Cykelresa till Kitzbühel, Österrike med Go Active Travel

Kitzbühel Österrike Bekväm cykling i Tyrolen med el-cykel

Kitzbüheler Alpen tillhör de “låga Alperna” där de högsta topparna ”bara” når upp till cirka 2 500 höjdmeter. Här finns ett stort nätverk av breda dalar som i sin tur förgrenar sig in i mindre dalar. I Österrike är el-cykelturismen väl etablerad. Vägarna är fina, ofta asfalterade med lite trafik och det finns också många särskilda cykelvägar. Det vackra landskapet med gröna sluttningar och toppar, gör cykelturen utomordentligt njutbar. I de många små byarna är det trevligt att pausa med en kopp kaffe. Med el-cykelns intåg har det öppnats helt nya möjligheter för gemene man att upptäcka detta fantastiska landskap på två hjul.

Kitzbühels bästa

 • Bekvämt med el-cykel
 • Pauser i mysiga byar för lunch
 • Cykling vid foten av Wilder Kaiser
 • Kitzbühels trevliga centrum

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa erbjuds antingen som el-cykelresa eller som vandringresa. Läs mer och boka vandringsresan här: Vandringsresa Kitzbühel
Om någon i sällskapet vill vandra och någon el-cykla, ber vi att ni kontaktar oss så hjälper vi er med bokningen! Tel: 0771-14 30 30 eller mail: info@wiresor.se

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 2,5 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju fyrarättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Sex dagar hyra av el-cykel (inkl hjälm)
 • Fem dagar guidade cykelturer
 • Kitzbüheler Alpen Sommer Card – för linbanor och bussar i hela området
 • Svensk färdledning (Engelsktalande guide på cykelturer)
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 2 200 kronor
 • Tillägg superior dubbelrum med balkong (på förfrågan): 3 600 kr/rum
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Kaiserhof

  Vi bor på Hotel Kaiserhof, ett fyrstjärnigt superiorhotell, bara 5 minuters promenad från gågatan i centrum av Kitzbühel. Här välkomnas vi av en mycket hög boendestandard och familjär atmosfär. Rummen på Kaiserhof är inredda i traditionell tyrolsk stil. Alla rum har utsikt antingen mot dalen eller mot bergen.

  Garanterad balkong och dubbelrum de luxe kan fås mot tillägg. Efter en vandrings- eller cykeldag är det trevligt att njuta av utsikten över byn från hotellets terrass. Eller kanske göra ett besök i spa-avdelningen med bastu, ångbad och massageduschar. Därefter smakar vår middag extra bra.

Om cyklingen

Våra el-cyklar är av den senaste modellen, lättcyklade och bekväma. Har man aldrig använt en el-cykel tidigare är det enkelt att komma igång. Trots de höga bergen är våra cykelturer av en lättare nivå, då vi håller oss till dalbottnar och undviker långa branta stigningar. För att kunna erbjuda så intressanta turer som möjligt kommer vi vissa dagar att cykla upp i sidodalar. De är ofta smalare och här finns det färre byar, ofta grusvägar och en och annan ”hütte” där vi kan inta en välsmakande lunch. Fördelen med el-cyklar är att man själv kan välja hur mycket man vill anstränga sig, oavsett hur brant det blir.

Då man har sin elcykel hela veckan så det går bra att göra egna utflykter. Vår guide kan ge tips.
(Eftersom det är en vandringsresa parallellt med cykelresan kan man, om man önskar, vandra någon dag istället för att cykla.)

Några smakprov

Aschau-Labalm

Målet för dagen är granndalen till Kirchberg. Vår cykelväg varierar från asfalterade sträckor till grusvägar. Så småningom kommer vi fram till Aschau, som är sista byn längst in i dalen. Skönheten i landskapet tilltar och nu går det lite mer uppför, men det går enkelt att med våra el-cyklar. Framme vid Labalm tar vi en välförtjänt lunchrast, innan vi cyklar tillbaka samma dalgång som vi kom men denna sträcka cyklar vi på högre höjder. Uppförsbackarna parerar vi med lätthet med hjälp av den extra kraften i elcykeln. Upppe på höjden bjuds vi på ett vackert panorama över dalen nedanför och mot grannbeget Gaisberg. Vägen slingar sig gradvis ner till botten av dalgången och på eftermiddagen är vi tillbaka i Kirchberg.

Längd ca 40 km, höjdmeter ca 500 m.

 

 

Vid foten av Wilder Kaiser

Denna dag lastar vi våra cyklar på lokaltåget och åker 20 minuter västerut. Vi kliver av i byn Hopfgarten där dagens cykeltur börjar. Detta är en rundtur och under en stor del av turen cyklar vi vid foten av det vackra bergsmassivet Wilder Kaiser med härliga vyer. Cykelvägarna är fina och inte alltför kuperade. Vi passerar byarna Itter, Söll, Ellmau, Going, Reith och till slut den lilla sjön Schwarzsee innan turen avslutas.

Längd ca 45 km, höjdmeter ca 600 m

Pillersee och St. Johann in Tirol

Vi tar med våra cyklar på lokaltåget och tar oss till byn Fieberbrunn som ligger i den nordöstra granndalen PillerseeTal. Här börjar dagens cykeltur. Vi cyklar runt ett berg och dalen blir lite trängre samtidigt som vi följer en vacker bäck. Ganska snart så vidgas dalen igen och vi kommer ut på ett plattare område. Vi når vårt första stopp för dagen, som är sjön som fått ge namn till dalen, dvs Pillersee. Efter att ha njutit lite av vyerna och lugnet så cyklar vi vidare, nu i riktning mot St. Johann in Tirol. Dalen är nu mestadels bred och det är gröna ängar varvat med lärkträd som pryder dalens slutningar. Vi gör också ett stopp i St. Johann, som har ett vackert torg med många gamla intressanta byggnader. Orten har kanske blivit mer känd för svenskar då svenska företaget Skistar sedan några år tillbaka har tagit över skidanläggningen här. Vi cyklar vidare in i en ny dalgång och har härifrån är det bara 14 km kvar till Kirchberg.

Längd ca 44 km, höjdmeter ca 450 m

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Arrangemanget på hela resan fungerade utmärkt. Mycket kunniga färdledare och guider.

  Lars-Göran Kjellström / Hägersten

Relaterade resor

 • Italien Gardasjön

  Upp på cykelsadeln och följ med! Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön i området runt sydöstra Gardasjön. Vi hinner också med att provsmaka traktens viner och delikatesser. Kom hungrig!

  Kommande resa
 • Tyskland Moseldalen

  Under denna mycket uppskattade weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  4 dagar från 11 350 SEK
 • Spanien Costa Brava

  Costa Brava och dess landsbygd erbjuder ett lantligt och vackert landskap för cykling. Vi cyklar genom medeltidsbyar och upplever den lokal kulturen. Perfekt för dig som vill kombinerar en aktiv semester i lagom tempo med inslag av kultur och gastronomi. 

  6 dagar från 16 350 SEK