Löpfest Wien – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Löpfest Wien

Ta chansen och bli en del av Go Actives löparcommunity med målet att delta i ett lopp i Wien i april. Under 16 veckor från och med i januari 2018 löptränar vi under ledning av Christian Mundt för att nå vårt mål att springa maraton, halvmaraton eller 10 km under en härlig vårhelg i Wien.

Avgång

20 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

10 200 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Startplats till valfri distans
 • 16 veckors träningsprogram
 • 3 träningsträffar i Stockholm
 • Del i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell i Wien
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Segermiddag i Wien

Tillval:

Enkelrum: 1900 kr
Supporterpaket*: 7900 kr
*För de som vill åka med på resan men ej delta i träningen/tävlingen

Flyginformation

Direktflyg med Austrian Airlines.
20 april  Stockholm - Wien 09.45 - 12.10
23 april  Wien - Stockholm 15.15 - 17.30

Program

Löpfest Wien är inte bara en vanlig tävlingsresa, du blir framförallt en del av ett dedikerat gäng på max 20 personer där alla har som gemensamt mål att bli bättre löpare. Under 16 veckor coachas ni av Christian Mundt, löpare och framgångsrik coach som även tränar den svenske mästaren i maraton, Martin Öhman.  Under tre tillfällen träffas vi dessutom i Stockholm och tränar tillsammans med Christian. Belöningen för vinterns och vårens träning är förstås resan till Wien där du kan välja att springa maraton, halvmaraton eller 10 km.

Wien är en härlig stad att besöka under våren och banan tar dig förbi de största sevärdheterna. Loppet börjar vid skyskraporna och går sedan över den långa Imperial Bridge där du springer till tonerna av Danube Waltz av Johann Strauß. Du passerar sedan det kända operahuset och slottet Schönbrunn på väg mot mål som är framför Wien Burgtheater.  Vienna City Marathon är ett av de större loppen i Europa med totalt 42 000 löpare. År 2018 är det dessutom jubileum så räkna med en fantastisk häftig stämning under hela helgen. Banan räknas som snabb med vinnartider på strax över 2 timmar.

 • 16 veckors träningsprogram

  Med start från 1 januari 2018 får du var fjärde vecka ett träningsprogram som är anpassat efter just dina förutsättningar. Under perioden har du även tillgång till vår slutna grupp där du kan ställa frågor till coach Christian och få pepp från de andra deltagarna. Programmen finns på olika nivåer inför samtliga distanser, du väljer det tidsmål som ligger närmast dina ambitioner.
  10 km sub: 45 - 60 -75
  Halvmaraton sub: 1.30 - 1.45 - 2.00
  Maraton sub: 3.15 - 3.45 - 4.15


   

 • Tre exklusiva träningstillfällen

  Deltagarna träffas var fjärde vecka för att träna tillsammans med coach Christian. På dessa träningstillfällen kommer ni att genomföra särskilt viktiga nyckelpass, bland annat det längsta långpasset inför tävlingen.

 • Startplats till valfri distans i Wien

  20 - 23 april åker hela gruppen till Wien och Vienna City Marathon för att genomföra ett löplopp på någon av distanserna 10km, halvmaraton eller maraton

Coacher

 • Christian Mundt

  Löpcoach

  Christian har tränat och tävlat i löpning under 30 år. Idag är han en väldigt uppskattad coach men också fortfarande själv tävlingsaktiv. Som coach tränar han både elitlöpare och motionärer med stor framgång, som SM-guld på maratondistans. Christians filosofi är att alltid utgå från individen och skapar utifrån det upplägg för att du ska nå dina mål.

Boende och mat

Vi bor på 4-stjärniga Austria Trend Hotel Lassalle, bara ett stenkast från Donau. Härifrån har vi promenadavstånd till både start och mål. På hotellet finns tillgång till bastu, vilket kan vara skönt för trötta löparben och det finns också en härlig innergård. I priset ingår frukost.

Inför resan

För vem passar denna resa?
Denna resa passar dig som vill ha ett tydligt mål med din träning och samtidigt få en belöning för ditt hårda arbete. Träningsprogrammen finns i flera nivåer och du väljer själv, i samråd med coach Christian, vilken nivå som passar dig bäst utifrån dina egna förutsättningar och ambitioner. Löpfest Wien är inte bara ett träningsprogram eller en tävlingsresa, vi vill bjuda dig på en hel upplevelse.

Jag har inte sprungit tidigare, kan jag ändå vara med?
Absolut! Träningsprogrammen finns på olika nivåer och passar både dig som siktar på sub 3 på maraton och dig som tycker det vore en upplevelse att springa ett 10 km-lopp utomlands.

Vad innebär del i dubbelrum?
Du delar rum med en annan person av samma kön som är med på resan. Det finns förstås möjlighet att välja singelrum mot ett tillägg.

Vad händer om jag blir skadad och inte kan vara med?
Det är alltid bra att ha en försäkring. Läs mer om våra resevillkor här.

Bilder

Avgång

20 april 2018

Reslängd

4 dagar

Pris

10 200 SEK