Vandringsresor till Bohuslän | Go Active Travel

Bohuslän Sverige Singelvandring i sagolika Bohuslän

Följ med på vår spännande nyhet, vandring i vackra Bohuslän! Denna resa är för dig som reser ensam.
Här hittar du allt från karga granitklippor till lummiga skogsdungar, fjordar, fiske och stenhuggeri. Detta är tuffa arbeten som har mättat munnarna på bohuslänningen under generationer och historien gör sig hela tiden påmind längs vandringslederna. Vi kommer vandra delar av Soteleden, som leder genom ett varierat landskap. Vågar vi till och med påstå att det är en av de vackraste platserna att vandra på i Bohuslän?
Det är heller inte långt till kända platser som Smögen och Hunnebostrand. Dessa platser når vi till fots över låga ljunghedar och släta havsklippor. Vi vandrar genom gamla fiskebyar som än idag har behållit sin charm. Sjöbodarnas
bryggor har delvis ersatts av trädäck och prunkande trädgårdar men den genuina miljön finns kvar. Det går inte att ta miste på att havet och fiske är en betydande del av vardagen än idag, både som heltidsarbete och som fritidssyssla.
Vi bor på två boenden under resan: Hem till Bengt och Utpost Hållö
.
Vandringarna bjuder på ett mycket varierat landskap och likaså underlaget.
Vi går på allt från skogsstigar till spännande stegar av rep på dessa vindpinade, röda granitklippor, hela tiden i kontakt med havet och den vida horisonten och det lugna och glasklara vattnet i fjordarna som skär in i landet. Klipporna ersätts med sandstränder i de djupa vikarna

Bohusläns bästa

 • Närheten till havet
 • Fjordar och ljunghedar
 • Charmiga Smögen
 • Varierad natur

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Vi hämtar upp på Uddevalla tågstation för vidare transport till Örn och Hem till Bengt. Upphämtningstid anpassas efter tåget som kommer in till Uddevalla station 14.40.  Hemresan anpassar vi transport till Uddevalla station för att hinna med tåget som går 15.15 med ankomst Stockholm 19.32.
Tåget bokar ni själva. 
Vill ni köra egen bil är det gratis parkering hos Bengt. Vi har en första uppstartssamling hos "Hem till Bengt" kl 17.00 ankomstdagen. Vi avslutar resan ca 13.00 på avresedagen i Smögen (gratis parkering i Smögen över natten vi är på Hållö) 

Ingår i resan

 • 3 nätter boende Hem till Bengt (del i dubbelrum)
 • 1 natt boende på Vandrarhem Hållö (del i dubbelrum)
 • Lakan och handdukar på båda boenden
 • 4 frukostar
 • 2 lunchpaket
 • 4 middagar
 • 3 ledarledda vandringar (ca 10- 12km per dag)
 • Vandringsguider
 • Båtresa till och från Hållö med privat båt
 • Transporter under resan

Tillkommer

 • Tågresa ev egen transport till och från Uddevalla
 • Måltidsdrycker
 • Lunch dag 4 (på Smögen)
 • Enkelrum: 1750 kr

 

Boende

 • Våra boenden i Bohuslän

  På denna resa bor vi på enklare ställen än på många av våra andra resmål. Enkelt men genuint och mycket charmigt! Två nätter bor vi hos Bengt Låstbom i hans alldeles speciella ”Hem till Bengt” som ligger i Örn, Sotenäs. Toalett finns på rummet och dusch är gemensam i separat byggnad.

   

   

   

   

  En natt bor på vandrarhemmet på Hållö. Dusch finns på rummet och toaletter är gemensamma som ligger i en separat byggnad. Handdukar och lakan ingår på båda boenden. Observera att ni bor max 2 personer per rum, även om det finns fler sängar i rummen.

   

Program

Observera att bara en vandringsnivå erbjuds på denna resa. 

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt program 
Vår vandring i Bohuslän är av lätt till medelkaraktär och passar de flesta. Vissa kortare branta partier förekommer dock. Är marken fuktig och/eller blöt kan det vara halt och slipprigt på vissa ställen, så vandringsstavar kan vara bra att ha. Vi har som vanligt krav på att man har ordentliga vandringskängor på fötterna.

Dag 1 - Välkommen till Bohuslän
Vi hämtar upp på Uddevalla tågstation för vidare transport till Örn och Hem till Bengt. Innan vi kommer till Örn, gör vi en avstickare för att kika på några fantastiska hällristningar i Åby, dessa kan man inte missa. Hem till Bengt är vårt charmiga boende förde nästkommande nätterna. Boendet ligger i en gammal fiskeby och möjlighet finns att göra kortare promenader innan den gemensamma middagen på kvällen. Eller varför inte bada i badtunnan på berget? På kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 2 - Vandring på Bohus Malmön
Efter frukost åker vi färja över till grannön Bohus- Malmön. Detta är en pittoresk liten ö som en gång i tiden var världsledande på stenhuggeri. Spåren av de framgångsrika åren av granitexport gör sig gällande längs nästan hela vandringen. Ön är strategiskt belägen med lika delar skyddade havsvikar som blottade sträckor mot det öppna havet. Detta gör denna vandring både varierande och spännande. Efter vandringen beger vi oss tillbaka till Hem till Bengt och till kvällen reser vi till Kungshamn för att äta middag på restaurang.
Vandringssträcka ca 11 km, vandringstid ca 3½ - 4 timmar.

 

Dag 3 - Vandring på Ramsvikslandet
Ramsvik är ett naturreservat som bjuder på kustnära och vacker vandring på rosa granitklippor. Det är en perfekt plats att spana efter havsfågel.
Vandringen i detta vackra landskap går mestadels längs havet över släta klippor med en fantastisk utsikt. Efter turen väntar transport tillbaka till Örn och Hem till Bengt. Middag på kvällen.
Vandringssträcka ca 12 km, vandringstid ca 4 timmar.

Dag 4 - Bua hed och Hållö
Efter frukost startar vi vandringen direkt från boendet och vandrar längs en del av Soteleden som bjuder på en varierad terräng. Efter halva vägen kommer vi fram till vackra Ljunghedar och havsviken vid Bua Hed som också är ett naturreservat. På den stilla och lugna stranden passar det bra med en paus för att vila benen och njuta av omgivningarna. Tillbakavägen bjuder på en lättare vandring längs grusvägar och till viss del längs vattnet. Vi checkar ut från boendet och fortsätter till Smögen med bilarna. I Smögen har vi tid att kika runt samt äta lunch. På eftermiddagen tar vi båten från hamnen till Hållö. Det är en resa på ca 15 minuter till denna lilla ö som ligger direkt i havsbandet. Vid ankomst tänder vi i bastun medan middagen, inspirerad av havet dukas upp i den gemensamma matsalen.
Vandringssträcka ca 8km, tid ca 3tim

Dag 5 - Återresa till Smögen och farväl
Efter frukost finns det tid över att ta en kortare tur på ön för att njuta av dessläge och karga natur. Att promenera bort till ”Marmorbassängen” är nästan ett måste när man är här på Hållö. Kanske någon vågar sig på ett morgondopp i denna skyddade och populära havsvik? Tidig förmiddag tar vi båten tillbaka till Smögen efter trevliga dagar i Bohuslän och fortsätter med transport till Uddevalla.

Med reservation för ändring av program och tider. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Sverige Borgafjäll

  Svemestra med Go Active i södra Lapplands mäktiga fjällandskap. Storslagna vandringar i kombination med bekvämt boende. Vi bor på designhotell med fina rum, spa och god mat. I år har vi även en avgång med svamptema, när de åtråvärda matsvamparna växer som bäst. 

  Kommande resa
 • Sverige Öland

  Öland är lätt att förälska sig i. För många är det den perfekta sol- o badplatsen. Men Öland har så mycket mer att erbjuda än härliga stränder. Naturen är unik och mer variationsrik än vad de flesta känner till, och våra vandringar bjuder på flera olika naturtyper.

  6 dagar från 11 750 SEK
 • Sverige Selma Spa, Sunne

  En weekend för dig som vill stanna i Sverige, men ändå njuta av en helg fylld av rolig träning, motiverande utmaningar, skön yoga och avkopplande meditation med Shirin Djavidi och Magnus Hagström. Vi bor på Selma SPA i Värmland, som är Nordens största SPA. 

  Kommande resa