Vandringsresa till Costa Brava i Spanien med WI-resor

Costa Brava Spanien En vandringsresa till Spaniens oupptäckta pärla

Costa Brava, kustområdet som sträcker sig mellan Barcelona och Pyrenéerna, är ett oupptäckt resmål för vandrare. Längs hela kusten löper ett nätverk av stigar som förbinder de små charmiga fiskelägena med det naturrika och rofyllda inlandet. Där vi vandrar hittar du inga stora hotellkomplex, utan bara små gammaldags badorter med mysiga restauranger och kaféer, gömda vikar och lugna stränder. Under veckan får vi uppleva både den vackra kusten och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket. Vi gör även ett guidat besök till Salvador Dalímuseet i Figueres samt får en unik mat- och vinupplevelse hos en lokal ”korkbaron”. Då området präglas av medelhavsklimat går det utmärkt att vandra här både på våren och på hösten. Under veckan bor vi på två olika hotell, se nedan. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Läs mer om Lätt & Lagom

 

Costa Bravas bästa

 • Lunch hos ”korkbaronen” Botey
 • Vandringen till stranden Platja de Pals med badmöjligheter
 • Dalimuséet med kunnig (och rolig) lokalguide
 • Trendiga Hotel Trias

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2022.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Barcelona till hotellet cirka 2 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck på hotellet
 • Besök hos korkbaronen Sñr Botey med lunch
 • Tillgång till utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde botaniska trädgården Cap Roig
 • Inträde och guidad besök på Salvador Dalìmuseet
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 1212 kg CO2e/pers = 158 kr)

Övrigt

 • 2 500 kronor (dubbel för enkelbruk)
 • Eventuell dricks tillkommer 

Boende

 • Hotel Can Bassa

  Hotel Can Bassa är ett mindre, familjeägt hotell inrymt i en gammal bondgård från 1300-talet. Det har restaurerats med stor charm och behållit sin karaktär. Can Bassa är beläget i den vackra lilla byn Madremanya. Hotellet ligger på byns västsluttning med en underbar vy över kulturlandskapet. Can Bassa erbjuder en avkopplande och personlig miljö, i en av Kataloniens vackraste delar. 

  Hotellet har också en pool där man gärna kopplar av efter en dags aktiviteter. Här bor vi de första tre nätterna. Här finns dubbelrum och lägenheter med dubbla sovrum. Om man hamnar i en lägenhet får man alltså eget sovrum och en medresenär(er) det andra sovrummet. Det går inte att låsa dörren till sovrummet. En av lägenheterna (den vi nyttjar som sista lägenheten) har endast en toalett/dusch som samtliga i lägenheten delar på, max 4 personer.)

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias är välkänt tack vare sitt toppenläge precis vid strandpromenaden i det trevliga och genuina samhället Palamós. Hotellet har en lång historia och under 1950-talet blev Trias mycket populärt bland Barcelonas elit och internationella stjärnor. Det sägs att Truman Capote skrev delar av Med kallt blod under sin vistelse på hotellet.

  Idag är hela hotellet renoverat i mycket fin stil som närmast kan beskrivas som Medelhavsminimalism. Gästerna uppskattar de stora balkongerna med utsikt över hamnen och Medelhavet. Restaurangen serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. En utomhuspool finns men föredrar man att båda i havet är det bara att gå 30 meter över strandpromenaden.

Vandringsprogram

De flesta dagar är vandringen av en lätt till medelsvår nivå och har ingen större höjdvariation, även om hela området är relativt kuperat. Backar och stigningar är sällan långa.Vi vandrar i snitt lite över en mil per dag. Vid kusten följer vi El Camino de Ronda, som delvis är ett stenlagt promenadstråk och delvis en smal stig. Ibland får man gå i trappor, men det handlar bara om kortare sträckor. I övrigt kan underlaget bestå av grus, sten och sand då vi går en bit på sandstrand.

För att kunna göra så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därför är busstransporterna något längre vissa av dagarna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt vandringsprogram

Dag 1 – Ankomst

Vi landar i Barcelona och det tar sedan cirka två timmar med buss till vårt hotell. Efter incheckningen kan man njuta av en lugn eftermiddag på hotellet eller utforska lilla staden Palamós. Mot kvällen blir det dags för vår första gemensamma middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2 – Platja e Aro till Palamos

Vi börjar dagens tur med att ta lokalbussen till den närliggande strandbyn Platja de Aro. Efter att ha varit en mycket liten fiskeby, har detta vuxit ut till ett turistcentrum. Vi följer den fina strandpromenaden till dess slut där vi går på vandringsleden Camino de Ronda. Vandringen går upp och ner och vi passerar ett antal mycket små vackra trevliga vikar. Om vädret så tillåter, kan vi passa på att ta ett bad i någon vik. Efter ett par kilometer tar vi en kort men brant trappa upp till hotellet San Jorge, där vi tar en kaffepaus på den fina terrassen med utsikt över hav och strand. Vi tar oss åter ner till stranden och fortsätter vår vandring. Delvis går vi nu över sandstränder och delvis går vi upp och ner efter havet på den anlagda vandringsvägen Camino de Ronda. Efter ca 5 km kommer vi ut på strandpromenaden i Palamos-bukten. Vi följer den 4 km långa strandpromenaden hela vägen fram till hotellet. I slutet av vandringen stannar vi för lunchpaus, som kan vara medhavd picknick eller så kan vi äta på någon restaurang eller bar.

Dag 3 – Girona och Museo Gala Dalí i Pubol

Med vår privatbuss tar vi oss till regionens huvudstad Girona där vi gör en stadsvandring. Vi besöker den stora imponerande katedralen, vandrar genom el Call, judarnas kvarter och går även längs delar av den kvarvarande medeltida stadsmuren som ger oss en imponerande överblick över staden. Vi avslutar med att stanna vid tapas-restaurangen på Plaza de la  Independencia. Efter lunchpausen stiger vi åter på vår buss och åker tillbaks mot Palamos och hotell Trias, på vägen stannar vi för ett besök på Museo Gala Dalí i byn Pubol. I mån av tid kan vi även göra en kortare vandring till medeltida byn Rupia.

Dag 4 – Calella de Palafrugell - Jardines Botanic Cap Roig till Palamos

En kortare busstransfer tar oss till den före detta fiskebyn Calella de Palafrugell. Härifrån börjar vi dagens vandring söderut längs kusten tillbaka mot Palamós. Vi börjar en stigning på ca 170 höjdmeter. Underlaget är en blandning av stigar, trappor och gångvägar. Tillslut når vi den botaniska trädgården Cap Roig som ligger högt uppe på berget med en oslagbar utsikt över havet och Calella. Vi tillbringar ca 45 minuter i  trädgården och beundrar artrikedomen. Vandringen som följer efter besöket i trädgården går såväl nära vattnet på sandstränder, såväl upp och ner längs de dramatiska klipporna, vilka har gett namnet till kusten "Den vilda kusten". Vi befinner oss nu i hjärtat av det oförstörda Costa Brava med fina små stränder, pinjeskogar, klippformationer och ruiner från iberiska bosättningar. 

Dag 5 – Lediga dagen

Go Active har normalt en vilodag efter tre vandringsdagar. Just här på Costa Brava är dock lediga dagen endast en halv dag då det i resan ingår ett besök på Salvador Dalís berömda museum i Figueres. Besöket leds av Nik, en mycket kunnig, underhållande och trevlig guide och rekommenderas starkt. Avfärd sker från hotellet 8.30 och vi är tillbaka i Palamos ca 15.00. På kvällen tar guiden med de dom önskar på ett egen-betalt tapasbesök på El Casino, Palamos bästa tapasbar.

Dag 6 – Fitorskogen

Idag vandrar vi i naturreservatet Fitor, en del av den mindre bergskedjan Les Gavarres som sträcker sig som en kuliss bakom den vackra kustremsan. Kontrasten mot kustvandringen är stor. Vi upplever en mer lantlig miljö idag och vandrar förbi bondgårdar och ruiner med en blandning av lätta grusvägar och steniga vandringsleder. Utöver själva vandringen fokuserar vi idag på områdets kultur, historia, mat och vin. Vi besöker egendomen Mas Plaja och lär oss mer om Kataloniens uråldriga skogsbruks traditioner. Värden Señor Botey berättar om livet i denna mycket genuina del av Katalonien och bjuder på en lunch bestående enbart av ingredienser från närområdet. På eftermiddagen vandrar vi ner till Sant Climent de Susana där vår buss möter oss för den korta transfern till hotellet.

Dag 7 – Begur och Sa Riera

Ännu en vandring längs havet och enligt många den mest imponerande delen av Costa Bravakusten. Vi startar vår vandring i byn Begur, 250 m över havet, med sin borg som ligger högst upp på klippan som kröner staden och är huggen direkt ur berget. Vid vackert väder ser man ända bort till gränsen mot Frankrike. Vi vandrar sedan vidare genom staden och in på vandringsleden Via del Agua som är en smal stig som följer en liten bäck som rinner ut på den fina sandstranden i Sa Riera. Där gör vi fikapaus och den som vill kan även bada. Sedan följer ett brant parti upp i form av en stenlagd trappa, vi passerar den vackra stranden Illa Roja med sin stora kopparfärgade klippa. Vi kommer fram till stranden Platja de Raco, en av Costa Bravas bredaste och längsta sandstränder. Här ges tid att bada och njuta av eftermiddagen. Ofta avslutar vi med att äta på restaurangen Sol y Mar.

Dag 8 – Hemresa

Efter en tidig frukost är det dags att åka till flygplatsen.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Underbara vandringar längs kusten. Härliga bad i fina vikar. Vackert! Älskar picknick-luncherna i underbar natur!

  Resenär, september 2019

Relaterade resor

 • SpanienSingelresa Costa Brava

  Följ med på vår singel-vandringsresa till Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land, besök på medeltidsborgar. Boende vid uppskattat hotell vid strandpromenaden. Här njuter vi av god mat från det katalanska köket.

  Kommande resa
 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan på Costa Brava, den vilda kusten, får vi uppleva både det spektakulära kustlandskapet med de små charmiga fiskelägena och naturen mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommande resa
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Det här är vandringsresan för dig som älskar italiensk mat och gärna går till fots i behagligt tempo bland Piemontes kullar, vingårdar, vinfält och hasselnötsskogar. På programmet står allt från vin- och ostprovning till tryffeljakt. Vi bor fyrstjärnigt bland vinkullarna utanför Alba.

  Kommande resa