Våra färdledare / jobba hos oss – Go Active Travel

Våra färdledare / jobba hos oss

Vi är mycket stolta över våra duktiga guider. På alla våra resmål har vi en svensktalande färdledare med under hela resan. Våra färdledare är i alla åldrar, med olika bakgrund, personligheter och kunskaper. Det alla har gemensamt är omtanken och intresset för människor samt sin passion för vandring eller cykling i vackra landskap. På de flesta av våra resor har vi även med oss en kunnig, engelsktalande lokalguide, som kompletterar våra svenska färdledare när det gäller den lokala kunskapen. Säkerhet är också mycket viktigt för oss och våra färdledare är utbildade i första hjälpen. Nedan möter du några av våra guider. Observera att vi inte kan garantera en viss färdledare och att ändringar kan ske.

Är du intresserad av att jobba som färdledare hos oss? Läs mer här

 • Tess Iversen

  “Hemma bra men borta bäst” är mottot för denna naturälskande globetrotter som huserar i en liten stuga i skärgården utanför Norrtälje mellan resorna. Therese är utbildad biolog och dykinstruktör och har i hela sitt vuxna liv rest och arbetat världen över med allt mellan himmel och jord, både över och under havsytan. Fridykande hummerfiskare i Mexikanska Karibien, målare i Canada, landscaper och bartender i USA, vildmarksguide i Costa Rica, dykinstruktör i Dominikanska Republiken och fotomodell i Indien är bara några av de udda jobb hon har haft. Längsta ryggsäcksluffen varade 10 år i sträck och Thereses målsättning är att utforska alla världens länder under sin livstid. Hon har kommit en bra bit på vägen men äventyren tar lyckligtvis aldrig slut! När denna glada tös inte guidar vandringar för Go Actives räkning roar hon sig med bland annat kajakpaddling, Geocaching, friluftsliv och resande på egen hand. Efter några års arbete som renskötare och äventyrsguide hos en samisk familj i Lappland ägnar sig Therese gärna åt slöjdande och ni ser henne ofta sy tenntrådssmycken när hon har en ledig stund och för ovanlighetens skull sitter still.

 • Herbert Pfister

  Herbert föddes 1950 i den vackra dalen Zillertal, som ligger i Tyrolen. Hans mamma hyrde ut till turister och redan som 10-åring började Herbert vandra med sin mammas gäster i bergen runt hembyn. Lönen efter en dags vandring var en läsk! Efter sin kockutbildning reste han till Sverige för att stanna i ett halvår, men det blev 37! En svensk fru och tre fina barn blev det och arbete som hemmapappa med dagbarn, köksmästare och gymnasielärare. För två år sedan bar det av tillbaka till Tyrolen och Herbert kan nu fullt ut ägna sig åt sitt stora intresse, nämligen vandring. Han har även utbildat sig till auktoriserad bergsguide och älskar att berätta om lokala seder och bruk samt om Tyrolens spännande historia. Bli inte förvånad om han joddlar om du bjudit honom på en Obstler (österrikisk snaps).

 • Lars Thiel

  Lasse är född och uppvuxen i Stockholm med omnejd och har släktband i Mexico. Min morbror lät mig upptäcka skogar och sjöar under vandringar och kanotturer. I den norska fjällvärlden gick vi på skidturer där jag erfor vädrets snabba växlingar under bar himmel och anade människans rätta proportioner i naturen; en god grund som ledare för STFs högfjällskurser. Grundexamen i bio-geovetenskap med vidare studier kring ekosystemens och samhällenas ekonomi. Lars har varit ledare för många naturresor, framförallt vandringsresor runtom i Europa samt guidat i bl.a. Kaukasus, Sydasien och Centralamerika. “Nattens alla ljud i eldsken är lika intensiva i Härskogen, i djungeldeltat i södra Nepal som vid Mexicos Stillahavskust. Att färdas i ett landskap, till fots eller cykel, ger näring åt kropp och själ och fysisk yoga skärper sinnena. Musik och berättelser i allehanda former gör livet rikare och genom att tala olika språk, lyssna och reflektera kan man se sig själv i medmänniskan och berika Samtalet. “Ingen Människa är en Ö, hel och fullständig i sig själv…”. Jag reser inte utan en bok. Lasse är vår specialist på blommor.

 • Wendela Wiik

  Wendela Wiik, bördig från Roslagen men har haft världen som hemadress sedan barndomen och halva hennes vuxna liv har hon bott utomlands i bla. Nordafrika, Sydamerika, Portugal och Italien. Numera är hon återinflyttad till Norrtälje. Wendela är färdledare på ett antal av våra resor varje säsong. Hon tycker om höga höjder och karga miljöer såsom vulkaner och ökenvidder. Marocko är ett favoritland vad det gäller naturen och människorna. Mat och dryck är ett stort intresse och en av höjdpunkterna med att besöka olika kulturer tycker hon är att bekanta sig med dem via smaklökarna. Det viktigaste för henne är att komma nära befolkningen i det land hon för tillfället reser i och det gör man lättast genom ett gott skratt. Hon åker inte någonstans utan sin anteckningsbok och en skön penna. På de märkligaste platserna kommer de bästa idéerna!

 • Staffan Losten

  Staffan Losten är född och uppvuxen i Stockholm. Han arbetade 27 år på Svenska Dagbladet med den tekniska produktionen. Vid ett besök i Spanien i slutet av 90-talet förälskade han sig i den katatalanska landsbygden och Costa Bravaområdet. Staffan bor numera större delen av året i en medeltida by nära Girona och har under ca 10 år arbetat som cykel- och vandringsledare i Spanien. Staffan har hela livet varit en hängiven idrottare, han har varit aktiv som ledare såväl inom ungdomsidrott som vuxensport och nu för tiden cykar eller vandrar han så gott som dagligen i det vackra och mycket varierande katalanska landskapet. Staffan har även genomgått äventyrsresearrangören Explores guideutbildning i England. När Staffan inte cyklar eller vandrar så målar han på sina tavlor, eller så skriver han små berättelser. Han gillar att filosofera över livets hemligheter och är intresserad av sociala strukturer och kulturella skillnader.

 • Agneta Källestig

  Agneta missade flyget när hon jobbade som flygvärdinna och guide för Simon Spies och blev kvar i Italien! Det är nu sisådär 30 år sedan. Under dessa år har hon vant sig till med italienarnas fantasi och lärt sig älska deras härliga mat! Hon kan inte vara utan de höga alptopparna, de vackra alpsjöarna och de salta baden i det djupblå medelhavet. Hon beundrar gärna alla fantastiska etruskiska, romerska och medeltida lämningar som andas en atmosfär som om tiden stod stilla. Följ med Agneta till magnifika palats och sekelskiftsträdgårdarna, på bergsvandring eller på en cykeltur längs de otaliga romerska lederna eller på upptäcktsfärd i någon medeltida stad någonstans längs den avlånga halvön! Under åren i Italien har hon arbetat som översättare på kontor, försäljare samt många år anställd på Veronas flygplats. 2008 lockade guidningen igen och hon tog examen som auktoriserad reseledare i Veronas provins. En licens som gäller i hela Italien. Agneta älskar att berätta om och visa er sitt andra “hemland”.

 • Claes Keisu

  När Claes föddes en junimorgon i Gällivare vräkte snön ner över Dundret och han brukar säga att han föddes med slalomskidorna på. Under uppväxten i Hälsingland blev det träning och tävlingsåkning för hela slanten och det är till honom man ska vända sig för tips om hur man får bästa glidet och knepen som gör att pjäxorna sitter perfekt. Natur och friluftsliv har alltid varit centralt i Claes liv. Sommar som vinter trivs han bäst när det finns riktigt höga berg runtomkring. Favorittillhållen är Val d’Isère och Tignes, men vilken alpby som helst i Österrike går också utmärkt, inte bara för skidåkningen och vandringarna utan för att suget efter pitepalt då kan stillas med knödel. Från sina två decennier som journalist på Sveriges Radio bär han med sig ett stort samhälls- och kulturintresse, och han är svårslagen i frågesport. Claes bor i Stockholm med fru och tre tonårsbarn och när han inte är vandringsguide jobbar han som pressekreterare.

 • Hanna Arvidsson

  Hanna är en tjej med gott om energi, som hennes mamma beskrev henne ”hon sprang innan hon kunde gå”. För sju år sedan började hon som reseguide och har levt utomlands sedan dess. Hemadresserna har varierat; Sydafrika, Italien, Thailand, Kroatien och Sri Lanka är bara några av dem. Förutom resande och att upptäcka nya platser har Hanna en bakgrund inom hälsobranschen, utbildad som bland annat personlig tränare, massör och spaterapeut. Som liten växte Hanna upp på Bjärehalvön, strax utanför den kända tennisorten Båstad. Ett område som hon fortfarande tillbringar mycket tid på när hon är i Sverige. Såklart har även hon haft en tennisracket i sin hand några gånger, men mest var det fotboll som gällde under uppväxten. Hanna har alltid haft en förkärlek för Italien och har i vuxen ålder rest runt i en stor del av landet, samt bott i perioder i både Rom och Sorrento. Efter att ha spenderat tid till och från i flera år i Sorrento kallar hon det nu för sitt andra hem. När det gäller ut och röra på sig är det något som alltid har funnits som en självklarhet i Hannas liv, det finns inte en resa utan att det ligger ett par joggingskor i Hannas väska. Något annat som alltid finns i Hannas väska är av någon konstig anledning superlim, man vet aldrig när det kan behövas!

 • Guido Bowden

  Efter många års erfarenhet som vandrings- och cykelledare i både Europa och runt om i världen, jobbar Guido numera som reseproducent på Go Actives huvudkontor. Då tillfälle ges så guidar han gärna både vandrings- och cykelturer så mycket det går. Guido föddes i England men har levt största del av sitt liv i Italien, inte långt ifrån kuststräckan Cinque Terre i Ligurien. Go Actives vandringsresa till Cinque Terre är naturligtvis en av hans favoriter. På grund av sin utspridda familj blev han tidigt en inbiten resenär och flerspråkig redan som barn. Guidos största utmaning som guide upplevde han i Guatemala under en förlängd orkansäsong. Programmet blev inte som det var tänkt, men gästerna fick istället ett riktigt äventyr att prata om och åkte hem nöjda och glada trotts allt. Guido är även WI-Resors cykelspecialist och har stora ambitioner att utveckla våra cykelresor under kommande säsonger.

 • Merit Gabriel

  Merit är född och uppvuxen i Stockholm med egyptisk far och svensk mor. Har studerat på internationell skola och är från barndomen flerspråkig och mångkulturell. Hon har bott längre perioder i både Kairo och Paris. Har en Filkand. från Uppsala Universitet i egyptologi och arabiska. Merit har arbetat mestadels i Egypten som reseledare och guide. Hon har även arbetat på Medelhavsmuseet i Stockholm. Sedan 17 år har resorna tagit henne till andra länder framförallt Frankrike och Italien. Merit har alltid tyckte om sport, motion och att vara ute i naturen. Att leda vandringsresor började med att hon ledde en resa i Jordanien. Detta öppnade hennes ögon för att kunna kombinera hennes intressen: kultur, mat och att hålla sig i form med att vandra. Merit kan ni möta på er resa till Cinque Terre, San Remo eller Piemonte.

 • Maria Bylin

  Maria är uppvuxen utanför Borås, men har bott större delen av sitt vuxna liv bland fjäll och berg. Hon har jobbat många år på svenska turistföreningens fjällstation i Grövelsjön, bott 10 år i Telemark i Norge och därefter 7 år på Gran Canaria. Maria har ett stort intresse för natur och friluftsliv, och fascineras av berg och vacker natur. Mycket av fritiden ägnas åt vandring, cykel- och skidturer. Hon har arbetat som vandringsledare sedan år 2000. Italien är ett favoritland, och kanske är Dolomiterna, med sina fantastiska berg, en av hennes absoluta favoriter. Maria är utbildad hälsopedagog och menar att en vandringsresa fylld av fina naturupplevelser, mental vila, frisk luft, fysisk aktivitet, god mat, trevligt sällskap och nya positiva intryck är ett av de bästa sätten att semestra på, men också något av det bästa man kan göra för sin egen hälsa. Hon tycker att det är fantastiskt roligt att jobba som vandringsledare och få möjligheten att dela dessa positiva upplevelser med andra. Maria har ofta med sig sin lilla “diktbok”…ur vilken hon kanske läser något…

 • Mia Rådström

  Mia Rådström gör i år sin fjortonde säsong som vandringsguide, och har tidigare arbetat i Frankrike, främst på Korsika och i Limone Piemonte i Italien. Den största drivkraften bakom detta är alla möten med härliga människor i nya miljöer. Mia har ett stort intresse för kultur, språk och historia, och tillsammans med vår lokalguide gör hon vandringsveckan i Cinque Terre till en upplevelse för alla sinnen.

 • Per Huss

  Per Huss är född och uppvuxen på västkusten i Bohuslän med närhet till granit och hav. Per nådde snart högre höjder och har tillbringat en stor del av de senaste 25 åren i bergen. Efter att ha bott 8 vintrar i Chamonix lämnade Per “tryggheten” och reste runt som kringflackande skidproffs i 13 år. Under dessa år hade han möjlighet att på ledig tid smita iväg och utforska vandring och klättring i framför allt Alperna, Fjällen, Anderna/Patagonien och Nya Zealand. Efter att skidkarriären avslutades har Per bland annat jobbat som VD för Go Actives systerföretag Ski Unlimited (som erbjuder aktiva konferensresor). Han har bott flera år på Mallorca med familjen, men är nu hemkommen till Sverige och driver eget bolag tillsammans med sin fru Catharina. Han brinner för att dela med sig av bergiga vandringar i glada gästers sällskap – gärna längs havet om det går. “Ju högre upp man kommer desto bättre blir utsikten och efter ett bra dagsverke smakar ju den lokala maten och drycken än bättre.”

 • Humlan Westh

  Humlan är sedan flera år bofast i Åre och jobbar som guide och instruktör på heltid. Hon flyttade upp till Åre för att utbilda sig till vildmark- och äventyrsguide och föll pladask för byns närhet till fjäll och friluftsliv. På vintern är hon skidlärare på en skidskola för funktionshindrade och på sommaren och hösten reser hon runt som frilansande guide. Hennes mål är att se och lära sig om världen samtidigt som hon får visa den för andra och ge dem en upplevelse för livet. Humlan befinner sig oftast på fjället, men när hon inte är där är det sjöar och hav som stillar beroendet av naturen. Segling har nämligen alltid varit en stor del av hennes liv och lika så att paddla kajak. Humlan är färdledare på vandringar i bl a Ischgl, där en av favoriterna är fredagens dessertbuffé. En annan favorit är att se gästernas trötta, men väldigt nöjda och stolta ansikten efter en dags vandring.

 • Hans Öhlén

  Hans är uppväxt utanför Södertälje med Sörmlandsleden runt knuten. När han inte åker Vasalopp, vandrar Fjällräven Classic eller paddlar i skärgården är han scoutledare på fritiden. Han har sedan barnsben varit med i både Friluftsfrämjandet och i Scoutrörelsen. Till vardags arbetar han som försäkringsmäklare i sitt eget bolag men “sommarjobbar” för Go Active sedan några år tillbaka huvudsakligen i Österrike. Hans har tyskt påbrå och gillar Kaiserschmarren, “en höjdarlunch”. Som festfixare och vandringsguide gillar han se gästerna trivas. Han är en av de få killar som varit Au-pair i USA eller “O-boy” som han själv säger. Han gillar att ha koll på läget och skulle inte ge sig av utan en karta.

 • Catharina Huss

  Catharina har bott flera år på Mallorca, som är en favorit tack vare de vackra bergen och alla fina vandringar man kan göra där. Hon har ett 20-årigt förflutet som guide och reseledare, främst på snö, och har guidat eller vandrat på platser som Sierra Nevada, Baskien, Alperna, Frascati, Korsika, svenska fjällen, Island, Engelberg, Madeira, Val d’Isère med flera platser runt om i Europa. Catharina är uppvuxen i Skåne men har rest till bergsländer varje år sedan barnsben. I vuxen ålder har hon bott både i Australien, Frankrike och Spanien för att kombinera guidejobb med språkstudier. En aktiv semester är hennes motto när det gäller val av destination. Att ligga på stranden och sola är inget för henne, utan helst ska hon ha en surfingbräda under armen eller vandringskängor på fötterna. Catharinas favoritresmål är franska Serre Chevalier som har underbar skidåkning på vintern och häpnadsväckande vacker och blomstrande natur på sommaren.

 • Helle Thorgersen

  Helle är född och uppväxt i en liten by på østlandet i Norge och bosatt på Mallorca sedan 1986, då hon kom till ön för att arbeta som reseledare. Helle är egentligen utbildad lärare men en säsong blev till två och nu 30 år senare trivs som fortfarande förträffligt på denna trevliga ö, även om hon även prövat på andra destinationer som Cypern, Lanzarote, Tenerife och Paris. «Mallorca har alltid har något nytt att erbjuda om man har ett öppet sinne». Glädjen över att få vandra i skog och berg kom tidigt i livet. Familjen hade en stuga i fjällen , där de flesta sommar- och vinterlov tillbringades. Att «gå på tur» till fots eller med skidor, har alltid varit en naturlig del av livet. Möjligheten och glädjen att kunna vandra i bergen på Mallorca, har också bidragit till att hon trivs så bra på Mallorca. Bäst trivs hon med ryggsäcken på ryggen, kaffe i termosen med dagens vandrings- eller skidtur framför sig!

 • Eva Flygh

  Eva är född och uppväxt i Stockholmsområdet, men redan efter skolan begav hon sig iväg för att arbeta och studera i Alperna och Italien. Eva har bl a arbetat som guide, värdinna, sekreterare och bartender och studerat både språk och marknadsföring. Resorna blev längre och fler och hon har nu besökt över hundra länder. Förutom språk och resor är andra kulturer samt mat och vin ett stort intresse. Italien hör till favoriterna i Europa och Eva är er färdledare på enstaka resor till Italien, när hon inte arbetar på Go Actives kontor. Eva skulle aldrig resa utan sin kära kamera eftersom fotografering är ett annat stort intresse.

 • Brigida "Brii" Clazzer Doss

  Vårt energiknippe Brii är en frisk fläkt med många strängar på sin lyra. Född i Malmö med italiensk pappa och kroatisk mamma, åkte till Italien (Gardasjön) på skolresa och blev kvar där. Detta hände för snart 40 år sedan. Resten är historia som man brukar säga… Under tiden hennes barn var små, engagerade sig Brii mycket i skolan: erbjöd läxhjälp, arrangerade teater och karnevaler, samordnade internationella utbytesprogram mellan skolor mm. Sedan dess har hon hunnit testa allt mellan himmel och jord: plockat vindruvor i Bardolino-området, receptionist på campingplats, sekreterare i ett tvål- och shampooföretag, biträde i trädgårdsbutik och skrivit och provsmakat recept för matsajten "Cookaround". Hon har även en egen blogg "Briggishome-a blog about trekking, gardening and cooking on the Garda Lake". En bra sammanfattning av Briis intressen! Efter att 2005 ha genomgått en vandringsutbildning, blev vandringsguide hennes yrke och hon jobbar numera för både svenska och italienska resebyråer. Brii arbetar som guide för Go Active på våra resor till bl a Gardasjön, Umbrien och Kitzbühel.

 • Nina Hoogland

  Nina lämnade Sverige efter gymnasiet för att jobba i London och sedan fortsatte resorna. Några av äventyren är långvandring i Nepal och Bolivia, klättring i Chamonix, yogautbildning i Indien, samt ett år i Centralamerika med volontärjobb och dykning, samt frilansande som skyltmålare. Hon är biolog med specialisering på miljöproblem och för 13 år sedan så landade hon på Gran Canaria och började arbeta för en miljöorganisation som skulle ta henne land och rike runt i olika projekt. Senare utbildade hon sig till certifierad guide för Kanarieöarna och jobbar nu främst som vandringsguide på öarna, men gör även resor till bl.a. Andorra under sommaren. Mellan varven hälsar hon gärna på familjen hemma på Öland. Hon har ett stort botaniskt intresse, men brinner även för den lokala kulturen och historien och försöker göra varje dag med varje grupp speciell och intressant.

 • Maria Söderholm

  Maria Söderholm har haft världen som arbetsfält i många år. För henne har resa och äventyr alltid varit en självklarhet. Maria är uppvuxen i norra Sverige, omgiven av natur och midnattssolen... Hon har ett genuint intresse för utomhusaktiviteter och när hon inte leder och guidar grupper vandrar och klättrar hon själv i bergen, cyklar, paddlar kajak eller yogar på sin “bakgård” som hon kallar det. Maria bor nämligen i södra Kalifornien, alldeles vid stranden sedan flera år tillbaka. Maria är utbildad lärare i ämnen som geografi, historia och samhällskunskap och har god hjälp av sin pedagogiska utbildning när hon leder och guidar grupper. Maria guidar våra resor till Kalifornien, Utah & Colorado och även några avgångar till Ischgl.

 • Charlotte Fredriksson

  Charlotte Fredriksson är kostrådgivare och yogalärare sedan flera år tillbaka och vidareutbildar sig mot 500hRYT på Yogayamas Advanced Training. Hennes klasser är dynamiska med inslag av flow, stillhet, djup, eftertänksamhet och intensitet som passar alla nivåer och män som kvinnor. Charlotte fokuserar även mycket på avslappning, självkänsla och kroppsmedvetenhet under klassen. Som hälsoföreläsare och kostrådgivare inspirerar Charlotte till hållbar hälsa på alla plan med mycket fokus på kosten, tarmfloran men också motion, stress och återhämtning.

 • Pamela Andersson

  Pamela Andersson är chefredaktör för Topphälsa, ambassadör för Cancerfonden, vinnare av CancerRehabFondens Journalistpris 2014, medlem i SVT:s sportpanel i Gomorron Sverige och författare. Mer info om Pamela hittar ni på hennes instagramkonto @pamelaalselind

 • Sandra Lones

  Sandra har utövat yoga regelbundet sedan 2012. Som ung tränade hon elitgymnastik och därför kändes yoga som träningsform bekant. Det som gör att hon återkommer till mattan är framförallt känslan när hon kommer ur savasana (viloposition), berättar Sandra. Våren 2016 genomförde hon grundutbildning för att bli yogainstruktör. Sedan dess håller Sandra regelbundna klasser i slutna grupper från nybörjare och mer rutinerade yogis. Hon kombinerar ofta fysiskt ansträngande och utmanande övningar, gärna i flow till musik med avslutande avslappning.

 • Shirin Djavidi

  Shirin har arbetat med och skrivit om träning i snart 20 år. Hon har en gedigen meritlista som författare, yogalärare, personlig tränare, föreläsare och inspiratör. För Shirin handlar det om att försöka få alla bitar på plats i livet för att kunna bli en så lycklig, stark och frisk människa som möjligt. ”Hälsan är det viktigaste vi har. Har vi inte hälsan, både fysiskt och mentalt, har vi ingenting". Missa inte hennes podd - Träna med Shirin: https://podcasts.apple.com/se/podcast/tr%C3%A4na-med-shirin/id1516987394?l=en Mer info om Shirin finns på hennes hemsida www.shapebyshirin.se och Instagramkonto @shapebyshirin

 • Magnus Hagström

  Magnus har jobbat med träning i 25 år, mer eller mindre i perioder. Sedan 10 år driver han sitt eget företag där han jobbar med allt från personlig träning, medicinsk träning, gruppträning, företagsfriskvård, coachning, terapisamtal och par/relationssamtal, föreläsningar. Dessutom är han en del av The Academys lärarteam och utbildar nya och vidareutbildar personliga tränare. Att skriva har även det varit en del av jobbet, både artiklar för flera olika tidningar och två böcker har det blivit, ofta har dessa handlat om konditionsträning och löpning som är en av hans hörnstenar. Han leder flera olika typer av träningsformer, allt från Crossfit till Soma Move och yoga, meditation och älskar all typ av rörelse. Under åren har han tränat allt från elitidrottare i konditionsidrotter och kampsport till människor med kroniska sjukdomar. Idag jobbar han till största delen med hälsa, både fysisk och psykisk. När han arbetar väger han in alla de delar som han ser att en människa består av, kropp, huvud och själ. Han älskar att se människor utvecklas och bryta sina egna begränsningar. Efter många års erfarenhet som tränare och idrottare vet han hur viktigt det är med balansen i livet för att utvecklingen både fysiskt och mentalt ska komma. Mer info om Magnus hittar ni på hemsida www.runyourhealth.se och hans instagramkonto @runyourhealth.se

 • Christer Skog

  Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Tillsammans med Måns Möller och Team FastestXEurope har han precis satt nytt världsrekord i att cykla snabbast genom Europa. Över 600 mil på 29 dagar – från Uralbergen i Ryssland till slutstationen Cabo da Roca i Portugal. Syftet var att samla in pengar till stiftelsen Viggo Foundation som möjliggör för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta. Våren 2015 cyklade de också kust till kust över USA - 420 mil på 24 dagar med samma syfte.

 • Tony Duberg

  Tony Duberg är den cyklande läkaren som har världsrekordet på cykel över Europa tillsammans med Christer Skog och Måns Möller. Tony är läkare inom allmänmedicin och utbildad inom idrottsmedicin. Han är en av tidningen ToppHälsas experter och svarar på frågor som rör sjukdomar, skador och idrottshälsa.

 • Henrik Ennart

  Henrik Ennart är en Guldspadebelönad vetenskapsjournalist som i många år skrivit om mat, livsstil och hälsa i artikelserier i Svenska Dagbladet och i ett halvdussin egna böcker. Tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt har han de senaste åren gett ut den internationella toppsäljaren Happy Food och uppföljaren Happy Food 2.0 som handlar om hur magen och måendet hänger samman med maten vi äter och vår tarmflora, men även med vår livsstil och miljön runt omkring oss. I boken Åldrandets gåta berättade han redan 2011 hur vi genom mat, motion, korttidsfasta, god sömn, minskad stress och rika sociala nätverk kan påverka vårt eget åldrande. Henrik har också gjort reportageresor till alla de platser på jorden som vetenskapligt bekräftats som blå zoner, alltså platser där chansen är störst i världen att bli över 100 år gammal med hälsan i behåll. Mer info om Henrik hittar ni på hans hemsida www.henrikennart.se

 • Elin Härkönen

  Elin är en före detta elitidrottare inom voltige, (alltså gymnastik på hästrygg) med flera mästerskapstitlar i bagaget och lever idag för att inspirera, motivera och hjälpa andra att leva det bästa möjliga livet. Ett starkt, lyckligt och hälsosamt liv både inifrån och ut. Hon vet av egen erfarenhet hur fort livet kan förändras och det är ett mirakel att hon står här idag starkare än någonsin och driver BREAK IT and you will MAKE IT, en verksamhet inom personlig träning och Health coaching. Träna med Elin och du kommer få se och uppleva träning från ett helt annat perspektiv, handstående har nämligen blivit hennes nisch! Mer info om Elin hittar ni på hennes hemsida www.breakitandyouwillmakeit.com och instagramkonto @breakitandyouwillmakeit