Baskien & San Sebastián med Go Active Trave

Baskien & San Sebastian Spanien San Sebastian - vandring, mat och kultur

Få platser kan erbjuda en så spännande kombination av gastronomi i världsklass, fina vandringar i vacker natur och ett enastående kulturarv som Baskien. Inte konstigt att San Sebastian av många anses som en av Europas hetaste städer. På denna vandringsresa till Spaniens nordkust får du uppleva vandringar av lättare nivå, både utmed havet och inlandet. Vi kommer bo på två olika hotell under veckan. Det första bland gröna kullar en bit in i landet och det andra i vackra San Sebastian.

Du erbjuds ett fullspäckat program bestående av bland annat vingårdsbesök, matlagningsdemonstrationer, osttillverkning och så klart - vackra dagsvandringar. Flera luncher och middagar ingår, men det finns även lediga kvällar för att utforska San Sebastians restaurangvärld på egen hand. Här erbjuds allt från pintxosbarer till fina restauranger och på denna resa ingår vinet till våra måltider. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Ongi etorri Euskadira! Välkommen till Baskien!

Läs mer om Lätt & Lagom

Baskien & San Sebastians bästa

 • Upplev magiska San Sebastian
 • Varierade vandringar i vacker natur - Lätt & Lagom nivå
 • Besök på en Sociedad Gastronómica matlagningsklubb
 • Lär dig mer om Baskiens fascinerande historia

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Biarritz tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på tre- och fyrstjärniga hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar inklusive dryck
 • Två luncher inklusive dryck
 • Tre picknick-luncher 
 • Sex dagar guidade vandringar (fem heldagar samt en kortare vandring ankomstdagen)
 • Ett vingårdsbesök med Txakoli-vinprovning
 • Besök hos en ost-/brödtillverkare med provsmakning
 • Besök på en sk sociedad gastronomica matlagningsklubb
 • Transport till och från vandringar
 • Engelsktalande färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 1217 kg CO2e/pers = 158 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 6 000 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Rural Irigoiena

  Ett rustikt och mycket charmigt boende inrymt i ett korsvirkeshus, mycket typiskt för Baskien. Byggnaden har anor ända från 1700-talet och har varit hem för släkten Irigoien med många stora personligheter, bland annat korsriddare. 

  Hotellet har bara tio rum, och därmed har vi och vår grupp oftast hela huset för oss själva. Rummen är mysiga och inredda i klassisk lantlig stil med mycket varma färger. Alla rum har privat badrum, tv och wi-fi. 

 • Catalonia Donosti

  Nyöppnat hotell med perfekt läge nära stranden i underbara San Sebastián.
  Hotellet ligger på en höjd med storslagen utsikt  över La Concha-stranden. Med bara några minuters promenad från katedralen ligger hotellet perfekt placerat för att besöka San Sebastián.

  Hotellet är inrymt i ett gammalt kloster från 1600- och 1700-talet, och varsamt renoverat till ett modernt boutiquehotell. Här finns 128 eleganta rum, en bar, restaurang, pool och en panoramaterrass, fritt wifi och en wellness- och spa-avdelning (kostnad för spa-entré tillkommer).

Vandringsprogram

Samtliga turer är av nivån Lätt & Lagom, vilket innebär ett lägre tempo, kortare avstånd och färre höjdmeter. Upplevelsen är ändå på topp, då vi vandrar i ett oförglömligt vackert landskap. Vid kusten vandrar vi en del av pilgrimsleden Camino de Santiago, där vi passerar fiskebyar och följer den dramatiskt kuperade kusten. I inlandet upplever vi en mer bergig miljö med lite vildare terräng och får härliga vyer över det baskiska kulturlandskapet.

Obs Endast ett vandringsalternativ erbjuds på denna resa. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. 

Observera att denna resa leds av vår duktige lokalguide, som pratar engelska och spanska. Alltså ingen svensktalande färdledning.

Preliminärt program

Dag 1 - Ankomst Biarritz

Efter att vi landat i Biarritz åker vi mot vårt första hotell. Vi stannar till på vägen för en kortare vandring i en av de charmiga byarna i området. Man kommer att kunna köpa lunch (ingår ej) på restaurang under eller efter vandringen. Transfern kör oss sedan till den genuina byn Urdax i distriktet Navarra, där vårt första hotell ligger. 
I Urdax kommer vi att bo de första tre nätterna innan vi flyttar ner till själva staden San Sebastian. Efter incheckning blir det en välkomstmiddag på hotellets trivsamma restaurang.
Middag ingår denna dag.

Dag 2 – Sara – Bidarrai

Efter en energigivande frukost startar vi vår tur längs leden GR-10 "Trans Pyrenean trail" på den franska sidan av Baskien. Vi har korta transfers både till vår start- och slutpunkt på dagens vandring. Vi följer en vandring mellan Sara och Bidarrai, med besök i en traditionell baskisk by där vi upplever den klassiska byggstilen och det grönskande landskapet. Efter vår vandring väntar en härlig middag tillagad av lokala produkter på vårt hotell. 
Vandring Sara – Bidarrai ca 12 km (GR- 10 route). Picknick-lunch och middag ingår denna dag.

Dag 3 – Urdazubi – Amaiur

Som vanligt börjar dagen med frukost, och därefter gör vi oss redo för ännu en vandringsdag i Baskien. Dagens tur börjar direkt utanför hotellet och vi följer "Baztanese Way of Saint James" söderut mot Amaiur. Amaiur är en symbol för det historiska kungadömet Navarra, och vår guide lär oss om områdets historia. Vi kommer också att besöka en lokal producent av ost eller bröd, för att lära oss mer om Baskiens stolta traditioner. Middag äter vi även denna dag på hotellet.
Vandring Urdazubi – Amaiur ca 10 km, inkl Picknick-lunch och middag ingår denna dag.

Dag 4 – Peñas de Aia Natural Park

Detta är vår sista dag i inlandet, innan vi beger oss ner mot Atlantkusten och Biscayabukten. Efter att vi har ätit frukost, packat ihop våra saker och sagt farväl till vårt första hotell, går transfern mot  Donostia – San Sebastian. Längs vägen gör vi ett stopp för en vacker vandring i naturparken Peñas de Aia. Vandringen bjuder på storslagna vyer över gränsområdet mellan Spanien och Frankrike, och våtmarkerna därikring. Vid vandringens slutpunkt äter vi en hemlagad lunch (fast meny) i en hütte i bergen. Mätta och nöjda fortsätter vi mot vårt andra hotell i eleganta badorten San Sebastian. Middagen blir antingen på hotellets restaurang, eller på en trevlig lokal restaurang.
Vandring Peñas de Aia Natural Park ca 11 km. Lunch och middag ingår denna dag.

Dag 5 – Zarautz - Zumaia

God morgon San Sebastian! Efter frukost ger vi oss iväg på dagens vandring som går längs med kusten. Vi följer “North Way of Saint James” som sammanbinder byarna Zumaia & Zarautz. Några av dagens höjdpunkter blir den unika naturbiotopen "flysch", fiskebyn Getaria, txakoli-odingarna, och inte minst havet som kan variera i nyanser mellan skimrande turkost och mörkblått. Vi besöker en txakoli-vingård i området och får lära oss om tillverkningen av detta unika vin, som bara görs här i Baskien. Middag äter ni på egen hand på någon av de otaliga restaurangerna i San Sebastian. Här finns ett enormt matutbud att välja från, allt mellan enkla "Pintxos-barer"  och exklusiva gourmetrestauranger. Vår guide ger gärna tips! 
Vandring Zarautz - Zumaia ca 11 km. Picknick-lunch ingår denna dag.

Dag 6 – San Sebastian - Pasajes

Dagens vandring startar från hotellet, och vi beger oss österut mot Frankrike. Vandringen längs kusten är bekväm och vi njuter av vackra vyer och en väg kantad av grönska. I slutet anländer vi till en bukt där de charmiga fiskebyarna  Pasajes San Pedro & San Juan, väntar på oss. Vi äter lunch vid havet, här bjuds en fast meny av lokala rätter på Restaurant Txulotxo. Transfer ca 15 minuter med lokalbuss tillbaka till San Sebastian. 
Även denna dag har ni möjlighet att äta middag på egen hand i San Sebastians lockande restaurangmyller.
Vandring San Sebastian - Pasajes ca 11 km. Lunch på restaurang igår denna dag.

Dag 7 – Orio

Idag har ni en dag för fria strövtåg i vackra San Sebastian. Vi kan tipsa om aktiviteter, t ex ta bergbanan upp till Igeldo, besök den gamla tobaksfabriken Tabakalera, boka en surflektion, titta på skulpturen “El peine del viento”, njut av La Concha-stranden, besök baskiska muséet San Telmo, akvariet i hamnen, eller varför inte bara strosa runt och njuta av atmosfären? Lunch på egen hand denna dag.
På kvällen samlas vi för en avskedsmiddag på en klassisk “Gastronomic club” i San Sebastians gamla stadsdel. Vi tillbringar kvällen tillsammans under avslappnade former och den som vill får gärna hjälpa till att laga kvällens middag. 
Middag ingår denna dag.

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost avgår vår transfer till Biarritz flygplats för flyget hem. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan på Costa Brava, den vilda kusten, får vi uppleva både det spektakulära kustlandskapet med de små charmiga fiskelägena och naturen mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommande resa
 • Spanien Baskien & Navarra

  Baskien, som sträcker sig mellan Spanien och Frankrike vid sydöstra Biscayabukten, är ett mestadels grönt och bergigt område. På denna resa får vi uppleva allt från härliga vandringar längs Atlantkusten, variationsrikt landskap med pittoreska byar till ökenlandskapet Bárdenas

  Kommande resa
 • Spanien Camino de Santiago

  Välkommen att följa med på en tio-dagars-variant av denna klassiska långfärdsvandring. Vi har handplockat totalt cirka 150 kilometer av de allra vackraste lederna uppdelat på åtta vandringsetapper. Under hela resan har vi en följebuss och bor på fina hotell.

  10 dagar från 28 990 SEK