Intervju med Peppe Ekmark | Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Peppe Ekmark

  Peppe Ekmark är en av Sveriges mest fängslande, inspirerande och motiverande föreläsare och coacher inom ämnena försäljning, ledarskap och personlig utveckling. I april är du välkommen till hans kursgård i Toscana för en unik fyradagarskurs som kommer att ge dig verktygen du behöver för att leva originalet® av dig själv fullt ut. Vi fick chansen att ställa några frågor till Peppe inför resan.

  Varifrån kommer din kärlek till Toscana?
  Det var en dröm som började för över 30 år sen när min bror sa till mig att jag att jag skulle sätta upp en långsiktig dröm om framtiden. Han sa det när han och jag satt i Toscana en augustikväll. Det var då jag bestämde mig för att ha ett hus i Toscana innan jag blev 50 år.

  Vilka tror du är de största hindren för människor att inte leva sina drömmar?
  Jag tror att det mest handlar om rädslor. Det är inte lätt att göra en förändring. Man vet vad man har men inte vad man får. Sen är det många som säger till mig att de inte har några drömmar, men det tror inte jag på. Dessa personer är nog vara rädda för att drömma om saker då de inte tror att det går att genomföra dem. Och det är fel. För det mesta går att genomföra, bara man själv tror på det och är beredd att göra det som krävs. Det är nog där det brister för det mesta. Att man inte tror på det och skulle man tro på det så kanske man inte är beredd att göra det som krävs.

  Vilka råd skulle du vilja ge till ditt 30-åriga jag om du kunde?
  Att inse att alla människor har saker i bagaget, inte bara jag, saker som hindrar oss från att leva livet fullt ut. Det är bara våra tankar som styr oss så försök att tänka om och tänka nytt. Gå kurser i personlig utveckling. Lär känna dig själv fullt ut. Vem är jag, vad vill jag och vart är jag på väg. Det var när jag började utforska mig själv som jag började njuta mer av livet och känna mer kärlek och tillit till allt.

  Finns det något som håller dig vaken om natten?
  Just nu är det faktiskt kriget i Ukraina. Jag tycker att det är hemskt att några galna människor kan röra om så mycket i världen och skapa så mycket kaos och elände. Ibland önskar jag att alla dessa män gick samma kurser som jag har gått. Då tror inte jag att vi skulle ha några krig i världen.

  På vilken plats i livet ska man vara för att få ut mest av ”Sluta Stressa-resan”?
  De flesta söker hjälp när de mår dåligt. Jag tycker man ska söka hjälp när allt är bra med. Du skriver ju avtal när ni är vänner, inte när ni är ovänner. Så med det sagt tror alla som vill någon mer utav sina liv ska åka med. Det är ju lika mycket en njutningsresa där du träffar mängder av nya vänner, tar hand om din kropp och själ i några dagar samt njuter av underbar mat och goda viner.

  Varför tror du att du är en sådan uppskattad föreläsare och förebild?
  Jag får ofta höra att jag är väldigt öppen och sårbar och jag tror ju verkligen på att man ska visa vem man är fullt ut för alla. Sen har jag ju konkreta bevis på att mina verktyg och metoder fungerar. Det har ju till och med fått mig att inse att det går att leva sina drömmar. Jag är ju beviset själv på det genom att jag lever min dröm nu i Toscana samtidigt som jag får åka runt och föreläsa samt utbilda människor i försäljning- ledarskap samt personlig utveckling. Något som jag älskar att göra.

  Är fyra dagar tillräckligt för att gå till botten med sig själv?
  Absolut inte, men det är en väldigt bra början. Min första kurs i personlig utveckling varade också i fyra dagar. En resa som verkligen förändrade mitt liv. Den resan fortsätter än idag. Jag brukar säga att: ” Det svåra med att börja är just att börja. Därför tror jag att den här resan är magisk för alla som vill göra något nytt eller bara få inspiration till livet.

   

 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget