Intervju med Peppe Ekmark | Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Peppe Ekmark

  Peppe Ekmark är en av Sveriges mest fängslande, inspirerande och motiverande föreläsare och coacher inom ämnena försäljning, ledarskap och personlig utveckling. I april är du välkommen till hans kursgård i Toscana för en unik fyradagarskurs som kommer att ge dig verktygen du behöver för att leva originalet® av dig själv fullt ut. Vi fick chansen att ställa några frågor till Peppe inför resan.

  Varifrån kommer din kärlek till Toscana?
  Det var en dröm som började för över 30 år sen när min bror sa till mig att jag att jag skulle sätta upp en långsiktig dröm om framtiden. Han sa det när han och jag satt i Toscana en augustikväll. Det var då jag bestämde mig för att ha ett hus i Toscana innan jag blev 50 år.

  Vilka tror du är de största hindren för människor att inte leva sina drömmar?
  Jag tror att det mest handlar om rädslor. Det är inte lätt att göra en förändring. Man vet vad man har men inte vad man får. Sen är det många som säger till mig att de inte har några drömmar, men det tror inte jag på. Dessa personer är nog vara rädda för att drömma om saker då de inte tror att det går att genomföra dem. Och det är fel. För det mesta går att genomföra, bara man själv tror på det och är beredd att göra det som krävs. Det är nog där det brister för det mesta. Att man inte tror på det och skulle man tro på det så kanske man inte är beredd att göra det som krävs.

  Vilka råd skulle du vilja ge till ditt 30-åriga jag om du kunde?
  Att inse att alla människor har saker i bagaget, inte bara jag, saker som hindrar oss från att leva livet fullt ut. Det är bara våra tankar som styr oss så försök att tänka om och tänka nytt. Gå kurser i personlig utveckling. Lär känna dig själv fullt ut. Vem är jag, vad vill jag och vart är jag på väg. Det var när jag började utforska mig själv som jag började njuta mer av livet och känna mer kärlek och tillit till allt.

  Finns det något som håller dig vaken om natten?
  Just nu är det faktiskt kriget i Ukraina. Jag tycker att det är hemskt att några galna människor kan röra om så mycket i världen och skapa så mycket kaos och elände. Ibland önskar jag att alla dessa män gick samma kurser som jag har gått. Då tror inte jag att vi skulle ha några krig i världen.

  På vilken plats i livet ska man vara för att få ut mest av ”Sluta Stressa-resan”?
  De flesta söker hjälp när de mår dåligt. Jag tycker man ska söka hjälp när allt är bra med. Du skriver ju avtal när ni är vänner, inte när ni är ovänner. Så med det sagt tror alla som vill någon mer utav sina liv ska åka med. Det är ju lika mycket en njutningsresa där du träffar mängder av nya vänner, tar hand om din kropp och själ i några dagar samt njuter av underbar mat och goda viner.

  Varför tror du att du är en sådan uppskattad föreläsare och förebild?
  Jag får ofta höra att jag är väldigt öppen och sårbar och jag tror ju verkligen på att man ska visa vem man är fullt ut för alla. Sen har jag ju konkreta bevis på att mina verktyg och metoder fungerar. Det har ju till och med fått mig att inse att det går att leva sina drömmar. Jag är ju beviset själv på det genom att jag lever min dröm nu i Toscana samtidigt som jag får åka runt och föreläsa samt utbilda människor i försäljning- ledarskap samt personlig utveckling. Något som jag älskar att göra.

  Är fyra dagar tillräckligt för att gå till botten med sig själv?
  Absolut inte, men det är en väldigt bra början. Min första kurs i personlig utveckling varade också i fyra dagar. En resa som verkligen förändrade mitt liv. Den resan fortsätter än idag. Jag brukar säga att: ” Det svåra med att börja är just att börja. Därför tror jag att den här resan är magisk för alla som vill göra något nytt eller bara få inspiration till livet.

   

  Relaterade resor

  • Italien Sluta stressa - Börja leva

   Välkommen till vackra Toscana i Italien på en kurs där Du under fyra dagar får tillgång till det just Du behöver för att en gång för alla släppa hinder och istället leva det liv du vill. Peppe Ekmark och Charlotte Fredriksson vet av egen erfarenhet och med grundläggande kunskap att det går att göra just de förändringar som krävs för att bli mer balanserad och lycklig. 

   Kommande resa
 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  Läs hela inlägget
 • Sex saker du kan göra för ditt välmående – som är gratis

  Wellness behöver inte kosta skjortan. Här presenterar vi på Go Active Travel sex saker du kan göra för din hälsa som är helt gratis.

  Läs hela inlägget
 • Ät efter kroppens dygnsrytm för en hållbar hälsa

  För att må så bra som möjligt är det viktigt att försöka följa kroppens naturliga, biologiska dygnsrytm. I det här blogginlägget får du stenkoll på den.

  Läs hela inlägget
 • Tyrolen i mitt hjärta – Om Ischgl som vandringsdestination

  I sommar kan du följa med oss på Go Active på en oförglömlig vandringsresa till Ischgl. I bloggen berättar vår färdledare Wendela om varför just detta resmål är hennes favorit.

  Läs hela inlägget
 • Kuperad och naturskön vandring i dramatiska Cornwall

  I grönskande Cornwall är du en hårsmån från svallande hav och pudermjuka stränder samtidigt som du står mitt i landsbygdsidyllen. Naturen är perfekt för vandring, vilket fler och fler upptäcker. Go Acitve Travels Eva Flygh har varit ett flertal gånger i Cornwall och berättar om dess skönhet, om resans innehåll och om varför hon älskar att vandra i området.

  Läs hela inlägget