Champagne Cykel Frankrike Cykla i legendariska Champagnedistriktet

En cykelresa med guldkant! Bubbeldistriktet Champagne är den ultimata platsen för dig som vill varva cykling med livets goda ting. Champagne förknippas med glädje, fest och lyx och under resan får du chansen att uppleva det på bästa sätt – från cykeln

Läs mer om hur det är att cykla med oss

Denna resa planeras preliminärt till 2025.

Resans höjdpunkter

 • Besök och provning hos berömda Champagnehuset Mumm
 • Cykla bland vingårdar
 • Våra erfarna cykelprofiler
 • Kombinera motion med mat och dryck

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg t/r Stockholm/Arlanda - Paris
 • Transfer t/r flygplatsen i Paris
 • Boende i tre nätter, del i dubbelrum
 • Daglig frukostbuffé
 • Två middagar exkl dryck
 • Lunch under cykeldagarna
 • Besök på känt Champagnehus, rundtur med guide samt vinprovning
 • Besök hos två lokala familjeproducenter med vinprovning
 • Föreläsning med Christer Skog
 • Hyra av mountainbike och hjälm
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 500 kronor
 • Besök på Taittinger avresedagen 450 kr per person
 • Elcykel, tilläggskostnad 650 kr per person
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)

Transfer från flygplatsen i Paris till hotellet i Reims restid ca 2 timmar. 

Vilken fysisk nivå krävs för denna resa?
Vi välkomnar alla på denna resa vare sig du är nybörjare eller van cyklist. Om vi är på olika nivåer delar vi upp oss i två grupper, så att alla hänger med. Underlaget vi cyklar på är varierat och det kommer att vara landsvägar, stigar och stundtals lätt kuperat. Vi cyklar på mountainbikes av hög kvalitet, och hyra av cykel och hjälm ingår i resans pris. Dessa cyklar har endast handbroms.

Kan jag resa ensam?
Du kan absolut resa ensam. Att göra en cykelresa är ett sätt att lära känna nya människor som delar ens intressen. På våra resor är det många som reser på egen hand och finner vänner för livet!

Jag vill åka tillsammans med en vän, men vi är på olika nivåer. Kan vi åka tillsammans ändå?
Självklart! Det spelar ingen roll om ni är på olika nivåer, då vi cyklar tillsammans som en grupp. 

Vad behöver jag ha med mig?
Ta gärna med lämpade kläder och skor för cyklingen exempelvis cykelbyxor, handskar, vattenflaska och solglasögon. Eftersom vädret i Champagne kan vara väldigt växlande i april månad så packa gärna med en regnjacka och ett par extra skor om vi skulle ha otur med vädret. Ombyte till kvällen.

Cykelhjälm finns att låna men du kan förstås ta med din egna, cykelväska finns på de flesta cyklarna men ta med en egen liten ryggsäck om du vill ha mer plats för extra saker på cykelturerna.

Boende

 • Hotel Crystal

  Vi bor i Reims, på det trestjärniga Hotel Crystal som endast ligger en kort promenad från  den pulserande stadskärnan med många mysiga butiker, restauranger och caféer. Den berömda katedralen ligger ca 10 minuters promenad från hotellet som också är en utmärkt utgångspunkt för att utforska regionen Champagne från cykeln.

  Hotellet är lite enklare än många andra av Go Actives hotell och har ingen relax- eller spa-avdelning.

  En traditionell fransk frukostbuffé serveras varje morgon. En trevlig innergård finns för avkoppling och social samvaro. Givetvis finns det plats att låsa in cyklarna i hotellets cykelförråd. Hotellet har fem våningar, varav det översta endast nås med trappor (hissen går till vån 4).

Program

Under några aktiva dagar cyklar vi på landsvägar bland vinrankor och gör besök i champagnehus och hos lokala vinproducenter. Vi provar champagne och avnjuter rustika franska luncher under cykelturerna. Kombinationen av motion, natur- och kulturupplevelser, god mat & dryck samt trevligt sällskap är svårslagen!

Dag 1 - ankomstdag
Vi landar på Charles du Gaulle-flygplatsen i Paris där en buss väntar som tar oss till vårt hotell i Reims. Vi har möjlighet att lämna våra väskor på hotellet och ger oss sedan ut för att bekanta oss närmare med Reims. Vi äter lunch (ingår ej) och därefter väntar ett besök på Champagnehuset Mumm. 

Maison Mumm grundades officiellt 1827 men var redan på 1700-talet vinproducenter i Köln och Rhendalen. Bröderna Mumm insåg tidigt potentialen av det mousserande vinet som tillverkades i Champagne och tog det riskfyllda men lyckosamma beslutet att etablera en filial i Frankrike i början av 1800-talet. Kvalitet har alltid varit ett nyckelord för Mumm och deras motto är "Bara det bästa".

Efter besöket hos Mumm åker vi direkt till hotellet där vi checkar in och packar upp. Senare möts vi igen för en föreläsning ”I hälsans tecken” med Christer Skog. Mot kvällen beger vi oss iväg för en gemensam middag på en trevlig restaurang i Reims.

Dag 2
Efter frukost på hotellet hämtar vi våra cyklar och nu väntar en härlig cykeldag i Reims fantastiska omgivningar. Vi kommer att cykla totalt ca 30 km under dagen. Vi besöker bland annat byn Ville-Dommange. Ville-Dommange är en del av ett pärlband av champagnebyar, varav flertalet premier cru-klassade. Landskapet vi cyklar i är otroligt vackert med mjuka kullar och böljande vinodlingar. Lunch intas längs med vägen.

Champagnetillverkning är en komplicerad och tidskrävande process och på eftermiddagen stannar vi till hos en lokal vinodlare för att lära oss mer om det svåra hantverket och för att smaka. Vi cyklar tillbaka mot Reims och har kvällen ledig för middag på egen hand.

Dag 3
Efter frukost är vi redo att sätta oss på cyklarna igen och idag styr vi kosan mot Épernay. Här ligger några av de största champagnehusen som Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier. De större producenterna ligger samlade på rad på gatan Avenue de Champagne. Lunch intas längs med vägen.

Vi besöker pittoreska Hautvillers som brukar kallas champagnens födelseort. Denna mysiga lilla by med sina trånga gränder och charmiga små hus har blivit känd genom munken Dom Perignon, champagnens fader, som levde och verkade i byns kloster. Naturligtvis stannar vi även hos en vinodlare och får ett smakprov. Efter besöket i Hautville cyklar vi vidare mot Épernay.

På sena eftermiddagen väntar en busstransfer mellan Épernay och vårt hotell. Möjligheten finns att cykla hem från Épernay för de som vill, men man bör då lämna Hautville tidigare för att hinna tillbaka till hotellet, ta en dusch och byta om innan middag. Det är en sträcka på ca 3 mil och cykelresan tillbaka kan ta upp till 3 tim.

På kvällen äter vi en gemensam middag i Reims. 

Dag 4 – avresedag
Efter frukost checkar alla ut och lämnar bagaget på hotellet. Sedan kan man välja att  utforska Reims på egen hand och/eller ta en gemensam cykeltur i omgivningarna. 

Ett annat alternativ är att besöka Taittinger, ett av de äldsta husen i Champagne, grundat redan 1734 som Fourneaux et Cie Maison de Champagne. Dock var det  Claude Taittinger som drev firman 1960 - 2005 som gav champagnen dess världsrykte. Här får vi en guidad rundtur i vinkällaren och avslutar självklart med avsmakning av ett glas av den ädla drycken. Denna aktivitet ingår ej och måste förbokas. Kostnad 450 SEK per person. (Antal platser är begränsat och ett  minimum antal krävs för att det ska gå at boka in en grupp.)

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Tyskland Moseldalen Cykel

  Under denna mycket uppskattade weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  4 dagar från 14 950 SEK
 • Italien Gardasjön Cykel

  Upp på cykelsadeln och följ med! Vi cyklar på våra bekväma elcyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön i området runt sydöstra Gardasjön. Vi hinner också med att provsmaka traktens viner och delikatesser. 
  Denna resa planeras till 2025.

  Kommande resa