Vandringsresor till Piemonte weekend | Go Active Travel

Piemonte Vandring långweekend Italien Lättare vandring med ost & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under fem dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Klicka här om du vill läsa om vår resa till Piemonte i September, med tryffeljakt!

Läs mer om Lätt & Lagom

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Vinerna från Barolo
 • Utsikten över vinkullarna från hotellets terrass
 • Smakupplevelser av lokala produkter & det piemontesiska köket
 • Den medeltida staden Alba
 • Vandring mellan vingårdar
 • Spumanteprovning i Asti

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Frukostbuffé
 • Fyra middagar exklusive dryck
 • Spumanteprovning i Asti
 • En vinprovning/Barolo med tilltugg
 • En ostprovning med tilltugg/lokala produkter
 • Grappaprovning
 • Två dagar guidade vandringar
 • Besök i staden Alba
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Dubbelrum för eget bruk 1 650 kronor 
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Ca’ del Lupo, Piemonte

  Ca' Del Lupo ligger på en kulle i Montelupo Albese på landsbygden i Langhe/Piemonte. Regionen är känd för sina exklusiva viner och sin tryffel. Det är bara 12 km till Alba och 35 km till Asti. Från hotellet har man en fantastisk utsikt över bergen och Alperna i fjärran.

  I frukostbuffén ingår hembakade bakverk, ekologiskt bröd och en mängd lokala matvaror. Restaurang Ca' Del Lupo ligger intill hotellet. Där serverar man mat från Piemonte-regionen, och det finns en utmärkt lista med lokala viner.

Vandringsprogram

Vandring Lätt & Lagom:

Detta är en sk Lätt & Lagom-vandring vilket innebär att vandringarna är av lättare karaktär, men man ska veta att de till stor del går i kuperad terräng. Antalet höjdmeter överstiger inte 400 höjdmeter utan oftast mindre. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fyra timmar per dag. Det finns få preparerade leder och vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält och hasselnötsskogar. Det är en vandringsresa (Obs ej promenader), men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Observera att endast ett vandringsalternativ erbjuds och att ordning och program kan ändras pga av väder.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst – Canelli (spumanteprovning) – Hotell

Vi landar i Milano och sätter kurs söderöver till Astiprovinsen och till Canelli med sina kullar där muscatodruvan växer. Här föddes spumanten, det italienska mousserande vinet för 150 år sedan. Vi besöker en av de många vinkällarna för att provsmaka denna ädla dryck. Vi åker sedan vidare till hotellet, där vi ska bo de kommande nätterna. Vårt hotell Ca' Del Lupo ligger på en kulle i Montelupo Albese på landsbygden i Langhe/Piemonte med närhet till många av de intressanta platserna vi kommer att besöka. (Ingår middag)

 

Dag 2 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i sakta mak nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn (ett tips är att besöka vinmuseet), men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter. (Ingår frukost-vinprovning med tilltugg-middag)

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

Dag 3 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är känt för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hasselnötter. Vi besöker en farm, där man bland annat producerar ost.  Här bjuds vi på lokala ostar samt tilltugg hos en lokal ostproducent. Innan vi besöker ostproducenten, så gör vi en kortare vandring och om tid finnes, besöker vi också byn Bosolasco.(Ingår frukost-ostprovning med tilltugg-middag)

Dag 4 Alba – grappaprovning 

Efter frukost beger vi oss till staden Alba, den vita tryffelns stad. Här finns världens äldsta tryffelmarknad och varje år i oktober hålls den årliga tryffelmässan. Alba är också en elegant medeltidsstad, känd som “De hundra tornens stad”. Här ges tid att ströva omkring på egen hand innan vi far vidare för besök hos en av regionens grappaproducenter. 

Dag 5 Hemresa

Efter frukost är det dags för avresa till flygplats.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Toscana Vandring kortvecka

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd. Här bor vi bekvämt på en vingård.

  Kommande resa
 • Sverige Österlen Vandring långweekend

  Skånska Österlen är kanske Sveriges mest idylliska vandringsdestination. Kombinationen av kustens vackra sandstränder, inlandets skiftande natur och ett rikt kulturarv gör Österlen till ett perfekt ställe för avkopplande vandringar och kulturella upplevelser

  Kommande resa
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte Vandring

  Det här är vandringsresan för dig som älskar italiensk mat och gärna går till fots i behagligt tempo bland Piemontes kullar, vingårdar, vinfält och hasselnötsskogar. På programmet står allt från vin- och ostprovning till tryffeljakt. Vi bor fyrstjärnigt bland vinkullarna utanför Alba.

  Kommande resa