Vandra och yoga i Marocko | Go Active Travel
08 522 54 113 info@goactivetravel.se

Vandring & yogaresa i Marocko

Vi befinner oss i de höga Atlasbergen vid foten av Nordafrikas högsta topp Jbel Toubkal. Det är en levande dal vi kommer till. Utöver storslagna naturupplevelser under vandringarna, får vi även en inblick i berber befolkningens vardag. Tillsammans med våra lokala guider vandrar vi under dagarna och yogar tillsammans med vår yogalärare Sandra Lones. Vi bor på unika Kasbah du Toubkal, där vi från hotellet har en vidunderlig vy över dalen och de snöklädda topparna. Det finns ett stort socialt ansvarstagande och fem procent av intäkterna går direkt tillbaka till byn. Vi avslutar veckan i magiska Marrakech, där vi bor på en riad med sin välkomnande atmosfär. Myllrande Marrakech med sina starka färger och kryddiga dofter står i stor kontrast till de rofyllda Atlasbergen.

Avgångar

19 september 2020

/ 8 dagar

Inget flyg

15 290 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Marrakech 19 sep 06:35 - 13.00
Marrakech - Stockholm 26 september 14:00 - 22.35
21 190 SEK Fler än 10 Boka

Reseinformation

Allt detta ingår:

 • Flyg t/r Stockholm/Arlanda - Marrakech via Wien
 • Flygskatter
 • Transfer t/r flygplatsen i Marrakech
 • Boende del i dubbelrum 7 nätter
 • Helpension; frukost, lunch och middag (förutom en lunch och en middag som är till självkostnadspris).
 • Tillgång till Kasbahs hamam
 • Yogapass med svensk yogalärare
 • Go Active representant
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport t/r vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • 110% CO2-kompensation, det innebär att hela din resa är klimatkompenserad, inkl. alla transporter, boende & mat. 

Tillval:

 • Enkelrumstillägg: 2800 kr

Tillkommer:

 • En lunch & en middag dag 7 är till självkostnadspris
 • Dricks till hotellet för städning av rum

Betalningsinformation:

 • När du bokar din resa betalar du 3000 kr i anmälningsavgift för att säkra din plats inom 7 dagar från bokningsdatumet.
 • Du kan därefter välja att del betala din resa fram till 60 dagar före avresa, maila till info@goactivetravel.se för mer info.
 • Senast 60 dagar före avresa betalar du resterande belopp.

För att se flygtider klicka på Boka knappen under Kommande avgångar/Avresedatum.
Flygtiderna är lokala, med reservation för tidtabellsändringar.

Resa utan flyg:

Detta alternativ passar för dig som antingen vill flyga från en annan ort, förlänga din vistelse eller resa med annat färdmedel. Önskar du resa från en annan flygplats kan du antingen boka dina flygbiljetter på egen hand eller kontakta oss hjälp med individuella flygbokningar, innebär i vissa ett flygtillägg. Hör gärna av dig till oss på info@goactivetravel.se om du har några frågor! *Vi hänvisar till våra resevillkor för mer information om fullständiga villkor.

Specialerbjudande!

Unikt inlogg till Sport Competence både privat och på jobbet i 6 månader (värde ca: 9 375:-.)

Sport Competence är en digital samlingsplats för online föreläsningar och seminarier med några av landets främsta kompetenser inom Idrott, motion, Wellness och ledarskap mm. Här får du ta del av allt de erbjuder oavsett om du vill lära dig mer om föryngrande träning, vässa ditt löpsteg, meditera, ledarskapsutveckling, hantera stress eller lära dig mer om kost och näring.

Ett fantastiskt sätt att förbereda din träningsresa, fördjupa dig inom det du brinner för och hitta inspirationen till hållbar träning och hälsa!

Läs mer här https://www.sportcompetence.se/

GO HIKING - Vandringsresor. På våra vandringsresor testar vi gärna lite tuffare vandringar där en bra grundfysik underlättar. Vi vandrar genom vacker natur med magiska vyer i bergslandskap, längs med hav, genom skog och till historiska platser. Vi vandrar i lugnt tempo för att kunna ta in allt vi ser på vägen och pausar för lunch i det fria. Efter vandringen njuter vi av en after hike innan vi äter en välförtjänt middag tillsammans. Vandringsresorna kombineras oftast med yoga eller någon äventyrlig lokal aktivitet.

Fler Hiking-resor

Program

Vandringsturismen är fortfarande i sin linda men har redan blivit en viktig försörjningskälla för många. Här varvas torra bergssluttningar, högalpin terräng med frodiga terrassodlingar och vackra vattenfall. Till skillnad från Alperna finns här inga kabinbanor eller liftar att ta hjälp av för att ta oss upp på bergstopparna, därav är vandringarna här en nyans tuffare än på vår genomsnittliga vandringsresa.

Gruppen är begränsad till 15 deltagare med en guide och endast ett vandringsalternativ per dag.  Det är inte ovanligt med rullgrus på stigarna, men det är för den skull inte mer tekniskt avancerat än på många andra ställen.

Dag 1. Ankomst Marrakech
Transfer till Imlil där åsnor möter upp i centrum och därefter ca 15–20 min promenad till hotell Kasbah du Toubkal följt av middag.

Dag 2. Aremd

Vi startar morgonen med yoga och därefter äter vi frukost innan vi ger oss av för att starta dagens vandring. Det blir en medelsvår relativt kort vandring för att acklimatisera sig till den höga höjden. Från Kasbah följer vi till en början leden som går upp mot Toubkal, Nordafrikas högsta berg. Vi lämnar denna led efter en timmes vandring och går över en flodbädd upp till den högt belägna byn Aremd. Vandringen genom de trånga gränderna ger oss en god inblick i hur livet ter sig i en avlägsen berberby uppe i Höga Atlas. När vi passerat byn kommer vi ut på ett vidsträckt mycket stenigt moränområde vilket minner om en sedan länge försvunnen glaciär.

Här går leden i skuggan av höga mäktiga bergsmassiv. Moränområdet övergår så småningom i lättgångna böljande kullar och framme vid en ås möts vi av en hänförande utsikt över hela Imlil dalen. Vi är nu uppe på dagens högsta höjd 2.225 möh. Vi stannar för lunch i naturen och äter vår medhavda lunchmatsäck. Därefter följer vi leden nerför en brant slingrande stig ner till Tamatertdalen och Imlil. Gemensam middag på hotellet.

Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Uppför och utför 485 meter. Högsta punkt: 2.225 möh

Dag 3. Tizi n´Mzik

Efter morgonyogan och frukosten så startar vi vår vandring direkt utanför Kasbah på en smal stig som går längs den branta sluttningen ner mot Imlil och den mindre byn Mzik. Leden går stadigt och jämnt uppför hela tiden och pulsen ökar allt mer. Efter några timmars vandring blir det allt brantare och stigen går i zick-zack. Till slut når vi, svettiga och varma, vårt mål passet Tizi n´Mzik. Här uppe är vi på dagens högsta höjd 2.489 m.ö.h och här äter vi en trevlig berberlunch medan vi njuter av den enastående utsikten. Därefter går vi ner samma dal men följer en något annorlunda led via byn Mzik och därefter Imlil och upp till Kasbah. Detta är en medelsvår vandring med relativt lättgångna stigar. Brant vandring men vacker, man ser ner i nästa dalgång och på slutet kommer man ut i grannbyn till Imlil och går genom den torrlagda flodbädden tillbaka till hotellet för middag.                            

Vandringstid: ca 5 timmar. Höjdvariation: 730 meter uppför och utför. Högsta punkt: 2.489 m.ö.h. Tizi n´ Mzik

Dag 4. Wirgane – Agnie

Vi startar morgonen med ett yogapass som följs av frukost. Sedan åker vi med en buss från Imlil cirka 50 minuter via byn Asni till Wirgane, en by som ligger i en vidsträckt vacker dal. Därifrån vandrar vi en lättgången led som går över mjuka kullar med underbar utsikt. Så småningom går vi lite brantare uppåt till den lilla byn Agnie där vi besöker ett berberhem och där vi äter vår medhavda lunch. Fortsatta vandringen går ner till en mycket gammal by som delvis består av ruiner men också är befolkad. Här får man verkligen en känsla av att förflytta sig flera hundra år tillbaka i tiden. Turen avslutas längs en flod fram till landsvägen där vår buss väntar. Detta är en lättare vandring med en vandringstid på cirka 4 timmar. Middag på hotellet.

Vandringstid: ca 4 timmar. Höjdvariation: Uppför och utför 310 meter. Högsta punkt: Agnie 1.265 möh.

Dag 5. Chamarouch 

Dagens vandringen är ca 5 timmar lång och startar vid hotellet och går över den torrlagda flodbädden som vi gick över första dagen mot Aremd, men istället för att vika av till byn, fortsätter man in i Nationalparken.

Denna vandringsled fortsätter upp till base camp nedanför Toubkal, Nordafrikas högsta berg. Vi vandrar till Chamarouch som är det sista ”vattenhålet” innan uppstigningen till base camp. Idag består det av några enkla caféer och souvenirförsäljare. Denna plats är viktig och helig för Marockaner, speciellt för berber, då det ligger en Marabout begraven på platsen (ett vitmålat kapell, en helig mans grav.) Detta fungerar som en pilgrimsled för många rättrogna. Det passar att göra en paus uppe i Chamarouch och på vägen tillbaka stannar vi till för att äta får medhavda lunchmatsäck.

Väl tillbaka till hotellet gör vi följe med åsneförarna och bagaget till Centrum av Imlil för vidare färd med minibussar till Marrakech och Riaden vårt nya boende. Duschar och byter om gör vi nere i Marrakech. (1 ½ timme transport till Marrakech). Middag på riaden.

Dag 6. Marrakech rundtur

Yoga på morgonen på takterrassen som följs av frukost. Efter en bra start på dagen är det dags att ta sig an Marrakech. Vi gör en stadstur tillsammans med vår guide som tar oss till Medinan (den gamla delen innanför ringmurarana). Vi stannar till vid sevärdheter som bl.a. Bahia Palatset, Saadiska Gravarna och Koutobia (som man kan se från utsidan). Vi strosar runt bland shoppinggränderna, cafeér och restauranger. Vi stannar till för en gemensam lunch på en mysig lokal restaurang. Efter lunch så finns det tid att fortsätta utforska staden på egen hand eller gå tillbaka till Riaden för att koppla av. Därefter blir det ett yogapass följt av gemensam middag ute på stan.

Dag 7. Marrakech på egen hand

Yoga på morgonen på hotellets terrass följt av frukost. Därefter är det fri dag på egen hand. Passa på att ex. ta en shoppingtur i Medinan, ta en taxi till det populära turistmålet trädgården Jardin Majorelle (rekommenderas att hänga på låset vid ca 8.00 för att undvika köer). 

Eller unna dig att bada hamam, hotellet erbjuder detta, om det skulle vara fullt finns det flera inrättningar i närheten, privata och se som tillhör Riader. Behöver förbokas några dagar innan, speciellt om man även önskar en massage eller annan behandling, kostnad ca 300–400 MAD. 

En annan aktivitet som är värd ett besök och som bör bokas på förhand är ett besök på La Mamounia för en drink eller kanske afternoon tea, lyxhotellet ligger vid Koutobiamoskén. Dress code är casual smart, inga flip flops, förhandsbokning krävs. Vi möts upp för en återträff på kvällen och äter en gemensam avskedsmiddag i Hivernage som är en del av nya Marrakech.

Dag 8. Avresedag

Efter frukost checkar vi ut från vårt boende och beger oss till Marrakech flygplats.​

 • Yoga

  Yoga är mer än bara flexibilitet. Yogan ökar även din styrka, förbättrar din balans och får dig att må bra. Vi gör yoga i fantastiska miljöer som även är en upplevelse för dina sinnen.

 • Vandring

  Vi vandrar i vackra miljöer som stoltserar med sina höga berg, gröna slätter och ofta magiska utsikter. 

Coacher

 • Sandra Lones

  Yoga teacher

  Sandra har utövat yoga regelbundet sedan 2012. Som ung tränade hon elitgymnastik och därför kändes yoga som träningsform bekant. Det som gör att hon återkommer till mattan är framförallt känslan när hon kommer ur savasana (viloposition), berättar Sandra. Våren 2016 genomförde hon grundutbildning för att bli yogainstruktör. Sedan dess håller Sandra regelbundna klasser i slutna grupper från nybörjare och mer rutinerade yogis. Hon kombinerar ofta fysiskt ansträngande och utmanande övningar, gärna i flow till musik med avslutande avslappning.


  Mer info om Sandra hittar ni på hennes hemsida www.lonesyoga.se och instagramkonto @sandralonesyoga

Boende och mat

Fyrstjärniga Kasbah du Toubkal är beläget på en höjd av 1 800 meter, det var tidigare ett residens för en förmögen familj i Marrakech, men är numera ombyggt och varsamt renoverat till ett hotell med mycket lokal charm. Hotellet har en genuin marockansk känsla och genomsyras av den gästfrihet som är typisk för den lokala berber befolkningen. För gäster på Kasbah så ingår en avgift om 5 % i boendepriset, denna avgift bidrar till samhällets utveckling och går bl.a till att bevara lokala badhus (hammas), utbildningsprogram, sophantering och samhällsresurser.

Rummen på Kasbah är vackert inredda och från den öppna terrassen på taket har du en magnifik utsikt över bergen. Till middag bjuds vi på traditionell marockansk mat som oftast består av välsmakande grytor med hembakat bröd. Det finns dessutom ett typsiskt hamam som drivs på klassiskt sätt med eld våningen under, vilket man bokar tid för i receptionen.

I Marrakech bor vi på de mycket mysiga och klassiska riaderna Al Baraka & Karam som ligger i gamla stan (medinan). Du kommer in från de trånga myllrande smågränderna till en fridfull innergård öppen till himlen, exotiska träd och med en porlande fontän. En riad är ett hus i staden för de mer förmögna familjerna och idag finns det fler riader som är omgjorda till små hotell. Alla fönster och dörrar vetter mot innergården. Al Baraka och Karam är två riader som är ihopbyggda och de har var för sig fem bekväma rum med badkar eller dusch/wc och det finns en gemensam terrass liksom ett hamam, här är boendet en upplevelse i sig. Vi bor i del i dubbelrum eller enkelrum mot den angivna tilläggskostnaden. 

Inför resan

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Alla är välkomna att delta på denna resa! Däremot vill vi uppmana att denna resa kommer att innebära långa vandringssträckor med en hel del uppförsbackar, som kan vara krävande, så en god grundfysik är bra att ha. Yogan kommer att anpassas efter dagens schema och gruppen, du kommer alltid kunna anpassa efter dina förutsättningar. Resan är perfekt för dig som gillar att kombinera yoga med vandring i härlig miljö.

Kan jag åka ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en sådan här resa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen.

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, så länge ni vet att ni hanterar vandringarna.

Vad behöver jag ha med mig?
Du behöver ha med dig ett par klädombyten för vandringarna, och några ombyten till kvällen, inget tjusigt utan enkelt, bekvämt och varmt, samt något att yoga oh din egen yogamatta. Till vandringarna bör du ha ett par väl ingådda vandringskängor, sköna långbyxor och ett par shorts,  jacka och varm tröja, mössa och vantar, lager på lager på överkroppen samt en tunnare vind/regnjacka. Gärna en vandringsstav och en enklare dagryggsäck med plats för vatten och något att tugga på. Ta gärna med extra skor, samt bra strumpor. En handduk, badkläder och nödvändiga toalett artiklar. En mer specifik lista kommer innan avresa. 

Passinformation

Nordiska medborgare får stanna i Marocko 90 dagar utan visum. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresan och innehålla två ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans.

Avgångar

19 september 2020

/ 8 dagar

Inget flyg

15 290 SEK Fler än 10 Boka

Stockholm

Stockholm - Marrakech 19 sep 06:35 - 13.00
Marrakech - Stockholm 26 september 14:00 - 22.35
21 190 SEK Fler än 10 Boka