Ischgl Vandring Österrike Vandringsresor i Österrike för singelresenärer

En “må bra-resa” för dig som vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här varvas oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och härlig alpluft. Vi bor i den charmiga lilla alpbyn Ischgl på cirka 1 400 meter höjd. Här möts de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta vilket skapar en mängd olika vandringsalternativ.  

Med Silvrettakortet i handen går det bra att utnyttja linbanor och bussar i hela dalen. Det underlättar om man vill vandra på hög höjd men samtidigt undvika branta stigningar. I Ischgl erbjuder vi alltid två vandringsgrupper vilket också skapar mer flexibilitet. Här, i de österrikiska alperna passerar vi nästan alltid en Hütte under våra vandringar där man kan äta goda traditionella maträtter till lunch. 

På singelresan 2/7 finns möjlighet att boka yoga som frivilligt tillval, läs mer här: Vandring & yoga Singelresa

Läs mer om våra singelresor

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Många markerade vandringsleder
 • Fyrstjärningt hotell med fin spa-avdelning
 • Mysigt läge i den charmiga alpbyn
 • Bra restaurang med god mat
 • Yoga-tillägg på utvalda datum

Avgångar

30 juli – 6 aug

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 30 juli 08:45 - 11:00
München - Stockholm Arlanda 6 augusti 14:35 - 16:45
20 450 SEK 3 platser kvar Boka resa

3 – 10 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 3 september 11:50 - 14:05
München - Stockholm Arlanda 10 september 14:35 - 16:45
20 450 SEK Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – München tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relax-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kronor
 • Yogatillägg (6 pass) på resan 2-9/7: 1 200 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3,5 timmar.

Boende

 • Hotel Post

  • Hotel Post Ischgl

  Vi bor på anrika Hotel Post, ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Till frukost möts vi av en stor, härlig buffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av välsmakande femrätters middagar och till det kanske ett gott vin från hotellets egen vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen så föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring till Wiesbadener Hütte, där vi äter en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe. Här kan man pröva almens egna mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Får träffa mycket trevliga människor och få nya vänner, singelresor är jättebra!

  Eva Sjödin Nejderyd / Gävle
 • Hotellet är nog det bästa jag varit på med bastu, personalens bemötande och härliga rum. Guiderna och vandringarna har varit helt otroliga."

  Frida Elleskog / Åkersberga
 • Mer än nöjd, vi hade helt fantastiska vandringar och guider. Första gången jag åkte på vandringsresa och allt var över förväntan. Man kom snabbt in i gemenskapen och fick träffa nya roliga vänner. Vandringarna var fantastiska och är verkligen så nöjd. Detta var inte min sista vandringsresa med GoActive.

  Eva-Lotta Lundberg / Upplands Väsby

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Val Gardena Vandring

  En unik singelresa för dig som vill uppleva Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Området är mycket uppskattat för sina natursköna vandringar. Vi  bor fyrstjärnigt och njuter av god mat.

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio Vandring

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  Kommande resa
 • AndorraSingelresa Pyrenéerna Vandring

  En vandringsresa, för dig som reser ensam. Vi bor fyrstjärnigt, vandrar på fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap, tidvis både i Spanien och Frankrike. Här får vi uppleva ett vilt landskap med berg, dalar och kristallklara sjöar.

  Kommande resa