Vacker vandring i Kroatien | Go Active Travel

Resebloggen

 • Makarska - Kroatien visar sig från sin bästa sida

  Vår medarbetare Åsa reflekterar högt och lågt om sin resa till Dalmatien, Kroatien i höstas.

  Jag är beroende av väderappar. Så fort resan är bokad inleds ett frenetiskt kollande av prognoser och statistik. Samma visa inför resan till Kroatien i oktober. ”Vad ska man packa? Hur ska man klä sig? Kommer det att bli slätregn? Kan man sitta på uteserveringarna?” Men all nervositet var helt i onödan. Kroatien visade sig från sin allra bästa sida och vi upplevde några dagar av helt perfekt vandringsväder och av ett gnistrande hav som fortfarande på höstkanten inbjöd till sköna bad efter vandringarna.
  Kan det vara så att havet har en annan färg i Kroatien jämfört med andra delar av Medelhavet? Jag tror det. Kanske har det att göra med hur bergen och himlen speglar sig i vattnet. Eller kanske att Kroatien gör dig så lycklig att allt får lite starkare färger där?  Men detta skulle ju handla om vandring, inte väderappar och färgen på havet. Kroatien är som gjort för vandring. Bergen reser sig precis innanför kustlinjen och lockar till upplevelser på högre höjd. Har ni tidigare vandrat i Alperna törs jag lova att detta är en helt annan upplevelse. Här vandrar man i ett landskap som är kargt men lummigt. De bitvis steniga lederna kantas av växtlighet som i oktober varierar från klassisk medelhavs-macchia till höstfärgad skog. Reser ni i stället på våren är blomningen mer framträdande och grönskan starkare.  En hel del uppför och nerför, precis som sig bör på en varierad vandring. Kanske inte de lättaste vandringarna är omdömena från våra resenärer, men jag törs lova att det är värt stigningen när man kommer upp till utsikten. Utsikten som bjuder på storslagna berg som omfamnar den strålande kustlinjen, hela vägen genom landet. Kroatien är hav och berg i en perfekt kombination. Gillar du de komponenterna är Kroatien ett resmål för dig! Jag är i alla fall såld.

  Relaterade resor

  • Kroatien Dalmatien

   Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

   Kommande resa
  • Kroatien Dalmatien

   Räkna med att bli förälskad i Kroatien under denna minnesvärda vandringsresa. Dalmatien bjuder på härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat. Vårt hotell Osejava ligger i charmiga Makarska med det kristallklara havet som närmsta granne.

   8 dagar från 17 850 SEK
  • KroatienSingelresa Dalmatien

   För dig som reser som singel och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

   8 dagar från 17 850 SEK
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget
 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Läs hela inlägget
 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget