Weekendvandring till Dalmatien | Go Active Travel

Dalmatien Vandring långweekend Kroatien Weekendvandring på Kroatiens storslagna riviera

Det är lätt att bli förtjust i denna intagande kust med sina härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och det behagliga medelhavsklimatet. Vi bor bekvämt i Makarska på ett mycket omtyckt hotell vid strandpromenaden med storslagen utsikt över berg och hav. Det kristallklara vattnet inbjuder till bad samtidigt som bergen och omgivningarna erbjuder kustnära vandring eller varierande stigar i bergen. Den dalmatiska kusten följer det Adriatiska havet i sydvästra Kroatien. I bakgrunden reser sig det ståtliga bergsmassivet Biokovo med en av Kroatiens högsta toppar, Sveti Jure 1 762 meter över havet. Vi upplever en genuin medelhavskänsla då vi strosar på den charmiga strandpromenaden och kanske dricker något på ett av de många kaféerna.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Hotell beläget på strandpromenaden
 • Genuina byar med slingrande gränder
 • Kristallklart turkosblått vatten
 • Närhet både till stränder och berg

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från Splits flygplats till hotellet ca 1,5 tim.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Split tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre middagar och en lunch exklusive dryck
 • Tillgång till hotellets pool
 • Tre dagar (samt en kortare vandring ankomstdagen) guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 950 kronor (dubbelrum för eget bruk). Obs begränsat antal
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Osejava

  Vi bor på fyrstjärniga Hotel Osejava i Makarska, cirka en timme söder om Split, vid foten av det majestätiska Biokovo. Det är ett modernt hotell med trevligt inredda rum och ett perfekt läge i slutet av strandpromenaden med en strålande utsikt över bergen. Frukostbuffén och en del av middagarna serveras i restaurangen. 

  Nytt för många är att det kroatiska köket har hämtat viss inspiration från Italien, men är av en mer rustik och bastant karaktär med stora regionala skillnader. Förutom trivsamma sällskapsutrymmen har hotellet en utomhuspool. Det finns även en liten stenstrand strax nedanför hotellet, perfekt för ett sent eftermiddagsdopp efter dagens vandring.

Vandringsprogram

Här finns leder i olika svårighetsgrad, dock inte så många av de allra lättaste vandringarna. Underlaget är ofta stenigt vilket kräver en viss vaksamhet. Ankomstdagen gör vi en kortare vandring längs stranden för dem som vill. De andra dagarna åker vi buss för att ta oss till startpunkten. 

Observera att vi även erbjuder veckoresor hit på hösten.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst Split och Makarska

Transfer från flygplats till hotellet längs den vackra kustvägen. Check-in och för dem som vill gör vi en kortare vandring längs havet på eftermiddagen innan det är dags för  välkomst- & informationsmöte på kvällen och middag på hotellet.

Dag 2 Biokovo med mindre byar

Vi börjar lite lugnt denna dag och vandrar alla tillsammans i omgivningarna nära Makarska. Vi startar vår vandring i Tučepi och vandrar sedan genom äldre bebyggelse och byar som Srida Sela, Podpeć, Kotšina och Makar tillbaka till Makarska. I byn Kotšina passerar vi en botanisk trädgård och en antik borg. 

Dag 3 Biokovo med Vosac & Sv. Jure (1762 möh)

Biokovo är den bergskedja som följer kusten och här gör vi flera vandringar. Beroende på väder och gruppen så vandrar gruppen den populära leden upp till den kända toppen Vošac, en vandring med mycket stigning men vi belönas med fantastiska vyer. Eller så vandrar gruppen  i hjärtat av Biokovos naturpark med start vid fjällstugan vid Sveti Jure. Medelvandring med både en del upp- och nedför. Dagens vandringar anses av många som en av resans höjdpunkter. Under dessa turer har vi en underbar utsikt över havet och vi vandrar bitvis genom barrskog och öppna slätter. Naturen uppe på den högre höjden runt Sveti Jure på 1762 möh, skiljer sig från den vid kusten och även temperaturen och ”årstiden”. Här uppe är våren inte lika långt kommen som nere på havsnivå.

Dag 4 Omiška Dinara

Vi börjar dagen med en titt på den lilla staden Omiš, som ligger halvvägs mellan Makarska och Split. Omiš är en vacker medelhavsstad som är lokaliserad där floden Cetina mynnar ut i havet och staden är omgiven av djupa raviner. Vi hinner kanske med en kaffe i gamla stan innan vi börjar dagens vandring.  Från Ĉeĉuci följer vi stigen till byn Podašpilje. Efter den lite branta uppstigningen belönas vi med fantastiska vyer över bl a Omis och hela kusten.  Dagens höjdpunkter är antika byar och fantastiska vyer.

Dag 5 Avresa

Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda. Färdledare meddelar avresetid.

Observera att endast en nivå erbjuds på denna resa och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Detta var bra med resan: Naturen, mysiga Makarska, de lite tuffa men härliga vandringarna och ressällskapet.

  Resenär Dalmatien okt -21
 • En fantastisk upplevelse av två förstagångsvandrare! Lagom tuffa vandringar. Jättefint hotell nära strand och bykärna. Färdledaren mycket kunnig, vänlig och sympatisk. Kändes lugn och trygg. Läget, upplägget, allt var toppen!🤩👍

  Karin Karlsson / Åland
 • Förutom färdledarens vandringskunskaper var det mycket stimulerande att ta del av allmän information om Kroatien samt hans övriga reflexioner rörande omvärlden. Mycket trevligt resesällskap, utan undantag.

  Hasse Eriksson / Strängnäs

Relaterade blogginlägg

 • Makarska - Kroatien visar sig från sin bästa sida

  Vår medarbetare Åsa reflekterar högt och lågt om sin resa till Dalmatien, Kroatien i höstas.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Kroatien Dalmatien Vandring

  Räkna med att bli förälskad i Kroatien under denna minnesvärda vandringsresa. Dalmatien bjuder på härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat. Vårt hotell Osejava ligger i charmiga Makarska med det kristallklara havet som närmsta granne.

  8 dagar från 17 850 SEK
 • Spanien Mallorca Vandring långweekend

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig vandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar. Det fyrstjärniga Gran Hotel Sollér är idealiskt beläget i den mysiga byn Sollér, perfekt för de fina vandringar vi gör under dessa dagar. 

  5 dagar från 14 950 SEK
 • Spanien Costa Blanca Vandring

  Upplev Costa Blanca, den vita kusten, bortom turistorterna! Fantastiska vandringar av medelsvår till tuffare karaktär i en av Europas mest solsäkra klimatzoner. Vi njuter av bedårande vyer över Medelhavet. Boende på boutiquehotell med perfekt läge mitt i charmiga Altea.

  7 dagar från 17 950 SEK