Singelresa Nepal 10-23/3 2022 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa!

Singelresa Nepal 10-23/3 2022

Nedan hittar du viktig information om din resa samt info angående Covid-19, Covidpass, rådande restriktioner mm. 

På svenska UDs webbplats www.swedenabroad.com hittar du information om olika länder samt kontaktuppgifter till svenska ambassader och konsulat. UD uppmuntrar svenskar på resa att anmäla sig och lämna kontaktuppgifter så att UD kan nå ut med information om tex säkerhet eller hälsoläge. Vill du anmäla dig gör du det här: på http://www.swedenabroad.com/svensklistan 

Namaste!


Nu är det inte långt kvar till avresa. Med vanlig post kommer era flygbiljetter (e-tickets), resplan, kontaktlista, karta samt bagagetaggar. Ni får även en bekräftelse på de första hotellnätterna då detta behövs visas upp vid inresa. Ni blir en grupp på totalt 14 personer.
Er färdledare Jenny Adhikari bor i Nepal och möter alltså upp er i Kathmandu utanför terminalen.

Inför resan behöver ni göra följande och ha med dokumenten utskrivna på papper
• Ni behöver ta mer er EUs covidbevis som visar att ni tagit minst två vaccinationer mot Covid-19 där den senaste dosen är tagen minst två veckor innan inresa. Skriv ut på papper och ta med.

• I Nepal krävs ett negativt PCR test som tas tidigast 72 timmar innan avresa. Du skall ta ett PCR test med resebevis och erhålla testresultatet på engelska. Skriv ut på papper och ta med.

• Ni behöver också fylla i ett International Travel Online Arrival Form direkt efter ni fått svar från ert PCR test. Detta kan endast göras online. Efter ni har fyllt i den behöver ni även printa ut formuläret och ta med er för uppvisade vid inresa om det efterfrågas.
https://ccmc.gov.np/arms/person_add_en.php

Som adress i Nepal uppger ni ert första hotell:
Hotel Country Villa
Address: Nagarkot, Kathmandu, Nepal
Tel: +977 - 1 - 6680127/28

Flygresan

Vi har fått frågor kring flygrutten från Sverige till Doha genom Europa och den går inte över Ukraina.

Incheckning

Från 48 timmar före avresa kan det gå att checka in online hos Qatar, klicka på denna länk. https://cki.qatarairways.com/cki/dashboard
Ibland har det varit problem vid online incheckning för gruppbokningar och under coronapandemin så om det ej fungerar checkar du istället in på flygplatsen. Var ute på flygplatsen i god tid, minst 2 timmar före avgång är rekommenderat. Bagaget checkas in hela vägen till Kathmandu. Kontrollera noga att de namn som står på flygbiljetterna överensstämmer med de namn som står i passen. Om så ej är fallet måste ni meddela oss snarast.

Ankomst

Visum ansöks vid ankomst till Kathmandus flygplats. Ta med 2 passfoton (utifall att fotofunktionen på visummaskinen är trasig) samt 30 USD i kontanter. För visumansökan kommer ni att behöva fylla i kontaktuppgifterna till det första hotellet, se nedan;
Hotel Country Villa
Address: Nagarkot, Kathmandu, Nepal
Tel: +977 - 1 - 6680127/28

I terminalen finns maskiner där visum söks.
1. Fyll i ett "Online Tourist Visa Form" i en av maskinerna och ta med dig kvittot du får utskrivet
2. Gå till visumdisken och betala för ditt 15 dagars visum
3. Ta kvittot och gå till passkontrollen.
Du är nu välkommen in till Nepal.

När du hämtat ditt bagage går du ut från terminalen där färdledare Jenny Adhikari står med en Världens Resor-skylt. Jennys telefonnummer är: +977 9849470592

Handbagaget

Vissa saker är svårare att ersätta vid eventuell bagageförsening. Viktiga tillhörigheter såsom mediciner och kamerautrustning samt något ombyte är bra att få med i handbagaget.
Dessutom kan det vara klokt att resa i dina vandringskängor, eller lägga dem i handbagaget, eftersom de väl ingångna skorna oftast är oersättliga. Fötterna är din bästa tillgång på en sådan här resa!

OBS: I handbagaget behöver du förutom pass och foton+kontanter till visumet även ha i papper; bekräftelsen på er hotellnatt, “International Travel Online Arrival Form”, PCR test resultat samt EUs digitala covidbevis med QR kod.

Kontakta oss om ni har frågor eller funderingar, via tel: 08-669 55 25 eller mail: info@varldensresor.se


Kvarstår bara att önska er en riktigt trevlig resa Nepal!

 

 

Bifogat i länkar längre ner finner ni flygtider, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en resplan.

Färdledare

Färdledare för resan blir Jenny Adhikari. Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar även serbiska/bosniska/kroatiska.

Visum och pass
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 30 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Det finns förvisso en automat där man kan ta foton på flygplatsen numera, men säkrast är att ha med foton utifall automaten skulle vara ur funktion.
Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in 1 passkopia i färg samt 2 passfoton i färg för att skicka ner till Nepal där de ansöker om vandringstillstånden (detta har vi nu fått in från samtliga). 

Flyg
Vi flyger med Qatar Airways på denna resa och bagagevikten är maximerad till 25 kg per person plus handbagage om 7 kg per person.

Viktigt! Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som det står i passet. Om namnet inte är korrekt ber vi er kontakta oss omgående.    

 

Särskilda krav och rekommendationer på grund av Covid.
För inresa till Nepal krävs att ni är fullvaccinerade och har med er EUs digitala covidbevis med QR kod där man kan avläsa att ni är fullvaccinerade. Vid ankomst kommer ni behöva visa detta intyg. Hur man ansöker om covidbevis kan ni läsa i Praktiska Tips.

Dessutom....

  • Det är viktigt att alla följer de rekommendationer kring covid-19 som gäller vid resan tidpunkt och på de platser resan går. Är du osäker fråga färdledaren. Att hålla avstånd vid behov, använda munskydd där det krävs samt tvätta händerna ofta.

  • För att delta på resan behöver du vara helt frisk. Har du före avresa haft förkylningssymptom, huvudvärk, hosta, magproblem eller feber ska du ta ett covidtest så att du vet ett du är negativ innan du reser iväg. Blir du sjuk innan avresa så kontakta oss så avbokar vi dig och hjälper till i kontakt med ditt försäkringsbolag vid behov. 

  • Får du något av ovanstående symptom under resans gång är det viktigt att du meddelar färdledaren omgående, isolerar dig samt tar ett covid-test omgående. Blir du sjuk i covid måste du avbryta resan och boende samt hemresa sker på egen bekostnad. Se till att du har en reseförsäkring som täcker dina kostnader.

Öppna länkarna nedan för information om:

Flygtider

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.