Familjesurf till Casablanca | Go Active Travel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Familjesurf i Casablanca

Följ med till Casablanca på vår populära surfresa för familjer! Resan är perfekt för barnfamiljer som söker både sol, bad och aktiviteter som passar både stora och små. Vi tillbringar dagarna vid havet och kombinerar surfing med bad och sandslottsbygge och äter traditionell marockansk mat gjord på ekologiska råvaror. Dessutom gör vi spännande utflykter till marknader och provar på att rida på en arabhäst. Det finns också möjlighet att yoga varje dag med vår svenska instruktör Lina. Resan är så mycket mer än bara surfing och yoga - det är en sann marockansk upplevelse!

 

 

Kommande avgångar

Avgång

26 oktober 2019
Boka senast 25 augusti

Reslängd

7 dagar

Pris

7 990 SEK

Avgång

2 november 2019
Boka senast 1 september

Reslängd

7 dagar

Pris

7 990 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende 7 nätter i surfhuset, 2-3 pers i varje rum

 • Helpension, utom en middag
 • Transfer till och från flygplatsen i Casablanca
 • 1 surflektion per dag
 • Våtdräkt för hela veckan
 • Surfbräda för hela veckan
 • Två halvdagsutflykter
 • Hästridning

Tillval:

 • Yogalektioner vuxen, 6 klasser 600 kr
 • Yogalektioner barn, 6 klasser 400 kr
 • Barnpris upp till 12 år: 6990 kr, vid bokning fyll i rabattkoden SURF

 

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att ta fram flygförslag, kontakta oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

 

Program

På plats i Marocko finns svenska Lina som tillsammans med Samir driver surfcampen på den fina och berömda surfstranden Jack Beach i Dar Bouazza strax söder om Casablanca. Vi tar surflektioner en gång om dagen och har därefter tid att själva öva det vi lärt. Vissa dagar vill vi kanske hellre bada i havet, leka på stranden eller spela kubb eller strandpingis. Eller varför inte gå på upptäcktsfärd i grottorna när det är lågvatten. Vill du koppla av har vi solstolar och parasoll vid surfskolan och surfhuset har sköna soffor både inne och utomhus att slappa i.

Våra surfinstruktörer är vana att lära ut surfing till både barn och vuxna. Barn måste vara fyllda 4 år och simkunniga för att kunna delta i undervisningen. Alla nybörjarlektioner hålls på grunt vatten och först när alla är säkra på sin “take-off” och har bra balans paddlar vi ut till de större vågorna. Samir är diplomerad instruktör och Lina har varit simlärare så de är båda noga med att se till att ni får en trygg och rolig upplevelse. Lina är alltid med under surfingen och hjälper till med våtdräkter, uppvärmning osv och översätter gärna från engelska till svenska när det behövs.

Om vi behöver sträcka ut våra ömma surfmuskler kan vi även prova olika former av yoga tillsammans med Lina. Vi yogar på stranden framför vågorna eller i surfhuset där det både finns en trädgård och en härlig takterrass. Naturligtvis kan både vuxna och barn kan ta del av yogan.

Förutom surfing och yoga kan den som vill prova på hästridning på en fin arabhäst. Vi gör även två eftermiddagsutflykter. På onsdagen går vi på marknad i Dar Bouazza - en typisk marockansk landsbygdsmarknad där man kan köpa hela veckans ranson av mat och alla andra pinaler man kan tänkas behöva. Här säljs massor av kryddor, dadlar och kakor som kan vara roliga att smaka på eller att köpa med hem.

En eftermiddag tar vi en tur till Casablanca. Den mest spännande shoppingen i Marocko är i de trånga och myllrande soukerna. Souk är det marockanska ordet för basar eller marknad och vi besöker förstås souken i Casablanca. Att bara gå runt och kika kan vara fascinerande för både stora och små, det är mycket intryck och många färger. På vägen dit stannar vi också för att ta en snabb titt på den berömda moskén Hassan II, världens största moské utanför Mecka. Det är en imponerande byggnad med ett vackert läge vid havet.

Det finns ingen åldersgräns för att lära sig surfa, allt som krävs är att du är simkunnig. Vuxna blir ofta förvånade över hur snabbt deras barn lär sig se vilken våg de ska fånga, paddla och ställa sig upp på.  Att surfa är både roligt och utmanande och känslan när du till slut bemästrar vågen är nästintill obeskrivlig. Kanske är surfing mer en livsstil än en sport. Men framförallt är surfing väldigt lekfullt och vad passar bättre för en familjesemester än en veckas härlig lek?

 

 • Yoga

  Att få sträcka ut och varva ner med yoga efter en hel dag på stranden är riktigt härligt. På detta surfcamp anpassar vi yogan så den passar både vuxna och barn.

 • Surfing

  Vågsurfing är fantastiskt roligt. På detta surfcamp har vi anpassat undervisningen så att den passar både vuxna och barn.

Boende och mat

Vi bor tillsammans i ett fint nyrenoverat hus med bara 3 minuter till stranden.  Här finns en härlig trädgård och en takterrass med fantastisk utsikt. Till varje rum hör ett eget badrum. Vi äter samtliga måltider utom en middag i surfhuset och får prova på olika sorters marockansk mat som lagas av surfhusets duktiga kokerska. Vi lovar spännande smakupplevelser med härliga kryddor och alla kommer garanterat vara mätta och belåtna efter varje måltid.

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vad krävs det för förkunskaper för att åka med på resan?
Alla som är simkunniga kan lära sig att surfa. Vi välkomnar alla, både nybörjare som vill lära sig surfa och passionerade surfare som vill förbättra sin vågsurfing.

Hur gamla måste barnen vara?
Barn som vill surfa måste vara fyllda 4 år och simkunniga. Efter fyllda 15 år räknas barnen som vuxna. Om det finns barn som är yngre än 4 år eller vuxna i familjen som inte vill surfa kan ni kontakta oss för ett prisförslag.

Flyg ingår inte i resans pris, hur löser vi det?
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar Royal Air Maroc som flyger direkt från Stockholm till Casablanca på datum som passar denna resa. Kontakta gärna oss på info@goactivetravel.se så tar vi fram ett flygförslag för din familj.

Mina barn pratar inte engelska, hur fungerar det på surflektionerna? 
Det är inga problem, att lära sig surfa handlar mycket om att se och härma. Vår surfinstruktör Samir är dessutom van att instruera barn från alla möjliga länder. Men givetvis finns vår svenska surfinstruktör och yogalärare Lina på plats och hjälper till när det behövs.

Kommande avgångar

Avgång

26 oktober 2019
Boka senast 25 augusti

Reslängd

7 dagar

Pris

7 990 SEK

Avgång

2 november 2019
Boka senast 1 september

Reslängd

7 dagar

Pris

7 990 SEK