Kom i gång efter semestern! Våra bästa tips. | Go Active

Resebloggen

 • Kom i gång efter semestern! Våra bästa tips.

  Under sommarledigheten är det lätt att både matvanor och träning hamnar lite på efterkälken. Vi svalkar oss med läskande glassar i värmen, fikar, grillar och dricker rosévin i skuggan. Vi njuter med all rätt – skippa därför det dåliga samvetet. När hösten nalkas kan det dock vara skönt att hitta tillbaka till hälsosamma matvanor och träningsrutiner igen. Vi på Go Active har samlat tipsen och råden du behöver för att komma i gång!

  Gör en kort detox
  Uteslut socker och alkohol under en veckas tid så att kroppen och hjärnan får en chans att vänja sig av med dessa ämnen. Första dagarna kan bli tuffa, men det blir lättare.

  Börja äta regelbundet igen
  Under semestern tar vi ofta dagen som den kommer och skjuter på alla mål. Däremellan slinker ofta glass och bullar ner mellan varven samtidigt som träningen uteblir. När du äter regelbundet minskar risken att du småäter mellan frukost, lunch och middag. Förbered gärna med nyttiga mellanmål i väskan.

  Gå inte ut för hårt med träningen initialt
  Om du har haft ett längre uppehåll med träningen, se till att du mjukstartar så att du inte slutar igen efter ett par veckor. Välj en fysisk aktivitet du gillar. Personliga rekord kan vänta – nu är det viktigaste att etablera vanan.

  Sätt mål och planera
  Vill du gå ner några kilo, få större muskelmassa, bättre kondition eller bara må bättre? Se till att planera in träningen i din kalender (helst vid en tid då du har som mest ork), frigöra tid och mäta dina resultat (om du vill). Ta hjälp av en vän, din partner, en kollega eller en PT för att få lite hjälp på traven.

  Sov sju till åtta timmar varje natt
  Sömn är grunden till all återhämtning och kan hjälpa dig med den viljestyrka som behövs för att göra sunda val.

  Skapa en daglig avslappningsrutin
  Gör det till en naturlig del av din dag att ta minst tio minuter för dig själv att varva ner. Det kan vara en kort meditation, yoga eller andningsövning. Eller kramas med någon du tycker om. På så sätt hinner du ikapp dig själv.

  Boka en tränings-, cykel- eller vandringsresa
  När kvällarna börjar bli mörkare är det inte alltid jättelätt att motivera sig till att löpträna med pannlampa, köra ett gympass innan jobbet eller kvällstid när man helst dimper ner i soffan framför Netflix. Bokar du en aktiv resa med vandring, träning eller cykling får du ett mål att jobba mot, en morot som hjälper dig att hålla motivationen.

   

 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget