Cykelresa Costa Brava

Costa Brava Spanien En elcykelsemester för livsnjutare

Med våra moderna elcyklar utforskar vi Costa Bravas kust och inland - ett lätt kuperat landskap med charmiga och genuina byar och turkosblå vikar. Vi upplever det katalanska kultur, gastronomi och historia. Cykelturerna följer ett nätverk av mindre vägar med lite trafik. Området erbjuder också en mycket uppskattad vinkultur samt ett soligt klimat både vår och höst. En av våra duktiga färdledare tar hand om dig och resten av vår liten grupp på max 15 deltagare. 

Costa Bravas bästa

 • Lugna cyklturer på fina vägar med lite trafik
 • Bekvämt med elcykel
 • Costa Bravas genuina och vackra byar
 • Boende på charmiga familjeägda Hotell Can Bassa
 • Lär dig mer om Kataloniens enastående mat- och vinkultur

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fem nätter på hotell Can Bassa
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch exklusive dryck
 • En vinprovning
 • Tillgång till hotellets trädgård och utomhuspool (ej uppvärmd)
 • Fyra dagar cykling med guide
 • Elcykelhyra inklusive hjälm
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 942 kg CO2e/pers = 122 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 2 600 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Can Bassa

  Hotel Can Bassa är ett mindre, familjeägt hotell inrymt i en gammal bondgård från 1300-talet. Det har restaurerats med stor charm och behållit sin karaktär. Can Bassa är beläget i den vackra lilla byn Madremanya. Hotellet ligger på byns västsluttning med en underbar vy över kulturlandskapet. Can Bassa erbjuder en avkopplande och personlig miljö, i en av Kataloniens vackraste delar. 

  Hotellet har också en pool där man gärna kopplar av efter en dags aktiviteter.  Här finns dubbelrum och lägenheter med dubbla sovrum. Om man hamnar i en lägenhet får man alltså eget sovrum och en medresenär(er) det andra sovrummet. Det går inte att låsa dörren till sovrummet. En av lägenheterna (den vi nyttjar som sista lägenheten) har endast en toalett/dusch som samtliga i lägenheten delar på, max 4 personer.) Bokar man enkelrum på denna resa får man ett eget sovrum i en av lägenheterna där varje sovrum har sitt eget badrum.

Om cyklingen

Cykelturerna är av en lättare nivå utan stora höjdvariationer, men ibland med inslag av någon brantare backe. Med våra moderna elcyklar tar vi oss fram lätt och smidigt. Eftersom elmotorns läge går att justera kan man själv välja hur mycket ansträngning man vill ha. Vi cyklar oftast på grusvägar eller på mindre asfaltsvägar med lite trafik. Cyklism är mycket populärt i Spanien och bilister respekterar cyklistgrupper som är ute på vägarna.

Alla dagar kombinerar vi aktivitet i form av lugna cykeltur med besök i intressanta byar, vingårdar, utsiktspunkter och annat intressant. Mot eftermiddagen återvänder till vår idyllisk boende i byn Madremanya för egen tid innan våra trevliga gruppmiddagar.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Vi anländer till Barcelona och vår transfer tar oss till Hotel Can Bassa och vi avnjuter en första middag.

Dag 2 Monells

Efter en avslappnad frukost justerar vi in våra hyrcyklar. Våra guider hjälper till så att alla känner sig bekväma och trygga med cykeln innan vi ger oss ut på vår första cykeltur. Vi passerar flera små byar och njuter av ett öppet jordbrukslandskap innan vi kommer fram till Monells. Monells är en magisk medeltidsby som vi har tid att utforska till fots. Vi äter lunch på stämningsfulla Vita Tuppen på torget. Nu känns det verkligen som man lämnat stressen av vardagen bakom sig och att man lever i nuet. På eftermiddagen fortsätter vår cykeltur i det vackra landskapet. Dagsetapp: ca 35 km (som kan förlängas för de som vill.)

Dag 3 Pals och cykling längs Via Verde

På flera ställen i Spanien har man konverterat nedlagda järnvägsbanor till cykelvägar, s.k Visa Verdes. Vi cyklar till det mycket välkända byn Pals som tronar högst upp på en kulle, det blir lite tufft sista halvkilometern men vi belönas såklart med nåt gott att drycka och en helt underbart utsikt över havet och det omgivande landskapet. Vi fortsätter på den Via Verde till lilla staden Palafrugell för lunch. Vi följer en annan väg tillbaka till vår by Madremanya för en lugn stund vid hotellets pool innan middag. Dagsetapp: ca 40 km.

Dag 4 Peratallada 

Dagens mål är byn Peratallada. Detta är en av de allra vackraste medeltidsbyarna som attraherar många konstnärer vilka också sätter sin prägel på byn. Här finns en mångfald av utsökta restauranger och det är ett mycket populärt utflyktsmål. Strax utanför byn besöker vi en gård där vi kan prova och köpa lokalproducerad olivolja. Dagsetapp: ca 40 km.

Dag 5 Havet och L'Estartit

Denna dag blir en lite längre cykeltur då vi skall ta oss hela vägen ner till havet. Vi  passerar små byar och vyerna på turen är alltjämt vackra. Vårt mål är samhället L'Estartit som har en fin hamn och ligger längst norr ut på den milslånga stranden som är Kataloniens längsta sandstrand. Dagsetapp: ca 55 km.

Dag 6 Hemresa

Efter frukost kliver vi på bussen igen för transfer till flygplatsen.

Guider

 • Guido Bowden

  Efter många år som vandrings- och cykelledare både i Europa och runt om i världen, jobbar Guido numera som reseproducent på Go Active. Då tillfälle ges guidar han gärna både vandrings- och cykelturer. Guido föddes i England men har levt största del av sitt liv i Italien, inte långt ifrån kuststräckan Cinque Terre i Ligurien, och Go Actives vandringsresor till området är naturligtvis hans favoriter. På grund av sin utspridda familj blev han tidigt en inbiten resenär och var flerspråkig redan som barn. Guidos största utmaning som guide upplevde han i Guatemala under en förlängd orkansäsong. Programmet blev inte som det var tänkt, men gästerna fick istället ett riktigt äventyr att prata om och åkte hem nöjda och glada trots allt. Guido är även Go Actives cykelspecialist.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Har inte en enda negativ upplevelse. Motsvarade alla våra förväntningar. Ledarna var mycket bra!

  Conny & Margareta Roth / Ekerö

Relaterade blogginlägg

 • Jag blev kvar på Costa Brava

  I början av 90-talet kom jag till Barcelona för att besöka min vän Jonas. Staden tog mig med storm, för mig är det helt enkelt en fantastisk plats där allt och alla finns. En dag frågade Jonas; ska du följa med upp till sommarhuset på Costa Brava över helgen? Jag hade fullt upp med att utforska Barcelonas fantastiska möjligheter, men tänkte att det kanske kunde vara trevligt att komma ut på landet som omväxling så jag svarade ja.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Tyskland Moseldalen

  Under denna mycket uppskattade weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  Kommande resa
 • Österrike Kitzbühel

  Det här är cykelresan för dig som vill uppleva Tyrolens sagolikt vackra alplandskap på ett behagligt sätt. Ett äventyr på två hjul där vi njuter av charmiga byar, mat, dryck och möten med människor. Följ med!

  Kommande resa
 • Frankrike Champagne

  Bubbeldistriktet Champagne är den ultimata platsen för dig som vill varva cykling med livets goda ting. Champagne förknippas med glädje, fest och lyx och under resan får du chansen att uppleva det på bästa sätt – från cykeln. Denna resa gör med magasinet Topphälsa.

  4 dagar från 14 990 SEK