Amalfikusten Vandring Italien Vandringsresor med doft av hav och citron

Amalfikusten bjuder på ett dramatiskt landskap av azurblått hav, branta klippor och vägar kantade av citronträd. Sträckan är 4 mil lång och landskapet upphör aldrig att fascinera. Insprängt mellan Sorrento och Salerno i södra Italien, ligger kustremsan som av många betraktas som Italiens vackraste. Man kan lätt förstå att denna magiska plats är med på Unescos världsarvslista.
Under vår vandringsvecka kombinerar vi kultur med natur. Vi vandrar högt över havet omgivna av vidunderligt vackra vyer och hinner besöka ställen som Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri. Konstnärer och livsnjutare har återvänt hit i sekler och den dramatiska kusten erbjuder den aktive både naturskön och spektakulär vandring. Hela Sorrentohalvön, som är världskänd för sina fantastiskt goda och söta citroner, har en rik flora med olika orkidéarter och örter. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt.
Vi bor på fyrstjärniga Hotel Due Golfi, i charmiga byn Sant'Agata. 

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Amalfikusten och Sorrento-halvön är en klassiker som står sig. Kombinationen med vandring och kulturupplevelser gör vistelsen till en upplevelse för både kropp och själ. Det går nästan rysningar längs ryggen när man står på kraterkanten av Vesuvius och funderar på vad vulkanen en gång gjorde med staden Pompeji på slätten nedanför. Doften av blommande citronträd är en extra bonus när vi vandrar genom de små byarna omkring Sorrento.

Wendela Wiik / Färdledare Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Capri med Anacapri
 • Vandring på Vesuvius
 • Besök i Pompeji
 • Utsikten från Gudarnas stig

Avgångar

21 – 28 sep

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Neapel 21 september 15:20 - 18.35
Neapel - Stockholm Arlanda 28 september 19:30 - 22.45
23 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

5 – 12 okt

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Rom 5 oktober 07:00 - 10.10
Rom - Stockholm Arlanda 12 oktober 20:15 - 23:25
22 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan 

 • Flyg Arlanda-Rom/Neapel-Arlanda
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra tvårättersmiddagar exklusive dryck 
 • Två luncher på lokala restauranger exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets pool
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde till Pompeji och Vesuvius
 • Båttur till Capri
 • Transporter till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Tillägg enkelrum (dubbelrum standard för eget bruk): från 2 950 kr (OBS ett fåtal)
 • Tillägg del i dubbelrum sea view: (på förfrågan)
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfern från Roms flygplats till hotellet tar cirka 4 timmar (utan rast). Transfern mellan hotellet och Neapels flygplats tar ca 1,5 timmar.

Boende

 • Grand Hotel Due Golfi

  På en höjd, strax utanför den charmiga byn Sant'Agata sui Due Golfi, ligger detta fyrstjärniga hotell. Boendet är mycket omtyckt tack vare det spektakulära läget. Hotellets upphöjda position ger en svårslagen utsikt över Neapelbukten, Sorrentohalvön och Vesuvius. In till det lilla centrumet i Sant'Agata, med några lokalrestauranger, är det gångavstånd. 
  Efter en dags vandring är det härligt att koppla av på det ljuvliga poolområdet, där en helt ny infinity-pool, solsängar och parasoller erbjuds för hotellets gäster. Det finns även möjlighet att köpa något gott att dricka från hotellets bar.

  Rummen går i klassisk italiensk stil, t ex är badrummen inredda med handgjort kakel i varma färger.­ Alla rum har balkong, antingen med utsikt inåt land eller mot havet (mot tillägg).
  En del av kvällarna intas middagen i hotellets egen restaurang och varje morgon serveras en generös frukostbuffé som gör att man är väl förberedd inför dagens vandring.
  Vill man besöka närbelägna Sorrento, som har ett fint utbud av shopping och folkliv, erbjuds en gratis shuttlebuss (bussresan tar ca 15 minuter) från hotellet, flera gånger per dag. 

Vandringsprogram

Kännetecknande för detta resmål är havsnära vandringar med fantastiska vyer över Amalfikusten, Neapelbukten och Capri. Vi får även uppleva vulkanvandring runt Vesuvius rykande krater. Det är i första hand en vandringsresa, men med flera kulturella inslag. Vandringarna passar de flesta, men vissa partier kan upplevas något tuffare då terrängen är kuperad som mest med en höjdskillnad på 400 höjdmeter. Ibland är det brant i form av trappor både upp och ner. Observera att den lättare nivån är en variant av nedanstående vandringar då det för det mesta inte finns en helt egen vandring för den lättare nivån. Hela gruppen startar tillsammans men sedan går man oftast i olika tempon i två grupper och lite olika sträckor. Under vissa av vandringsdagarna ingår välsmakande luncher med lokala produkter på restaurang och andra dagar äter man av egen medhavd picknick. Klimatet på våren är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Ankomst Rom, transfer till hotell i Sant'Agata.

Dag 2 Sirenuse trail

Vår vandring startar i Sant’Agata sui due Golfi. Leden går mestadels på lättgångna stigar med kullersten och på mindre vägar. Vi passerar flera oliv- och citrusodlingar innan vi kommer ut på en högre brant med en stigning på ca 100 meter. Därefter går vi igenom en vacker pinjeskog. Leden vi går på ligger ovanför Amalfikusten och bjuder på en fantastisk utsikt. Vi kan se kuststräckan hela vägen mellan Punta Campanella och Praiano. Strax efter pinjeskogen kommer vi till vår restaurang där vi äter en välsmakande lunch med lokala råvaror.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 4 timmar. Höjdvariation: Stigning: 100 + 135 meter. Utför 150 meter. Högsta punkt: 524 möh.


Dag 3 Punta Campanella

Den här turen för oss ut till Sorrentohalvöns västligaste spets, Punta Campanella. Detta är den yttersta punkten på Sorrento halvön. Kusten kallas också La Costa Divina, den “gudomliga kusten”. för den är både vild och vacker. Vi kommer dit genom en vandring där vi passerar små citrus- och olivodlingar. Från Punta Campanella går vi längs en slingrande stig med en stigning på 430 m. upp till Monte San Constanzo. där vi möter en betagande utsikt. Väster ut ser vi Capri och åt öster har vi Amalfikusten i blickfånget. Efter att avnjutit de fantastiska vyerna går vi ner till byn Termini. Här intar vi en fantastisk lunch med traktens lokala rätter på bordet. Vi avslutar denna dag med en kort vandring genom små idylliska byar.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 5½ timme Höjdvariation: Stigning 430 meter, utför 200 meter. Högsta punkt: Monte S. Constanzo 486 möh.

Dag 4 Vesuvius och Pompeji

Vår tur startar i nationalparken som omgärdar den kända vulkanen Vesuvius och vi fortsätter vår vandring upp på kratern, på lite mer steniga stigar under det att vår vulkanguide berättar om Vesuvius historia. På eftermiddagen får vi sedan en rundvandring med guide i Pompeji, där vi får inblick i hur människor levde innan det förödande utbrottet 79 e Kr. Vesuvius.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 2½ timme. Höjdvariation: Stigning 281 meter, utför 330 meter. Högsta punkt: Vesuvius topp 1.281 möh.

Dag 5 Vilodag

Vilodag Vandringsfri dag på egen hand.

Dag 6 Capri

Man bör inte åka hem utan att ha sett ön Capris mytomspunna skönhet och intagande natur. Vi tar oss dit med båt och njuter av den svalkande båtresan under det att vi beundrar Amalfikusten från havssidan. Denna kalkstensö är ganska liten men erbjuder ett milt klimat och dramatisk natur. .Förutom en svindlande vacker vandring från Monte Solaro, där vi har en hänförande utsikt över ön, så finns det möjlighet att besöka läkaren och författaren Axel Munthes sommarresidens Villa San Michele. Residenset ligger på en klippa med vid havsutsikt i Anacapri och väl värt ett besök.

Svårighetsgrad: Lätt. Vandringstid cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning: 320 meter, utför 280 meter. Högsta punkt: Monte Solaro 587 möh.

Dag 7 Gudarnas stig "Sentiero degli dei"

Denna vandring är en av veckans höjdpunkter. På vår vandring längs gudarnas vandringsstig är det inte svårt att hänföras av den gudomliga utsikten och denna vandring är en av höjdpunkterna under veckan. Vi startar i Bomerano och vandrar längs slingrande stigar 500 meter över havet, samtidigt som vi beundrar den dramatiska kustlinjen med frodig medelhavsvegetation och det intensivt blå havet. Vandringen avslutas med de branta trapporna ned mot konstnärsstaden Positano, vars pastellmålade hus klänger längs bergssluttningarna ned mot det glittrande havet. Här levde man förr av fiske och citronodling, men numera är byn ett exklusivt tillhåll för turister.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 40 meter, utför 633 möh.

Dag 8

Avresa från Sorrento/Sant'Agata till Roms (eller Neapels) flygplats. 

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Mycket välorganiserat. Bra lokala guider.

  Tomas Ljungqvist / Stockholm
 • Bra o varierande vandringsturer. Kombinationen av vandring o kultur. Väl fungerande transporter. Mycket goda luncher på väl valda restauranger. Transporter som alltid kom i tid vid avresa och stod och väntade på oss när vi var klara. Bästa reseledaren!

  Resenär Amalfikusten okt -22
 • Hela upplägget. Väl avvägt program. Kunniga guider. Ofattbart fin natur och fantastiska vandringar. En exemplariskt bra, påläst och kunnig guide som hela tiden låg i försteg! Ett verkligt föredöme! En absolut toppenresa!

  Tomas Artursson / Jönköping

Relaterade blogginlägg

 • Kulinariska Kampanien

  Buffelmozzarella, salami och solmogna tomater är bara några av de delikatesser som är speciellt utsökta från den Italienska regionen Kampanien. Det är inget nytt att smaker är ett sinne som bidrar till reseupplevelsen och det är även en viktig om inte självklar del del av Wi- resors vandringsresor. I våra resor inkluderar vi måltider, för mestadels middagar.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Italien Amalfikusten Vandring och yoga

  Amalfikusten bjuder på storslagna vyer, dramatisk natur och härliga vandringsleder. En magisk plats för energigivande yoga och meditation och perfekt att utgå ifrån för att uppleva den magiskt vackra kusten med spektakulära vandringar. Vi börjar med yoga och avslutar dagarna med middag på lokala agriturismos.

  Kommande resa
 • Italien Sicilien Vandring

  En resa du inte får missa, följ med Go Active till Medelhavets största ö! Vandring i bergen på nordöstra Sicilien innebär orörd natur, medeltida byar och fantastiska vyer över hav, omgivning och vulkanen Etna. Boende nära havet samt i en medeltidsby i bergen.

  8 dagar från 22 950 SEK
 • Italien Ligurien & Cinque Terre Vandring

  I sydöstra delen av den Italienska kustregionen Ligurien, finns ett vandringsparadis som få känner till. Vi vandrar ostörda på gamla åsnestigar som bjuder på hisnande utsikter över Medelhavet, växlande natur, och små pittoreska byar. Under vår resa besöker vi även välkända Cinque Terre.

  7 dagar från 19 950 SEK