Singelresa Nepal 10-23/3 2022 – Go Active Travel

Välkommen på vandringsresa!

Singelresa Nepal 10-23/3 2022

Nedan hittar du viktig information om din resa samt info angående Covid-19, Covidpass, rådande restriktioner mm. 

Biljetter och mer praktisk information kommer per mail ca 10 dagar innan avresa.

Namaste!

Nu är det snart 2 månader kvar till resan Stora vandringsresan till Nepal, som vi arrangerar tillsammans med vårt systerföretag Världens Resor. Som det ser ut idag hoppas vi kunna genomföra resan som planerat men vi följer givetvis utvecklingen i Nepal.

Idag är ni 12 deltagare och er färdledare är Jenny Adhikari som bor i Nepal. Jenny möter upp er i Kathmandu vid ankomsthallen med en Världens Resor-skylt.

Bifogat i länkar längre ner finner ni flygtider, kontaktlista till hotell, praktiska tips samt en resplan.

Färdledare

Färdledare för resan blir Jenny Adhikari. Sedan tidigt 2000-tal delar Jenny sitt liv mellan Sverige och Nepal. Hon har bedrivit studier inom statsvetenskap och socialantropologi med inriktning på Nepal. Jenny talar också nepali. Jenny har studerat Europakunskap med fokus på Bosnien-Hercegovina, där hon har också bott i början av 2000-talet. Hon talar även serbiska/bosniska/kroatiska.

Visum och pass
Visum krävs för svenska medborgare till Nepal. Du ordnar detta själv på flygplatsen i Kathmandu och vi ber dig ta med 2 passfoton för detta ändamål samt 30 dollar (USD) i kontanter att betala visumet med. Det finns förvisso en automat där man kan ta foton på flygplatsen numera, men säkrast är att ha med foton utifall automaten skulle vara ur funktion.
Ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Vandringstillstånd
Vi behöver få in 1 passkopia i färg samt 2 passfoton i färg för att skicka ner till Nepal där de ansöker om vandringstillstånden. Det går bra att scanna/fotografera och maila in dem till oss eller posta. Vänligen återkom med detta senast fredag 4 februari.  

Flyg
Vi flyger med Qatar Airways på denna resa och bagagevikten är maximerad till 25 kg per person plus handbagage om 7 kg per person.

Viktigt! Kontrollera att namnen som står på deltagarlistan är stavade exakt så som det står i passet. Om namnet inte är korrekt ber vi er kontakta oss så snart som möjligt.    

Särskilda krav och rekommendationer på grund av Covid.
För inresa till Nepal krävs att ni är fullvaccinerade och har med er EUs digitala covidbevis med QR kod där man kan avläsa att ni är fullvaccinerade. Vid ankomst kommer ni behöva visa detta intyg. Hur man ansöker om covidbevis kan ni läsa i Praktiska Tips.

Dessutom....

  • Det är viktigt att alla följer de rekommendationer kring covid-19 som gäller vid resan tidpunkt och på de platser resan går. Är du osäker fråga färdledaren. Att hålla avstånd vid behov, använda munskydd där det krävs samt tvätta händerna ofta.

  • För att delta på resan behöver du vara helt frisk. Har du före avresa haft förkylningssymptom, huvudvärk, hosta, magproblem eller feber ska du ta ett covidtest så att du vet ett du är negativ innan du reser iväg. Blir du sjuk innan avresa så kontakta oss så avbokar vi dig och hjälper till i kontakt med ditt försäkringsbolag vid behov. 

  • Får du något av ovanstående symptom under resans gång är det viktigt att du meddelar färdledaren omgående, isolerar dig samt tar ett covid-test omgående. Blir du sjuk i covid måste du avbryta resan och boende samt hemresa sker på egen bekostnad. Se till att du har en reseförsäkring som täcker dina kostnader.

Öppna länkarna nedan för information om:

Flygtider

Kontaktlista

Praktiska tips

Resplan

En resplan skall alltid ses som preliminär. En utflykt kan behöva byta tidpunkt med en annan på grund av omständigheter som exempelvis väder eller transportförändringar. Förändringar kan också ske på grund av spontana stopp eller utflykter längs vägen om något nytt och spännande dyker upp. Färdledaren informerar fortlöpande.


Personuppgifter inför resa
Viktigt! Vi ber att ni meddelar oss följande uppgifter så snart som möjligt:
Namn enligt pass, födelsedata, passnummer, giltighetstid, försäkringsbolag, försäkringsnummer, kontaktperson vid kris samt telefonnummer till den personen, matrestriktioner, övrigt som vi bör känna till.

Då vi behöver ert godkännande för att lämna ut en deltagarlista ber vi att ni även meddelar oss att ni ger ert medgivande till att vi lämnar ut ert namn (endast namn kommer att stå med, inga kontaktuppgifter).

Slutbetalning av resan
Datum för slutbetalning ser ni på era fakturor (i bekräftelsemailet). Hör av er om ni behöver en ny kopia på fakturan.

Har du frågor så hör gärna av dig till oss på telefon 0771-14 30 30 eller info@goactivetravel