Fem av världens vackraste vandringsresmål | Go Active Travel

Resebloggen

 • Fem av världens vackraste vandringsresmål

  Inkaleden, Cinque Terre, Utahs nationalparker, Dolomiterna och Annapurna. Vad har de platserna gemensamt? Jo, de är några av världens vackraste vandringsresmål. Hit ska du resa om du är sugen på en aktiv semester 2023.

  INKALEDEN, PERU
  En av världens mest kända leder innehåller inkastaden Machu Picchu vid vägens ände. Den klassiska rutten dit börjar vid Urubambafloden och passerar genom trolsk molnskog och alpin tundra. Den går vidare över Warmi Wañusqapasset (4 200 meter), förbi bosättningar, tunnlar och historiska ruiner innan den till slut når Machu Picchu via Solporten.

  CINQUE TERRE, ITALIEN 
  Cinque Terres nationalpark och fem pittoreska bergsbyar, perfekt placerade på de branta klippavsatserna ovanför Medelhavets dundrande vågor, är ett av de hetaste vandringsresmålen idag. En oslagbar blandning av vacker natur, skön motion, kultur, historia, mat och dryck. Med oss på Go Active besöker du några av de mest kända byarna, men också okända pärlor dit färre turister når, och som kan vara svåra att hitta på egen hand.

  UTAHS NATIONALPARKER, USA
  Föreställ dig känslan av att vandra mitt i resterna av något som påminner om ett storskaligt meteoritnedslag av mörkröda sandstensbumlingar. Vart du än vänder blicken möts du av labyrinter av dramatiskt stigande toppar, tinnar och torn och märkliga klippformationer. Utahs nationalparker måste upplevas på plats!

  DOLOMITERNA, ITALIEN
  För 280 miljoner år sedan var Dolomiterna havsbotten. Men så krockade två kontinentalplattor och upp reste sig de berg vi kallar Dolomiterna i söder och Salzburgs kalkalper i norr. På den italienska sidan, i området Val Gardena, väntar böljande gröna alpängar och kaxiga berg, serpentinleder längs klarblå laguner och storslagna panoramavyer. Förmodligen de mest natursköna i Alperna.

  ANNAPURNA CIRCUIT, HIMALAYA, NEPAL
  En lista över världens vackraste vandringsresmål är inte komplett utan ett bidrag från världens mest imponerade bergskedja. Sedan 70-talet har Nepals urgamla handelsväg tagit överväldigade vandrare genom flera klimatzoner, från tropisk djungel till arktiska Thorong La-passet på dryga 5 400 meter över havet; förbi det mäktiga Annapurna-massivet, hinduiska byar och blomstrande rhododendron.

  Relaterade resor

  • Italien Cinque Terre

   Bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med en stor dos kultur och spektakulär utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt charmigt boende med pool.

   8 dagar från 18 250 SEK
  • Italien Val Gardena

   Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

   8 dagar från 21 950 SEK
  • NepalSingelresa Nepal

   Himalayamassivet och rosaskimrande rhododendronskogar i kontrast till den blå himlen möter oss då vi under fjorton resdagar upptäcker Nepal. Resan går både till en av Himalayas vackraste vandringsleder, Annapurna Panorama, samt till Nagarkots gröna landskap.

   Kommande resa
  • USA Utah & Colorado

   En storslagen upplevelse väntar dig på denna höjdarresa! Vi vandrar både på hög höjd i de klassiska Klippiga bergen i Colorado, men även i Utah och i några av USA:s mest uppskattade nationalparker. Vi reser i liten grupp, ca 10 personer.
   Denna resa planeras till 2024.

   Kommande resa
  • ItalienSingelresa Cinque Terre

   Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

   8 dagar från 17 950 SEK
 • Makarska - Kroatien visar sig från sin bästa sida

  Vår medarbetare Åsa reflekterar högt och lågt om sin resa till Dalmatien, Kroatien i höstas.

  Läs hela inlägget
 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Läs hela inlägget
 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget
 • Solo, men inte ensam – Om att åka på singelresa och vandra

  Kan en vandringsresa vara starten på ett liv i rätt riktning? Ja, absolut om du frågar Mikael Mastberg som har rest med oss på Go Active till Österrike, Kroatien och Spanien.

  Läs hela inlägget