Lech Vandring Österrike Storslagen Lätt & Lagom-vandring i Österrikes blomsterprakt

Lech har korats till Europas vackraste by och det är lätt att förstå varför. Samtidigt som byn har behållit sin karaktär och vänliga charm, erbjuds man fantastiska naturupplevelser med typisk alpvegetation och vandringar över blommande ängar. I juli upplever vi den största blomningen med mängder av varierande alpflora. Byn, som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Den idylliska byn Lech
 • Stort utbud av markerade leder för egna turer
 • Känt för sina blomstrande alpängar
 • Charmigt hotell med högklassig mat

Avgångar

21 – 28 aug

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Zürich 21 augusti 15:50 - 18:20
Zürich - Stockholm Arlanda 28 augusti 21:20 - 23:50
22 450 SEK 2 platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Zürich tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fri tillgång till hotellets träningsområde för golf (putting green, driving range och övningshål)
 • Fri tillgång till byns utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Aktivitetskort – för linbanor, bussar med mera
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 900 kr
 • Tillägg del i dubbelrum med södervänd balkong 2 250 kr/person
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfer i restid från Zürichs flygplats till hotellet ca 3 timmar. 

Boende

 • Hotel der Berghof

  I Lech bor vi på der Berghof, som är ett charmigt och personligt boutique-hotell med bra läge i den vackra byn. Familjen Burger, som driver hotellet, har skapat en välkomnande atmosfär där gästerna känner sig som hemma.
  Rummen är bekväma och ljust inredda i en stil som nog bäst beskrivs som "modern alpkänsla". Vissa rumstyper har balkong (mot tillägg).
  Den omtyckta restaurangen serverar mat av hög kvalitet, med mycket lokala råvaror. Dagen börjar med en generös frukostbuffé, och vi avslutar med femrätters middag. 

  Efter vandringarna slappnar man gärna av i hotellets wellness-avdelning med flera sorters bastu, ångbad mm. Välgörande spa-behandlingar går att boka mot kostnad.
  Varför inte prova på lite golf vid sidan av vandringen? Berghof har en egen golfakademi med driving range och övningsområde precis bakom hotellet. Det finns även möjlighet att boka golflektioner, oavsett om du är nybörjare eller rutinerad golfare.

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi ofta rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare. Inte för att det inte finns utmanande vandringar, vilket det också gör, utan för att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. 

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid samlingsplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Utöver Go Actives guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. Med aktivitetskortet har du fri tillgång till skogspoolen, som är vackert belägen i skogen ca 15 minuters promenad från hotellet. Här spenderar man gärna några timmar på den vandringsfria dagen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

 

 

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd dit vi tar oss med vandringsbuss eller kabinbana. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Lech är ett utmärkt resmål som erbjuder många varierande vandringar. Fantastiska vyer och blomsterängar.

  Inger & Claes Göran Borg / Stockholm
 • Otroligt fina vandringar, där guiderna tog med oss på varierande upplevelser från dag till dag, alpin vandring, vandring i dalen, vattenfall etc... Vår guide Merit var mycket bra och tog väl hand om oss, man kände att hon brinner för att ta väl hand om oss, stort plus.

  Mikael Boberg / Solna
 • Jättefint hotell, fantastiska vandringar och mycket god mat!!!

  Resenär Lech Lätt & Lagom juli -23

Relaterade resor

 • Österrike Lech Vandring

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar härliga alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell mitt i byn. En av våra mest uppskattade resor genom alla år!

  Kommande resa
 • ÖsterrikeLätt & Lagom Kitzbühel Vandring

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Som alltid på våra resor har vi svensk färdledning.

  8 dagar från 21 950 SEK
 • Österrike Ischgl Vandring

  Vår allra mest klassiska vandringsresa! Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1 400 meters höjd på fyrstjärniga Hotel Post och har fri tillgång till hotellets fina och välutrustade spa-avdelning. I Ischgl njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar, god mat och välbehövlig återhämtning.

  8 dagar från 20 450 SEK