Fabulous & strong 45+ Kroatien – GoActiveTravel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Fabulous & strong 45+ Kroatien

Följ med på vår favorit i repris resa! Tillsammans med Tanja Fylking och Maria Wigbrant åker vi denna gång till soliga Split, Kroatiens vackra kustpärla. Ta med dig en vän eller din partner och följ med på en härlig resa där vi varvar varierande och rolig träning med inspiration, god mat och gemenskap. Resan bjuder på en härlig blandning av aktiviteter som cirkelträning, tabata, yoga, slowmotion/avslappning, funktionell styrketräning och ” Pumpa Rumpa”. 

Avgång

8 maj 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

24 platser

Pris

11 900 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Direktflyg Stockholm - Split
 • Transfer till och från flygplatsen i Split
 • Del i dubbelrum
 • Halvpension – frukost & lunch
 • 2 middagar
 • Alla träningspass enligt program

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 1950 kr
 • Vandring Marjan hill: 500 kr 

Flyginformation:

Direktflyg med Sas.

8 maj Stockholm – Split 10.00 - 12.45  

11 maj Split – Stockholm 10.10 - 12.55  

Program

Fabulous & Strong 45+ är vår favorit i repris resa för dig som brinner för träning, hälsa, skönhet och livets goda ting. Träningsinspiratörerna Tanja Fylking & Maria Wigbrant kommer under resan att bjuda på rolig och funktionell träning som stärker hela din kropp. 

Maria är träningsinstruktör, barnmorska och författare till de storsäljande böckerna Stark, Glad, Gravid. Maria kommer att föreläsa om vikten av inre bålstabilitet och guidar dig genom både funktionell träning och kroppscanning så att du kan hitta den totala avslappningen. Tanja utbildade sig till Lic personlig tränare för två år sedan och kommer att bjuda på fartfyllda och sköna träningspass som nyheten Pumpa Rumpa, cirkelträning och Tabata. Hon kommer även att hålla en föreläsning där hon berättar mer om sin resa och att det ALDRIG är för sent att göra det man brinner för.

Le Meridien i Split är den ultimata destinationen för dig som gillar att träna och samtidigt ha närhet till både hav och strand. Vi kommer till stor del att träna utomhus och med en bra variation mellan olika typer av pass som garanterat kommer ge hela kroppen en rejäl boost. Alla är välkomna att delta oavsett tränad eller otränad, här jobbar alla utifrån sin egen förmåga. Det kommer självklart även att finnas gott om tid för återhämtning, trevliga middagar och mingel!

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

 • ABSolution

  I ABSolution fokuserar du enbart på att träna coremuskulaturen i hög intensitet och med innovativa övningar. Du tränar i tidsintervaller under vilka du ska göra så många repetitioner som möjligt. En stark coremuskulatur hjälper dig inte bara om du vill lyfta tyngre i gymmet eller springa snabbare – du får även en bättre hållning och minimerar risken för smärta i rygg och nacke som följd av svaga muskler.  

 • Cirkelträning

  Cirkelträning innefattar en rad olika träningspass som kombinerar både styrka och kondition, allt från parövningar till träning med en kortlek.

 • Slow Motion

  Slow Motion bygger på rörelser som utförs extremt långsamt. Syftet är att aktivera och stimulera den inre muskulaturen och stärka samspelet mellan hjärnans högra och vänstra sida . När du rör dig med långsamma rörelser blir du mer medveten om kroppens rörelsemönster, dina styrkor och dina fysiska begränsningar. Det blir bland annat lättare att upptäcka signaler som ger dig en bild av dagsformen. Ett bra sätt att lära känna sin kropp och dess behov.

 • Funktionell styrka

  Det handlar dels om att träna styrka i rörelser snarare än i specifika muskler och dels om att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av belastningar inom vardagen och idrotten.

 • Löpning

  De allra flesta kan ägna sig åt löpning. Allt du behöver är träningskläder, ett par löparskor och en sträcka att springa. Med löpskolning och rätt teknik kan du dessutom utveckla din löpning.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Vattengympa

  Vattengympa gör att du aktivt arbetar med din egen kropp med vattnet som motstånd, det är minst lika effektivt och mångsidigt som träning på land men mycket skonsammare mot kroppen.

 • Föreläsning om klimakteriet

  Maria Wigbrant som är legitimerad barnmorska föreläser om klimakteriet. Vissa märker den knappt, men för andra kan vägen till klimakteriet vara både en fysisk och en mental utmaning.

Coacher

 • Tanja Fylking

  Tanja har under hela sitt liv brunnit för träning & hälsa och beslutade sig vid 40-års ålder att låta det stora intresset få ta än mer utrymme. Mer träning, träningsresor och coachning av vänner blev första steget. Våren/Sommaren 2017 utbildade hon sig via Sports Club Education till Lic personlig tränare med en ytterligare fördjupning i träning för kvinnor. Hon är även grundare till det nya lifestyle forumet Fabulous & Strong som bland annat riktar sig lite extra till den mogna kvinnan. 

 • Maria Wigbrant

  Maria Wigbrant sitter på en stor kompetens vad gäller vår kropp. Som leg sjuksköterska och barnmorska på Mama Mia, SATS-instruktör och lärare på Sportclub Education vet Maria hur vi ska träna för att bli starka både på in- och utsidan.  Genom sitt arbete som barnmorska har hon specialiserat sig på kvinnokroppen och är författare till boken  "Stark, Glad,Gravid" som blivit en storsäljare. Hon är även bloggare och poddare på forumet ”Allt För Föräldrar ” samt partner i lifestyle forumet Fabulous & Strong.

Boende och mat

Vi bor på hotell Le Meridien som ligger strax söder om Split precis vid havet. På hotellet finns flera restauranger och barer samt en härlig infinitypool där du har en vacker utsikt över havet. Det finns också gym, en uppvärmd inomhus pool, jacuzzi och en spaavdelning som erbjuder ett flertal avkopplande skönhetsbehandlingar.

I resans pris ingår del i dubbelrum, en klassisk frukostbuffé och lunch varje dag samt 2 middagar. En kväll blir fri för valfria aktiviteter och middag på egen hand. Mer information och förslag kommer i avreseinformationen.

 

 

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa. Träningen kommer huvudsakligen att ske utomhus med kroppen som motstånd. Detta gör att både du som vill komma igång med träningen och du som vill få ny inspiration kommer att få ut massor av veckan. Det finns alternativa övningar för de som har svårt att utföra vissa moment.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, träningen är anpassad så att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för träning. Du behöver även ha skor lämpade för träning. Eftersom det finns pool på hotellet och det ligger nära havet så bör du givetvis ta med både badkläder och badhandduk.

 

Bilder

Avgång

8 maj 2019

Reslängd

4 dagar

Resenärer

24 platser

Pris

11 900 SEK