Intervju med Madeleine Vall – Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Madeleine Vall

  I höst kan du följa med vår grymma coach Madeleine Vall på en svettig, glädjefylld träningsvecka till Marbella. Madeleine har gjort en spännande resa från professionell fighter till röda mattan och vi ville veta mer om denna superkvinna och vad man kan förvänta sig om man följer med på resan i oktober.

  Det är svårt att inte bli nyfiken på en kvinna som varvar stuntskills med föreläsningar om elitidrottens baksidor och håller självförsvarskurser för kvinnor. Beskriv din resa!

  Jag började som hästtjej redan vid 4 års ålder, hade hästar och tävlade fram tills jag var 18 år. I övre tonåren spelade jag även fotboll parallellt med ridningen. Där uppenbarade sig ett hett temperament vilket fick mig att bli nyfiken på fighting. Jag testade thaiboxning som 19-åring, föll pladask för sporten och spenderade från den stunden all min tid och energi i boxningsringen. Det resulterade i 5 SM-guld, 3 NM-guld, 2 EM-guld, 2 VM-brons och dryga 10 år som professionell fighter, rankad topp 3 i världen. Dock fick den resan sig ett abrupt slut 2016 när man hittade hjärnskador vid en skallröntgen och jag förbjöds att ta emot mer smällar mot huvudet. Någonsin. Min värld rasade. Men mitt i den sorgen och som en skänk från ovan, damp det ner ett mejl från Hollywood med en förfrågan om att vara med i filmen Wonder Woman. Mina skills i fighting och till häst var något man såg som en dunderkombo för en amazonkrigare och ledare för stammen. Wonder Woman var startskottet och min biljett in i stunt- och filmvärlden där jag fortfarande huserar. Men i kombination med mina två andra jobb som tränare/ instruktör och som livvakt. Genom jobben i säkerhetsbranschen föddes också idéen och längtan om att göra något viktigt och meningsfullt för andra, vilket resulterade i de självförsvarskurser jag nu håller för tjejer och kvinnor.

  Du är inte bara stark på utsidan du har också skrivit en bok om hur man blir stark på insidan, varför är det viktigt att träna sin mentala tuffhet?

  Om det är någon styrka vi har nytta av i allt vi gör så är det just den mentala styrkan. Oavsett om det är i en boxningsring eller i livet och för egen del så tycker jag det sistnämnda är där styrkan behövs som bäst. 
  Att vara stark när allt flyter och går bra är inte svårt men förmågan att hantera sig själv och sina känslor i tuffa situationer och under stress och press, den behöver vi träna upp för att besitta och med den träningen skapar du sedan verktyg som inte bara hjälper- och rustar dig för livet, det ger också en trygghet som är tacksamt att ha när det blåser. För när har du mest nytta av att vara stark mentalt??

  Under vintern 2021 har vi kunnat se dig i Elitstyrkans Hemligheter på TV4, vilka erfarenheter tar du med dig från programmet?

  Att man klarar så otroligt mycket mer än vad man tror. Jag kan knappt ens förstå hur vi orkade kriga som vi gjorde under dom omständigheterna. Men också hur skrämmande fort det går att bryta ner en människa bara genom att ta bort mat, sömn och framförallt, kontrollen. Visst hade vi vilja, vi fortsatte och vägrade att ge upp trots att både kropp och knopp skrek åt oss att göra det, men det tog inte många dagar att bli desorienterad och att tillslut inte ens veta vad som var på riktigt eller inte. Det var en nyttig upplevelse på många sätt. När man balanserar på bristningsgränsen på riktigt så finns det inte utrymme för några spel eller att låtsas, varken gentemot sig själv eller andra. Och sanningen som uppdagas där och då är inte alltid smärtfri. För mig är det dock en smärta som driver förändring, så i slutänden leder det till personlig utveckling och något positivt. 

  I höst kan man följa med dig på en svettig resa till Mikes Gym i Marbella. Vad man kan man förvänta sig under resan?

  Äventyr! Varierande och rolig träning på en av Europas häftigaste anläggningar. Men också sol, gemenskap, härliga stunder och nya vänner.

  Vad ser du mest fram emot under resan?

  Just kombinationen av de olika delarna - mycket träning, fart och äventyr. Men lika mycket att njuta av den spanska solkusten, slappa i solen, skoja, skratta, möta nya människor, få nya vänner, dela- och byta erfarenheter med varandra. Jag har aldrig åkt hem från en sån här resa utan att ha fyllt på med både kunskap och energi. Det är magiskt!


  Vem passar resan för?

  Alla! Oavsett om man har gedigen träningsbakgrund och vill pusha sig, eller om man ser resan som ett startskott och vill testa på något nytt. Var och en kör utifrån sina egna förutsättningar och varje träningspass går att anpassa därefter. Vi är ett team som både stöttar och pushar varandra, men var och en har också möjlighet att både gasa och bromsa.

 • Åtta vanliga myter om mat

  Du anstränger dig såklart för att vara nyttig och äta rätt, men hur frustrerande är det inte med alla motsägelsefulla bud från höger och vänster? Vi på Go Active listar åtta vanliga myter om mat som du aldrig kommer gå på igen.

  Läs hela inlägget
 • Tips till nybörjaren: Tänk på det här om du ska testa kallbad

  Tillhör du dem som aldrig har förstått dig på folk som vinterbadar? Som har tänkt att kallbadare är dårar som plågar sig ner i en vak mitt i vintern? Det är dags att tänka om.

  Läs hela inlägget
 • Intervju med Siiri Soveri

  I höst kan du följa med till Körunda utanför Stockholm för en energigivande tränings- och yogahelg. Dagarna kommer att fyllas med träning, yoga föreläsningar, bastubad och god mat. Vi har träffat en av coacherna, yogin Siiri Soveri, för att prata mer om varför yoga är för alla och varför du ska följa med till Körunda.

  Läs hela inlägget
 • Kom i gång efter semestern! Våra bästa tips.

  Under sommarledigheten är det lätt att både matvanor och träning hamnar lite på efterkälken. Vi svalkar oss med läskande glassar i värmen, fikar, grillar och dricker rosévin i skuggan. Vi njuter med all rätt – skippa därför det dåliga samvetet. När hösten nalkas kan det dock vara skönt att hitta tillbaka till hälsosamma matvanor och träningsrutiner igen. Vi på Go Active har samlat tipsen och råden du behöver för att komma i gång!

  Läs hela inlägget
 • Fem episka leder att vandra innan du dör

  Vandring ligger oss på Go Active varmt om hjärtat och under årens lopp har vi kämpat, njutit, svettats i berg och dalar över hela världen. Här är fem vandringsresor som vi tycker att alla borde göra någon gång i livet.

  Läs hela inlägget