Fem filmer som inspirerar till vandring – Go Active Travel

Resebloggen

 • Fem filmer som inspirerar till vandring

  Filmvärlden har gett oss ett antal bra filmer med äventyrs- och vandringstema. Och vad passar bättre en höstkväll än att krypa upp i soffan och streama en filmrulle? Utan inbördes ordning listar vi på Go Active fem favoriter som är väl värda att se om man gillar att vandra eller bara längtar ut i världen. Tröttnar du på hemmakvällar i soffan, är du välkommen att boka en vandrings-, cykel- eller träningsresa med oss.

  Wild (2014)
  Efter sin mammas plötsliga död tar Cheryl ett drastiskt beslut och lämnar sitt destruktiva liv för att ensam ge sig ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest Trail i Kalifornien. Manuset är skrivet av Nick Hornby och bygger på en självbiografi. I huvudrollen ser vi Reese Witherspoon. Finns på Viaplay.

  Into the wild (2007)
  Bygger på den sanna historien om en ung nyutexaminerad toppstudent, Christopher McCandless, som överger sitt bekväma liv och liftar till Alaska för att leva i vildmarken. Huvudrollsinnehavaren, Hal Holbrook fick en Oscarsnominering för sin roll i denna tolkning av Jon Krakauers bästsäljare. Finns på Netflix.

  Tracks (2013)
  En vandringsfilm som skildrar den osannolika resan som Robyn “the camel lady” Davidson genomförde på 70-talet. Hon vandrade 2735 kilometer genom västra Australien med en hund och kameler som sitt enda sällskap. Huvudrollen spelas av Mia Wasikowska som gör en fenomenal insats. Värd att se bara för det. Finns på Netflix och SF Anytime.

  Everest (2015)
  Historien om nya zeeländaren Robert Hall, som tillsammans med Scott Fisher, begav sig ut på en samling ödesdigra expeditioner för att bestiga Mount Everest år 1996. Beroende på hur mycket man vet i förväg kan man se filmen som ett spännande, om än obehagligt äventyrsdrama eller en ren tragedi. Finns på Viaplay.

  As far as my feet will carry me (2001)
  Klassisk krigsfilm och överlevnadsfilm i ett som handlar om den tyske soldaten Clemes Forell som rymmer från ett sibiriskt fängelse när andra världskriget når sitt slut. Fast besluten att komma hem igen vandrar han 8000 miles under tre års tid. Finns på Youtube.

 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget