Intervju med Madeleine Vall – Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Madeleine Vall

  I höst kan du följa med vår grymma coach Madeleine Vall på en svettig, glädjefylld träningsvecka till Marbella. Madeleine har gjort en spännande resa från professionell fighter till röda mattan och vi ville veta mer om denna superkvinna och vad man kan förvänta sig om man följer med på resan i oktober.

  Det är svårt att inte bli nyfiken på en kvinna som varvar stuntskills med föreläsningar om elitidrottens baksidor och håller självförsvarskurser för kvinnor. Beskriv din resa!

  Jag började som hästtjej redan vid 4 års ålder, hade hästar och tävlade fram tills jag var 18 år. I övre tonåren spelade jag även fotboll parallellt med ridningen. Där uppenbarade sig ett hett temperament vilket fick mig att bli nyfiken på fighting. Jag testade thaiboxning som 19-åring, föll pladask för sporten och spenderade från den stunden all min tid och energi i boxningsringen. Det resulterade i 5 SM-guld, 3 NM-guld, 2 EM-guld, 2 VM-brons och dryga 10 år som professionell fighter, rankad topp 3 i världen. Dock fick den resan sig ett abrupt slut 2016 när man hittade hjärnskador vid en skallröntgen och jag förbjöds att ta emot mer smällar mot huvudet. Någonsin. Min värld rasade. Men mitt i den sorgen och som en skänk från ovan, damp det ner ett mejl från Hollywood med en förfrågan om att vara med i filmen Wonder Woman. Mina skills i fighting och till häst var något man såg som en dunderkombo för en amazonkrigare och ledare för stammen. Wonder Woman var startskottet och min biljett in i stunt- och filmvärlden där jag fortfarande huserar. Men i kombination med mina två andra jobb som tränare/ instruktör och som livvakt. Genom jobben i säkerhetsbranschen föddes också idéen och längtan om att göra något viktigt och meningsfullt för andra, vilket resulterade i de självförsvarskurser jag nu håller för tjejer och kvinnor.

  Du är inte bara stark på utsidan du har också skrivit en bok om hur man blir stark på insidan, varför är det viktigt att träna sin mentala tuffhet?

  Om det är någon styrka vi har nytta av i allt vi gör så är det just den mentala styrkan. Oavsett om det är i en boxningsring eller i livet och för egen del så tycker jag det sistnämnda är där styrkan behövs som bäst. 
  Att vara stark när allt flyter och går bra är inte svårt men förmågan att hantera sig själv och sina känslor i tuffa situationer och under stress och press, den behöver vi träna upp för att besitta och med den träningen skapar du sedan verktyg som inte bara hjälper- och rustar dig för livet, det ger också en trygghet som är tacksamt att ha när det blåser. För när har du mest nytta av att vara stark mentalt??

  Under vintern 2021 har vi kunnat se dig i Elitstyrkans Hemligheter på TV4, vilka erfarenheter tar du med dig från programmet?

  Att man klarar så otroligt mycket mer än vad man tror. Jag kan knappt ens förstå hur vi orkade kriga som vi gjorde under dom omständigheterna. Men också hur skrämmande fort det går att bryta ner en människa bara genom att ta bort mat, sömn och framförallt, kontrollen. Visst hade vi vilja, vi fortsatte och vägrade att ge upp trots att både kropp och knopp skrek åt oss att göra det, men det tog inte många dagar att bli desorienterad och att tillslut inte ens veta vad som var på riktigt eller inte. Det var en nyttig upplevelse på många sätt. När man balanserar på bristningsgränsen på riktigt så finns det inte utrymme för några spel eller att låtsas, varken gentemot sig själv eller andra. Och sanningen som uppdagas där och då är inte alltid smärtfri. För mig är det dock en smärta som driver förändring, så i slutänden leder det till personlig utveckling och något positivt. 

  I höst kan man följa med dig på en svettig resa till Mikes Gym i Marbella. Vad man kan man förvänta sig under resan?

  Äventyr! Varierande och rolig träning på en av Europas häftigaste anläggningar. Men också sol, gemenskap, härliga stunder och nya vänner.

  Vad ser du mest fram emot under resan?

  Just kombinationen av de olika delarna - mycket träning, fart och äventyr. Men lika mycket att njuta av den spanska solkusten, slappa i solen, skoja, skratta, möta nya människor, få nya vänner, dela- och byta erfarenheter med varandra. Jag har aldrig åkt hem från en sån här resa utan att ha fyllt på med både kunskap och energi. Det är magiskt!


  Vem passar resan för?

  Alla! Oavsett om man har gedigen träningsbakgrund och vill pusha sig, eller om man ser resan som ett startskott och vill testa på något nytt. Var och en kör utifrån sina egna förutsättningar och varje träningspass går att anpassa därefter. Vi är ett team som både stöttar och pushar varandra, men var och en har också möjlighet att både gasa och bromsa.

 • Alagna forever!

  Lottie Sundelöf, som driver Hotel Monterosa i Alagna, berättar om sin kärlek för orten och bergen runtomkring. Go Active har avresor till Alagna i juli och september.

  Läs hela inlägget
 • Yoga i den arktiska vildmarken

  Gillar du tanken på att komma nära dig själv och Svalbards magnifika natur på samma gång? Att ta en timeout för att vara 100 procent närvarande och samtidigt stärka kropp och själ med välgörande yogaövningar? Då kan vår yogaresa till Svalbard 2024 vara något för dig. Här är en intervju med Isabel, som höll i yogan ombord på M/S Quest i våras.

  Läs hela inlägget
 • Vårens härligaste träningsresa

  I maj har du chansen att följa med på vårens härligaste träningsresa i soliga Spanien. Fyll på med inspiration och motivation i sköna omgivningar på Costa Brava och kom hem med ny energi och kroppen full av endorfiner. Med på resan är vår inspirerande och erfarna coach Sabina Dufberg. Hon är ett proffs på att leverera resultat utefter dina förutsättningar. Vi bad Sabina berätta om sig själv, sin syn på hälsa och vad du kan förvänta dig när du följer med i vår.

  Läs hela inlägget
 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget