Vandring på grönskande La Gomera | Go Active Travel

Resebloggen

 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Både som vandringsguide och på egen hand har jag i stort sett vandrat i de flesta av Europas miljöer. Men aldrig förr hade jag besökt Kanarieörna innan jag i mars fick följa med på Go Actives vandringsvecka till La Gomera.

  Mina första intryck var att en resa till denna, en av ögruppens mindre och mest oexploaterade öar var mer som en expedition. Visst är det smidigt att resa dit men känslan av att åka till ett exotiskt, annorlunda land i fjärran var ändå stark. En känsla av beundran som förstärktes under första vandringsdagen; Natur och landskap/bergsformationer som jag aldrig förr upplevt väckte i mig känslan av att utforska det okända. Det var mycket intressant att få höra från vår vandringsledare om all flora och fauna som jag inte kände till och som var så annorlunda mot Europas fastland. Även om öarna tillhör Spanien är vi trots allt precis utanför Afrikas kust.

  Har du vandrat i svenska fjällen och kanske i Alperna och söker efter något nytt kan jag verkligen rekommendera La Gomera. Vyerna över den mäktiga vulkanen Teide på grannön Teneriffa och Atlantens enorma horisonter sitter i stor kontrast med det du upplevt tidigare. Trots denna känsla av mäktighet är vandringarna som Go Active valt på ön ändå lagom för medelvandrare som klarar av att gå mellan 10-15 km och vara ute 6-8 timmar. Terrängen är bitvis brant och emellanåt ganska ojämn, men våra gruppvandringar går i lugnt tempo.

  Titta gärna på min lilla film från La Gomera här: https://youtu.be/9sncsBsF9ag

  //Hälsningar från Guido, numera ett stort fan av Kanarieöarna :-)

  Relaterade resor

  • Spanien La Gomera

   Följ med oss på en häftig vandringsresa på den näst minsta kanarieön La Gomera och upplev öns makalöst vackra natur med sina branta klippor, höga berg, djupa raviner och skogar. Här är klimatet bra för vandring långt in på senhösten. Vi bor på öns finaste hotell hela veckan.

   8 dagar från 20 950 SEK
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget
 • Makarska - Kroatien visar sig från sin bästa sida

  Vår medarbetare Åsa reflekterar högt och lågt om sin resa till Dalmatien, Kroatien i höstas.

  Läs hela inlägget
 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Läs hela inlägget
 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget