Intervju med Madeleine Vall – Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Madeleine Vall

  I höst kan du följa med vår grymma coach Madeleine Vall på en svettig, glädjefylld träningsvecka till Marbella. Madeleine har gjort en spännande resa från professionell fighter till röda mattan och vi ville veta mer om denna superkvinna och vad man kan förvänta sig om man följer med på resan i oktober.

  Det är svårt att inte bli nyfiken på en kvinna som varvar stuntskills med föreläsningar om elitidrottens baksidor och håller självförsvarskurser för kvinnor. Beskriv din resa!

  Jag började som hästtjej redan vid 4 års ålder, hade hästar och tävlade fram tills jag var 18 år. I övre tonåren spelade jag även fotboll parallellt med ridningen. Där uppenbarade sig ett hett temperament vilket fick mig att bli nyfiken på fighting. Jag testade thaiboxning som 19-åring, föll pladask för sporten och spenderade från den stunden all min tid och energi i boxningsringen. Det resulterade i 5 SM-guld, 3 NM-guld, 2 EM-guld, 2 VM-brons och dryga 10 år som professionell fighter, rankad topp 3 i världen. Dock fick den resan sig ett abrupt slut 2016 när man hittade hjärnskador vid en skallröntgen och jag förbjöds att ta emot mer smällar mot huvudet. Någonsin. Min värld rasade. Men mitt i den sorgen och som en skänk från ovan, damp det ner ett mejl från Hollywood med en förfrågan om att vara med i filmen Wonder Woman. Mina skills i fighting och till häst var något man såg som en dunderkombo för en amazonkrigare och ledare för stammen. Wonder Woman var startskottet och min biljett in i stunt- och filmvärlden där jag fortfarande huserar. Men i kombination med mina två andra jobb som tränare/ instruktör och som livvakt. Genom jobben i säkerhetsbranschen föddes också idéen och längtan om att göra något viktigt och meningsfullt för andra, vilket resulterade i de självförsvarskurser jag nu håller för tjejer och kvinnor.

  Du är inte bara stark på utsidan du har också skrivit en bok om hur man blir stark på insidan, varför är det viktigt att träna sin mentala tuffhet?

  Om det är någon styrka vi har nytta av i allt vi gör så är det just den mentala styrkan. Oavsett om det är i en boxningsring eller i livet och för egen del så tycker jag det sistnämnda är där styrkan behövs som bäst. 
  Att vara stark när allt flyter och går bra är inte svårt men förmågan att hantera sig själv och sina känslor i tuffa situationer och under stress och press, den behöver vi träna upp för att besitta och med den träningen skapar du sedan verktyg som inte bara hjälper- och rustar dig för livet, det ger också en trygghet som är tacksamt att ha när det blåser. För när har du mest nytta av att vara stark mentalt??

  Under vintern 2021 har vi kunnat se dig i Elitstyrkans Hemligheter på TV4, vilka erfarenheter tar du med dig från programmet?

  Att man klarar så otroligt mycket mer än vad man tror. Jag kan knappt ens förstå hur vi orkade kriga som vi gjorde under dom omständigheterna. Men också hur skrämmande fort det går att bryta ner en människa bara genom att ta bort mat, sömn och framförallt, kontrollen. Visst hade vi vilja, vi fortsatte och vägrade att ge upp trots att både kropp och knopp skrek åt oss att göra det, men det tog inte många dagar att bli desorienterad och att tillslut inte ens veta vad som var på riktigt eller inte. Det var en nyttig upplevelse på många sätt. När man balanserar på bristningsgränsen på riktigt så finns det inte utrymme för några spel eller att låtsas, varken gentemot sig själv eller andra. Och sanningen som uppdagas där och då är inte alltid smärtfri. För mig är det dock en smärta som driver förändring, så i slutänden leder det till personlig utveckling och något positivt. 

  I höst kan man följa med dig på en svettig resa till Mikes Gym i Marbella. Vad man kan man förvänta sig under resan?

  Äventyr! Varierande och rolig träning på en av Europas häftigaste anläggningar. Men också sol, gemenskap, härliga stunder och nya vänner.

  Vad ser du mest fram emot under resan?

  Just kombinationen av de olika delarna - mycket träning, fart och äventyr. Men lika mycket att njuta av den spanska solkusten, slappa i solen, skoja, skratta, möta nya människor, få nya vänner, dela- och byta erfarenheter med varandra. Jag har aldrig åkt hem från en sån här resa utan att ha fyllt på med både kunskap och energi. Det är magiskt!


  Vem passar resan för?

  Alla! Oavsett om man har gedigen träningsbakgrund och vill pusha sig, eller om man ser resan som ett startskott och vill testa på något nytt. Var och en kör utifrån sina egna förutsättningar och varje träningspass går att anpassa därefter. Vi är ett team som både stöttar och pushar varandra, men var och en har också möjlighet att både gasa och bromsa.

 • Restrender 2021 – så har pandemin påverkat oss

  För varje dag som går blir allt fler personer vaccinerade och med det kommer intresset för att resa igen. Det spritter i kroppen av längtan efter nya platser, ny energi och roliga upplevelser. Resebranschen räknar med att det uppdämda behovet kommer att ge en boom i efterfrågan på resor så det är en god idé att säkra din plats så snart som möjligt om du är öppen för att resa. I spåren av pandemin har nya restrender uppstått. Här är sju spår som vi på Go Active tror kommer dominera vårt resande, även framöver.

  Läs hela inlägget
 • Val Gardena - en vandringsfavorit för färdledare Tess

  Vad är det som gör vandring i Val Gardena-dalen till en favorit bland så många av våra resenärer och vår personal. Läs vår färdledare Tess upplevelser av denna del av Dolomiterna.

  Läs hela inlägget
 • Arrangerad vandringsresa i grupp vs. vandra på egen hand

  Det finns i princip tre sätt att vandra på. Helt på egen hand – bara du och världen, på egen hand med ett förbokat vandringspaket i bagaget eller i grupp tillsammans med andra likasinnade. Vad som passar dig bäst, vet bara du, men här kommer några saker att ha i åtanke innan du bokar din vandringsresa.

  Läs hela inlägget
 • Sju skäl att åka på vandringsresa under 2021

  Under pandemiåret 2020 var det fler än någonsin som hittade ut i naturen. Kul, tycker vi på Go Active, som under årens lopp har kämpat, svettats och njutit i berg och vildmarksområden över hela världen.

  Är 2021 året då du byter ut solstolen i Spanien mot en vandring i Pyrenéerna, upptäcker att italienska bergskedjan Dolomiterna är ännu mer majestätisk sommartid eller tar en stenig getstig längs havet fram till Kretas vackraste strand? Vi tror bestämt att vandring som reseform kommer att bli ännu mer trendig och listar här de sju största anledningarna till det.

  Läs hela inlägget
 • Solo, men inte ensam – Om att åka på singelresa och vandra

  Kan en vandringsresa vara starten på ett liv i rätt riktning? Ja, absolut om du frågar Mikael Mastberg som har rest med oss på Go Active till Österrike, Kroatien och Spanien.

  Läs hela inlägget