Fem filmer som inspirerar till vandring – Go Active Travel

Resebloggen

 • Fem filmer som inspirerar till vandring

  Filmvärlden har gett oss ett antal bra filmer med äventyrs- och vandringstema. Och vad passar bättre en höstkväll än att krypa upp i soffan och streama en filmrulle? Utan inbördes ordning listar vi på Go Active fem favoriter som är väl värda att se om man gillar att vandra eller bara längtar ut i världen. Tröttnar du på hemmakvällar i soffan, är du välkommen att boka en vandrings-, cykel- eller träningsresa med oss.

  Wild (2014)
  Efter sin mammas plötsliga död tar Cheryl ett drastiskt beslut och lämnar sitt destruktiva liv för att ensam ge sig ut på en tusen mil lång vandring längs the Pacific Crest Trail i Kalifornien. Manuset är skrivet av Nick Hornby och bygger på en självbiografi. I huvudrollen ser vi Reese Witherspoon. Finns på Viaplay.

  Into the wild (2007)
  Bygger på den sanna historien om en ung nyutexaminerad toppstudent, Christopher McCandless, som överger sitt bekväma liv och liftar till Alaska för att leva i vildmarken. Huvudrollsinnehavaren, Hal Holbrook fick en Oscarsnominering för sin roll i denna tolkning av Jon Krakauers bästsäljare. Finns på Netflix.

  Tracks (2013)
  En vandringsfilm som skildrar den osannolika resan som Robyn “the camel lady” Davidson genomförde på 70-talet. Hon vandrade 2735 kilometer genom västra Australien med en hund och kameler som sitt enda sällskap. Huvudrollen spelas av Mia Wasikowska som gör en fenomenal insats. Värd att se bara för det. Finns på Netflix och SF Anytime.

  Everest (2015)
  Historien om nya zeeländaren Robert Hall, som tillsammans med Scott Fisher, begav sig ut på en samling ödesdigra expeditioner för att bestiga Mount Everest år 1996. Beroende på hur mycket man vet i förväg kan man se filmen som ett spännande, om än obehagligt äventyrsdrama eller en ren tragedi. Finns på Viaplay.

  As far as my feet will carry me (2001)
  Klassisk krigsfilm och överlevnadsfilm i ett som handlar om den tyske soldaten Clemes Forell som rymmer från ett sibiriskt fängelse när andra världskriget når sitt slut. Fast besluten att komma hem igen vandrar han 8000 miles under tre års tid. Finns på Youtube.

 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget
 • Solo, men inte ensam – Om att åka på singelresa och vandra

  Kan en vandringsresa vara starten på ett liv i rätt riktning? Ja, absolut om du frågar Mikael Mastberg som har rest med oss på Go Active till Österrike, Kroatien och Spanien.

  Läs hela inlägget
 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  Läs hela inlägget
 • Sill eller ceviche på midsommar?

  Glad midsommar önskar vi er alla! Reseproducent Pernilla på vårt systerbolag Världens Resor ser liknelser mellan vår högtid och den stora Solfestivalen Inte Raymi i Peru. Klicka dig vidare här så bjuder hon på sitt bästa ceviche-recept, Perus nationalrätt med marinerad fisk. Passar perfekt som en komplement till sillen på midsommarbuffén, och kanske kan bli en försmak på den resa till Peru som vi erbjuder i samarbete med Världens Resor över midsommar 2023.

  Läs hela inlägget