Välkommen på resa med Go Active Travel!

Sluta stressa - Börja leva 26-30/4 2022

Nedan hittar du viktig information om din resa samt program. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina reseminnen med hem i bagaget! 

Vi försöker att hålla informationen uppdaterad, men då ändringar ofta sker med kort varsel är det viktigt att kontrollera aktuell information precis innan avresa (via Italiens officiella kanaler, t ex https://www.italia.it/en/covid19).

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med Lufthansa/Air Dolomiti bifogas med detta avresemeddelande. Där ser du flygtider och bokningsnummer. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Checka in online eller på flygplatsen. https://www.lufthansa.com/ge/en/online-check-in

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen ca 2,5 timmar innan avresan. Köerna kan i dessa tider vara längre än vanligt och incheckningen stänger 60 min innan avgång.

Swedavia rekommenderar att man bär munskydd i terminalen på Arlanda och Landvetter. 

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara allt du behöver under resdagen i handbagaget, t ex mediciner. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

MAT OMBORD

På flighterna med Lufthansa finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord. På flighterna med Air Dolomiti serveras något litet att äta och dricka.

TRANSIT I TYSKLAND

För mellanlandningen i Frankfurt behöver ni kunna visa upp Covid-bevis. Läs mer här: https://www.germany.info/us-en/covid-19/2321562

ANKOMST/TRANSFER

Er coach Charlotte Fredriksson reser med gruppen och möter upp er vid gaten på Arlanda. Ni checkar in på egen hand. När du fått ditt bagage på Pisas flygplats går du ut till ankomsthallen där vi möts av Peppe för transfer till Casa Oliveta.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Italien är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg, exempelvis på flygplatsen innan avresan. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

INRESA ITALIEN

För inresa till Italien behövs:

Obs!! har ni under de senaste 14 dagarna innan inresa till Italien vistats i land utanför EES gäller andra regler, läs mer i UD:s information här

Covidbevis/Green Pass

Certifikatets giltighetstid för inresa i Italien från utlandet är 9 månader efter slutförd vaccinationscykel (andra dosen).
Efter tredje dosen vaccin har certifikatet, för närvarande, inte något sista giltighetsdatum. 
Här hämtar du ditt Covid-bevis: https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Elektronisk registrering (dPLF)

Obligatoriskt är att fylla i en elektronisk registrering dPLF som görs online via denna länk: https://app.euplf.eu/#/ . Efter att ha gjort denna registrering får ni en personlig QR-kod som ska kunna visas upp på begäran. Se till att detta är klart innan ni kommer till flygplatsen.

COVID-BEVIS I ITALIEN

Efter andra dosen är certifikatet (Super Green Pass, som krävs t ex för restaurangbesök) giltigt direkt efter vaccinering och 6 månader framåt.
Efter tredje dosen vaccin har certifikatet, för närvarande, inte något sista giltighetsdatum.

Giltigt "Super Green Pass" ska kunna uppvisas för att:

 • övernatta på hotell;
 • besöka restauranger, barer eller liknade (även utomhus);
 • resa med tåg och bussar (här krävs även munskydd av typ FFP2);
 • besöka muséer 

RESTRIKTIONER I ITALIEN

För det första gäller det som i de allra flesta länder att man håller avstånd och extra noggrann hygien. Man ska heller inte åka om man blir sjuk. Då gäller att man skaffar ett läkarintyg och kontaktar sitt försäkringsbolag för eventuell ersättning.

Allmänt angående munskydd
Reglerna kan ändras med kort varsel, men som det ser ut just nu är munskydd obligatoriskt på flyget, på transporter och i publika lokaler men inte utomhus. Vilken typ av munskydd som krävs har vi fått lite olika information om, men vi ber er att ta med  både ”vanliga” lite tunnare masker (kirurgmasker) och även några av den lite tjockare typen (FFP2). Fråga på apoteket om ni är osäkra på de olika typerna av munskydd. Vänligen observera att detta kan uppdateras innan avresa eller under resans gång.

 • Munskydd behövs på restauranger och vingårdsbesök.
 • Inget munskydd behövs utomhus och då man vandrar eller yogar. 
 • Ha alltid med er nerladdat/utskrivet vaccinationsintyg + ett antal ansiktsmasker att ta på vid behov.

Flyg

 • På italienska flygplatser måste man bära munskydd (obligatoriskt) och det rekommenderas starkt även av Swedavia på Arlanda. På själva flyget måste bära munskydd (förutom då man dricker eller äter något). Munskydden får ej vara hemmagjorda. 

Buss

 • Vi har egen buss för flygplatstransfer. Här krävs i dagsläget också munskydd.

Övrigt

 • För övriga situationer så uppdaterar Charlotte och Peppe er på plats vad som gäller.
 • Läs mer på svenska UD:s hemsida här

Observera att denna information kan komma att ändras och att färdledaren informerar om ev ny information på plats.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Obs! Som resenär gäller det alltid att se över sitt reseskydd innan avresa och ta med sig försäkringskassans kort för sjukvård inom EU samt de reseförsäkringar man har. Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort som visar att man är försäkrad i Sverige. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Vi rekommenderar att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

BOENDE

Vi bor på Casa Oliveta som är en traditionell italiensk Agriturismo med svensk touch, omsorgsfullt renoverat med sju sovrum, fyra badrum, ett stort härligt vardagsrum samt ett välrustat härligt kök och en stor utomhuspool. Maten är som alltid en stor del av upplevelsen i Italien och här lagar vi en del måltider tillsammans. I resans pris ingår del i dubbelrum med helpension enligt program. Frukost, lunch och middag.

Telefon Casa Oliveta: +39 375 631 8438
Adress: Via delle Forbici, 8, 55062 Capannori LU, Italien

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travel kontor +46 (0)771 14 30 30
Coach/färdledare: Charlotte Fredriksson +46 (0)70 461 61 45
Jourtelefon: (om du inte får tag på färdledaren) i samband med avresa +46 (0)708 21 31 51

DELTAGARLISTA

Till följd av personuppgiftslagen, GDPR, har vi inte möjlighet att lämna ut deltagarlista i förväg. Förutsatt att alla i gruppen godkänner att deras namn lämnas ut, så får ni deltagarlista av er färdledare på plats.

Fotografering!

Meddela gärna coacherna om ni inte vill vara med på bild på sociala medier. Ni som inte har något emot att bli fotograferade och filmade, kommer kunna synas i våra kanaler när vi publicerar bilder liknande de som redan finns i våra kanaler idag.

Bra att ha med sig!

Ansiktsmask
Pass
Resehandlingar
Covidbevis
Betalkort
Kontanter, euro
Försäkringskort
Några ombyten med yoga- och träningskläder (yogamatta finns)
Bra skor att powerwalks/löpning
Badkläder
Jacka för svala morgnar och kvällar
Solkräm
Solglasögon
Keps eller annat solskydd för huvudet
Ombyte till kvällen
Block och penna

Preliminärt program

Under fyra dagar kommer vi att ta del av våra coachers erfarenheter och kunskaper om personlig utvecklig, livsstilsförändring, yoga, hållbar hälsa mm.  De delar med sig av kraftfulla verktyg som fungerar. Det kommer även finnas tid över för egen reflektion och rekreation i underbara Toscana. Nedan följer ett preliminärt program för resan.


Dag 1

Välkommen till Toscana och gården Casa Oliveta där du kommer att bo på under denna resa. Efter att ha checkat in på ditt rum visar Peppe och Lena oss runt på gården. Därefter välkomnas vi med en aperitivo innan vi serveras en härlig middag på gården.

Dag 2

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.15 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 - Föreläsning Charlotte
16.00 - Egentid
18.00 - Yinyoga/meditation
19.00 - Aperitivo och middag – gemensam matlagning

Dag 3

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.30 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 - Föreläsning Charlotte
16.00 - Utflykt Lucca
19.00 – Middag på restaurang/vingård

Dag 4

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.30 - Workshop med Peppe
12.30 - Lunch
14.00 - Workshop med Peppe och Charlotte
16.00 - Egentid
18.00 – Meditation
18.30 - Vinprovning med Lena, husets egna sommelier. Därefter middag.

Dag 5

07.00 - Morgonlöpning eller powerwalk
08.00 - Yoga
09.00 - Frukost
10.00 - Utcheckning från rummen
11.00 - Avslutning med Peppe och Charlotte
13.00 - Avslutande lunch
16.00 - Avfärd till flygplatsen

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för ändringar!