Vandring i Marocko | Go Active Travel

Resebloggen

 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Magiska Marocko!  Denna vandringsresa är en helhetsupplevelse. Förutom långa vandringar i spännande landskap, får vi en djup inblick i kulturen och vardagslivet hos landets ursprungsbefolkning Berberna, eller Amazigh som dom själva kallar sig. Bergskedjan Höga Atlas reser sig som en långsträckt ryggrad genom ökenlandskapet i den södra delen av Marocko där vi kommer att befinna oss. Vi bor och vandrar tätt inpå lokalbefolkningens vardag i berberbyn Imlil. Längs lederna träffar vi på barn som är på väg till skolan, kvinnor som är ute och samlar ved till eftermiddagens hamam. Och en och annan åsna.

  Utsikten är storslagen när vi kommer upp till passen som avgränsar de djupa och gröna dalgångarna från varandra. I april lyser marken av färggranna vårblommor och det  gröna gräset står i bjärt kontrast mot de snöklädda och karga topparna i Höga Atlas.

  På kvällarna äter vi middag vid låga bord i matsalen som är dekorerad med vackra textiler på de mosaikprydda väggarna och har mönstrade yllemattor på stengolven. Om vädret tillåter kan man efter mörkrets inbrott njuta av ett glas myntaté på takterrassen och lyssna till ljuden och sorlet från byn nedanför. Den intensiva stjärnhimlen, som uppenbarar sig vid klart väder, ger en magisk känsla. 

  Ankomsten till Marrakech i slutet av veckan blir ytterligare ett miljöombyte för alla sinnen. Den rosafärgade ringmuren omgärdar den gamla delen av stan och det är innanför den vi hittar den Riad där vi bor de sista två nätterna. Under kvällen lever hela staden upp, speciellt torget Djemaa el Fna med sina gycklare, ormtjusare och underhållning av olika slag. Tillika förvandlas torget till ett enormt stort gatukök med förföriska dofter.

  Att vandra i Höga Atlas, vid foten av Nordafrikas högsta berg Jbel Toubkal, i kombination med färgstarka Marrakech är ett djupdyk in i denna välkommande, intressanta och charmiga kultur som Marocko bjuder på. Välkomna, Marhabaa!

  Relaterade resor

  • Marocko Marocko

   Följ med på en vandringsresa till de höga Atlasbergen och njut av storslagna naturupplevelser och unika inblickar i berberbefolkningens vardag. Vi bor fyrstjärnigt med en vidunderlig vy över dalen och de snöklädda topparna.

   8 dagar från 21 200 SEK
 • Makarska - Kroatien visar sig från sin bästa sida

  Vår medarbetare Åsa reflekterar högt och lågt om sin resa till Dalmatien, Kroatien i höstas.

  Läs hela inlägget
 • Så kan du förbereda dig fysiskt inför vandringsresan

  Det är absolut inga elitmotionärer som åker på våra vandringsresor, du klarar dig bra med viss vandringsvana och god grundkondition så länge du är fullt frisk. Men vill du njuta maximalt och undvika skador kan det vara bra att ägna sig åt specialanpassad träning innan resan.

  Läs hela inlägget
 • Så väljer du rätt vandringskängor – fotriktiga expertråd

  Någonstans i världen är det alltid säsong för att vandra. Ska du köpa vandringskängor för första gången? Är sulorna på ditt gamla par utslitna? Här tipsar vi om hur man väljer rätt vandringskängor och ger dig en checklista inför köpet.

  Läs hela inlägget
 • Solo, men inte ensam – Om att åka på singelresa och vandra

  Kan en vandringsresa vara starten på ett liv i rätt riktning? Ja, absolut om du frågar Mikael Mastberg som har rest med oss på Go Active till Österrike, Kroatien och Spanien.

  Läs hela inlägget
 • Vandra med barn – här är våra bästa tips för en lyckad tur

  Drömmer du om att vandra med dina barn eller barnbarn? Vad roligt! I dagens uppkopplade samhälle ger en tur i naturen en välbehövd kontrast till skärmtid från läsplattor och mobiler. Och barnen älskar det!

  Läs hela inlägget