Costa Blanca, Vandring, Vecka – Go Active Travel

Costa Blanca Spanien Vandring i spektakulärt landskap kring Altea

En perfekt kombination av solsäkert klimat, ett förstklassigt spahotell och ett välutvecklat och spännande nätverk av vandringsleder av medelsvår till tuffare karaktär. Dessa vandringar passar dig som är van vandrare och gillar lite utmaning. Från vår bas i charmiga Altea upplever vi vandringsdagar både längs den kuperade Medelhavskusten och i det bergiga inlandet. Den optimala vandringssäsongen sträcker sig från mitten på oktober till slutet på april. I februari möter vi våren tidigt och resmålet bjuder på en sprakande mandelblomning.

Costa Blancas bästa

 • Hotel Villa Gadeas fina rum med balkong
 • Spännande vandringar i vackert landskap
 • Hotellets havsvatten-spa
 • Charmiga Altea
 • Ett av Europas mest solsäkra klimat

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Restid från Alicantes flygplats till hotellet cirka 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Alicante tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i superior dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem middagar exklusive dryck
 • Matsäck alla vandringsdagar 
 • Ett inträde till hotellets spa-avdelning 
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 2 300 kronor
 • Rum med havsutsikt, kontakta oss för pris
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Villa Gadea, Altea

  Hotel Villa Gadea är ett modernt och stilrent spahotell, byggt i anslutning till ett före detta aristokratiskt sommarpalats, precis på stranden och med strålande utsikt över havet, ca 3 km från charmiga Altea. Altea kan man nå till fots eller enkelt med spårvagn. Villa Gadeas rum är rymliga och ljusa, samtliga rum har balkong och håller en mycket hög standard. Vi väljer Superior Room för våra gäster. Rummen ligger mot havssidan och har utsikt över trädgården, poolområdet eller en närliggande park. Väljer man att uppgradera till havsutsikt får man rum högre upp, ovanför palmernas toppar, med en fantastisk utsikt över Medelhavet.

  På hotellområdet hittar man en stor utomhuspool, flera restauranger, gym och ett havsvatten-spa där man gärna kopplar av efter en härlig vandringsdag i bergen. Spa-avdelningen har mycket att erbjuda och är väl värd ett besök. Här finns olika saltvattenspooler, bastu, ångbastu och jacuzzi. Det går att boka ett stort urval av behandlingar (ingår ej men Go Active gäster får rabatt).

  På hotellets restauranger finns det givetvis möjlighet att äta traditionell och lokal medelhavsmat, men här hittar man även en stilig sushirestaurang i fall man önskar lite mer variation.

  Här är det är lätt att förälska sig i den genuina miljön kring Altea med mysiga fiskebyar längs kusten och majestätiska berg som reser sig i bakgrunden. I Altea möter vi konst och kultur och ett stort utbud av caféer och restauranger. Högt beläget i den övre delen av den lilla staden tronar kyrkan Nuestra Señora del Consuelo med sin ikoniska kupol. Det är väl värt promenaden uppför trappformade stenlagda gränder, kantade av gamla vitkalkade hus.

Vandringsprogram

Altea med omnejd ligger i Alicanteprovinsen som är ett av Spaniens bergigaste områden. De mest intressanta vandringarna i trakten klassar vi som medelsvåra med inslag av lite tuffare då underlaget ibland blir ganska stenigt och brant. Ett par dagar utmanar vi oss själva med att klara av turer på nästan två mil med mellan åttahundra och tusen ackumulerade höjdmeter. Dessa vandringar passar dig som är van vandrare och gillar lite utmaning. Med detta sagt, håller vi dock ett lugnt tempo och pausar ofta. Har du trivts i den avancerade gruppen på någon av våra vandringsresor i till exempel Alperna eller Andorra, kommer du att gilla vandringarna här.

När vi kommer högt upp får vi en magnifik utsikt över hela kusten med sina unika bergsformationer. Vid klart väder ser man till och med över till ön Ibiza, långt ute i Medelhavet. Ofta följer vi uråldriga vandringsleder som anlades som handelsvägar mellan byarna under den moriska perioden. Detta historiska perspektiv ger en extra dimension till våra vandringsdagar här. I flera av byarna vi besöker verkar det som om tiden stått helt stilla och närliggande Costa Blancas moderna turistorter känns långt borta.

Vintern är väldigt kort här, sommarens värme håller sig långt in på hösten och redan i februari har blomningen kommit igång. Mandelträd finns överallt i inlandet och landskapet blir extra vackert då. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt vandringsprogram:

Penyó Roc
Efter en generös bufféfrukost åker vi med privatbuss mot inlandet och bergen. Vi möter upp vår lokala vandringsguide och får våra matsäckar utdelade. Vi fyller på våra vattenflaskor med naturens eget mineralvatten från källan El Font del Molí. Vandringen blir en relativt mjuk introduktion till områdets natur och vi vänjer oss vid underlaget och landskapet. Vi passerar flera områden med enastående kalkstensformationer och gör fotostopp. Halvvägs på vandringen kommer vi upp till ett bergspass varifrån vi ser ut över flera av de områden där vi kommer att vandra under veckan. Under turen, som i övrigt är lättvandrad, kommer vi till tre utmanande områden där det blir relativt brant och underlaget bitvis är mycket ojämnt. Det handlar om korta partier men där det är viktigt att fokusera på var man sätter fötterna och att hålla lite avstånd från varandra i fall man skulle halka. Totalt vandrar vi ungefär 17 km. Dagen avslutas med en kort busstransfer tillbaka till Altea, där vi får tid för avkoppling innan vår gemensamma middag på hotellet.

Cala de la Granadella
Veckans kortaste tur, på cirka en mil, går utmed den hisnande dramatiska kusten några mil norr om Altea. Turen börjar väldigt mjukt och platt men så småningom blir terrängen allt vildare och mer spännande, med branta partier både upp och ner. Som tur är, är leden välskött och det finns till och med partier med kedjor och skyddsräcken som underlättar vandringen. Belöningen får vi i form av ett fantastiskt panorama över det turkosblåa vattnet samt en längre paus vid en otroligt vacker strand. Ta med badkläder, vid fint väder tar man gärna ett dopp. Lite senare kommer vi fram till en imponerande fästning som vaktar ingången till viken. Vakttornet byggdes ursprungligen för att skydda kusten mot inkräktare från Nordafrika men blev ännu viktigare under Napoleonska kriget. Ikväll, efter en vilostund på hotellet, ska vi in till Alteas charmiga centrum där vi äter vår middag på en trevlig restaurang. 

Sierra de Bernia
Direkt bakom vårt hotell reser sig en spetsig bergsrygg som kallas för Sierra de Bernia. Vi får skjuts en bit upp på bergets nordliga sluttning där vi börjar en av veckans allra vackraste vandringar. Vi tar oss runt berget och njuter av mäktig natur, med distinkta klimatzoner på var sida av berget, samt med fina vyer över Medelhavet och de små vita byarna i dalgångarna. Än idag tillkommer några partier med ojämnt underlag där man får kämpa lite för att komma upp. Gillar man vandringar med lite extra krydda är Sierra de Bernia verkligen något för dig. Vår färdledare och guide ser till att det blir lagom med pauser för snacks, vatten och fotografering. Och vi håller ett lugnt tempo så att alla kan känna sig bekväma - vi har inte bråttom då vi har hela dagen på oss för att vandra 13 km.

Vilodagen
Efter tre vandringsdagar kan det vara skönt med en vilodag. Passa på att ta det lugnt i hotellets spa- och relaxavdelning, eller vid poolen. På eftermiddagen kanske man vill utforska Alteas historiska centrum med fina kyrkor, trevliga kaféer och trendiga butiker. Vill man vandra på egen hand idag finns det en rutt som följer floden bakom Altea. Känner man för en lite längre utflykt rekommenderar vi den mycket charmiga närliggande fiskebyn Villajoyosa.

Monte Ponoig och Puig Campana
Ponoig och Campana är ytterligare två av regionens mest spektakulära berg. Efter vilodagen känner vi oss starka och redo för lite mer utmaning. Turen startar med en ganska lång stigning för att nå passet mellan bergen. Just den här biten blir aldrig brant, det handlar mer om uthållighet att kunna gå uppför i ett par timmar. Sakta men säkert kommer vi sedan runt på sydsidan och vandrar högt ovanför kusten. Finns det tillräckligt många starka vandrare i gruppen kan vi erbjuda toppturen till Puig Campanas högsta punkt 1500 möh. Men för de flesta av oss fortsätter vandringen på ungefär 1100 möh och rundar berget istället för att bestiga toppen. Naturen skiftar och vi kommer in i ett skogsområde där man ibland kan se bergsget och andra arter. Bussen tar oss tillbaka till hotellet och sedan har man resten av kvällen ledig för egen tid.

Sierra d’Aitana
Vi avslutar veckan med en vandring på 18 km som tar oss upp på Alicanteprovinsens högsta berg. Vi börjar från El Font del Molí men tar en annan riktning än första dagen. Vår tur leder oss förbi vackra mandelodlingar och ”isgropar”. Högre upp möter vi veckans vildaste terräng. Stigen försvinner och för att komma upp på berget måste vi gå ett kort parti bland stora ojämna stenblock. Vi tar det mycket lugnt så att alla klarar av utmaningen. Väl uppe på Sierra d’Aitana tar vi en lång paus för lunch innan vi vandrar vidare längs bergsryggen och tillbaka ner till startpunkten. Höjdskillnaden mellan den lägsta och den högsta punkten är nästan tusen vertikalmeter vilket är veckans högsta. Ikväll äter vi vår avslutningsmiddag på hotellet.

 

Relive 'Hiked 8.77 km on 02/05/19'

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Elba

  Följ med oss till den vackraste ön i Medelhavet – Elba. Ön är en relativt upptäckt liten pärla. Här tillbringar vi en vecka med natursköna vandringar och upptäcker flera delar av ön. Vi bor fyrstjärnigt direkt vid en vit sandstrand och njuter av utsökt italiensk mat och goda viner.

  8 dagar från 19 975 SEK
 • Spanien Gran Canaria

  Gran Canaria är ett paradis för vandrare, något som många inte känner till. Vi utforskar det bästa och vackraste av ett 800 kilometer stort nätverk av leder. Veckan bjuder på dagsvandringar i flera olika klimatzoner tillsammans med våra kunniga, lokala, svenska guider.

  8 dagar från 17 450 SEK
 • Portugal Madeira

  Vandringarna på Madeira levererar ljuvliga naturupplevelser; allt från terrassmarker till trolska skogar med manshöga blåbärsbuskar och knotiga lagerträd. Vårt hotell har ett högt läge med utsikt över Atlanten, och ligger i en grönskande trädgård.

  8 dagar från 17 850 SEK