Familjesurf till Casablanca | Go Active Travel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Familjesurf i Casablanca

Följ med till Casablanca på vår populära surfresa för familjer! Resan är perfekt för barnfamiljer som söker både sol, bad och aktiviteter som passar både stora och små. Vi tillbringar dagarna vid havet och kombinerar surfing med bad och sandslottsbygge och äter traditionell marockansk mat gjord på ekologiska råvaror. Svenska Lina leder yoga varje dag för de som vill. Dessutom gör vi spännande utflykter till marknader och provar på att rida på en arabhäst. Resan är så mycket mer än bara surfing och yoga - det är en sann marockansk upplevelse!

Läs mer om hur det är att vara på surfresa med oss!

 

Kommande avgångar

Avgång

16 maj 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

8 790 SEK

Lediga platser

8 platser kvar

Avgång

24 oktober 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

8 790 SEK

Lediga platser

Fullbokad

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende 7 nätter i surfhuset, 2-3 pers i varje rum

 • Helpension, utom en middag
  Där merparten av maten lagas med ekologiska råvaror från det egna jordbruket
 • Transfer till och från flygplatsen i Casablanca
 • 1 surflektion per dag
 • Våtdräkt för hela veckan
 • Surfbräda för hela veckan
 • Två halvdagsutflykter
 • Hästridning vid ett tillfälle
 • Klimatkompensation

Vi reserverar oss för eventuella pris / program / valutaförändringar utanför vår kontroll

Tillval:

 • Yogalektioner vuxen, 6 klasser 700 kr
 • Yogalektioner barn, 6 klasser 600 kr

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr (1500 kr för resor i Sverige) i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att del betala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp. 

Fullständiga resevillkor

 

Specialerbjudande - Unikt inlogg till Sport Competence

En digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott och Wellness. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer om Sport Competence här https://www.sportcompetence.se/

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att ta fram flygförslag, kontakta oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Vi rekommenderar detta direktflyg med Royal Air Maroc Stockholm/Arlanda - Casablanca

16 maj Stockholm 16.30 – Casablanca 20.30
23 maj Casablanca 09.45 – Stockholm 15.30

Höstlovssurf:

24 okt Stockholm 16.30 – Casablanca 20.30
31 okt Casablanca 09.45 – Stockholm 14.35

Program

På plats i Marocko finns svenska Lina som tillsammans med Samir driver surfcampen på den fina och berömda surfstranden Jack Beach i Dar Bouazza strax söder om Casablanca. Vi tar surflektioner en gång om dagen och har därefter tid att själva öva det vi lärt. Tidvatten, vind och vågor bestämmer när på dagen vi surfar – och det finns många bra surfspots I närheten. När du inte surfar finns tid att bada i havet, leka på stranden eller spela kubb och strandpingis. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i grottorna när det är lågvatten. Vill du koppla av har vi solstolar och parasoll vid surfskolan och surfhuset har sköna soffor både inne och utomhus att slappa i.

Våra surfinstruktörer är vana att lära ut surfing till både barn och vuxna. Barn måste vara fyllda 4 år och simkunniga för att kunna delta i undervisningen. Alla nybörjarlektioner hålls på grunt vatten och först när du är säker på din “take-off” och har bra balans får du prova att paddla ut till de större "gröna" vågorna. Samir är diplomerad instruktör och Lina är simlärare så de är båda noga med att se till att ni får en trygg och rolig upplevelse.

Varje dag erbjuds även en yogalektion. Yoga har visat sig vara fantastiskt i kombination med surfing, och kan hjälpa dig att hitta balansen på surfbrädan såväl som sträcka ut ömma surfmuskler. Lina är certifierad yogalärare och guidar oss genom olika typer av yoga under veckan Vi yogar på stranden framför vågorna eller i surfhuset där det både finns en trädgård och en härlig takterrass. Naturligtvis kan både vuxna och barn kan ta del av yogan, yogamatta får du låna på plats.

Förutom surfing och yoga gör vi  två halvdagsutflykter. På onsdagen går vi på marknad i Dar Bouazza - en typisk marockansk landsbygdsmarknad där man kan köpa hela veckans ranson av mat och alla andra pinaler man kan tänkas behöva. Här säljs massor av kryddor, dadlar och kakor som kan vara roliga att smaka på eller att köpa med hem. En dag tar vi en tur till Casablanca och besöker en stor marknad där det finns fina hantverk I vackra färger. På vägen dit stannar vi vid den berömda moskén Hassan II som är vackert belägen vid havet..    Vi kommer också visa er runt våra ekologiska odlingar I Dar Boazza– där maten ni äter kommer ifrån. De som vill får även möjliget att rida på en fin arabhäst.

Vuxna blir ofta förvånade över hur snabbt deras barn lär sig se vilken våg de ska fånga, paddla och ställa sig upp på.  Att surfa är både roligt och utmanande och känslan när du till slut bemästrar vågen är nästintill obeskrivlig. Kanske är surfing mer en livsstil än en sport. Men framförallt är surfing väldigt lekfullt och vad passar bättre för en familjesemester än en veckas härlig lek?

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

 • Yoga

  Att få sträcka ut och varva ner med yoga efter en hel dag på stranden är riktigt härligt. På detta surfcamp anpassar vi yogan så den passar både vuxna och barn.

 • Surfing

  Vågsurfing är fantastiskt roligt. På detta surfcamp har vi anpassat undervisningen så att den passar både vuxna och barn.

Boende och mat

Vi bor tillsammans i ett fint nyrenoverat hus med bara några minuters gångavstånd till stranden.  Här finns en härlig trädgård och en takterrass med fantastisk utsikt. Till varje rum hör ett eget badrum, lakan och duschhandduk ingår. Vi äter samtliga måltider utom en middag i surfhuset och får prova på olika sorters marockansk mat som lagas av surfhusets duktiga kokerska. Vi lovar spännande smakupplevelser med härliga kryddor och alla kommer garanterat vara mätta och belåtna efter varje måltid. Dessutom är nästan allt du äter ekologiskt från de egna odlingarna!

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vad krävs det för förkunskaper för att åka med på resan?
Alla som är simkunniga kan lära sig att surfa. Vi välkomnar alla, både nybörjare som vill lära sig surfa och passionerade surfare som vill förbättra sin vågsurfing.

Hur gamla måste barnen vara?
Barn som vill surfa måste vara fyllda 4 år och simkunniga. Efter fyllda 15 år räknas barnen som vuxna. Om det finns barn som är yngre än 4 år eller vuxna i familjen som inte vill surfa kan ni kontakta oss för ett prisförslag.

Flyg ingår inte i resans pris, hur löser vi det?
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar Royal Air Maroc som flyger direkt från Stockholm till Casablanca på datum som passar denna resa. Kontakta gärna oss på info@goactivetravel.se så tar vi fram ett flygförslag för din familj.

Mina barn pratar inte engelska, hur fungerar det på surflektionerna? 
Det är inga problem, att lära sig surfa handlar mycket om att se och härma. Vår surfinstruktör Samir är dessutom van att instruera barn från alla möjliga länder. Men givetvis finns vår svenska surfinstruktör och yogalärare Lina på plats och hjälper till när det behövs.

Kommande avgångar

Avgång

16 maj 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

8 790 SEK

Lediga platser

8 platser kvar

Avgång

24 oktober 2020

Reslängd

8 dagar

Från

Utan flyg

Pris Utan flyg

8 790 SEK

Lediga platser

Fullbokad