Tänndalen 22 - 29 aug 2021 – Go Active Travel

Välkommen på WI-Resors vandringsresa

Tänndalen 22-29 augusti 2021

Nedan hittar du viktig information om din resa samt kortfattad information om vandringarna. Vi på Go Active Travel hoppas att du får en riktigt härlig resa med många fina vandringsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / BUSSBILJETT 22/8

Din bussbiljett med Härjedalingen bifogas detta avresemeddelande. Där ser du avgångstid från Stockholm Cityterminal samt biljettnummer. Bussens slutdestination är Funäsdalen och härifrån åker vi med privat transport de resterande 19 km till Tänndalen. Go Active Travels färdledare Wendela Wiik möter upp gruppen vid ankomst till Funäsdalen med en Go Active-skylt.

OM BUSSRESAN

HUR MYCKET BAGAGE KAN JAG TA MED MIG?
Två väskor får medtagas. Handbagage som ej inkräktar på andras utrymme eller hindrar passagerare får tas med in i bussen. Väskor får av säkerhetsskäl ej placeras i mittgången på bussen under resan. Det är resenärens skyldighet att märka resgodset med namn och adress samt kontrollera vid avstigning att du har rätt bagage.

FÅR HUNDAR ÅKA MED PÅ BUSSEN?
Hundar och övriga djur får inte åka med på bussen p.g.a allergier och av utrymmesskäl. Undantag görs för ledarhund.

STANNAR BUSSEN FÖR RAST?
Ja, det är en rast inbokad i Ljusdal vid 17-tiden.

FINNS DET INTERNET OMBORD?
Det finns gratis wifi ombord på bussarna. (Ibland sätts dock bussar in, som saknar wifi. Detta medför inget ersättningsansvar.)

FÅR JAG ANVÄNDA TEKNISK UTRUSTNING OMBORD?
Mobiltelefon, bärbar dator, mp3-spelare etc. får användas ombord. Tänk dock på att visa hänsyn till dina medresenärer. Vänligen respektera att medresenärer vill ha det lugnt omkring sig. 

FÅR JAG FÖRTÄRA MAT PÅ BUSSEN?
Det är tillåtet att ta med och förtära mat, dryck, fika, godis ombord på bussen under förutsättning att det inte skapar olägenheter för medresenärer. Tänk även på allergirisken. Det är chaufförens instruktioner som alltid gäller ombord!

COVIDANPASSNING
Bussbolaget har utökade städ- och saneringsrutiner samt begränsat antal bokningsbara platser. De fyller aldrig en buss med max antal passagerare, de har justerat och utökat avståndet på säten. Vi rekommenderar våra resenärer att bära munskydd ombord.

Bussen är utrustade med helautomatiska luftkonditioneringssystem med nya filter. All luft byts ut på en tid av en till två minuter.

FÖR ER SOM TAR ER PÅ EGEN HAND TILL HOTELLET

Vi har tillgång till rummen på Tänndalen Ski Lodge från kl 16.00. 

Färdledaren Wendela Wiik finns i området. Vänligen sänd henne ett SMS när ni är på plats för information om tid och plats för samling nästa morgon. (Wendela Wiik mobil 070-338 19 58).

Middag finns att köpa på hotellet första kvällen.

DELTAGARLISTA

Till följd av den personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

BOENDE

Ski Lodge Tänndalen ligger strax nedanför trädgränsen, 720 meter över havet. Här bor vi bekvämt med närhet till både fjäll och aktiviteter. 

Lägenheterna har 2 sovrum, allrum med fullt utrustat kök, badrum samt balkong/uteplats. När man bokar enkelrum så disponerar man en hel lägenhet åt sig själv. Slutstädning ingår men ingen städning av rummen under veckan. Handdukar  ingår och bytes två gånger under veckan. Ta med egna hygienartiklar som tvål och schampo, då detta inte finns på rummen. 

Vi har också tillgång till relaxavdelningen med en trivsam bastu.

Hotellet följer VISITAS Safe to visit under Coronakrisen. Läs mer: https://visita.se/visitas-arbete-under-coronakrisen-covid-19/

Adress: FÄBODVÄGEN 12, 840 98 Tänndalen
Telefon: 0684-155 00

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travels kontor (Obs aktuella öppettider mån och torsdag kl 09.00-12.00) +46 (0)771 14 30 30

JOURTELEFON i samband med avresa, färdledare Wendela Wiik tel  +46 (0)70- 338 19 58,
e-post: lawendelala@yahoo.com 

alt. om du inte får tag i färdledaren                        +46 (0)708 21 31 51

VANDRINGSTIPS

När vi åker på en vandringsresa i grupp, är vår vandringsguide ansvarig för alla när vi är ute och vandrar. Go Active Travel värnar alltid om hög säkerhet och det innebär bl.a följande:

Gruppen vandrar i samlad skara. Vissa guider kräver att gå först för att anpassa tempot på vandringen, så att det passar alla deltagare. Andra guider väljer att gå i mitten eller längst bak i gruppen, men alltid så att guiden har uppsikt. (Om man vill gå helt ensam är det OK och då gör man det på eget ansvar. Guiden kan ge tips på vandringsturer som passar.) När man går med gruppen måste man anpassa sig till guidens instruktioner.

På vissa turer är det olämpligt att gå alltför många personer i en grupp. Därför kan det förkomma att vår guide begränsar gruppstorleken och ber någon att välja den andra vandringen med den mindre gruppen en viss dag.

 Vandringsguiden har rätt att neka individuella personer att delta i vandringen om man inte har den obligatoriska utrustningen, d v s vandringskängor och regnkläder (regnjacka och byxor) och om guiden bedömer att det föreligger en säkerhetsrisk för en person att deltaga.

RESEFÖRSÄKRING 

Tänk på att se till att du har en giltig reseförsäkring och ta med ett Reseförsäkringsbevis (även under vandring), som visar att du är försäkrad i Sverige.

Vandringarna


Det finns stora möjligheter till varierad vandring i detta område. Som vi tidigare informerade om per mail kommer det vandringsprogram som finns på vår hemsida att stuvas om lite av vår lokala guide och er färdledare.  

Vädret kommer vara omväxlande och flera av vandringarna genomför vi delvis på kalfjället, så det är viktigt att ha bra kläder som skyddar mot vind och regn.
Ta med termos och en liten matlåda/behållare att förvara lunchen i, då vi plockar den från frukostbuffén.

Det finns bra vandringskartor att köpa i butiken som ligger i anslutning till Ski Lodgen.

Vi har planerat vilodagen på onsdag och föreslår ett besök i Funäsdalen och det mycket fina fjällmuseét. (Besök i Norge är ej möjligt.) Er färdledare Wendela kommer berätta mer om detta när ni ses.

Bra att känna till

För att undvika skador är det ett krav att alla deltagare skall ha vandringskängor som går upp över vristerna, med en styv och stabil sula som gör att man inte halkar eller blir lika trött i fötterna. När man går utför ”tajtar” man åt sina kängor lite extra, på så sätt minskas påfrestningen på tårna.

Vädret i området är typiskt för svenska fjällen. Temperaturen kan skifta väldigt mycket och det är viktigt att vara förberedd på svala dagar, men även värme om solen ligger på. Lager på lager gäller här. Jacka eller tröja, kanske till och med mössa och tunna handskar, på morgonen - t-shirt och solhatt mitt på dagen! Packa regnkläder i dagsryggsäcken varje dag oavsett prognosen.

Varje dag, vid lämpligt tillfälle (oftast vid samlingen innan middagen), ges en detaljerad genomgång av nästa dags aktiviteter. 

MAT OCH DRYCK

I resans pris ingår frukostbuffé på Ski Lodge. Man gör sitt eget lunchpaket från frukostbuffén. 6 st 2-rättersmiddagar exkl dryck ingår. 

Räkna med att ta med minst 1,5 till 2 liter vatten per vandring. Det kan även vara bra att ha med sig en blandning av nötter, torkad frukt och dylikt för vandringsdagarna.