Intervju med Shirin Djavidi – Go Active Travel

Resebloggen

 • Intervju med Shirin Djavidi

  Shirin Djavidi är en av våra mest omtyckta coacher. I höst kan du följa med henne till Mallorca som tidigare varit hennes hem eller till Selma Spa i Sunne. Vill du veta mer om Shirin och resorna? Läs vidare nedan!

  Hur kommer det sig att du började jobba med träning och yoga?  
  Oj, jag har tränat och levt aktivt så länge jag kan minnas. Det har alltid varit ett intresse, som senare blev mitt jobb. Jag började spela tennis när jag var sex och år sen har det bara rullat på kan man säga. Jag började intressera mig för aerobics och utbildade mig till till aerobic instruktör rätt tidigt, sen blev det utbildning efter utbildning under många år och jag fyller fortfarande på.

  Intresset för att ha en stark och frisk kropp har alltid funnits. Det kom liksom med mitt dna, med min pappa som är läkare och mamma som var supermodell på sin tid. Vi har alltid varit naturligt aktiva.Jag började även jobba som modell rätt tidigt, vilket också gjorde att jag tyckte det var extra roligt och viktigt att hålla mig fräsch. Jag hamnade i segmentet sport, bad, underkläder och ganska många omslag. Så för mig att träna och äta bra mat föll sig naturligt på så många sätt. Men viktigt att betona, så har det alltid varit på ett sunt sätt.
  Yogan kom in allra senast i mitt liv, på allvar, under en utbrändhet för tio år sedan. Jag fick inte den hjälpen jag behövde från sjukvården så jag tog beslutet i egna händer. Resultatet blev en yogalärarutbildning och det var ett av de bästa besluten jag tagit. Yogan omfamnade mig när jag behövde den som mest och vi har blivit goda vänner nu. Vi utmanas och kramas dagligen.
  Vad är det roligaste med ditt jobb? 
  Mötet med människor!!!! Det är helt överlägset. Att få var en del av deras resa till en starkare kropp och själ. Att med små hjälpmedel få kunna hjälpa och guida mina kunder, elever och de jag möter i mitt yrke som yogalärare och personlig tränare.  Att jag dessutom får möjligheten att åka på massa härliga resor och förena nytta med nöje gör det ju inte mindre roligt. 
  Du har hållit på länge, vad är viktigaste du lärt dig? 
  Att vara ödmjuk inför varje människas story och bakgrund. Att kunna läsa av människor och se vad dom behöver just för dagen. Här kommer min långa erfarenhet väl till pass, samt att jag själv varit utbränd, varit skadad lite här och där, jag har två barn, tävlat i tennis, bott utomlands, rest mycket osv så jag kan lättare relatera till mina kunders liv och behov. Att bolla mellan att inte pusha dom får hårt när de är trötta, men att även pressa dom när det behövs. Det är en ynnest att få ta del av människors liv på det sättet jag får. Att vara någons personliga tränare, innebär att man kommer personen väldigt nära. Och det är både intressant och spännande.
  Vad är hälsa för dig? 
  Oj, det är en stor fråga. Men om jag ska försöka sammanfatta det så är det att vara glad ända in i själen. Att leva efter sin passion. Att vara sann mot sig själv. Att vara stark både fysiskt men lika mycket mentalt. Att man hittar en hållbar och sund livsstil som funkar 365 dagar om året. 
  Vad tränar du helst under sommaren?
  Löpning, yoga, funktionell styrka och meditation. Samma som jag gör resten av året. Sen försöker jag bada så mycket som möjligt. 
  Du har coachat många Go Active resor genom åren, vad är det roligaste med en träningsresa? 
  Att få resa, som är bland det bästa jag vet. Att få träffa olika typer av människor. Det är alltid en spännande utmaning då jag aldrig vet vad jag har att vänta när de anländer till hotellet. Jag gillar också att bjuda på mig själv. Det är bara sån jag är. Jag gillar att dela med mig av mitt eget liv på ett personligt sätt, utan att bli för privat. Det skapar starka och trovärdiga relationer mellan mig och gästerna och då skapas magi på ett helt annat sätt. Men också att få uppleva en resa tillsammans med allt vad det innebär när man inte är på hemmaplan längre. Det händer saker med människor när det släpper taget om sina vardagsrutiner. 
  Du kommer förstås att coacha några kommande Go Active-resor även i höst.
  Berätta lite mer om dom!

  Träningsweekend till Mallorca
  Jag har tappat räkning på hur många gånger jag har gjort min wellness weekend till Mallorca. Det är en av mina absoluta favorit träningsresor. Inte bara för att den går till Mallorca, men för att Mallorca var tidigare mitt hem, så det är lite extra speciellt för mig. Denna vackra underbara medelhavs ö, ligger mig varmt om hjärtat. Och jag är med och skräddarsyr resans innehåll och utflykter och väljer ut mina pärlor. Sammanhållningen och stämningen har varit underbar på dessa långhelger. 

  Träningsweekend Selma Spa i Sunne
  Denna resa går till Selma Spa i Sunne i Värmland tillsammans med min vän och kollega Magnus Hagström. Det är tredje gången gillt för mig att köra en helg resa dit och det är underbart att få kunna köra resor i Sverige. De har varit väldigt uppskattande och man hinner så mycket på tre dagar. Vi tränar och njuter om vartannat. 

  Vill du ha mer inspiration från Shirin? Följ henne på Instagram @shapebyshirin eller lyssna på hennes podcast Träna med Shirin 
 • Fem skäl att skaffa en träningskompis

  Vill du komma igång med träningen på allvar under 2022 kan du glömma mottot ”Ensam är stark”. Här listar vi på Go Active fem goda skäl att genast skaffa en träningskompis.

  Läs hela inlägget
 • Tolv saker du kan göra för att få ett lyckligare 2022

  Nu bestämmer vi oss. 2022 är året då vi tar tag i oss själva och vårt välbefinnande. Sagt och gjort. Här kommer tolv vetenskapligt bevisade saker du kan göra för att få ett lyckligare 2022.

  Läs hela inlägget
 • Så lyckas du med vinterlöpningen

  Vintern är här med snö, kyla och kompakt mörker. Det gör att det kan ta emot rejält att ge sig ut och springa. Men om du bara lyckas hålla fast vid dina träningsrutiner och anpassa träningen, kläderna och löpstilen lite, så kan vinterns löprundor faktiskt bli fina upplevelser som ger värdefull energi under den långa och deppiga årstiden Här kommer några tips att tänka på för att du ändå ska klara av att ge dig ut i mörkret:

  Läs hela inlägget
 • 10 antiinflammatoriska basråvaror att alltid ha hemma

  En av våra populära yogacoacher, Charlotte Fredriksson, är även kostrådgivare och expert på antiinflammatorisk kosthållning. Antiinflammatorisk kost är precis som det låter – livsmedel som har en dämpande effekt på inflammation i kroppen. Samtidigt brukar man försöka skära ned på eller utesluta socker, gluten och transfetter. Hälsoeffekterna är många. De flesta vittnar om att de redan inom några dygn efter att de börjat äta antiinflammatoriskt, är piggare, sover bättre och har ett stabilare blodsocker med ett jämnare humör. Här listar Charlotte tio basråvaror som är bra att ha hemma om du vill äta mer antiinflammatoriskt.

  Läs hela inlägget
 • Fem filmer som inspirerar till vandring

  Filmvärlden har gett oss ett antal bra filmer med äventyrs- och vandringstema. Och vad passar bättre en höstkväll än att krypa upp i soffan och streama en filmrulle? Utan inbördes ordning listar vi på Go Active fem favoriter som är väl värda att se om man gillar att vandra eller bara längtar ut i världen. Tröttnar du på hemmakvällar i soffan, är du välkommen att boka en vandrings-, cykel- eller träningsresa med oss.

  Läs hela inlägget