Vandra med barn | Go Active Travel

Resebloggen

 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  När barnen är äldre än fem år brukar de klara att vandra själva. Räkna på cirka en till femton kilometer beroende på ålder, väder och humör. Här ger vi på Go Active våra bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.

  Förbered barnen för vad som väntar
  Beskriv vilken tur ni ska gå, hur långt det är och hur lång tid det tar. Betona allt ni kommer att få se längs vägen och vad för gott det bjuds på under pauserna.

  Ha rätt utrustning
  Klä barnen i lager, se till att de har sköna skor som inte skaver, regnskydd och en egen ryggsäck med lätt packning.

  Fokusera på upplevelsen
  Strunta i kilometrar och höjdmetrar. Sakta ner tempot, ta många pauser och låt barnen få tid att utforska naturen. Bry dig inte om att ni inte kommer så mycket framåt.

  Gör vandringen till en lek
  Även de tröttaste korta ben och den mest uttråkade hjärna kan luras att skutta vidare om rätt sång sjungs, någon föreslår Följa John eller Inte nudda mark.

  Fyll på med energi
  Är det någon gång ett jämnt och högt sockerintag är okej så är det på en vandring. Russin, choklad, torkad frukt, nötter eller kex. Fyll på med snacks minst en gång i timmen. Det kan också vara bra att ha ett hemligt förråd av några bitar favoritgodis för att kunna motivera en extra jobbig sträcka eller sista biten hem.

  Glöm inte vattnet!
  Låt barnen ha en egen kåsa eller vattenflaska dinglande på ryggsäcken så att det blir roligt att dricka.

   


 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget