Kitzbühel Edelman-gruppen Vandringsresa 18-25/7 2021 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa

Vandringsresa Kitzbühel med Edelman-gruppen
18-25/7 2021

Nedan hittar du viktig information om din resa samt vandringsprogram. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

För dig som bokat resan inklusive flyg är flygbiljetter med Lufthansa bifogat detta avresemeddelande. Där ser du flygtider och bokningsnummer. Dessa visas tillsammans med passet vid incheckningen. Incheckning görs i automater på utresan (gäller Stockholm/Arlanda Terminal 5) där boardingkort och bagagelappar printas ut. Väskor kan lämnas i särskild obemannad disk för bagageinlämning där du scannar bagagetaggen eller vid manuell incheckningsdisk med personal.

Vi rekommenderar att man checkar in minst 2,5-3 timmar innan avresan. Köerna kan i dessa tider vara längre än vanligt och incheckningen stänger 45 min innan avgång.

Swedavia vill att man bär munskydd i terminalen på Arlanda. Vi rekommenderar att man köper ett flertal munskydd på t ex apotek hemma innan ankomst till Arlanda, då det kommer att behövas både i alla terminaler och på flygplanet, samt på vissa platser i Österrike.

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord.

ANKOMST/TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er reseledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active. 
Busstransfern till hotellet tar ca 2,5 timmar. 

För er som kommer med eget flyg gäller följande tider för transfer:
18 juli: Transfern avgår från Münchens flygplats (vi möts i ankomsthallen terminal 2) efter att flight LH 2443 från Köpenhamn har landat kl 09.05.
25 juli: Transfern avgår från hotellet ca kl 12.00, för att ankomma Münchens flygplats kl 14.30.

COVIDBEVIS ELLER TEST

Ingen karantän krävs längre vid inresa till Österrike från Sverige. Vid inresa krävs intyg om fullständig vaccinering (Covidbevis), genomgången infektion/antikroppar eller ett negativt covidtest.

 • Vaccinerade personer: Ett 1-dos-vaccin godkänns tidigast 22 dagar efter vaccinering och högst i 9 månader.
  Ett 2-dos-vaccin är giltigt vid inresa antingen:
  - 22 dagar efter den första dosen. Detta är giltigt i högst 3 månader om en person bara fått första dosen.
  - eller om en person fått båda doser. Detta gäller upp till 9 månader från dess att första dosen erhållits.
 • Personer som tillfrisknat från covid-19: Krav på intyg om genomgången infektion de senaste 6 månaderna (som vid infektionstillfället bekräftats medels ett molekulärbiologiskt test, exv. PCR-test) eller ett intyg om antikroppar mot covid-19 som inte är äldre än 3 månader.
 • Negativt covid-test: Antingen ett PCR-test (inte äldre än 72 timmar) eller antigentest (inte äldre än 48 timmar). Om inget intyg kan visas upp vid inresa, måste ett covid-test göras i Österrike inom 24 timmar efter inresa.

Vilka dokument är godkända för inresa till Österrike?

Bevis på negativt test eller antikroppar kan vara ett läkarintyg eller ett officiellt testresultat på engelska eller tyska. Från och med den 1 juli gäller EU:s digitala Covidbevis.

Om du inte kan visa upp något av dessa dokument måste du göra ett PCR- eller antigentest inom 24 timmar efter ankomst till Österrike.

Transit i Tyskland

Viktigt! Vid samtliga flygresor till Tyskland krävs fortfarande uppvisande av negativt test alternativt ett intyg på fullständig vaccinering (Covidbevis) eller bevis på tillfrisknande. Detta gäller även vid transitresor med byte i Tyskland. Testet kan i regel vara ett PCR- eller antigentest. Ett antigentest får vara högst 48 timmar gammalt vid inresan, ett PCR-test högst 72 timmar gammalt. Testresultatet skall framgå skriftligen på tyska, engelska eller franska. 

Är du svensk medborgare och fullvaccinerad hämtar du ditt Covidbevis på denna sida: https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Innehavare av EU:s digitala Covidbevis (EUDCC) får resa in i Österrike, på villkor att deras intyg innehåller antingen:

1) Bevis på slutförd vaccinationscykel sedan minst fjorton dagar (efter andra vaccineringsdosen, efter engångsdos för Johnson & Johnson eller för personer som återhämtat sig från Covid-19). Intygets giltighetstid är 270 dagar efter slutförd vaccinationscykel.
2) Bevis på negativt PCR-test eller antigent testresultat. Obs! antigen-testet är billigare än PRC-test och man får snabbare svar. Intygets giltighetstid 48 timmar efter testtillfället*. 

* I den första versionen av Covidbevis utfärdade i Sverige ingår enbart ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. E-hälsomyndigheten arbetar för att även ett certifikat på negativt covid‑19‑test ska ingå.

Då man beräknar att testresultat ska kunna visas i det digitala Covidbeviset från mitten av juli är det inte säkert om det hinner vara klart innan er avresa. Är du inte säker på att ditt Covidbevis visar att du är fullvaccinerad så är det bra att ha pappersutskrift/reseintyg på ett negativa testresultat.

Mer info om inresa i Österrike på UDs hemsida

Mer info om inresa i Österrike från Österrikiska turistbyrån

Lokala restriktioner

Personer som befinner sig i Österrike uppmanas att följa händelseutvecklingen samt följa nyhetsrapportering och information från österrikiska myndigheter. Nedan sammanfattas några av de viktigaste restriktionerna som gäller i Österrike. Observera att fler restriktioner finns än vad som nämns nedan, samt att restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel.

På hotell, restauranger och andra verksamheter krävs ett negativt coronatest, Covidbevis eller intyg på antikroppar. I Österrike kan man testa sig gratis.​

Från och med den 1 juli 2021 lättar Österrikes regering på flera restriktioner. Det här gäller:

 • Gastronomi och evenemang behöver inte stänga tidigare och kapacitetsbegränsningar slopas.
 • Inte längre krav på minsta avstånd mellan grupper av gäster.
 • Inget krav på munskydd inom restaurangbranschen och hotellbranschen
 • Endast krav på enkelt mun-nässkydd (inte av typen FFP2) i offentliga transportmedel, museer och handel

Observera att denna information kan komma att ändras.

COVIDTEST TILL RABATTERAT PRIS

Om ni kommer att behöva uppvisa test vid inresa till Österrike (gäller i dagsläget alla som inte är fullvaccinerade), så erbjuds kunder hos SRF-anslutna researrangörer (där ingår Go Active Travel) ett reducerat pris på tester hos vår samarbetspartner Vaccina. För att få SRF-rabatt gäller att man kan visa upp sin bekräftelse med vår logga. 

Boka test med reseintyg för dig som reser med Go Active Travel (anslutna till SRF): https://reseintyg.vaccina.se/SRF/

Skulle det inte finnas en mottagning nära dig, eller lämplig bokningsbar tid hos Vaccina finns ett flertal andra aktörer som utfärdar test och reseintyg. Observera att priser skiljer sig en hel del, så det kan vara värt att jämföra.

​Obs att aktuellt passnummer (samma pass som du reser med) ska anges i reseintyget, så ta med passet vid provtagning.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Österrike är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa och ta med sig försäkringskassans kort för sjukvård inom EU samt de reseförsäkringar man har. Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

HOTELL

Hotel Kaiserhof
Adress: Hahnenkammstraße 5
6370 Kitzbühel, Österrike
Telefon: +43 5356 75503

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travels kontor (mån & tors 09.30-12.00)
+46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa färdledare Wendela Wiik, tel +46 (0) 70 338 1958, alt Niklas Fagerstrand tel +46 (0)708 21 31 51

VANDRA I GRUPP

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är våra vandringsguider ansvariga för alla när vi är ute och vandrar. Go Active Travel värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara, men vi försöker samtidigt hålla lagom avstånd till varandra i dessa Coronatider.  När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidernas instruktioner.

Färdledaren har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga eller för gruppen.

Vandringsprogram

Kitzbüheler Alpen ligger vackert mellan alptopparna Kitzbüheler Horn och Hahnenkamm. Här har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på, från lättare till lite tuffare nivåer. Vår färdledare presenterar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag. Vi har inga fasta dagsprogram utan vandringen anpassas efter gruppens nivå. Vandringarna nås enkelt med vårt Kitzbüheler Alpen Sommer Card, som man även kan nyttja på den vandringsfria dagen.

Lederna är för det mesta välmarkerade och underlaget består av grus, gräs och skogsstigar. Vandringarna är 5–7 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand. 

Några smakprov på vandringar:
Gaisberg
Dagens vandring börjar i grannbyn Kirchberg. Härifrån tar vi en stolslift oss upp på berget Gaisberg, som ligger direkt väster om byn. Vår vandring börjar på 1 264 meter över havet och de första två kilometerna gör vi hela dagens stigning på cirka 500 höjdmeter. Till att börja med går vi genom en gles barrskog och ju högre upp vi kommer, desto mer övergår landskapet till böljande alpängar och här möts vi åter igen av mäktiga vyer åt öster. Vårt mål för dagen är Kobinger Hütte där vi intar en välsmakande lunch. Efter maten fortsätter vandringen och så småningom kommer vi tillbaka till samma stolslift som tar oss tillbaka ner till byn. Denna vandring är av medelsvår karaktär och tar ungefär 3-4 timmar exklusive stopp.  

Kitzbüheler Horn
Vi promenerar över till en av kabinbanorna som utgår från byn. Där tar vi liften upp cirka 1 000 meter till Kitzbüheler Horn. Från högsta toppen får vi en en fantastisk utsikt norröver mot det magnifika Wilder Kaiser-massivet. Efter att alla fått tid att fotografera tar vi oss nedför genom blomsterbeklädda sluttningar. Vi vandrar genom Alpen Blumengarten, en liten botanisk trädgård med alpina blommor och växter från hela världen. Leden fortsätter vidare längs ”Karst weg” där den Kitzbüheler alpernas geologiska historia presenteras.  Vi tar sedan sikte på en hütte där vi äter lunch. Vi fortsätter ner till mellanstationen och ta liften tillbaka till Kitzbühel. Den lite längre turen innebär att vi går från Kitzbüheler Horn och vidare mot Bichlalmlift. Vandringen går genom ett vackert öppet landskap ovanför trädgränsen med många vackra vyer.

Pengelstein
I den södra delen av Kitzbuhel ligger den världskända störtloppsbacken  Hahnenkamm. Vi tar Hahnenkammliften upp till 1729 meter, där vi startar dagens vandring. När vi väl kommit upp på berget så fortsätter leden på en bred bergskam i sydvästlig riktning och vi får uppleva fantastiska vyer både åt öster och väster. Vårt mål är Pengelsteinrestaurangen där vi stannar för lunch. Efter lunchen rundar vi Pengelsteinsjön och njuter av en vacker panoramavy, innan vi vandrar tillbaka för att ta samma kabinbana ner till Kitzbühel. Denna vandring tar exkl lunchstopp ca 4 timmar och är en enkel vandring med en höjdskillnad på 320 meter upp och ner.

Hohe Salve – Brixen am Thale
Vi tar tåget till Hopfgarten som ligger i början av dalgången och här tar vi liftarna till  Hohe Salve.  På denna topp, 1829 meter över havet, ligger ett kapell med fantastisk utsikt. En klar dag kan vi härifrån Österrikes högsta berg, Grossglockner. Vandringen går från toppen ner via ett område kallat ”Hexenwasser”. Här kan man gå i en så kallad ”Kneipp”, en vattenterapi för trötta vandringsfötter, Vi fortsätter genom ett landskap som växelvis bjuder på spektakulära vyer och skogsvägar. Vi passerar den lilla sjön Filzalm see innan vi tar liften ner till dalstationen i Brixen am Thale för buss eller tåg tillbaka till Kitzbühel.

Vandring utmed Hahnenkamm Streif
Världens kanske mest kända störtloppstävling går här varje vinter. Det är anlagt en fin vandringsväg utmed själva störtloppsbanan med information, skyltar och videoskärmar som beskriver själva tävlingsbanan och dess moment. Längs vandringen kan vi uppleva den klassiska “Mausfalle”, “Steilhang” och “Hausbergkante” som du kanske har fascinerats av framför TVn? Denna vandring är lite tuffare med ca 800 höjdmeter uppför men leden är preparerad och fin att vandra på. Halvvägs får man vyerna över hela dalgången och med bergskedjan Wilderer Kaiser som en kuliss i fjärran. Efter stopp för lunch på en hütte med vidunderlig utsikt, tar vi Hahnenkammliften nedför berget.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Bra att känna till om vandringsveckan

Färdledaren kommer att gå igenom nästa dags vandringsalternativ och program dagen innan. 

På den vandringsfria dagen finns det möjlighet till annan aktivitet såsom att hyra cykel eller göra andra utflykter. Er färdledare informerar er om detta på plats.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Utrustningslista:
Vandringskängor med räfflad sula och som går upp över fotknölarna.
Regnkläder
Extra tröja (att byta med)
Vattenflaska (minst 1 liter)
Sittunderlag

Rekommenderas:
Vandringsstavar. Underlättar vandringen speciellt vid upp och nedstigningar, då underlaget bitvis är ojämnt.

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.