Gardasjön Cykel Italien Cykla elcykel vid klassiska Gardasjön

Italiens största sjö är ett klassiskt resmål. De höga skyddande bergen och den stora mängden vatten har skapat ett behagligt klimat där turismen blomstrar. Under denna el-cykelresa får vi lära känna en del av området runt sydöstra/södra Gardasjön, som också har flera kända vindistrikt som Franciacorta, berömt för sitt mousserande vin. Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön. Vi hinner också med att provsmaka både traktens viner och delikatesser.

Resans höjdpunkter

 • Bekväma elcyklar
 • Båttur på Gardasjön
 • Cykling bland vingårdarna Franciacorta med vinprovning
 • Hotel Le Ali del Frassino sjöläge
 • Den lilla staden Sirmione vid Gardasjön
 • Cykling på ön Monte Isola
 • Mantova - en bortglömd renässanspärla

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras till 2025.

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum 5 nätter på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem trerättersmiddagar exklusive dryck
 • Två vinprovningar/alternativt en av middagarna med vinprovning
 • Fri tillgång till relaxavdelning och utomhuspool
 • Fyra dagar cykling med guide
 • Transport till och från cykling
 • Cykelhyra inklusive hjälm (Ingår hyra av El-cykel)
 • Båttur Gardasjön & Iseosjön
 • Lokalguide/Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 2 950 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Lake view på förfrågan (mot tillägg)

Restid från Linates flygplats till hotellet  ca 1,5-2 timmar exklusive rast.

Boende

 • Hotel Le Ali del Frassino

  Fyrstjärniga Hotel Le Ali del Frassino ligger vackert beläget vid en sjö i utkanten av Peschiera del Garda och har ett perfekt läge för våra cykelturer. Här hittar du såväl en utomhuspool som ett mindre spa- center. Hotellet genomsyras av en varm atmosfär och rummen är fördelade på flera olika byggnader. 

  Alla rum har olika karaktär och är modernt inredda, ofta i lite rustik stil. Restaurangens panoramafönster bjuder på en vacker vy över sjön och bergen, när vi intar våra måltider.

Om cyklingen

Nyhet! Då vi fått flera önskemål om el-cyklar ingår det nu i resans pris.

Cyklingen är av lätt eller medelkaraktär och går mestadels på plattare underlag. Vissa av dagarna blir det lite mer kuperat med något enstaka backigt parti. Underlaget är grus eller asfalt och alltifrån cykelvägar, strandpromenader till mindre vägar med viss trafik. Längden varierar från ungefär 30 till 50 kilometer per dag.

Med på cykelturen är vår engelsktalande lokalguide Gabrio. Svenska Bri tar sedan hand om er på kvällarna och informerar om nästa dags program.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst till Lago di Garda & Hotel Le Ali Del Frassino

Vi landar i Milano på Linate-flygplatsen och vi styr sedan kosan norrut mot Gardasjön och vårt hotell som ligger vid en sjö, inte långt från från den södra delen av Lago di Garda, Italiens största sjö.  Gardasjön är enligt många är en av de vackraste platserna i Italien. Vid strandens södra sida sträcker sig vinodlingar och olivlundar ner till det klarblå vattnet. Vi har sedan lite tid att varva ner och spana in omgivningarna innan det är dags för middag och information om våra kommande dagar i sadeln.  

Dag 2 Historisk rundtur bland kullarna runt San Martino & Sirmione

Efter frukost möter vi vår cykelguide och går igenom våra cyklar innan det är dags att ge sig iväg på vår första cykeltur. Vi startar från hotellet och tar oss till de gröna omgivningarna av halvön Sirmione och södra delen av Gardasjön, rika på fält och vingårdar. Vi når snart den historiska delen av San Martino della Battaglia där ett historiskt slag utkämpades för Italiens frihet på 1800-talet mot österrikarna. Vi besöker San Martinos torn där man har en vacker utsikt över omgivningarna. Tornet är dedikerat till Vittorio Emanuele II, som var den siste kungen av Sardiniens kungadöme och blev ( med hopslagningen av de då intagna italienska territorien – 1861) den förste kungen av det italienska kungadömet. Inuti tornet finner man olika fresker som beskriver denna kända strid.

Vi lämnar San Martino området och cyklar mot Sirmione,som ligger ute på en halvö vid södra delen av Gardasjön. Sirmione är kännt för de vackra vyerna över Gardasjön, sina varma källor och de arkeologiska utgrävningarna Grotto di Catullo längst ut på udden. Grotte di Catullo dvs den romerska villan – kallas Grotte beroende på att utgrävningarna gjorde den till skepnad likt grottor. De tillhörde den rika familjen Catullo, dit Julius Cesar ofta kom på besök och sonen i familjen var den berömde poeten Valerio Catullo. Sirmiones historiska centrum är mycket trevligt och rustikt med smala gator, gränder och små mysiga torg. Sedan är det tid att cykla tillbaka till vårt hotell och smälta dagens intryck innan middagen.

Dagsetapp: cirka 32 km
Vägunderlag: Grusväg + asfalt – lite kulligt men enkel cykling.
Trafik: Mindre vägar med viss trafik
Sevärdheter: San Martinos torn, (slottet i Sirmione, grottorna i Catullo, arkeologiska utgrävningar på halvöns udde).

Dag 3 Gardasjön med cykel & båt

Att uppleva Gardasjön från vattnet är nästan ett måste, så en dag tar vi båten en kortare sträcka från hamnen i Peschiera och kliver av i Bardolino. Om vi hinner, tar vi en kortare kaffepaus i Bardolino eller i den pittoreska byn Garda med sina medeltida gränder, rik på kulturhistoria, mysiga kafeér, innan vi cyklar vidare. Cykelturen går sedan uppe på höjden ovan byarna Garda och Bardolino. Bardolino är också ett känt vindistrikt, berömt för sina viner. Cyklingen går längs kammen, genom böljande vinfält och vi gör stopp i den lilla termala byn Cola´di Lazise för lunch. Efter vårt stopp styr vi söderut, långsamt planar moränkullarna ut och vi kommer tillbaka till vårt hotell.

Dagsetapp: cirka 43 km
Vägunderlag: grusväg + asfalt – plant, omväxlande lite kulligt med en brantare backe.
Trafik: På vissa vägar viss trafik.
Sevärdheter: Vyer från vattnet. Det vackra landskapet med sina fantastiska vyer av Gardasjön och de kringliggande bergen. Mysiga små byar med kaféer, restauranger och småaffärer.

Dag 4 Franciacorta & Lago Iseo (Iseosjön)

På morgonen åker vi buss till Iseosjön och tar båten över från byn Iseo till ön Monte Isola beläget på Iseosjön. Här cyklar de som vill runt denna lilla ö och här har man hela tiden en vacker utsikt över sjön. Här intar vi sedan lunch på egen hand, innan vi tar båten tillbaka till Iseo. På eftermiddagen är det dags att upptäcka Francaicortaområdet, berömt för sitt mousserande vita vin. Franciacorta-vinet är föregångare till Frankrikes mousserande vin Dom Perignon i Champagne. Dvs det blev experimenterat mousserande vin i Franciacorta 150 år tidigare. Vi cyklar i lugnt tempo längs en del av “Strada del Franciacorta” och avslutar dagen med en vinprovning av områdets typiska viner.

Dagsetapp: cirka 33 km
Vägunderlag: grusväg + asfalt, mestadels plant men kulligt/backigt den första delen på ön Monte Isola.
Trafik: Ön är stängd för biltrafik. Cykelvägar samt småvägar med viss trafik i Franciacorta.
Sevärdheter: Vinområdet Franciacorta – historiska byarna på ön Iseo.

Dag 5 Längs floden Mincio till Mantova

Sträckan Peschiera del Garda till Mantova är den mest kända och mest besökta cykelleden i Veneto, tack vare de många vackra platser man passerar. De asfalterade cykelvägarna är plana och väl skyltade.
Vi lämnar staden och följer floden Mincio med sina vackra jordbrukslandskap och vinfält. Vi tar ett kaffestopp i Borghetto, en charmig liten by vid floden, känd för sin gamla vattenkvarn. Längs den sista delsträckan börjar de odlade fälten ge vika för mer bebyggelse. Här vidgar sig floden och övergår i ett flertal sjöar och strax når vi resans mål, världsarvsstaden Mantova, av många ansedd som en bortglömd renässanspärla. Staden är bland annat känd för sitt praktfulla hertigpalats. Efter 46 kilometer är det trevligt att slå sig ner på någon av Mantovas caféer och insupa Mantovas speciella atmosfär. Sen eftermiddag är det sedan kanske skönt att sätta sig på bussen tillbaka till hotellet och koppla av i spa-avdelningen innan vår sista middag..

Dagsetapp: cirka 46 km
Vägunderlag: grusväg + asfalt – mestadels plant.
Trafik: cykelväg samt trafikerad väg nära Mantova
Sevärdheter: Borghetto, floden Mincio, Palazzo Ducale och Piazza Sordello i Mantova.

Dag 6 Hemresa

Efter frukost i lugn och ro, bär det sedan av mot flygplatsen för resan hem.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Tyskland Moseldalen Cykel

  Under denna mycket uppskattade weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  4 dagar från 14 950 SEK
 • Frankrike Champagne Cykel

  Bubbeldistriktet Champagne är den ultimata platsen för dig som vill varva cykling med livets goda ting. Champagne förknippas med glädje, fest och lyx och under resan får du chansen att uppleva det på bästa sätt – från cykeln.
  Denna resa planeras preliminärt till 2025.

  Kommande resa
 • Spanien Rioja

  Spaniens främsta vindistrikt Rioja är en otroligt vacker region och ett strålande exempel på hur man bäst kombinerar tradition och turism. De mysiga byarna ligger på cykelavstånd från varandra och under vår resa cyklar vi på bekväma elcyklar

  Kommande resa