Fem filmer som inspirerar till vandring – Go Active Travel

Resebloggen

 • Fem filmer som inspirerar till vandring

  Filmvärlden har gett oss ett antal bra filmer med äventyrs- och vandringstema. Och vad passar bättre en höstkväll än att krypa upp i soffan och streama en filmrulle? Utan inbördes ordning listar vi på Go Active fem favoriter som är väl värda att se om man gillar att vandra eller bara längtar ut i världen. Tröttnar du på hemmakvällar i soffan, är du välkommen att boka en vandrings-, cykel- eller träningsresa med oss.

  Wild (2014)
  Efter sin mammas plötsliga död tar Cheryl ett drastiskt beslut och lämnar sitt destruktiva liv för att ensam ge sig ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest Trail i Kalifornien. Manuset är skrivet av Nick Hornby och bygger på en självbiografi. I huvudrollen ser vi Reese Witherspoon. Finns på Viaplay.

  Into the wild (2007)
  Bygger på den sanna historien om en ung nyutexaminerad toppstudent, Christopher McCandless, som överger sitt bekväma liv och liftar till Alaska för att leva i vildmarken. Huvudrollsinnehavaren, Hal Holbrook fick en Oscarsnominering för sin roll i denna tolkning av Jon Krakauers bästsäljare. Finns på Netflix.

  Tracks (2013)
  En vandringsfilm som skildrar den osannolika resan som Robyn “the camel lady” Davidson genomförde på 70-talet. Hon vandrade 2735 kilometer genom västra Australien med en hund och kameler som sitt enda sällskap. Huvudrollen spelas av Mia Wasikowska som gör en fenomenal insats. Värd att se bara för det. Finns på Netflix och SF Anytime.

  Everest (2015)
  Historien om nya zeeländaren Robert Hall, som tillsammans med Scott Fisher, begav sig ut på en samling ödesdigra expeditioner för att bestiga Mount Everest år 1996. Beroende på hur mycket man vet i förväg kan man se filmen som ett spännande, om än obehagligt äventyrsdrama eller en ren tragedi. Finns på Viaplay.

  As far as my feet will carry me (2001)
  Klassisk krigsfilm och överlevnadsfilm i ett som handlar om den tyske soldaten Clemes Forell som rymmer från ett sibiriskt fängelse när andra världskriget når sitt slut. Fast besluten att komma hem igen vandrar han 8000 miles under tre års tid. Finns på Youtube.

 • Så lyckas du med vinterlöpningen

  Vintern är här med snö, kyla och kompakt mörker. Det gör att det kan ta emot rejält att ge sig ut och springa. Men om du bara lyckas hålla fast vid dina träningsrutiner och anpassa träningen, kläderna och löpstilen lite, så kan vinterns löprundor faktiskt bli fina upplevelser som ger värdefull energi under den långa och deppiga årstiden Här kommer några tips att tänka på för att du ändå ska klara av att ge dig ut i mörkret:

  Läs hela inlägget
 • 10 antiinflammatoriska basråvaror att alltid ha hemma

  En av våra populära yogacoacher, Charlotte Fredriksson, är även kostrådgivare och expert på antiinflammatorisk kosthållning. Antiinflammatorisk kost är precis som det låter – livsmedel som har en dämpande effekt på inflammation i kroppen. Samtidigt brukar man försöka skära ned på eller utesluta socker, gluten och transfetter. Hälsoeffekterna är många. De flesta vittnar om att de redan inom några dygn efter att de börjat äta antiinflammatoriskt, är piggare, sover bättre och har ett stabilare blodsocker med ett jämnare humör. Här listar Charlotte tio basråvaror som är bra att ha hemma om du vill äta mer antiinflammatoriskt.

  Läs hela inlägget
 • Åtta vanliga myter om mat

  Du anstränger dig såklart för att vara nyttig och äta rätt, men hur frustrerande är det inte med alla motsägelsefulla bud från höger och vänster? Vi på Go Active listar åtta vanliga myter om mat som du aldrig kommer gå på igen.

  Läs hela inlägget
 • Tips till nybörjaren: Tänk på det här om du ska testa kallbad

  Tillhör du dem som aldrig har förstått dig på folk som vinterbadar? Som har tänkt att kallbadare är dårar som plågar sig ner i en vak mitt i vintern? Det är dags att tänka om.

  Läs hela inlägget
 • Intervju med Siiri Soveri

  I höst kan du följa med till Körunda utanför Stockholm för en energigivande tränings- och yogahelg. Dagarna kommer att fyllas med träning, yoga föreläsningar, bastubad och god mat. Vi har träffat en av coacherna, yogin Siiri Soveri, för att prata mer om varför yoga är för alla och varför du ska följa med till Körunda.

  Läs hela inlägget