Go Active | Vandringsresa Ichgl

Resebloggen

 • Tyrolen i mitt hjärta – Om Ischgl som vandringsdestination

  I sommar kan du följa med oss på Go Active på en oförglömlig vandringsresa till Ischgl. I bloggen berättar vår färdledare Wendela om varför just detta resmål är hennes favorit.

  Tyrolen i mitt hjärta! Det trodde jag aldrig när jag för första gången kom in med buss genom det smala passet in dalen, men nu är uttrycket ett faktum.

  Från att ha varit ett fattigt område, där man överlevde av ett blygsamt jordbruk och boskap, har Ischgl med hela Paznaundalen utvecklats till en populär skidort med stora liftsystem och backar för alla smaker. Det är ett privilegium att vistas i denna skidort under sommaren. Då har man i stort sett tillgång till de flesta huvudliftarna och vandringslederna samt de sommaröppna hütterna. Dessa hütter ligger alltid på de bästa platserna och bjuder på imponerande utsikt. Med andra ord, all tänkbar bekvämlighet men utan den trängsel som man annars riskerar att möta under vintersäsongen.

  Familjen Wolf driver Hotel Post som vi bor på, centralt beläget i byn. Samarbetet mellan Go Active Travel och Hotel Post går nu in på sitt 27:e år!

  Under 2018 genomförde hotellet en renovering, då man byggde ut spa-avdelningen och lade till en utomhuspool. Det är en magisk känsla att vila sina trötta vandringsfötter i någon av alla de olika bastutyper som erbjuds. Middagarna är också något av en upplevelse, då det bjuds på fantastiska välsmakande rätter. Man lägger lika mycket energi på alla sinnen och måltiderna är en fröjd både för gommen och för ögat. Råvarorna är till stor del lokala och närproducerade. Hotellet har även en egen gård med djur.

  Vandringarna i Ischgl erbjuds i flera svårighetsgrader, det finns något för alla. Allt från lugna skogspromenader i någon dalgång, till mer utmanande toppturer. Under en av vandringarna, går man bokstavligen talat på gränsen till grannlandet Schweiz och med en fot i varje land har man hisnande vyer över Alperna.

  Kombinationen av det smakfulla boendet, den stora variationen av vandringsalternativ samt den goda maten gör detta till min favoritdestination i Alperna. Samtidigt som Ischgl erbjuder all tänkbar komfort, har man inte glömt bort bygemenskapen. Under sommarvandringarna kan man se hur familjerna är tillsammans för att bärga hö till korna, allt för hand som på förfädernas tid. Allt detta gör Ischgl till en svårslagen destination. Det är inte undra på att många återkommer hit, år efter år, inklusive jag själv.

  Herzlich willkommen du också, vi ses i sommar!

   

 • Åkte på träningsresa, blev vänner för livet

  Kan man åka själv på en träningsresa? Absolut. Speciellt om man vill få nya vänner. Läs om Ann och Maritha som tog mod till sig och åkte var för sig till Mallorca, men kom hem tillsammans, med en stark vänskap i bagaget.

  Läs hela inlägget
 • Så tacklar du ”efter semester-syndromet” – tacksamhetsritualer för ett gladare liv

  Semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Sovmorgnar, lata dagar på stranden och härliga grillmiddagar med familj och vänner byts snabbt ut mot tidiga och kyliga morgnar, stresspåslag och snabbmakaroner. För många av oss kommer jobbångesten krypande och tillvaron kan plötsligt kännas meningslös och jobbig. Hur ska man orka? Och vad finns det att vara glad över? Med en positiv inställning och några dagliga tacksamhetsövningar kan du lära dig att leva ett lyckligare och mer stressfritt liv.

  Läs hela inlägget
 • 7 steg för att komma igång med din vardagsträning

  Vill du komma i form till din resa? Träningsexpert och naprapat Mattias, på Access Rehab, ger dig tips på 7 steg för att komma igång med din träning.

  Läs hela inlägget
 • Guidos rapport från La Gomera

  Guido har varit i princip överallt. Utom Kanarieöarna. Därför skickade vi honom på en vandringsresa till La Gomera, en resa som överraskade.

  Läs hela inlägget
 • Skottland, ett land utöver det vanliga

  En vandring i Skottland ger mer än bara naturupplevelser, läs mer om landets unika "egenheter"...
  Här berättar vår kollega Wendela lite roliga fakta om ett av sina favoritländer.

  Läs hela inlägget