Mosel Cykelresa 7-10/10 2021 – Go Active Travel

Välkommen på resa med Go Active Travel!

Cykelresa Mosel 7-10/10 2021

Nedan hittar du viktig information om din resa samt program för resan. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina minnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med SAS bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, sittplats och bokningsnummer. Dessa visas tillsammans med passet vid incheckningen. Incheckning görs i manuell disk (gäller Stockholm/Arlanda Terminal 5 och görs av SAS-personal).

(Denna text på er biljett kan ni bortse från, det är något vi tar hand om: Please ticket before xxx, overdue will cancel the itinerary without notice, thankyou..)

Vi rekommenderar att man checkar in minst 3 timmar innan avresan. Köerna kan i dessa tider vara längre än vanligt och incheckningen stänger 60 min innan avgång.

Swedavia vill att man bär munskydd i terminalen på Arlanda. Vi rekommenderar att man köper ett flertal munskydd på t ex apotek hemma innan ankomst till Arlanda, då det kommer att behövas både i alla terminaler och på flygplanet, samt på vissa platser i Österrike.

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara telefon, medicin etc. som du behöver under dagen i handbagaget. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På dessa flyg finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord. 
Det kan också vara bra att ha med sig någon frukt eller snack i handbagaget, dock inget flytande genom säkerhetskontrollen.

Transit i Danmark

Vid transit i Danmark ska man kunna visa upp Covidbevis innehållande bevis på fullständig vaccination (minst 14 dagar ska ha gått från andra sprutan) eller negativt test (antigentest max 48 timmar gammalt vid inresan, PCR-test högst 72 timmar gammalt).

ANKOMST/TRANSFER

Efter landning följer du skyltarna till Baggage Claim för att komma till ankomsthallen dit bagaget kommer. Er reseledare möter upp efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active Travel. 
Busstransfern till hotellet tar ca 2 timmar. 

INRESA TYSKLAND

Vid samtliga flygresor till Tyskland krävs uppvisande av Covidbevis eller negativt test. 
Testet kan vara ett PCR- eller antigentest. Ett antigentest får vara högst 48 timmar gammalt vid inresan, ett PCR-test högst 72 timmar gammalt. Testresultatet skall framgå skriftligen på tyska, engelska eller franska. 

Här hämtar du ditt Covidbevis: https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Mer info om inresa i Tyskland på UDs hemsida

 

VÅRA CYKLAR

För att cykelfirman skall kunna ta fram passande cyklar till oss behöver vi veta er längd. Därför behöver ni omedelbart maila oss er längd på info@goactivetravel.se

Restriktioner på plats i Tyskland

Restriktionerna för fysisk distansering gäller tillsvidare: Man bör hålla minst 1,5 meters avstånd till andra människor. Man rekommenderar att minimera den fysiska kontakten till andra människor.

I hela Tyskland är munskydd obligatoriskt i affärer och i kollektivtrafiken. I affärer och i kollektivtrafiken är dessutom enbart kirurgiska masker tillåtna (ej tygmasker el. dyl.). Mask är även obligatorisk i situationer då rekommenderat avstånd inte kan hållas, eller då man tillbringar längre tid i samma utrymme. Mask bör från och med december 2020 användas även på offentliga platser i städernas centrum eller andra offentliga platser där människor samlas på liten yta eller under en längre tid. Man bör även använda mask i området utanför butiker samt på parkeringsplatser.

Reservation för eventuella lokala restriktioner utöver detta.

RABATT PÅ COVIDTEST 

Om ni kommer att behöva uppvisa test vid inresa till Tyskland (gäller er som inte är fullvaccinerade), så erbjuds resenärer med SAS ett reducerat pris på tester hos vår samarbetspartner Vaccina. För SAS-rabatt gäller att man visar upp sitt bokningsnummer för SAS-flyget (ni finner bokningsnumret på er flygbiljett, kontakta oss om ni inte hittar det). 

Boka test med reseintyg för dig som reser med SAS: https://reseintyg.vaccina.se/sas/

​Obs att aktuellt passnummer (samma pass som du reser med) ska anges i reseintyget, så ta med passet vid provtagning.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Tyskland är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa och ta med sig försäkringskassans kort för sjukvård inom EU samt de reseförsäkringar man har. Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

BOENDE

Hotel Doctor Weinstube
Adress: Hebegasse 5, 54470 Bernkastel-Kues, Tyskland
Telefon: +49 6531 96650

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travel kontor (mån, tis & tor 09.30-12.00) +46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, kontakta Hans Öhlén (färdledare) +46 (0)708185323

Får ni inte tag på Hans, ring i akuta ärenden +46 (0)708 21 31 51.

Preliminärt dagsprogram

Program

Dag 1 Avresa – Bernkastel – Doctor Weinstube

Efter drygt två timmars flygning tar vår buss oss till korsvirkesidyllen Bernkastel. Inom 1 timma efter avfärd från flygplatsen gör vi ett matstopp utmed vägen. Totalt tar bussfärden till Bernkastel ca 2 tim, exkl matstoppet. Innan middag på hotellet hinner vi med en guidad stadsrundtur till fots i Bernkastel.

Dag 2 Cykling längs Moseldalen - båttur och vinprovning

Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och justerar sadelhöjden, så att vi känner oss bekväma med dem innan helgens första tur längs den slingrande Moselfloden. Cyklingen går på en mycket välskött och bilfri cykelväg med ytterst få uppförslut. Vårt mål är den lilla staden Traben-Trarbach, en sträcka på 23 kilometer. Här bjuds vi på lunch vid ankomst. Vi tar sedan båten tillbaka och njuter av de vackra vyerna över de spektakulära vinfälten och de charmiga byarna. Innan middag besöker vi en av områdets vinproducenter och får prova hans vin.

Dag 3 Cykeltur Maare –Mosel Radweg

Idag tar vi oss till byn Daun där vi börjar turen längs ”Maare – Mosel Radweg”. Såsom i andra delar av Europa har man även här gjort om en nedlagd järnväg till cykelvägar. Fördelarna är många, inte minst för att backarna är aldrig branta. Vi börjar med en 20 minuters uppförsbacke men resten av dagen cyklar man mest utför. Idag cyklar vi hela 55 kilometer men i lugn takt med flera pauser längs vägen och ett längre stopp för lunch.

Dag 4 Besök i Rüdesheim

SAS har valt att ställa in det direktflyg vi först bokat och hemresan blir därför lite tidigare på dagen med mellanlandning. Istället för en lugn förmiddag i Bernkastel lämnar vi staden redan kl.08.00 på morgonen för att besöka Rehnvinets huvudstad - Rüdesheim. Här få vi ca två timmar att bekanta oss med den kända gågatan Drosselgasse och förhoppningsvis smaka på den klassiska Rüdesheimer kaffe. Från Rüdesheim är det sedan en knapp timmas transfer till flygplatsen. 

TIPS INFÖR CYKLINGEN

När vi åker på en cykelresa i grupp, är våra guider ansvariga för alla. Go Active Travel  värnar alltid om hög säkerhet. 

Guiden har rätt att neka individuella personer att delta i turer om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga eller för gruppen.

Läs mer om cykling och utrustning här:
Cykelinformation  
Utrustningslista för cykling

Utrustningslista:

Obligatoriskt
Hjälm (finns ofta att låna, men egen hjälm rekommenderas)

Rekommenderas:
Sportskor (gärna luftiga utan snörning) med bra stöd och räfflad sula.
Regnkläder (alternativt regnponcho)
Sol- eller cykelglasögon
En liten dagryggsäck
Bra att ha med sig:
Solskyddsmedel
Solhatt eller keps
Vattenflaska
Vadderade cykelbyxor
Gelsadel
Kamera och mobil
Cykelhandskar

Räkna med minst 1,5 till 2 liters vatten per cykeldag. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för cykeldagarna.