Fabulous & Strong 45+ – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Fabulous & Strong 45+

Följ med på träningsresa till solen och upplev härlig gemenskap & energi med rolig träning, inspiration och god mat. Tillsammans med Tanja Fylking och Maria Wigbrant åker vi till resorten Oliva Nova på den spanska östkusten. Veckan bjuder på en härlig mix av aktiviteter som powerwalk, lättare löpning, cirkelträning, tabata, funktionell styrketräning, rörlighet, slowmotion/avslappning och nyheten ” Pumpa Rumpa”. Klart att du kommer att åka hem med ny inspiration och massor av energi.

Avgång

30 september 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

14 200 SEK
Endast 2 platser kvar!

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur från Stockholm
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Del i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell på stranden
 • Halvpension – frukost & middag
 • Ett inträde till hotellets spa
 • Alla träningspass enligt program
 • Alla föreläsningar enligt program
 • En halvdagsutflykt till den mysiga lilla staden Denia. 

 

Tillval:

 • Enkelrumstillägg 1750 kr
 • Vandring

Flyginformation:

Direktflyg med Norwegian.

30 september Stockholm – Alicante 11.00  – 14.55  

06 oktober  Alicante – Stockholm 12.35  – 16.25  

Program

Fabulous & Strong 45+ är resan för dig över 45 som gillar träning, hälsa, skönhet och det övriga goda i livet.  Träningsinspiratörerna Tanja Fylking & Maria Wigbrant kommer under en vecka att bjuda på rolig och funktionell träning som stärker din kropp. 

Maria är träningsinstruktör, barnmorska och författare till de storsäljande böckerna Stark, Glad, Gravid. Maria kommer att föreläsa om vikten av inre bålstabilitet och guidar dig genom både funktionell träning och kroppscanning så att du kan hitta den totala avslappningen. Tanja utbildade sig till Lic personlig tränare för två år sedan och kommer att bjuda på fartfyllda och sköna träningspass som nyheten Pumpa Rumpa, cirkelträning och Tabata. Hon kommer även att hålla en föreläsning där hon berättar mer om sin resa och att det ALDRIG är för sent att göra det man brinner för.

Spanska Oliva Nova är ett perfekt resmål för dig som gillar att träna och ha närhet till både hav och sandstrand. Det unika läget mellan Medelhavet och de omgivande skyddande bergen gör att området har en behaglig medeltemperatur året om. Vi tränar företrädelsevis utomhus och med en bra variation och en blandning mellan olika typer av pass som ger träningsveckan en rejäl boost för formen. Självklart kan ALLA vara med (tränad som otränad) och jobba utifrån sin egen förmåga. I den sköna höstsolen finns förstås även gott om tid för återhämtning, trevliga middagar och mingel.

Program
Programmet är preliminärt men kan komma att se ut som nedan. Vi kommer att varva de olika träningsformerna.

07.00               Powerwalk/ lätt löpning  ( vi delar in oss i två grupper)
08.00               Frukost
11.00               Pumpa Rumpa/ Absolution ( tuffare Core) / Funktionell Stryka 
12.00               Lunch
11.45               Ledig tid då du kan utnyttja hotellets spa, sola, bada eller spela lite tennis.     
15.00               Cirkelträning/ Tabata
16.00               Slow Motion/ Yoga/ Andning / Avslappning
18.00               Mingel/ Föreläsning
19.30               Middag

Utflykt
Den klippiga hamnstaden Denia ligger på en vacker kustlinje mellan Alicante och Valencia och lockar med både vackra och dramatiska stränder. Vi gör en gemensam utflykt till Denia där du på egen hand kan utforska den lilla stan, shoppa i små boutiquer eller besöka marinan med sina slingrande gator, populära barer, mysiga restauranger och en fin strandpromenad. Denia är dessutom en stad med en rik historia, här finns en rad sevärdheter som tex en borg från 1500-talet varifrån du har en fantastisk utsikt över stad och hav.

Tillval
Du kan även välja till en halv dags hike i bergen med guide. 

 

 • ABSolution

  I ABSolution fokuserar du enbart på att träna coremuskulaturen i hög intensitet och med innovativa övningar. Du tränar i tidsintervaller under vilka du ska göra så många repetitioner som möjligt. En stark coremuskulatur hjälper dig inte bara om du vill lyfta tyngre i gymmet eller springa snabbare – du får även en bättre hållning och minimerar risken för smärta i rygg och nacke som följd av svaga muskler.  

 • Cirkelträning

  Cirkelträning innefattar en rad olika träningspass som kombinerar både styrka och kondition, allt från parövningar till träning med en kortlek.

 • Slow Motion

  Slow Motion bygger på rörelser som utförs extremt långsamt. Syftet är att aktivera och stimulera den inre muskulaturen och stärka samspelet mellan hjärnans högra och vänstra sida . När du rör dig med långsamma rörelser blir du mer medveten om kroppens rörelsemönster, dina styrkor och dina fysiska begränsningar. Det blir bland annat lättare att upptäcka signaler som ger dig en bild av dagsformen. Ett bra sätt att lära känna sin kropp och dess behov.

 • Funktionell styrka

  Det handlar dels om att träna styrka i rörelser snarare än i specifika muskler och dels om att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av belastningar inom vardagen och idrotten.

 • Pumpa Rumpa

  I "Pumpa Rumpa” kommer vi att till skön och behaglig musik att lägga extra fokus på just rumpa och baksida lår, två stora muskelgrupper som vi gärna vill ha styrka i för att klara vardagen på bästa sätt. Med extra hjälp av ett miniband (gummiband) kommer vi att låta ” gluteus ” - som rumpmuskeln så fint heter - att jobba. Detta pass passar ALLA.

 • Löpning

  De allra flesta kan ägna sig åt löpning. Allt du behöver är träningskläder, ett par löparskor och en sträcka att springa. Med löpskolning och rätt teknik kan du dessutom utveckla din löpning.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

Coacher

 • Tanja Fylking

  Tanja har under hela sitt liv brunnit för träning & hälsa och beslutade sig vid 40-års ålder att låta det stora intresset få ta än mer utrymme. Mer träning, träningsresor och coachning av vänner blev första steget. Våren/Sommaren 2017 utbildade hon sig via Sports Club Education till Lic personlig tränare med en ytterligare fördjupning i träning för kvinnor. Hon är även grundare till det nya lifestyle forumet Fabulous & Strong som bland annat riktar sig lite extra till den mogna kvinnan. 

 • Maria Wigbrant

  Maria Wigbrant sitter på en stor kompetens vad gäller vår kropp. Som leg sjuksköterska och barnmorska på Mama Mia, SATS-instruktör och lärare på Sportclub Education vet Maria hur vi ska träna för att bli starka både på in- och utsidan.  Genom sitt arbete som barnmorska har hon specialiserat sig på kvinnokroppen och är författare till boken  "Stark, Glad,Gravid" som blivit en storsäljare. Hon är även bloggare och poddare på forumet ”Allt För Föräldrar ” samt partner i lifestyle forumet Fabulous & Strong.

Boende och mat

Fyrstjärniga resorten Oliva Nova ligger naturskönt vid havet med de vackra Montgóbergen som fond. På hotellområdet finns en stor lagunliknande swimmingpool och direkt tillgång till havet med kilometerlånga sandstränder och fantastiska sanddyner. Här finns även ett gym och ett spa med en stor inomhuspool med jacuzzi och vattenfall, relaxrum, finsk bastu, turkiskt bad, fotbad och ett flertal duschar med olika tryck.

Resorten har en tydlig sportinriktning och står värd för ett stort antal internationella träningsläger och tävlingar varje år. Oliva Nova har dessutom en egen golfbana, eget ridcenter och egna tennis- och fotbollsplaner.

I resans pris ingår del i dubbelrum, en härlig frukostbuffé och middag varje kväll.

Enkelrum finns att boka mot tillägg.

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Träningen kommer huvudsakligen att ske utomhus med kroppen som motstånd. Detta gör att både du som vill komma igång med träningen och du som vill få ny inspiration kommer att få ut massor av veckan. Och vi kommer alltid att ha alternativa övningar för de som har svårt att utföra vissa moment.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning. Du behöver även ha skor lämpade för träning. Eftersom det finns både inomhus- och utomhuspool på hotellet som dessutom ligger precis vid havet bör du givetvis ta med både badkläder och badhandduk.

Bilder

Avgång

30 september 2018

Reslängd

7 dagar

Pris

14 200 SEK
Endast 2 platser kvar!