Costa Brava Vandring Spanien Spaniens vilda kust för dig som reser solo

Costa Brava, kustområdet som sträcker sig mellan Barcelona och Pyrenéerna, är ett oupptäckt resmål för vandrare. Längs hela kusten löper ett nätverk av stigar som förbinder de små charmiga fiskelägena med det naturrika och rofyllda inlandet. Där vi vandrar hittar du inga stora hotellkomplex, utan bara små gammaldags badorter med mysiga restauranger och kaféer, gömda vikar och lugna stränder. Under veckan får vi uppleva både den vackra kusten och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket. Vi gör även ett guidat besök till Salvador Dalímuseet i Figueres samt får en unik mat- och vinupplevelse hos en lokal ”korkbaron”. Då området präglas av medelhavsklimat går det utmärkt att vandra här både på våren och på hösten.

Läs mer om våra singelresor

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Lunch hos ”korkbaronen” Botey
 • Upplev ett av Europas vackraste kustområden
 • Vandringen till stranden Platja de Pals med badmöjligheter
 • Dalímuséet med kunnig lokalguide
 • Trendiga Hotel Trias

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Obs del i dubbelrum på resan 14-21/4 kan endast erbjudas för kvinnlig resenär.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar exklusive dryck på hotellet
 • En lunch exklusive dryck
 • Tillgång till utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde och guidat besök på Salvador Dalí-museet
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 950 kronor (dubbelrum för enkelbruk)
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Restid från Barcelona flygplats till hotellet cirka 2 timmar.

Boende

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias är välkänt tack vare sitt toppenläge precis vid strandpromenaden i det trevliga och genuina samhället Palamós. Hotellet har en lång historia och under 1950-talet blev Trias mycket populärt bland Barcelonas elit och internationella stjärnor. Det sägs att Truman Capote skrev delar av Med kallt blod under sin vistelse på hotellet.

  Idag är hela hotellet renoverat i mycket fin stil som närmast kan beskrivas som Medelhavsminimalism. Gästerna uppskattar de stora balkongerna med utsikt över hamnen och Medelhavet. Restaurangen serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. En utomhuspool finns men föredrar man att båda i havet är det bara att gå 30 meter över strandpromenaden.

Vandringsprogram

De flesta dagar är vandringen av en lätt till medelsvår nivå och har ingen större höjdvariation, även om hela området är relativt kuperat. Backar och stigningar är sällan långa, men vissa av vandringarna erbjuder även något för dig som önskar lite mer utmaning. Vi vandrar i snitt lite över en mil per dag. Vid kusten följer vi El Camino de Ronda, som delvis är ett stenlagt promenadstråk och delvis en smal stig. Ibland får man gå i trappor, men det handlar bara om kortare sträckor. I övrigt kan underlaget bestå av grus, sten och sand då vi går en bit på sandstrand.

För att kunna göra så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därför är busstransporterna något längre vissa av dagarna.

På denna resa har vi de flesta av dagarna två vandringsledare (gäller vid fler än 15 deltagare).

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – Ankomst

Vi landar i Barcelona och det tar sedan cirka två timmar med buss till vårt hotell. Efter incheckningen finns det möjlighet att göra en lättare vandring mot grannorten Platja d'Aro, en bra bensträckare efter flyget och transfern. Mot kvällen blir det dags för vår första gemensamma middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2 – Llafranc och Cap Roig

Vi börjar dagens tur ovanför den gamla fiskebyn Llafranç, vandrande söderut längs med kusten tillbaka mot Palamós. Vandringen går längs ett stenlagt promenadstråk, förbi vackra små vikar som Costa Brava är känt för. Varenda vik är överraskande vacker och det är svårt att välja vilken som är finast! Efter Calella vandrar vi upp cirka 100 höjdmeter till det gamla slottet Cap Roig. Därefter kommer vi in i lite vildare terräng. Promenadstråket blir till en smal stig med några enstaka lite backigare partier. Vissa delar går vi även på sandstranden. Vi befinner oss nu i hjärtat av det oförstörda Costa Brava med fina små stränder, pinjeskog, klippformationer och ruiner från iberiska bosättningar. Strax innan Palamós unnar vi oss en after walk, precis vid stranden. Sedan är det bara en kort bit kvar till vårt hotell som vi når till fots.

Dag 3 – Tamariu och Far de Sant Sebastia

Efter frukost lämnar vi hotellet och tar oss med buss till den före detta lilla charmiga fiskebyn Tamariu som idag har förvandlats till en liten sommarby för turism. Vi vandrar upp genom en skog på en liten och delvis brant skogsstig, upp till en grusväg som vi följer utan nämnvärd stigning. Vi fortsätter på ytterligare en skogsstig som har brant stigning sista biten tills vi når fyren Far de Sant Sebastia där vi tar en liten rast. Vandringen övergår sedan till en havsnära vandring efter Camino de la Ronda. Det blir både upp och ner med en de delvis krävande passager. Vi passerar den lilla viken Cala Pedrosa och har vi tur vi har tur är den lilla sommarrestaurangen öppen där vi kan ta något att dricka. Vandringen avslutas med en brant bit upp från stranden som kompenseras av de vackra vyerna. Vi passerar ett klippigt stenparti och kommer tillbaka till startpunkten, fiskebyn Tamariu där vi har möjlighet att avsluta vandringen på någon av Tamarius restauranger.

Dag 4 – La Garrotxa

Idag ska vi vandra i den mycket vackra bergskedjan La Garrotxa, en bit längre in i landet. Busstransfern tar oss till Hostalets d’en Bas, en liten charmig by som ligger mitt i dalen. Vi köper en “coca” i bybageriet till vår picknick (ett omtalat bröd som anses smaka ovanligt bra). Vi går sedan en kortare sträcka i dalen och kommer snart kommer till en brant stigning. Stigningen på 500 höjdmeter blir mycket antagligen veckans mest konditionskrävande utmaning, men väl uppe får vi vår belöning. Utsikten är både imponerande och vidsträckt och kanske ligger snö kvar på de avlägsna topparna i Pyrenéerna. Vår vandring fortsätter på denna högplatå utan några större utmaningar men med fantastisk utsikt. Vi äter vår picknick på någon liten äng högt ovanför dalen. Vandringen avslutas med att vi följer den gamla romerska vägen som gick mellan städerna Olot och Vic. Nu bär det utför cirka 400 meter utför genom en varierande skog, på en väg där en gång åsnorna drog kärrorna över berget. Nere i dalen väntar bussen på att ta oss tillbaka till hotellet.

Dag 5 – Dalímuseet och Figueres

Som vanligt med Go Active tar vi en vilodag efter tre vandringsdagar. Just här i Costa Brava kan vi varmt rekommendera utflykten till Salvador Dalís hemmastad Figueres för ett guidat besök på Dalímuseet. Färdledaren ordnar en inkluderad utflykt med privattransport och guide, samt ger tips om annat sevärt i den historiska staden. Vill man istället ta det lugnt kan man stanna i Palamós och njuta av den trevliga atmosfären och den fina sandstranden. Det finns även olika vandringar man kan göra på egen hand (färdledaren kan ge tips).

Dag 6 – Fitorskogen

Idag vandrar vi i naturreservatet Fitor, en del av den mindre bergskedjan Les Gavarres som sträcker sig som en kuliss bakom den vackra kustremsan. Kontrasten mot kustvandringen är stor. Vi upplever en mer lantlig miljö idag och vandrar förbi bondgårdar och ruiner med en blandning av lätta grusvägar och steniga vandringsleder. Utöver själva vandringen fokuserar vi idag på områdets kultur, historia, mat och vin. Vi besöker egendomen Mas Plaja och lär oss mer om Kataloniens uråldriga skogsbrukstraditioner. Värden Señor Botey berättar om livet i denna mycket genuina del av Katalonien och bjuder på en lunch bestående enbart av ingredienser från närområdet. På eftermiddagen vandrar vi ner till Vall Llobrega där vår buss möter oss för den korta transfern till hotellet.

Dag 7 – Begur och Sa Riera

Ännu en vandring längs havet och enligt många den mest imponerande delen av Costa Bravakusten. Vi besöker först byn Begur med sin borg. Vid vackert väder ser man ända bort till gränsen mot Frankrike. Vi vandrar sedan vidare utmed kusten. Leden går tidvis högt över havet och tidvis vid havsnivån. Överallt finner man små vackra vikar och fantastiska bergsformationer. Vandringen går mestadels genom orört område, men vi följer även vandringsleder genom vackra små fiske- eller turistbyar. Vi avslutar dagen vid Platja de Raco, områdets bredaste och längsta sandstrand. Här ges tid att bada och njuta av eftermiddagen vid denna underbara strand.

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost är det dags att åka till flygplatsen.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Cinque Terre Vandring

  Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

  8 dagar från 18 950 SEK
 • KroatienSingelresa Dalmatien Vandring

  För dig som reser ensam, och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

  8 dagar från 17 950 SEK
 • AndorraSingelresa Pyrenéerna Vandring

  En vandringsresa, för dig som reser ensam. Vi bor fyrstjärnigt, vandrar på fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap, tidvis både i Spanien och Frankrike. Här får vi uppleva ett vilt landskap med berg, dalar och kristallklara sjöar.

  8 dagar från 20 950 SEK