Surfcamp i Casablanca | Go Active Travel
08 409 106 87 info@goactivetravel.se

Surfcamp i Casablanca

Följ med till Marocko på vår populära surfresa! Res med partnern, kompisen eller själv - här finns tillfälle att få nya vänner som gillar äventyr. Yoga erbjuds varje dag och vi gör utflykter till marknader på landsbygden samt i Casablanca. Vi tillbringar dagarna vid havet och kombinerar surfing med bad och äter traditionell marockansk mat gjord på ekologiska råvaror. Resan är så mycket mer än bara surfing och yoga - det är en sann marockansk upplevelse!

 

 

Avgång

2 november 2019
Boka senast 1 september

Reslängd

7 dagar

Resenärer

10 platser

Pris

7 990 SEK

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Boende 7 nätter i surfhuset, 2-3 pers i varje rum

 • Helpension, utom en middag
  Där merparten av maten lagas med ekologiska råvaror från det egna jordbruket
 • Transfer till och från flygplatsen i Casablanca
 • 1 surflektion per dag
 • Våtdräkt för hela veckan
 • Surfbräda för hela veckan
 • Två halvdagsutflykter
 • Hästridning

Tillval:

 • Yogalektioner vuxen, 6 klasser 600 kr

 

Specialerbjudande - Unikt inlogg till Sport Competence

En digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott och Wellness. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer om Sport Competence här https://www.sportcompetence.se/

Flyginformation:

Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att ta fram flygförslag, kontakta oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Vi rekommenderar direktflyg med Royal Air Maroc Stockholm - Casablanca

Program

På plats i Marocko finns svenska Lina som tillsammans med Samir driver surfcampen på den fina och berömda surfstranden Jack Beach i Dar Bouazza strax söder om Casablanca. Vi tar surflektioner en gång om dagen och har därefter tid att själva öva det vi lärt. Tidvatten, vind och vågor bestämmer när på dagen vi surfar – och det finns många bra surfspots i närheten. När du inte surfar finns tid att sola och bada i havet, eller spela kubb och strandpingis. Surfhuset har sköna soffor både inne och utomhus att slappa i, och det finns svenska böcker att låna samt wifi. Vill man gå ut och ta en drink någon kväll finns även flera barer längs strandpromenaden.

Alla nybörjarlektioner hålls på grunt vatten och först när du är säker på din “take-off” och har bra balans får du prova att paddla ut till de större "gröna" vågorna. Samir är diplomerad instruktör och Lina är simlärare så de är båda noga med att se till att ni får en trygg och rolig upplevelse.

Varje dag erbjuds även en yogalektion. Yoga har visat sig vara fantastiskt i kombination med surfing, och kan hjälpa dig att hitta balansen på surfbrädan såväl som sträcka ut ömma surfmuskler. Lina är certifierad yogalärare och guidar oss genom olika typer av yoga under veckan Vi yogar på stranden framför vågorna eller i surfhuset där det både finns en trädgård och en härlig takterrass, yogamatta får du låna på plats.

Förutom surfing och yoga gör vi  två halvdagsutflykter. På onsdagen går vi på marknad i Dar Bouazza - en typisk marockansk landsbygdsmarknad där man kan köpa hela veckans ranson av mat och alla andra pinaler man kan tänkas behöva. Här säljs massor av kryddor, dadlar och kakor som kan vara roliga att smaka på eller att köpa med hem.

En eftermiddag tar vi en tur till Casablanca. Den mest spännande shoppingen i Marocko är i de trånga och myllrande soukerna. Souk är det marockanska ordet för basar eller marknad och vi besöker förstås souken i Casablanca. Att bara gå runt och kika kan vara fascinerande för både stora och små, det är mycket intryck och många färger. På vägen dit stannar vi också för att ta en snabb titt på den berömda moskén Hassan II, världens största moské utanför Mecka. Det är en imponerande byggnad med ett vackert läge vid havet.

Att surfa är både roligt och utmanande och känslan när du till slut bemästrar vågen är nästintill obeskrivlig. Kanske är surfing mer en livsstil än en sport!

 • Surfing

  En av världens äldsta sporter, ursprungligen från Polynesien. Surfing kan utföras var som helst där vågorna är tillräckligt stora, och det svåra är att fånga vågen precis rätt så att man glider med vågrörelserna in mot stranden. Här lär vi oss grunderna av lokala experter innan vi ger oss ut och testar.

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

Boende och mat

Vi bor tillsammans i ett fint nyrenoverat hus med bara några minuters gångavstånd till stranden.  Här finns en härlig trädgård och en takterrass med fantastisk utsikt. Till varje rum hör ett eget badrum, lakan och duschhandduk ingår. Vi äter samtliga måltider utom en middag i surfhuset och får prova på olika sorters marockansk mat som lagas av surfhusets duktiga kokerska. Vi lovar spännande smakupplevelser med härliga kryddor och alla kommer garanterat vara mätta och belåtna efter varje måltid. Dessutom är nästan allt du äter ekologiskt från de egna odlingarna!

*Deltagare som reser på egen hand och väljer del i dubbelrum utan angiven rumskamrat, kan komma att placeras i ett enkelrum vid ojämnt antal resenärer mot den angivna kostnaden för enkelrumstillägg.

Inför resan

Vad krävs det för förkunskaper för att åka med på resan?
Alla som är simkunniga kan lära sig att surfa. Vi välkomnar alla, både nybörjare som vill lära sig surfa och passionerade surfare som vill förbättra sin vågsurfing.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en träningsresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, surfen är anpassad så att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Flyg ingår inte i resans pris, hur löser vi det?
Flyg ingår inte i resans pris men vi hjälper dig gärna att boka. Vi rekommenderar Royal Air Maroc som flyger direkt från Stockholm till Casablanca på datum som passar denna resa. Kontakta gärna oss på info@goactivetravel.se så tar vi fram ett flygförslag för din familj.

Avgång

2 november 2019
Boka senast 1 september

Reslängd

7 dagar

Resenärer

10 platser

Pris

7 990 SEK