Umbrien Cykel & vin Italien Cykel, vin, kultur och träning

Umbrien, Italiens mitt, är en grön oas med pittoreska medeltidsstäder och byar belägna bland böljande mjuka kullar och med det passande smeknamnet ”Italiens gröna hjärta”. Regionen är inte så vida känd och ännu ett oupptäckt resmål för många svenskar. Här finns dock optimala förutsättningar för både cykel- och vandringsresor med tyngdpunkt på kultur, historia, mat och vin. Under våra fem dagar besöker vi några av de mest idylliska byarna som Spello och Montefalco och i den helige Franciskus hemstad Assisi upplever vi den enastående basilikan. Vi besöker även en vingård och olivpress där vi smakar några av regionens berömda delikatesser.

Umbriens bästa

 • Italien bortom massturismen
 • Mat och vin i fokus
 • Härliga cykelturer i vacker natur
 • Boende på 4-stjärnigt spahotel
 • Kombinationen cykel och vinprovning
 • Dagliga tränings- och yogapass

Avgångar

8 – 12 okt

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Rom 8 oktober 07:00 - 10.10
Rom - Stockholm Arlanda 12 oktober 20:10 - 23.20
17 450 SEK Boka resa

Sista bokningsdag 8 augusti.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Rom t/r
 • Transfer flygplats–hotell t/r
 • Del i dubbelrum fyra nätter på 4-stjärnigt hotell
 • Daglig frukostbuffé 
 • Fyra trerättersmiddagar exkl. dryck
 • Två vinprovningar
 • En olivoljeprovning
 • Tre dagars guidade cykelturer
 • Cykelhyra och hjälm
 • Ett spabesök
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter och klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 650 kr
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)
 • Transfer i restid från Rom till hotellet ca tre timmar exklusive rast.

Boende

 • Valle di Assisi Spa & Golf

  Valle di Assisi är ett 4-stjärnigt Spa- & Golfhotell strax utanför Assisi. Det omges av 60 hektar orörd umbrisk landsbygd vars färger, dofter och smaker återspeglas i egendomen. I hotellets restaurang serveras traditionell umbrisk husmanskost med fokus på det närodlade. Hotellet producerar även eget vin och olivolja och håller egna vinprovningar.

  Rummen är funktionella och trevligt inredda med parkettgolv och stora fönster. I hotellets spa njuter man av finsk bastu, turkiskt bad, upplevelsedusch, uppvärmd inomhuspool och saltrelax. Dessutom kan man bubbla i jacuzzin med utsikt över Assisi! 

   

På denna resa fylls dagarna av cykling i det gröna böljande landskapet, mat- och vinupplevelser och en hel del kultur. Före frukost finns det möjlighet för dem som vill att börja dagen med träning och yoga. Allt under vår eminenta coach Magnus Hagströms ledning. Han är inte bara en duktig cyklist, yogalärare och träningscoach utan också sommelier. Under våra tre cykeldagar, som leds av vår lokala cykelguide tillsammans med Magnus kommer vi passera vingårdar och olivlundar där vi stannar till för provning. 

Information om våra cykelresor
Utrustningslista för cykling

 

Vi använder oss av trekking cyklar liknande den på bilden ovan.

 

Preliminärt dagsprogram, tiderna är preliminära och kan ändras

 • Kl. 07:00 Yoga/träning med Magnus
 • Kl. 08.00 Frukost
 • Kl. 10.00 Cykeltur och lunch
 • Kl. 16.00 Åter hotell, träning/yoga, spa och egentid
 • Kl. 19:30 Middag


Dag 1 Ankomst Rom och busstransfer till hotellet
Transfern till hotellet tar cirka tre timmar beroende på trafikläget. Vi stannar längs vägen för en enklare lunch till självkostnadspris. Väl framme på hotellet checkar vi in och sedan håller Magnus ett  skönt och välbehövligt träningspass. Vi håller till utomhus och använder kroppen som motstånd. Efter träningen finns det tid att pausa vid poolen innan vi äter en gemensam trerättersmiddag på hotellet.

Dag 2 Cykeltur till Spello och besök i Assisi
Vi börjar dagen med uppvärmande träning och yoga. Efter frukosten är det dags att ställa in cykelsadlar och lära känna våra cyklar. Vår lokala cykelguide hjälper till så att allt känns bra. Sedan är det äntligen dags att ge sig av. Vi cyklar längs mindre, lokala vägar och njuter av omgivningarna. Spello, vårt första delmål, är officiellt listad som en av Italiens vackraste byar. Här stannar vi för lunch, strosar runt och upplever byns romerska och medeltida monument. Färden fortsätter sedan mot Assisi, den helige Franciskus hemstad. Vi besöker den ståtliga basilikan med sina enastående fresker av Giotto och Cimabue. När vi kommer tillbaka till hotellet håller Magnus ett kortare pass där vi får möjlighet att varva ner och sträcka ut trötta muskler. På kvällen har vi vinprovning i hotellets regi och sedan äter vi en gemensam middag i Ristorante Recanto.

Dag 3 Vinprovning och Montefalco
Efter träning, yoga och frukost är det dags att ladda om inför dagens äventyr. Fokus idag ligger på en av de viktigaste produkterna i Umbriens rika matkultur, nämligen vin. Vi lär oss mer om vintillverkningens historia och traditioner samt hur man tillverkar vin av högsta klass. Vi cyklar bland böljande vinkullar och förbi urgamla vingårdar mot Montefalco, en av regionens mest kända vinbyar. Här produceras Rosso di Montefalco på den mycket speciella och lokala druvan Sagrantino. Vi kommer att besöka en av områdets producenter och får där en guidad vinprovning. Om tid finns kommer vi också besöka den historiska staden Bevagna som ligger längs vägen. Åter på hotellet finns det möjlighet att njuta i spa-avdelningen, ett inträde ingår. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Olivoljeprovning och Trevi 
Liksom föregående dagar erbjuder Magnus morgonträning för dem som vill. Dagens tema är olivolja vars tillverkning är koncentrerad till trakten kring Trevi. På vägen dit cyklar vi genom olivlundar, förbi tysta nunnekloster och förfallna olivkvarnar. Vi besöker en olivoljeproducent och provsmakar deras sortiment. Självklart finns det möjlighet att köpa med sig olivolja hem. Sträckan är relativt platt men det förekommer vissa stigningar då vi vi får jobba lite extra med lårmusklerna. Tillbaka på hotellet får vi njuta yinyogans helande effekt med Magnus. På kvällen äter vi en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 5 Avresedag
Vi börjar med ett lite längre morgonpass före den sista frukosten. Därefter är det utcheckning av rummet, bagaget går att förvara i hotellets bagagerum. Resten av dagen fram till avfärd mot flygplatsen vid ca kl 15.00 är det valfria aktiviteter på hotellet. Vill man, kan man till exempel åka in till Assisi för lunch. Planet mot Stockholm avgår kl. 20.10 och vi landar kl. 23.20 på Arlanda.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Guider

 • Magnus Hagström

  Träningsinstruktör & livscoach

  Magnus har jobbat med träning och hälsa i 30 år, och driver sedan 14 år eget företag med allt från personlig träning, medicinsk träning, gruppträning, företagsfriskvård, coachning, terapisamtal och par/relationssamtal samt föreläsningar och utbildning. Han leder flera olika typer av träningsformer, allt från Crossfit och Soma Move till yoga och meditation, för alla nivåer. Mer info på www.runyourhealth.se och hans instagramkonto @runyourhealth.se

Väderkalender

Relaterade blogginlägg

 • Magnus Hagström om resor och balanserad livsstil

  Vi har pratat med Magnus Hagström, träningsinstruktör och livscoach som gjort och gör flera träningsresor med oss. Han berättar bland annat om sin egen resa, hur du hittar en balanserad och hållbar livsstil samt vad vi kan förvänta oss av resan till Umbrien i oktober. Häng med!​

  Läs hela inlägget