Vandring i Marocko | Go Active Travel

Resebloggen

 • Marocko - en vandring genom flera världar

  Följ med vår färdledare Wendela till Marocko. Här berättar hon hur det är att vandra i spektakulära bergsområden och få en inblick i vardagslivet, långt från allfarvägarna!

  Magiska Marocko!  Denna vandringsresa är en helhetsupplevelse. Förutom långa vandringar i spännande landskap, får vi en djup inblick i kulturen och vardagslivet hos landets ursprungsbefolkning Berberna, eller Amazigh som dom själva kallar sig. Bergskedjan Höga Atlas reser sig som en långsträckt ryggrad genom ökenlandskapet i den södra delen av Marocko där vi kommer att befinna oss. Vi bor och vandrar tätt inpå lokalbefolkningens vardag i berberbyn Imlil. Längs lederna träffar vi på barn som är på väg till skolan, kvinnor som är ute och samlar ved till eftermiddagens hamam. Och en och annan åsna.

  Utsikten är storslagen när vi kommer upp till passen som avgränsar de djupa och gröna dalgångarna från varandra. I april lyser marken av färggranna vårblommor och det  gröna gräset står i bjärt kontrast mot de snöklädda och karga topparna i Höga Atlas.

  På kvällarna äter vi middag vid låga bord i matsalen som är dekorerad med vackra textiler på de mosaikprydda väggarna och har mönstrade yllemattor på stengolven. Om vädret tillåter kan man efter mörkrets inbrott njuta av ett glas myntaté på takterrassen och lyssna till ljuden och sorlet från byn nedanför. Den intensiva stjärnhimlen, som uppenbarar sig vid klart väder, ger en magisk känsla. 

  Ankomsten till Marrakech i slutet av veckan blir ytterligare ett miljöombyte för alla sinnen. Den rosafärgade ringmuren omgärdar den gamla delen av stan och det är innanför den vi hittar den Riad där vi bor de sista två nätterna. Under kvällen lever hela staden upp, speciellt torget Djemaa el Fna med sina gycklare, ormtjusare och underhållning av olika slag. Tillika förvandlas torget till ett enormt stort gatukök med förföriska dofter.

  Att vandra i Höga Atlas, vid foten av Nordafrikas högsta berg Jbel Toubkal, i kombination med färgstarka Marrakech är ett djupdyk in i denna välkommande, intressanta och charmiga kultur som Marocko bjuder på. Välkomna, Marhabaa!

  Relaterade resor

  • Marocko Marocko Vandring

   Följ med på en vandringsresa till de höga Atlasbergen och njut av storslagna naturupplevelser och unika inblickar i berberbefolkningens vardag. Vi bor fyrstjärnigt med en vidunderlig vy över dalen och de snöklädda topparna.

   Kommande resa
 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget