Välkommen på Vårboost Costa Brava 11-15 maj 2023

Nedan hittar du viktig information om din resa. Vi på Go Active Travel hoppas att ni får en riktigt härlig resa med många fina träningsminnen med hem i bagaget! 

AVRESA / FLYGBILJETT

Dina flygbiljetter med SAS bifogas detta avresemeddelande. Där ser du flygtider, sittplats och bokningsnummer. Denna visas tillsammans med passet vid incheckningen. Checka in online eller på flygplatsen. För att checka in online (kan göras från 30 timmar innan avresa): https://www.sas.se/reseinfo/incheckning-ombordstigning/

(Denna text på er biljett kan ni bortse från, det är något vi tar hand om: Please ticket before xxx, overdue will cancel the itinerary without notice, thank you..)

Vi rekommenderar att man är på flygplatsen ca 2 timmar innan avresan. Observera att incheckningen stänger 60 min innan avgång. Läs Swedavias tips för hur man gör incheckningen så smidig som möjligt: https://www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/

BAGAGE

Ni får ha med er max 23 kg incheckat bagage (1 väska) per person. Handbagaget får väga max 8 kg (max mått 55 x 40 x 23 cm). Tänk på att förvara allt du behöver under dagen i handbagaget, t ex mediciner. Observera att det är särskilda regler för att ha vätskor i handbagaget. Tänk också på att packa ned vassa föremål som t ex nagelsax i det bagage som du checkar in.

Obs packa allt ni behöver, inkl träningskläder, för ca ett dygn i handbagaget, ifall ert incheckade bagage mot förmodan skulle bli försenat. 

MAT OMBORD

På dessa flygningar finns dryck och lättare förtäring att köpa ombord. Om man vill förbeställa mat på flyget går det att göra fram till 18 timmar före avresa. Ni bokar och betalar detta med kort på SAS hemsida: https://www.sas.se/reseinfo/ombord/mat-dryck/

ANKOMST/TRANSFER

Er chaufför för transfern till hotellet möter upp i ankomsthallen efter att du har hämtat ut bagaget och passerat tullkontrollen, så håll utkik efter en skylt med texten Go Active Travel. Era coacher möter er på hotellet

COVID OCH MUNSKYDD

Den 2 juni 2022 hävdes alla inreserestriktioner till Spanien. Inget vaccinbevis, negativt test eller hälsodeklaration krävs för inresande från Sverige. Munskydd krävs endast på apotek och vårdcentral.

RESEFÖRSÄKRING & SJUKFÖRSÄKRINGSINTYG

Om man behöver uppsöka läkare eller apotek ska man ha med sig Europeiskt Sjukförsäkringskort. EU-kortet kan beställas via Försäkringskassan (www.forsakringskassan.se). Se till att bära det med dig under dagarna och lägg det inte kvar på hotellrummet. 
Vi rekommenderar också att man alltid har med sig reseförsäkringsbevis (för sin privata reseförsäkring) samt kontaktuppgifter till försäkringsbolaget under hela resan.

Håll koll på er reseförsäkring

Skulle du bli sjuk under resan så är det viktigt att du har en fullgod försäkring som täcker t.ex. hotellkostnader under karantän, sjukvård och hemtransport. Det är ditt ansvar som resenär att ta reda på exakt vad som ingår i din försäkring.

PASS

Glöm inte passet! Kontrollera att passet är giltigt t o m hemkomstdatum.

VALUTA

Valutan i Spanien är Euro. Vi rekommenderar att köpa ett ”startkapital” av valutan i förväg. Hotell, restauranger och affärer brukar dock acceptera de vanligaste kreditkorten. 

ÖVRIGT

Elen är 220V med vanliga tvåstiftskontakter, samma som i Sverige.

BOENDE

Hotel Trias
Passeig del Mar, s/n,
17230 Palamós, Girona, Spanien
www.hoteltrias.com

KONTAKTUPPGIFTER

Go Active Travel kontor +46 (0)771 14 30 30
Coacher: Helena Öberg +46 (0)70 240 22 15, Emilia Bernhoff +46(0)70 519 27 72 
JOURTELEFON, akuta ärenden i samband med avresa och om du inte får tag på coacherna: +46 (0)72 447 00 34

Vad behöver jag ha med mig?

Du behöver ha med dig flera klädombyten för träning då vi kommer träna flera pass om dagen. Det går att tvätta via hotellets roomservice.

Du behöver ta med skor lämpade för utomhusträning med blandat underlag. Även skor för inomhusträning på Crossfitbox.
Skor för en halvdags vandring, förslagsvis med grövre sula.

En mindre dagryggsäck är också bra att ha för att ta med till crossfit-boxen och på vandringen.

Eftersom det finns en pool på hotellet och vi har nära till havet bör du givetvis ta med både badkläder och pool/-strandhandduk (finns att hyra om ni inte vill ta med egen) samt solskydd. 

Checklista för packning:

Pass (giltigt tom hemkomstdatum)
Betalkort
Kontanter
Träningskläder, flera ombyten
Träningsmatta, sarong eller handduk
Tröja/jacka för svala morgnar och kvällar
Skor för funktionell träning/löpning/powerwalk (både inne- och uteskor)
Lämpliga skor för vandringen
Liten ryggsäck 
Badkläder
Solkräm
Solglasögon
Keps eller annat solskydd för huvudet
Litet reseapotek med t.ex. skavsårsplåster, vätskeersättning, ipren etc.

Preliminärt program

Costa Brava & Katalonien

Katalonien är en autonom region med 7,6 miljoner invånare i nordöstra Spanien. Katalonien gränsar i väster till Aragonien och i söder till Valencia. Norr om landsgränsen ligger det franska Katalonien (Roussillon) och Andorra. Området domineras ekonomiskt av Barcelona, Spaniens näst största stad och mittpunkten i en starkt urbaniserad region. 

Costa Brava utgörs av nordöstra Kataloniens kusttrakter upp till den franska gränsen. Costa betyder kust, medan Brava kan översättas till klippig eller kuperad (bokstavligen: vild). Naturen, klimatet och traktens historia skapar den mycket attraktiva miljön, där vattnets blå och gröna toner samspelar med den frodiga grönskan. Trakten har en behaglig medeltemperatur på 16 ºC, låg nederbörd och 2 500 soltimmar om året!

Vädret i området är typiskt för årstiden vid Medelhavskusten. Oftast soligt men regnskurar kan förekomma. Det kan kännas kyligt på morgonen och kvällen. Samtidigt, vid klart väder, värmer solen ordentligt. Lager på lager gäller här.

Preliminärt program

Dag 1: 

10:15 Vi landar på Barcelonas flygplats, transfer till hotellet 
Incheckning och lunch på egen hand
17:00 Kickstart Costa Brava vårboost
20:00 Gemensam middag

Dag 2:

07:30 Morgonjogg/PW
08:30 Frukost
10:30 Stark inifrån och ut
12:00 Lunch 
13:00 Strandhäng och egentid
17:00 Body 360´ (MMA-yta)
20:00 Gemensam middag

Dag 3:
08:00 Frukost
09:00 Halvdagsvandring
14:30 Tillbaka på hotellet (ca-tid)
17:00 Kärlek till kroppen
20:00 Tapas på stan (ingår ej) 

Dag 4:

07:30 Yoga
08:30 Frukost
10:00 Crossfitbox cirkelfys (Box)
12:00 Lunch
13:30 Crossfitbox Disco-pass (Box)
18:30 AfterWORKOUT drink tillsammans
20:00 Gemensam middag

Dag 5: 

07:30 Rörlighet och mobilitet
08:30 Frukost
10:00 Final på beachen
13:00 Strandhäng/egentid 
15:00 Transfer mot flygplatsen
19:20 Flyget till Stockholm avgår

Programmet och ordningen kan komma att ändras pga väder eller oförutsedda händelser.

Varmt välkomna på Vårboost Costa Brava

Hälsningar Era coacher Helena och Emilia