Weekendresor till San Remo | Go Active Travel

San Remo Italien Vandringsresa San Remo, Italiens Blomsterriviera

San Remo är huvudorten på kuststräckan “Riviera dei Fiori” (Blomsterkusten) som gränsar till den franska Rivieran. Klimatet är milt och behagligt året runt, tack vare de skyddande bergen. Naturen runt San Remo inbjuder till vandring i de närliggande bergen med sina genuina medeltidsbyar och vackra vyer. Vi kommer även att göra en vandring på franska Rivieran, där vandringen går till viss del längs havet.

San Remo är en välkänd turistort med en lång historia som kurort och upptäcktes först av den engelska och ryska överklassen. Mycket av den gamla tjusiga överklasskänslan finns bevarad i staden. Här blandas pampiga sekelskiftesvillor med modernare hus, parker med palmer och stor blomsterprakt samt Casino Municipale, byggt 1905. San Remo är känt för sina blommor, sina musikfestivaler och olika event. Här levde och verkade Alfred Nobel fram till sin död 1896.

San Remos bästa

 • Boende nära strandpromenaden och havet
 • Vandring till Furstendömet Seborga
 • Vandring på franska Rivieran
 • Lunch med lokala produkter på en agriturismo
 • Medeltidsstäderna Apricale och Dolceacqua

Avgångar

5 maj 2022

/ 5 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Nice 5 maj 06:45 - 09.45
Nice - Stockholm Arlanda 9 maj 10:25 - 13.20
13 850 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Nice tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch på en agriturismo
 • Fri tillgång till hotellets pool/strandområde
 • Tre dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 700 kg CO2e/pers = 91 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 950 kronor (Obs enkelrummen har ingen balkong och vetter mot baksidan)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Paradiso

  Hotellet Paradiso håller högre mellanklass och är beläget i en lugn del av San Remo nära strandpromenaden och den egna privata stranden. Från hotellet är det endast 10 minuter till restaurangkvarteren och shoppinggatorna. De flesta rummen (ej enkelrummen) har balkong med utsikt över poolen och ut mot havet.

  Hotellet erbjuder förutom pool och en utomhusterrass, en matsal med utsikt över trädgården där det serveras en riklig frukostbuffé samt medelhavsinspirerade maträtter.

Vandringsprogram

Vi hinner med att vandra två heldagar, både mer inåt landet och lite närmare kusten. Terrängen är ofta lite kuperad, men efter de backiga partierna belönas vi med vackra vyer över hav och bergstoppar. Vandringarna är av lätt till medelkaraktär, men sällan på helt plan mark och med en del uppför och nedför.

Observera att endast en nivå erbjuds på denna resa.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – San Remo

Vi landar i Nice och det är sedan bara en timme med buss till vårt hotell. Här har vi eftermiddagen på oss för att utforska staden eller ta ett dopp i poolen innan vår gemensamma middag.

Dag 2 – Furstendömet Seborga
Idag startar vi vid kusten och följer en led som långsamt slingar sig uppför sluttningarna. Här har vi en fin utsikt över havet. Vi når slutligen det lilla Furstendömet Seborga. En liten nation som inte är känd av många. Pricipato di Seborga är heller inte erkänt av omvärlden men dess invånare anser att de inte är en del av Italien utan  man hävdar att  man inte omfattas av de dokument som finns när Italien enades 1861. Man har också både en egen flagga och egen valuta (som bara gäller där). Det 4,9 km² stora (lilla) riket som ligger på 500 meters höjd i Ligurien i Italien har strax över 300 invånare Den charmiga byn är liten och  ligger naturskönt med fina vyer.

 

Dag 3 –Vandring franska Riviera (uppdatering pågår)


Dag 4 – Apricale – Dolceacqua

Dagen börjar i den medeltida byn Apricale, utsedd till en av Italiens vackraste. Byn ligger unikt med sitt trappformade utseende med gamla stenhus på den branta sluttningen.  Vandringen går längs en gammal åsnestig lite brant uppför mot byn Perinaldo. På vägen passerar vi ruinerna av en gammal olivoljepress samt en vacker stenbro från romartiden. Väl i Perinaldo har vi en strålande utsikt över dalen och Apricale och vid klart väder går det att beskåda bergstoppar på över 2 000 meter. Vi äter lunch på en trevlig agriturismo och njuter av deras lokala produkter och den trevliga familjära atmosfären. Dagen avslutas i Dolceacqua, som är en viktig medeltidsstad i Val Nervia. Namnet betyder sött vatten, men staden är känd för sitt rödvin och sin antika stenbro avmålad av Monet.

Dag 5 – hemresa

Efter en sista titt på San Remo, är det dags att åka till flygplatsen.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med Go Actives lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  Kommande resa
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Vår långweekend med två dagars lättare vandring tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi njuter av ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Även vin-, ost- och grappaprovning står på utflyktsprogrammet.

  Kommande resa
 • Kroatien Dalmatien

  Weekendvandra i Dalmatiens vackra kustlandskap! Under resan varvar vi trevliga vandringar med att njuta av bekvämt boende och vackra vyer. Hotel Osejava har fyra stjärnor och har ett perfekt läge vid strandpromenaden i den mysiga orten Makarska.

  5 dagar från 10 990 SEK