Fem av världens vackraste vandringsresmål | Go Active Travel

Resebloggen

 • Fem av världens vackraste vandringsresmål

  Inkaleden, Cinque Terre, Utahs nationalparker, Dolomiterna och Annapurna. Vad har de platserna gemensamt? Jo, de är några av världens vackraste vandringsresmål. Hit ska du resa om du är sugen på en aktiv semester 2023.

  INKALEDEN, PERU
  En av världens mest kända leder innehåller inkastaden Machu Picchu vid vägens ände. Den klassiska rutten dit börjar vid Urubambafloden och passerar genom trolsk molnskog och alpin tundra. Den går vidare över Warmi Wañusqapasset (4 200 meter), förbi bosättningar, tunnlar och historiska ruiner innan den till slut når Machu Picchu via Solporten.

  CINQUE TERRE, ITALIEN 
  Cinque Terres nationalpark och fem pittoreska bergsbyar, perfekt placerade på de branta klippavsatserna ovanför Medelhavets dundrande vågor, är ett av de hetaste vandringsresmålen idag. En oslagbar blandning av vacker natur, skön motion, kultur, historia, mat och dryck. Med oss på Go Active besöker du några av de mest kända byarna, men också okända pärlor dit färre turister når, och som kan vara svåra att hitta på egen hand.

  UTAHS NATIONALPARKER, USA
  Föreställ dig känslan av att vandra mitt i resterna av något som påminner om ett storskaligt meteoritnedslag av mörkröda sandstensbumlingar. Vart du än vänder blicken möts du av labyrinter av dramatiskt stigande toppar, tinnar och torn och märkliga klippformationer. Utahs nationalparker måste upplevas på plats!

  DOLOMITERNA, ITALIEN
  För 280 miljoner år sedan var Dolomiterna havsbotten. Men så krockade två kontinentalplattor och upp reste sig de berg vi kallar Dolomiterna i söder och Salzburgs kalkalper i norr. På den italienska sidan, i området Val Gardena, väntar böljande gröna alpängar och kaxiga berg, serpentinleder längs klarblå laguner och storslagna panoramavyer. Förmodligen de mest natursköna i Alperna.

  ANNAPURNA CIRCUIT, HIMALAYA, NEPAL
  En lista över världens vackraste vandringsresmål är inte komplett utan ett bidrag från världens mest imponerade bergskedja. Sedan 70-talet har Nepals urgamla handelsväg tagit överväldigade vandrare genom flera klimatzoner, från tropisk djungel till arktiska Thorong La-passet på dryga 5 400 meter över havet; förbi det mäktiga Annapurna-massivet, hinduiska byar och blomstrande rhododendron.

  Relaterade resor

  • Italien Cinque Terre Vandring

   Bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med en stor dos kultur och spektakulär utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt charmigt boende med pool.

   1 dagar från 18 950 SEK
  • Italien Val Gardena Vandring

   Våra vandringar i Val Gardena erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. Följ med Go Active till de storslagna Dolomiterna!

   Kommande resa
  • NepalSingelresa Nepal Vandring

   Himalayamassivet och rosaskimrande rhododendronskogar i kontrast till den blå himlen möter oss då vi under fjorton resdagar upptäcker Nepal. Resan går både till en av Himalayas vackraste vandringsleder, Annapurna Panorama, samt till Nagarkots gröna landskap.

   15 dagar från 39 500 SEK
  • USA Utah & Colorado Vandring

   En storslagen upplevelse väntar dig på denna höjdarresa! Vi vandrar både på hög höjd i de klassiska Klippiga bergen i Colorado, men även i Utah och i några av USA:s mest uppskattade nationalparker. Vi reser i liten grupp, ca 10 personer.
   Denna resa planeras till 2024.

   Kommande resa
  • ItalienSingelresa Cinque Terre Vandring

   Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

   8 dagar från 17 950 SEK
 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget