Costa Blanca Vandring Spanien Drömresa med makalös vandring på solsäkra Costa Blanca

En perfekt kombination av solsäkert klimat, ett mysigt boutiquehotell i vitkalkade lilla staden Altea, samt ett välutvecklat och spännande nätverk av vandringsleder av medelsvår till tuffare karaktär. En vandringsresa för dig som gillar lite utmaning och klarar av att gå i ojämn terräng. Från vår bas i lilla staden Altea - utan tvivel Costa Blancas charmigaste ort - upplever vi vandringsdagar både längs den kuperade kusten och i det bergiga inlandet.

Alla dagar kommer vi upp på höjder där vi får magnifika utsikter över hela området med sina makalösa bergsformationer. Kustens moderna turistorter känns långt borta.

Den optimala vandringssäsongen sträcker sig från mitten på oktober till slutet på april.

Vill du hellre åka på en singelresa till Costa Blanca och vandra, klicka här.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Spännande vandringar i dramatiskt landskap
 • Skippa turistfällorna och upptäck det äkta Costa Blanca
 • Boutiquehotell i charmiga Altea
 • Ett av Europas mest solsäkra klimat

Avgångar

2 – 9 nov

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Alicante 2 november 11:50 - 15.50
Alicante - Stockholm Arlanda 9 november 19:10 - 23.15
21 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Alicante tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra middagar exklusive dryck
 • Matsäckslunch alla vandringsdagar 
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 750 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Restid från Alicantes flygplats till hotellet cirka 1 timme.

Boende

 • Hotel Abaco

  Altea är utan tvivel Costa Blancas charmigaste och mest genuina ort. Den ikoniska kyrkan stoltserar på toppen av en kulle, omgiven av vitkalkade hus vittnar om hur Spaniens kust såg ut innan 1960-talets turistboom. Mitt i Alteas vackra stadskärna ligger boutiquehotellet Ábaco. Till den härliga strandpromenaden med bra utbud av caféer och restauranger är det bara några minuters promenad.

  Uppdelat på två historiska byggnader intill varandra, erbjuder detta personliga hotell endast 17 smakfullt inredda rum. En omsorgsfull renovering har lyckats bevara den historiska charmen, kombinerad med moderna bekvämligheter. Ett unikt, småskaligt hotell som sätter prägeln på en fantastisk vandringsresa med Go Active Travel.

Vandringsprogram

Vi vandrar på norra Costa Blanca, som ligger i Alicanteprovinsen, och som är ett av Spaniens bergigaste områden. De mest intressanta vandringarna i trakten, som vi valt för vårt program, klassar vi som medelsvåra med inslag av tuffare då underlaget ibland blir ganska stenigt och brant. Ett par dagar utmanar vi oss själva med att klara av turer på närmare två mil med mellan åttahundra och tusen ackumulerade höjdmeter. Denna resa passar dig som är van vandrare och gillar lite utmaning. Med detta sagt, håller vi dock ett lugnt tempo och pausar ofta. Har du vandrat med Go Active förut och valt den avancerade gruppen på någon av våra vandringsresor, i till exempel Alperna eller Andorra, kommer du att gilla vandringarna här. Ring till oss på kontoret om du är osäker och vill höra mer om vandringsnivån.

Ofta följer vi uråldriga vandringsleder som anlades som handelsvägar mellan byarna under den moriska perioden. Detta historiska perspektiv ger en extra dimension till våra vandringsdagar här. 

Vintern är väldigt kort här, sommarens värme håller sig långt in på hösten och redan i februari har blomningen kommit igång. Mandelträd finns överallt i inlandet och landskapet blir extra vackert då. 

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt vandringsprogram:

Penyó Roc
Efter en smakfull bufféfrukost åker vi med privatbuss mot starten av vår vandring. Vi möter upp vår lokala vandringsguide och får lunchpaket utdelade. Vi fyller på våra vattenflaskor med naturens eget mineralvatten från källan El Font del Molí. Vandringen blir en introduktion till områdets natur och vi vänjer oss vid underlaget och landskapet. Vi passerar flera områden med enastående kalkstensformationer och gör fotostopp. Halvvägs på vandringen kommer vi upp till ett bergspass varifrån vi ser ut över flera av de områden där vi kommer att vandra under veckan. Under turen kommer vi till tre utmanande partier där det blir relativt brant och underlaget bitvis är mycket ojämnt. Det handlar om korta sträckor men där det är viktigt att fokusera på var man sätter fötterna och att hålla lite avstånd från varandra i fall man skulle halka. Totalt vandrar vi ungefär 17 km. Dagen avslutas med busstransfer tillbaka till Altea, där vi får tid för avkoppling innan vår gemensamma middag.

Cala de la Granadella
Veckans kortaste tur, på cirka en mil, går utmed den hisnande dramatiska kusten några mil norr om Altea. Turen börjar väldigt mjukt och platt men så småningom blir terrängen allt vildare och mer spännande, med branta partier både upp och ner. Som tur är, är leden välskött och det finns till och med partier med kedjor och skyddsräcken som underlättar vandringen. Belöningen får vi i form av ett fantastiskt panorama över det turkosblåa vattnet samt en längre paus vid en otroligt vacker strand. Ta med badkläder, vid fint väder tar man gärna ett dopp. Lite senare kommer vi fram till en imponerande fästning som vaktar ingången till viken. Vakttornet byggdes ursprungligen för att skydda kusten mot inkräktare från Nordafrika men blev ännu viktigare under Napoleonska kriget. Vi fortsätter den slingriga vägen tillbaka upp till platsen där vi startade vår vandring.

Sierra de Bernia
Strax norr om Altea reser sig en spetsig bergsrygg som kallas för Sierra de Bernia. Vi får skjuts en bit upp på bergets nordliga sluttning där vi börjar en av veckans allra vackraste vandringar. Vi tar oss runt berget och njuter av mäktig natur, med distinkta klimatzoner på var sida av berget, samt med fina vyer över Medelhavet och de små vita byarna i dalgångarna. Än idag kommer vi till några partier med ojämnt underlag där man får kämpa lite för att komma upp. Gillar man vandringar med lite extra krydda är Sierra de Bernia verkligen något för dig. Observera att idag måste man gå igenom en tunnel.Tunneln är totalt ungefär tio meter lång, varav de tre första metrarna får man krypa innan passagen bli tillräckligt högt att stå igen. Precis som alla dagar ser vår färdledare och guide till att det blir lagom med pauser för snacks, vatten och fotografering. Och vi håller ett lugnt tempo så att alla kan känna sig bekväma - vi har inte bråttom då vi har hela dagen på oss för att vandra 13 km.

Monte Ponoig och Puig Campana
Ponoig och Campana är ytterligare två av regionens mest spektakulära berg. Turen startar med en ganska lång stigning för att nå passet mellan bergen. Just den här biten blir aldrig brant, det handlar mer om uthållighet att kunna gå uppför i ett par timmar. Sakta men säkert kommer vi sedan runt på sydsidan och vandrar högt ovanför kusten. Finns det tillräckligt många starka vandrare i gruppen kan vi erbjuda toppturen till Puig Campanas högsta punkt 1500 möh. Vid klart väder ser man till och med över till ön Ibiza, långt ute i Medelhavet. Det lättare alternativet är att fortsätta vandringen på ungefär 1100 möh och rundar berget istället för att bestiga toppen. Naturen skiftar och vi kommer in i ett skogsområde där man ibland kan se bergsget och andra arter. Bussen tar oss tillbaka till hotellet och sedan har man en stunds egentid innan middag.

Sierra d’Aitana
Vi avslutar veckan med en vandring på 18 km som tar oss upp på Alicanteprovinsens högsta berg. Vi börjar från El Font del Molí men tar en annan riktning än första dagen. Vår tur leder oss förbi vackra mandelodlingar och ”isgropar”. Högre upp möter vi veckans vildaste terräng. Stigen försvinner och för att komma upp på berget måste vi gå ett kort parti bland stora ojämna stenblock där man får använda händerna för att ta sig fram. Vi tar det mycket lugnt så att alla klarar av utmaningen. Väl uppe på Sierra d’Aitana tar vi en lång paus för lunch innan vi vandrar vidare längs bergsryggen och tillbaka ner till startpunkten. Höjdskillnaden mellan den lägsta och den högsta punkten är nästan tusen vertikalmeter vilket är veckans högsta. Ikväll äter vi vår avslutningsmiddag på en mysig restaurang i Altea.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Relive 'Hiked 8.77 km on 02/05/19'

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Varierade vandringar i underbart landskap, fantastiskt hotell på fin ort, där man också kunde njuta av att gå runt på ledig tid. Guido var en utmärkt guide, som med sitt positiva, engagerade och professionella uppträdande verkligen förhöjde resan. Ovanpå detta, mycket trevliga medresenärer

  Resenär Costa Blanca nov-23
 • Svarade upp emot mina förväntningar på ett mycket bra sätt. Välplanerade vandringar. Hotellet var väldigt bra. Centralt läge, ändå tyst och väldigt charmig och tillmötesgående personal.

  Mats Carlström / Trosa
 • Riktigt bra vandringar! Hotellet var ” pricken över i ” Bra guider!

  Marie Ullman / Vilamoura

Relaterade resor

 • Italien Elba Vandring

  Följ med oss till den vackraste ön i Medelhavet – Elba. Ön är en relativt upptäckt liten pärla. Här tillbringar vi en vecka med natursköna vandringar och upptäcker flera delar av ön. Vi bor fyrstjärnigt direkt vid en vit sandstrand och njuter av utsökt italiensk mat och goda viner.

  8 dagar från 24 950 SEK
 • Spanien Gran Canaria Vandring

  Gran Canaria är ett paradis för vandrare, något som många inte känner till. Vi utforskar det bästa och vackraste av ett 800 kilometer stort nätverk av leder. Veckan bjuder på dagsvandringar i flera olika klimatzoner tillsammans med våra kunniga, lokala, svenska guider.

  8 dagar från 21 950 SEK
 • Spanien Mallorca Vandring

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig vandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar. Det fyrstjärniga Gran Hotel Sollér är idealiskt beläget i den mysiga byn Sollér, perfekt för de fina vandringar vi gör under dessa dagar. 

  5 dagar från 16 950 SEK