Tips för bättre hälsa | Go Active Travel

Resebloggen

 • Sex saker du kan göra för ditt välmående – som är gratis

  Wellness behöver inte kosta skjortan. Här presenterar vi på Go Active Travel sex saker du kan göra för din hälsa som är helt gratis.

  Prova yoga online
  Yogaklasser är ofta dyra, och finns inte alltid tillgängliga där man bor. Som tur är finns det hundratals guider på YouTube, vilket innebär att du får alla yogans fördelar utan att behöva betala en krona. När du känner stressen komma, slå ihop din laptop, rulla ut yogamattan och hänge dig åt 20 minuters stretching och djupandning. Det kommer att göra susen för ditt välmående.

  Skriv dagbok
  Ägna några minuter om dagen åt att skriva ner känslor positiva upplevelser och tankar i en dagbok. Det sänker stressnivåerna och ger dig en stund för dig själv som förhoppningsvis är lugn och utan prestationskrav. För extra mys, gör en kopp varmt te som sällskap.

  Gå promenader
  Regelbundna promenader minskar risken för en mängd kroniska sjukdomar. De kan också höja humöret och minska risken för att du utvecklar depression. Dessutom är de gratis! Det är så lätt att kasta i sig lunchen framför datorn, men gör inte det. Att gå ut en sväng, är inte bara bra för din hälsa, det kan också öka din produktivitet för resten av dagen. Gå ensam med dina tankar eller lyssna på en podcast eller ljudbok.

  Ta dig tid att läsa en bok
  Att läsa en utvecklande bok gör dig avslappnad, mindre stressad, förbättrar din sömn och din vokabulär. Stöd ditt lokala bibliotek, spara pengar och minska ditt klimatavtryck genom att låna böcker snarare än att köpa.

  Lär dig att meditera
  Meditation kan backa effekterna som stress, oro och ångest har på kroppen. Det finns många meditationsappar som är gratis. Leta runt i appstore och välj den som passar dig bäst. En populär mediatationsapp heter Headspace, som man i alla fall kan testa gratis.

  Påta i trädgården
  Har du tillgång till en trädgård eller kolonilott? Perfekt. Trädgårdsarbete kan höja vårt humör, och även minska stress, ångest och depression. Du kanske initialt måste lägga några kronor på frön och några krukor för att komma i gång. Om du inte har en vän med gröna fingrar som kan förse dig med sticklingar – då är det helt gratis.

 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Läs hela inlägget
 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget
 • Solo, men inte ensam – Om att åka på singelresa och vandra

  Kan en vandringsresa vara starten på ett liv i rätt riktning? Ja, absolut om du frågar Mikael Mastberg som har rest med oss på Go Active till Österrike, Kroatien och Spanien.

  Läs hela inlägget
 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  Läs hela inlägget