Vandra med barn | Go Active Travel

Resebloggen

 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  När barnen är äldre än fem år brukar de klara att vandra själva. Räkna på cirka en till femton kilometer beroende på ålder, väder och humör. Här ger vi på Go Active våra bästa tips för en härlig vandringsupplevelse med barn.

  Förbered barnen för vad som väntar
  Beskriv vilken tur ni ska gå, hur långt det är och hur lång tid det tar. Betona allt ni kommer att få se längs vägen och vad för gott det bjuds på under pauserna.

  Ha rätt utrustning
  Klä barnen i lager, se till att de har sköna skor som inte skaver, regnskydd och en egen ryggsäck med lätt packning.

  Fokusera på upplevelsen
  Strunta i kilometrar och höjdmetrar. Sakta ner tempot, ta många pauser och låt barnen få tid att utforska naturen. Bry dig inte om att ni inte kommer så mycket framåt.

  Gör vandringen till en lek
  Även de tröttaste korta ben och den mest uttråkade hjärna kan luras att skutta vidare om rätt sång sjungs, någon föreslår Följa John eller Inte nudda mark.

  Fyll på med energi
  Är det någon gång ett jämnt och högt sockerintag är okej så är det på en vandring. Russin, choklad, torkad frukt, nötter eller kex. Fyll på med snacks minst en gång i timmen. Det kan också vara bra att ha ett hemligt förråd av några bitar favoritgodis för att kunna motivera en extra jobbig sträcka eller sista biten hem.

  Glöm inte vattnet!
  Låt barnen ha en egen kåsa eller vattenflaska dinglande på ryggsäcken så att det blir roligt att dricka.

   


 • Sex saker du kan göra för ditt välmående – som är gratis

  Wellness behöver inte kosta skjortan. Här presenterar vi på Go Active Travel sex saker du kan göra för din hälsa som är helt gratis.

  Läs hela inlägget
 • Ät efter kroppens dygnsrytm för en hållbar hälsa

  För att må så bra som möjligt är det viktigt att försöka följa kroppens naturliga, biologiska dygnsrytm. I det här blogginlägget får du stenkoll på den.

  Läs hela inlägget
 • Intervju med Peppe Ekmark

  Peppe Ekmark är en av Sveriges mest fängslande, inspirerande och motiverande föreläsare och coacher inom ämnena försäljning, ledarskap och personlig utveckling. I april är du välkommen till hans kursgård i Toscana för en unik fyradagarskurs som kommer att ge dig verktygen du behöver för att leva originalet® av dig själv fullt ut. Vi fick chansen att ställa några frågor till Peppe inför resan.

  Läs hela inlägget
 • Tyrolen i mitt hjärta – Om Ischgl som vandringsdestination

  I sommar kan du följa med oss på Go Active på en oförglömlig vandringsresa till Ischgl. I bloggen berättar vår färdledare Wendela om varför just detta resmål är hennes favorit.

  Läs hela inlägget
 • Kuperad och naturskön vandring i dramatiska Cornwall

  I grönskande Cornwall är du en hårsmån från svallande hav och pudermjuka stränder samtidigt som du står mitt i landsbygdsidyllen. Naturen är perfekt för vandring, vilket fler och fler upptäcker. Go Acitve Travels Eva Flygh har varit ett flertal gånger i Cornwall och berättar om dess skönhet, om resans innehåll och om varför hon älskar att vandra i området.

  Läs hela inlägget