Singelresor till Madonna di Campiglio | Go Active Travel

Madonna di Campiglio Italien Dolomiterna och Alperna för dig som reser ensam

Den charmiga skidbyn Madonna di Campiglio är belägen i Val Rendenadalen som tillhör den italienska regionen Trentino. Orten är välkänd för de flesta svenskar genom Ingemar Stenmark. Precis som man kan förvänta sig erbjuder Madonna di Campiglio med omgivning storslagna vandringsupplevelser. Byn ligger på cirka 1 500 meters höjd och omgärdas av två stora bergsmassiv: Brenta, som tillhör Dolomiterna med dess mycket speciella karaktär i kalksten och Adamello, som är klassiska alper och som stoltserar med den vackra Mandroneglaciären. Detta innebär en ovanligt stor variation i landskapet inom ett begränsat område, som för övrigt också är ett skyddat naturreservat med rik flora och fauna. I Parco Naturale Adamello Brenta finns mängder av välmarkerade vandringsleder och mysiga bergshütter där man kan äta lunch.

Läs mer om våra singelresor

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Madonna di Campiglios bästa

 • Kontrasten Dolomiterna och klassiska Alperna
 • Hotellets stora fina rum
 • Italiensk charm både i byn och på bergsrestaurangerna

Avgångar

10 – 17 jul 2023

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 10 juli 09:20 - 12:05
Milano Linate - Stockholm Arlanda 17 juli 13:00 - 15.40
18 990 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Milano Linates flygplats till hotellet tar cirka tre timmar med buss exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active ​inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem fyrarättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 2 650 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Alpen Suite Hotel

  Fyrstjärniga Alpen Suite Hotel ligger centralt i byn Madonna och är vår bas hela veckan. Det är ett så kallat suite-hotell med stora fina rum av hög standard. Hotellet är mycket välskött och präglas av personlig service. Efter dagens vandring kan du koppla av i spa-avdelningen med jacuzzi och olika sorters bastu.

  Middagen av internationell karaktär serveras i den fina matsalen. Hotellet har också en mysig lobbybar där man kan koppla av efter middagen.

Vandringsprogram

Här finns det över 400 kilometer markerade vandringsleder. I vårt vandringsprogram ingår det dagsturer som vi klassar som medelsvåra. Underlaget skiftar från mer lättvandrade stigar till steniga och lite mer krävande partier. Du bör ha en viss vandringsvana och en god grundkondition.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Transfer

Milano– Madonna di Campiglio till Alpen Suite Hotel.


Dag 2 Spinale – Vallesinella

Vi vandrar från hotellet till liften som går upp till Monte Spinale. Kanske hinner vi med en snabb kaffe på trendiga Chalet Fiat, varifrån man har en vacker utsikt åt flera håll. Från toppen av Monte Spinale vandrar vi sedan över blomstrande alpängar på platån rakt österut förbi Fontana Fredda och vidare mot den övre delen av Vallesinella. Här hittar vi ofta blommor som orkidéer och ovanliga liljeväxter. Stigen går nu brant nedåt i dalgången och vi kommer in i skogen som då och då bryts av med vackra blommande ängar. Väl nere i dalen fortsätter stigen in i skogen mot de övre vattenfallen som bjuder på vandring över slingrande rötter och via byggda träbroar. Vi vandrar förbi Rifugio Vallesinella och fortsätter vår vandring på lite brantare underlag nedåt i dalen mot Cascate di Mezzo (mellanfallen). Här äter vi lunch med vattenfallet bakom oss och dalen nedanför oss. Därefter vandrar vi tillbaka till Madonna di Campiglio på vackra skogsstigar.

Denna dag vandrar vi tillsammans men ett något lättare alternativ är att inte gå hela vägen förbi Fontana Fredda utan att snedda över alpängar strax före Lago Spinale.
Svårighetsgrad: Medelsvår, Vandringstid: cirka 5 timmar
Höjdvariation: Stigning 150 m, utför 650 m. Högsta punkt: Monte Spinale, 2 103 möh

Dag 3

Lättare; Pinzolo
Vi börjar vår dag i grannbyn Pinzolo som ligger 20 minuter bort med lokalbuss. Vi tar sedan liften upp på berget Pra’ Rodont (1 500 möh) och börjar vår vandring lätt uppför. Efter någon timmes vandring, mestadels uppför genom skog, kommer vi ut på öppna blommande ängar. Här möter vi lite brantare terräng men det möter inga större svårigheter då vi följer en lättvandrad väg. Efter ytterligare stigning kommer vi till Rifugio Doss del Sabion (2 100 möh) där vi pausar för lunch. Den som vill avsluta sin vandring efter lunch, kan ta sittlift och kabinlift ner till Pinzolo. De som vill kan fortsätta vandringen på omväxlande underlag och via öppna gräslandskap. Vi avslutar så småningom vandringen där vi startade. Lift ner till Pinzolo och hemåt med buss. Möjlighet att ta en titt på byn innan hemfärd.

Svårighetsgrad: Lätt/medelsvår. Vandringstid: Cirka 5 timmar.

Höjdvariation: Stigning 600 m, Utför 600/0 m. Högsta punkt: Rifugio Doss del Sabion, 2 100 m.

Mer utmanande; Cinque Laghi
Denna klassiska vandring startar från hotellet och går till Lago Nambino (1 770 m) via öppna ängar och skog. Under denna vandring passerar vi fem vackra små alpsjöar, skiftande i olika nyanser. Vi ser också hur landskapet förändras mellan det mer kala till skog och mer växtlighet. Vid Lago Nambino tar vi en kaffepaus. När vi vilat våra ben, börjar en lång och lite tuffare stigning på cirka 600 höjdmeter. Den går först genom skog med härlig utsikt då vi klättrar allt högre. Vi når snart trädgränsen och sjö nummer två, Lago Nero. Efter en sista stigning når vi slutligen Lago Serodoli. För den som vill kan man även gå upp till Lago Gelato. När vi vilat och ätit lite medhavd mat så fortsätter vandringen i ett kuperat alplandskap med magnifika vyer. Efter en stund passerar vi Lago Lambin (2 348 möh) och strax kommer vi fram till det vackra passet Passo Ritorto på 2 277 möh. Härifrån går vi nedför cirka 300 meter till sista sjön, Lago Ritorto. De sista 20 minuterna av dagens vandring går i princip på helt plan mark. Här har vi en fin utsikt över omgivningarna och har tillfälle att se diverse alpväxter på vår väg mot kabinbanan Cinque Laghi. Här kan vi äta en sen lunch för att sedan ta liften ner.

Svårighetsgrad: Svår. Vandringstid: Cirka 5½ timme

Höjdvariation: Stigning 300 m netto, Utför 900 m netto. Högsta punkt: Lago Lambin, 2 348 möh.

Dag 4 

Lättare; Vandring i Brenta-massivet
Båda grupperna vandrar denna dag i Brenta-massivet.

På vår vänstra sida blickar vi ut över Adamello-området och till höger ser vi det mäktiga Brentamassivet, som utgör en del av Dolomiterna. Vi vandrar denna dag i kuperad lite stenig terräng som blandas med grönska och ett stort utbud av blommande alpflora. Det finns över 1 200 växter inom parken och här kan man bland annat träffa på edelweissen. Bland kalkstensterrängen i Brenta hittar man arter som inte finns i granitmassiven i Adamello-Presanella-området och tvärtom. Då det gäller faunan kan man med lite tur få se både murmeldjur, kronhjort, stenbock och andra mindre djur. De majestätiska topparna på över 3 000 meter, reser sig som kalkstenstorn mot den blå himmelen. Gruppen tar kabinbanan upp till Passo Groste och vandrar sedan en kortare och lättare variant av den lite svårare vandringen.

 

Dag 4 forts:

Mer utmanande; Vandring i Brenta-massivet – Cinque Rifugi

Vi börjar dagen med att vandra upp till kabinbanan som ligger vid Passo Campo Carlo Magno (1 643 möh). Härifrån tar vi kabinbanan upp till Passo Groste på 2 444 meters höjd.Vi fortsätter vår vandring söderut längs med Dolomiterna på leden 316. Kända landmärken är Corna Rossa (2 349 möh) och Cima Grosté (2 901 möh). Stigen består av kalksten med flertalet passager som utmanar ögat mer än foten. Efter att ha förlorat höjdmeter vandrar vi upp mot den andra Rifugion för dagen, Tuckett (2 273 möh). Efter att ha njutit av den vackra utsikten och tagit en välförtjänt vattenpaus, fortsätter vi vidare till Rifugio Brentei (2 180 möh) via Sentiero Fridolin. Vi viker sedan av österut på stigen Sentiero Bogani. Väl framme vid hüttan tar vi lunch och njuter av vyerna mot Dolomiterna och nedåt dalen och Val Brenta. Nordöst därom ligger Cima Brenta (3 153 möh) och rakt söderut ligger Cima Tosa (3 136 möh) som kända landmärken. Efter lunchen vandrar vi hemåt samma väg vi kom och de som vill ta lokalbuss hem till Madonna di Campiglio.

Svårighetsgrad: Svår. Vandringstid: Cirka 6 timmar.

Höjdvariation: Stigning 300 m, Utför 1 200 m. Högsta punkt: Rifugio Stoppani, 2 438 möh.

Dag 5 – Vandringsfri dag

Denna dag kan man njuta av de vackra vyerna, från byn eller från t ex en hütte man kan besöka med lift eller till fots. 

Dag 6

Lättare; Lago di Nambino och Pradalago
Från hotellet vandrar vi genom byn och förbi ”Slalom-monumentet”. Vi fortsätter upp i störtloppsbacken och vidare på någon av stigarna som leder till Lago di Nambino (1 770 möh). Nu kanske en kopp kaffe med Apfelstrudel skulle smaka? Efter en kortare paus fortsätter vi förbi sjön. Här slingar sig den fina skogsstigen uppför och det blir snart lite brantare. Vi kommer ur skogen och får gå en bit i pisterna uppför mot liftstationen Pradalago (2 109 möh). Här kan man luncha men ett bra alternativ är annars att gå nedför den korta backen till Rifugio Viviani (2 090m). Efter lunchen finns det flera olika valmöjligheter hur man vill vandra tillbaka. Känner man sig nöjd med dagens vandring, så tar man liften ner.

Svårighetsgrad: Lätt men med en tyngre stigning. Vandringstid: cirka 3 timmar.

Höjdvariation: Stigning 629 m, Utför 629 m/ 0 m. Högsta punkt: Pradalago, 2 109 möh

Mer utmanande; Nytt program på gång

Dag 7

Lättare; Spinale – Graffer – Spinale
Vi vandrar från hotellet till Spinale-liften som går upp till trendiga Chalet Fiat med fin utsikt åt många håll. Från toppen av Monte Spinale vandrar vi över blomstrande alpängar på platån rakt österut förbi Fontana Fredda och sedan mot Rifugio Graffer (2 281 möh). Här hittar vi ofta orkidéer och typiska alpväxter. Kanske kan det passa bra med en kaffe och varför inte en Sacher-tårtbit? Vi fortsätter sedan nedåt mot Rifugio Boch och viker sedan av söderut för att komma ut på mer fina alpängar och stor chans att få se alpmurmeldjur. Vi tar oss så småningom upp mot Spinale och äter lunch. Sedan kan vi ta kabinbanan ner till Madonna di Campiglio.

Svårighetsgrad: Lätt. Vandringstid: cirka 3 timmar.

Höjdvariation: Stigning 300 m, Utför 300 m, Högsta punkt: Rifugio Graffer, 2 281 m.

Mer utmanande; Sentiero C. Costanzi
Vandringen börjar från hotellet och vi går till kabinbanan Monte Spinale. Från toppen av Monte Spinale (2103m) vandrar vi längs stig nummer 331 upp till Rifugio Graffer (2 261 möh), där vi tar en kaffepaus och avgör fortsättningen på dagen. Om vädret tillåter går vi upp på den höga stigen Sentiero C. Costanzi som är lite tekniskt krävande. Väl framme i Val Gelada di Campiglios övre del börjar nedstigningen som kan vara lite krävande för knän. Vi vandrar cirka 900 meter nedför till Malga Mondifra. Under vägen äter vi vår medhavda picknick, någon passande plats där vi också har fina vyer ut över omgivningarna. Därefter fortsätter vandringen hem till hotellet via golfbanan Campo Carlo Magno och kabinbanan Grostè.

Svårighetsgrad: Svår. Vandringstid: cirka 6 timmar.

Höjdvariation: Stigning 500 m, Utför 1 000 m. Högsta punkt: 2 514 möh.

Dag 8 Hemresa

Efter frukost avresa mot Milanos flygplats för hemresa.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Vandringar med varierande natur och underlag, roligt!

  Anna Lidwall / Borlänge

Relaterade resor

 • ÖsterrikeSingelresa Ischgl

  En vandringsresa för dig som reser ensam och vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här väntar oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar. Vi bor på fint fyrstjärnigt hotell med en riktigt stor spa-avdelning i den lilla alpbyn Ischgl.

  8 dagar från 17 650 SEK
 • ItalienSingelresa Aostadalen

  Vandring för alla i Matterhorns rike. Här erbjuds två olika vandringsnivåer att välja mellan varje dag. Mysigt och avslappnat boende på vårt svenskägda hotell i charmiga byn Valtournenche. Hotel Millefiori har bara 15 rum, och oftast har vi hela hotellet bara för vår grupp.

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Val Gardena

  En unik singelresa för dig som vill uppleva Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Området är mycket uppskattat för sina natursköna vandringar. Vi  bor fyrstjärnigt och njuter av god mat.

  8 dagar från 20 950 SEK