda matsäck som vi fått tid att inhandla på morgonen i byn. Inga tågresor idag och det innebär att vi är tillbaka i Sestri god för avslappning och utforskning på egen hand innan middagen.

Dag 3

Idag vandrar vi i Cinque Terre National Parken. Vi starta med den korta tågresan från Sestri till Monterosso, som är den största av de fem små byarna i Cinque Terre. Byn består av en ny och en gammal del och vi gör en kortare guidad tur i gamla stan med sina trånga gränder, affärer och restauranger, innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter nu på den första delen av den populära leden Sentiero Azzuro till byn Vernazza. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlar vin, citroner och oliver i över tusen år. En av de vackraste och mest klassiska vyerna av Cinque Terre och byn Vernazza, får vi strax innan vi når byn. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Efter rundvandringen kan man välja att fortsätta vandringen eller stanna kvar och utforska byn. Väljer du att vandra lite mer så fortsätter vi till nästa by som är Corniglia innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Dag 4

Denna dag tar vi tåget till Corniglia, som är den minsta av de ”fem små byarna”. Byn ligger på toppen av en klippa med fantastisk panoramautsikt. Eftersom tågstationen ligger vid havsnivån blir dagens första utmaning att ta sig upp till byn. Sedan fortsätter vi på en led upp till lilla samhället Porciano, trehundra meter över havet. Härifrån går vår vandring på planare mark då vi vandrar på världens kanske vackraste vinterrasser. Så småningom når vi Volastra där vi äter en picknicklunch bestående av några av regionens goda delikatesser. Häruppe upplever vi de bästa utsikterna i hela området. Sedan är det dags att ta sig ner tills havsnivån igen. Vandringsleden viker av ner till den lilla byn Manarola. Här väntar ännu en charmig liten fiskehamn, en mysig huvudgata, smala gränder och en del småaffärer. Efter en titt på byn och kanske en glass, avslutar vi sedan dagen med ungefär trettio minuters tågresa tillbaka till hotellet.

Dag 5 – Ledig dag

Som vanligt med Go Active tar vi en vilodag mitt i veckan. Önskar man åka på utflykt rekommenderar vi båtturen till den gamla örlogsbasen Porto Venere: Båtturen passerar samtliga av de fem byar, att från havet beundra de färgglada byarna som ligger fastklamrade på branta klippor är en upplevelse att minnas. Porto Venere ligger strax öster om Cinque Terre ute på en udde och byggdes till skydd för staden La Spezia. Denna by med sina torn, sina ovanliga befästningar mot havet, smala gator, monument och naturlig skönhet har ofta blivit beundrad av artister och poeter. Hamnen kantas av färgglada hus från medeltiden och här kan man strosa längs den fina gågatan Via G. Cappellini bort till kyrkan San Pietro som ligger fantastiskt längst ute på en klippig udde. Här kan man också promenera upp till borgen som byggdes på 1300-talet eller följa trapporna ner till Byron grottan med underbar utsikt över den spektakulära kusten. Båten avgår från Levanto (alternativt Monterosso) som man når med en kort tågresa från hotellet. Er färdledare kan också ge er fler alternativ på aktiviteter för denna dag.

Dag 6

Vi tar tåget till Riomaggiore, den sydligaste av de fem små byarna, för en kortare rundvandring och kanske en cappucino? Denna charmiga by ligger i en vacker dal, alldeles nere vid havet. Här är hamnen är så liten att fiskebåtarna inte får plats utan “parkeras” längs den trånga bygatan. Vi fortsätter sedan till Bonassola där dagens vandring utgår. Vi vandrar från kusten upp till byn Montaretto där vi äter lunch. Antingen så kan man handla i någon butik eller kanske trängas med italienarna på byns enda restaurang för en lättare lunch. Efter lunchstoppet vandrar vi antingen tillbaka till Bonassola, eller vidare till Framura.

Dag 7

Detta är en vandringsdag då du också får uppleva ett varierande och mycket vackert landskap på Portofinohalvön. Strax norr om Portofino kliver vi av tåget och härifrån finns två alternativ för vandring till den vackra och berömda kustbyn. Portofino är en charmig gammal fiskeby med fantastiskt läge på den italienska Rivieran, ca 30 km väster om Sestri Levante. Den pittoreska hamnen, med sina lyxyachter och fiskebåtar, kantas av pastellfärgade hus, exklusiva butiker och restauranger. Byn blev känd på 60-talet och har genom åren haft många prominenta gäster. Efter vandringen så finns det tid att strosa runt i Portofino och känna av lite av den Dolce Vita atmosfär man upplever här. Man kan också promenera ut till udden förbi Castello Brown. Efter lunch får vi tillfälle att se Portofino och kusten från havet, då vi tar en härlig tur med taxibåtar till Santa Margherita Ligure där vi stiger på tåget tillbaka till Sestri.

Dag 8

Dags att säga “arrivederci”. Efter frukost kliver vi på vår buss för transfern till Milanos flygplats.

Ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Observera också att bara en vandringsnivå erbjuds på denna resa om gruppen är mindre än 16.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Aostadalen

  Vandring för alla i Matterhorns rike. Här erbjuds två olika vandringsnivåer att välja mellan varje dag. Mysigt och avslappnat boende på vårt svenskägda hotell i charmiga byn Valtournenche. Hotel Millefiori har bara 15 rum, och oftast har vi hela hotellet bara för vår grupp.

  8 dagar från 14 990 SEK
 • SpanienSingelresa Costa Brava

  Följ med på vår singel-vandringsresa till vackra Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land. Boende vid uppskattat hotell vid strandpromenaden. Här njuter vi av god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 13 990 SEK
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio på ett fyrstjärnigt hotell. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  8 dagar från 15 990 SEK