Vandringsresor till Ligurien | Go Active Travel

Ligurien & Cinque Terre Italien Ligurien med Cinque Terre - kortvecka

Nu finns denna uppskattade resa även som kortvecka! I sydöstra delen av den Italienska kustregionen Ligurien, finns ett vandringsparadis som få känner till. Vår bas för veckan är den genuina och historiska kustbyn Lerici med sin imponerande örlogsfästning och vacker panoramautsikt över Il Golfo dei Poeti - poeternas bukt. De flesta vandringarna i vårt program startar direkt från hotellet och utforskar närliggande Caprione-halvöns fina stigar. Trots det enastående vackra landskapet är det ytterst få vandringsturister som hittar hit, kanske delvis för att det inte finns någon tågstation i närheten eller för att bilvägen tar slut här. Distriktet tar emot en bråkdel av den mängd turister som besöker Nationalparken Cinque Terre endast två mil bort. Vi vandrar ostörda på gamla åsnestigar som bjuder på hisnande utsikt över Medelhavet, växlande natur, och små pittoreska byar såsom Tellaro och Montemarcello. Trots den kuperade geografin klassar vi vandringsnivån som relativt lätt, med inslag av medelsvår då det förekommer några tuffare passager med ojämnt underlag och branta backar.

En av dagarna åker vi med den lilla färjan över bukten för ett besök i de världsberömda byarna Cinque Terre. Vi spenderar dagen här på en av världens kanske mest dramatiska kustremsor. Här väljer du antingen att vandra en del av leden som förbinder “de fem länderna” eller att stanna och utforska någon av byarna från nära håll.

Ligurien är förstås även känt för sin oslagbara gastronomi och under resans gång kommer vi att njuta av några av regionens godaste specialiteter, både från hav och land. Två middagar intas på hotellets lite mer formella restaurang och en kväll på en mer genuin mindre trattoria i byn.

Liguriens bästa

 • Ostörda havsnära vandringar
 • De genuina små byarna Tellaro och Montemarcello
 • Vandra direkt från hotellet "Walk-In Walk-Out"
 • Dagsutflykt till närliggande Cinque Terre
 • Bekvämt boende nära Lericis pittoreska gränder

Avgångar

27 sep – 1 okt

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Pisa 27 september 06:25 - 09.20
Pisa - Stockholm Arlanda 1 oktober 21:10 - 00.05
15 380 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Pisas flygplats ca 1 timme.

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Pisa tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En picknicklunch
 • Tre dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Båt- alt. tågbiljett Lerici – Cinque Terre tur och retur
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg garden view: 2 400 kr
 • Enkelrumstillägg med havsutsikt: 4 500 kr (på förfrågan)
 • Tillägg del i dubbelrum med havsutsikt:
  1 200 kr/person (på förfrågan)
 • Eventuell dricks tillkommer 

Boende

 • Hotel Doria Park, Lerici

  Vi på Go Active har valt Hotel Doria Park för dess många fördelar. Hotellstandarden matchar vår filosofi för bekväma resor, det är underbart att komma hem till ett fint hotell efter en härligt aktiv dag på stigarna. Frukost och middag håller också en hög standard. Det fina solterrassen med utsikt över Golfo dei Poeti är en favorit för avkoppling med något kallt att dricka från hotellets bar. 

  Dessutom ligger hotellet väldigt bra till - på fem minuter är man nere på Lericis Piazza Garibaldi med butiker, kaféer och gelato-kiosker, samt den fina strandpromenaden. Åt andra hållet, en mycket kort sträcka på asfalt, tar vi oss till startpunkten för naturområdet med många vandringsleder.

  För dem som vill lägga en extra guldkant på resan går det att uppgradera rumskategori till Sea View (på förfrågan, kontakta oss vid bokning). 

Vandringsprogram

Preliminärt program (under uppdatering)

Uppskattar du att börja vandra direkt från hotellet så är vår Ligurienresa optimal för dig. De flesta av dagarna samlas vi utanför receptionen efter frukost och går den korta sträckan på några hundra meter till platsen där två vandringsleder börjar. Härifrån kommer vi ut i Caprione-halvöns vackra och omväxlande naturlandskap på några av områdets finaste rundvandringar. Vi klassar vandringarna här som lätt till medelsvår, dock med inslag av några tuffare partier som förekommer i princip alla dagar. Utmaningen är att det inte går att undvika vissa branta partier, både upp och ner, ibland med ojämna trappor uthuggna i stenen, ibland med lite rullgrus. Det handlar dock oftast om relativt korta sträckor men det kännas ansträngande och man bör ha en hyfsad grundkondition för att få ut det mesta av upplevelsen. Vi vandrar i snitt mellan en och en och en halv mil om dagen, höjdskillnaden kan vara så mycket som 450 höjdmeter men oftast betydligt mindre. Som vanligt med Go Active tar vi det i lugnt tempo med gott om pauser så att alla känner sig bekväma. Exakt vilka turer vi väljer beror på vädret och tiden på året. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:

Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Dag 1
Vi landar i Pisa och därifrån har vi en kort transfer på cirka 1 timme till hotellet. Efter incheckning och en kortare paus, gör vi en rundtur i byn för de som önskar, innan vi äter en välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2 och 4

Vi vandrar i det vackra området på kullarna bakom Lerici och på Caprione-halvön. Första dagen vandrar vi strax under en mil. Övriga dagar kommer vi att beta av mellan en mil och ungefär 18 kilometer. Havet är nästan alltid inom synhåll, med den magiska utsikten över de tre öarna Pamaria, Tino och Tinetto som kuliss. Landskapet vi vandrar i har starkt påverkats av människan i nästan tvåtusen år. 

Fridfulla olivlundar präglar slutningarna, och vi passerar ett flertal små genuina byar. Vissa belägna nere på havsnivån och andra högt upp. Kontrasten mellan fisketraditionen och det lantliga är starkt.

Från mitten av 1800-talet gick regionen igenom en viktig folktömning då många migrerade till Sydamerika. Vi lär oss mer om detta när vi passerar ruinerna av byar som vittnar om en svunnen tid. En av dagarna tar vi oss an lite mer utmaning då vi bestiger områdets högsta punkt, La Rocchetta, en bit under 500 möh. Härifrån får man såklart vacker utsikt över Medelhavet, men som extra belöning får vi se de makalösa Carraramarmor-bergen i inlandet. 

Efter vandringen finns det tid för avkoppling på hotellet eller så är det lätt att gå ner till Lericis vackra centrum och strandpromenad. 

Två av kvällarna äter vi på hotellets restaurang, och en kväll på en lokal trattoria nere i byn. En kväll  äter på egen hand och då man kanske väljer att besöker någon av de mindre restaurangerna i byn eller en riktigt typisk pizzeria.

Dag 3

Världsberömda Cinque Terre ligger bara ett par mil bort och idag åker vi på utflykt dit. Efter frukost går vi ombord på den lilla färjan som korsar bukten Golfo dei Poeti och rundar Porto Venere för att sedan göra stopp i de Cinque Terre byarna. Vi går i land i vackra Riomaggiore och här får man välja hur man vill spendera dagen. Är man sugen på att vandra kommer färdledaren att guida en av Cinque Terres klassiska vandringsturer. Vandringen är något kortare än övriga dagar så att man också hinner njuta av lite tid i byarna. Föredrar man istället att ta en paus från vandringen, kan man strosa runt i Riomaggiore på egen hand och sedan åka några minuter med tåg till någon annan av byarna, förslagsvis Manarola eller Corniglia. Efter några timmar tar vi färjan tillbaka till lugna Lerici och återvänder till hotellet. Observera att vid dåligt väder kommer vi att åka till Cinque Terre med buss och tåg istället för båt.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Ligurien & Cinque Terre

  I sydöstra delen av den Italienska kustregionen Ligurien, finns ett vandringsparadis som få känner till. Vi vandrar ostörda på gamla åsnestigar som bjuder på hisnande utsikter över Medelhavet, växlande natur, och små pittoreska byar. Under vår resa besöker vi även välkända Cinque Terre.

  7 dagar från 17 550 SEK
 • ItalienSingelresa Cinque Terre

  Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

  8 dagar från 17 750 SEK
 • Italien San Remo

  Vandra på Italiens Blomsterriviera och besök de pittoreska byarna runt San Remo samt  franska Rivieran. Vi bor nära strandpromenaden, äter gott och vandrar genom olivlundar, vid havet och på åsnestigar. Det blir tre dagar fyllda av upplevelser, både inåt landet och närmare kusten.

  5 dagar från 14 350 SEK