San Remo Vandring Italien Vandringsresa San Remo, Italiens Blomsterriviera

San Remo är huvudorten på kuststräckan “Riviera dei Fiori” (Blomsterkusten) som gränsar till den franska Rivieran. Klimatet är milt och behagligt året runt, tack vare de skyddande bergen. Naturen runt San Remo inbjuder till vandring i de närliggande bergen med sina genuina medeltidsbyar och vackra vyer. Vi kommer även att göra en vandring på franska Rivieran, där vandringen går till viss del längs havet.

San Remo är en välkänd turistort med en lång historia som kurort och upptäcktes först av den engelska och ryska överklassen. Mycket av den gamla tjusiga överklasskänslan finns bevarad i staden. Här blandas pampiga sekelskiftesvillor med modernare hus, parker med palmer och stor blomsterprakt samt Casino Municipale, byggt 1905. San Remo är känt för sina blommor, sina musikfestivaler och olika event. Här levde och verkade Alfred Nobel fram till sin död 1896.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Boende nära strandpromenaden och havet
 • Vandring till Furstendömet Seborga
 • Vandring på franska Rivieran
 • Lunch med lokala produkter på en agriturismo
 • Medeltidsstäderna Apricale och Dolceacqua

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2025.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Nice tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch på en agriturismo
 • Fri tillgång till hotellets pool/strandområde
 • Tre dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 950 kronor (Obs enkelrummen har ingen balkong och vetter mot baksidan)
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfer i restid från Nice flygplats ca 1,5 timme.

Boende

 • Hotel Paradiso

  Hotellet Paradiso håller högre mellanklass och är beläget i en lugn del av San Remo nära strandpromenaden och den egna privata stranden. Från hotellet är det endast 10 minuter till restaurangkvarteren och shoppinggatorna. De flesta rummen (ej enkelrummen) har balkong med utsikt över poolen och ut mot havet.

  Hotellet erbjuder förutom pool och en utomhusterrass, en matsal med utsikt över trädgården där det serveras en riklig frukostbuffé samt medelhavsinspirerade maträtter.

Vandringsprogram

Vi hinner med att vandra tre heldagar, både mer inåt landet och lite närmare kusten. Terrängen är ofta lite kuperad, men efter de backiga partierna belönas vi med vackra vyer över hav och bergstoppar. Vandringarna är av lätt till medelkaraktär, men sällan på helt plan mark och med en del uppför och nedför.

Observera att endast en nivå erbjuds på denna resa.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – San Remo

Vi landar i Nice och det är sedan bara en timme med buss till vårt hotell. Här har vi eftermiddagen på oss för att utforska staden eller ta ett dopp i poolen innan vår gemensamma middag.

Dag 2 – Furstendömet Seborga
Idag startar vi vid kusten och följer en led som långsamt slingar sig uppför sluttningarna. Här har vi en fin utsikt över havet. Vi når slutligen det lilla Furstendömet Seborga. En liten nation som inte är känd av många. Pricipato di Seborga är heller inte erkänt av omvärlden men dess invånare anser att de inte är en del av Italien utan  man hävdar att  man inte omfattas av de dokument som finns när Italien enades 1861. Man har också både en egen flagga och egen valuta (som bara gäller där). Det 4,9 km² stora (lilla) riket som ligger på 500 meters höjd i Ligurien i Italien har strax över 300 invånare Den charmiga byn är liten och  ligger naturskönt med fina vyer.

 

Dag 3 – Vandring franska Rivieran

Vi åker buss till startpunkten Tête de Chien ovanför Monaco. Förutom att man kan spana in Monaco ovanifrån, så har man strålande vyer över bergen och havet. Leden vi ska vandra heter Chemin Romain och det tar cirka 2 ½ timme på slingrande naturstigar ner mot kusten. Vi vandrar förbi kalkstensklippor och genom medelhavsmacchia, där det doftar av örtväxter, lavendel och diverse blommor. Vi når kusten och havet vid Cap d’Ail och promenerar vidare längs strandpromenaden vid havet. Sedan kan man välja om man vill stanna och se mer av någon av kuststäderna på egen hand och sedan ta tåget tillbaka eller om man åker med gruppen till hotellet.

Dag 4 – Apricale – Dolceacqua

Dagen börjar i den medeltida byn Apricale, utsedd till en av Italiens vackraste. Byn ligger unikt med sitt trappformade utseende med gamla stenhus på den branta sluttningen.  Vandringen går längs en gammal åsnestig lite brant uppför mot byn Perinaldo. På vägen passerar vi ruinerna av en gammal olivoljepress samt en vacker stenbro från romartiden. Väl i Perinaldo har vi en strålande utsikt över dalen och Apricale och vid klart väder går det att beskåda bergstoppar på över 2 000 meter. Vi äter lunch på en trevlig agriturismo och njuter av deras lokala produkter och den trevliga familjära atmosfären. Dagen avslutas i Dolceacqua, som är en viktig medeltidsstad i Val Nervia. Namnet betyder sött vatten, men staden är känd för sitt rödvin och sin antika stenbro avmålad av Monet.

Dag 5 – hemresa

Efter en sista titt på San Remo, är det dags att åka till flygplatsen.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Kroatien Dalmatien Vandring

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  Kommande resa
 • Spanien Mallorca Vandring

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig vandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar. Det fyrstjärniga Gran Hotel Sollér är idealiskt beläget i den mysiga byn Sollér, perfekt för de fina vandringar vi gör under dessa dagar. 

  5 dagar från 16 950 SEK
 • Italien Ligurien & Cinque Terre

  Häng med på vår weekendresa till Ligurien! Här finns ett vandringsparadis som få känner till. Vi vandrar ostörda på gamla åsnestigar som bjuder på hisnande utsikter över Medelhavet, växlande natur, och små pittoreska byar. Under vår resa besöker vi även välkända Cinque Terre.

  Kommande resa