Vandringsresor till Cinque Terre weekend | Go Active Travel

Cinque Terre Italien Cinque Terres bästa i kompakt format

Världsberömda Cinque Terre i norra Italien, med sina fem idylliska fiskebyar, lockar med vandringssemestrar utöver det vanliga. Här finner man en unik kombination av havsnära vandringsleder längs en hisnande vacker kust, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är utan tvivel ett av Europas allra vackraste områden.

Under denna kortvecka, tisdag till lördag, besöker vi några av de mest kända små byarna men även orter dit ytterst få turister når, och som kan vara svåra att hitta till på egen hand. Och resan är mycket mer än bara vandring; kultur, historia mat och vin också står i fokus. Vi hinner även uppleva kusten med en båttur under den dagen vi besöker Portofino. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Cinque Terres bästa

 • Den vackra och mest klassiska vyn av Cinque Terre och pittoreska Vernazza
 • Demonstration om hur man gör äkta pesto
 • Båtturen längs kusten och besök i Portofino
 • Vinprovning med fantastiska vyer

Kommande resa

Anmäl intresse så meddelar vi när resan är bokningsbar.

Denna resa planeras preliminärt till 2022.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från flygplatsen till hotellet ca. 1,5-2 tim exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att Go Active inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Pisa tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum fyra nätter på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra trerättersmiddagar exklusive dryck
 • Vin- & pestoprovningar
 • En båttur från Portofino
 • Tillgång till pool (säsongsöppen)
 • Fyra dagars guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Tillägg del i dubbelrum med balkong 450 kr/person
 • Enkelrumstillägg (ej balkong): 1 100 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Villa Edera

  Det är inte lätt att hitta boende av hög standard i Cinque Terre området. Vi är därför mycket stolta över vårt långa samarbete med Hotel Villa Edera i byn Moneglia, endast 20 minuter med tåg från de fem byarna. Tågstationen ligger direkt nedanför hotellet på tre minuters gångavstånd. Moneglia erbjuder en mycket mer genuin känsla och lugnare tempo än de turisttäta Cinque Terre byarna. Här hör vi nästan enbart italienska röster när vi strosar runt på söndagsmarknaden.

  Familjeägda Villa Edera klassas som trestjärnigt vilket innebär att rummen är något enklare än vad Go Active normalt brukar erbjuda. Hotellet håller för övrigt en mycket hög standard med fina rum och en trevlig gemensam lounge samt ett mycket uppskattat kök. Relaxavdelningen består av en bastu och utomhuspool. Två fina stränder finns på gångavstånd.

Vandringsprogram

Större delen av de vandringar vi gör i Cinque Terre anser vi är lättvandrade. Utmaningen med vandringen är att vi ofta startar och avslutar turerna på branta stigar. Det handlar oftast om relativt korta partier men det kännas som ansträngande. Bitvis kan underlaget också upplevas som utmanande, ibland med ojämna trappor huggna i stenen. Men vi går i lugnt tempo och tar gott om pauser så att alla känner sig bekväma. Turerna är inte särskilt långa, och vi går sällan över en mil om dagen. Samtidigt hinner vi njuta av vår omgivning och ta in den magiska atmosfär som Cinque Terre bjuder oss på. Resan passar både dig som är van vandrare såväl som nybörjare med en viss grundkondition, god balans och som klarar av att gå i ojämna trappor. Vandringsstavar rekommenderas varmt.

Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga orter.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna programmet kan därför ändras från en vecka till en annan.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna program är därför preliminärt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Pisas flygplats – Hotellet
Vi landar med vårt flyg i Pisa och åker raka vägen till hotellet. Efter incheckning tar vi en titt på den trevliga orten. Byn är inte en av de ”fem byarna” utan den ligger lite längre västerut längs Ligurienkusten och är betydligt mindre välbesökt. På kvällen njuter vi av vår första middag på hotellets trevlig restaurang.

Dag 2 Corniglia till Manarola (frukost, picknicklunch och middag)
Direkt efter frukost tar vi tåget till Corniglia, som är den minsta av de ”fem små byarna”. Byn ligger på toppen av en klippa med fantastisk panoramautsikt. Eftersom tågstationen ligger nere vid havsnivån blir dagens första utmaning att ta sig upp till byn. Sedan fortsätter vi på en stig upp till det lilla samhället Porciano, 300 meter över havet. Härifrån går vår vandring på planare mark då vi vandrar på världens kanske vackraste vinterrasser. Så småningom når vi vinbyn Volastra där vi äter en picknicklunch bestående av några av regionens goda delikatesser. Häruppe upplever vi de bästa vyerna i hela området. Sedan är det dags att ta sig ner till havsnivån igen. Vandringsleden viker av ner till den lilla Cinque Terre-byn Manarola. Totalt har vi klarat av cirka 8 km, med 300 höjdmeter upp och ner. I Manarola väntar ännu en charmig liten fiskehamn, en mysig huvudgata, smala gränder och en del små affärer. Efter en titt på byn och kanske en after walk med öl eller glass, avslutar vi sedan dagen med ungefär trettio minuters tågresa tillbaka till hotellet.

Dag 3 Portofino
Idag kliver vi av tåget i Camogli och vandrar söderut till den vackra och berömda kustbyn Portofino. Vi når byn från ovan och följer de smala gränderna till piazzan och den pittoreska hamnen som kantas av pastellfärgade hus. Här ges tid att insupa lite av ”Dolce Vita-atmosfären” i byn eller så kan man promenera ut till udden förbi den historiska byggnaden Castello Brown.
Lunch intas på egen hand idag. Vi får sedan tillfälle att se Portofino och dess klippiga kust från havet, då vi tar en härlig båttur innan vi stiger på tåget hem.

Dag 4 Monterosso och Vernazza
En kort tågresa tar oss till den största av Cinque Terres byar, Monterosso. Vi gör en kortare guidad tur innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter sedan på den populära leden Sentiero Azzuro, till byn Vernazza, en sträcka på endast 4 km, men med en hel del trappor upp och ned. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlat vin, citroner och oliver i över tusen år. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Efter egen tid i byn kan man välja att fortsätta vandringen eller stanna kvar lite längre. Väljer du att vandra lite mer vandring så fortsätter vi till nästa by som är Corniglia innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Dag 5 Hemresedagen - Lerici och Tellaro
Då flyget går på kvällen har vi nästan en hel bonusdag kvar av vår semester. Efter en lugn morgon lastar vi våra väskor på bussen och kör i riktning mot Pisas flygplats. Halvvägs dit, en bit ifrån motorvägen ligger två byar som anses vara minst lika vackra som Cinque Terre och Portofino. Eftersom de är relativt svåra att nå, tar de emot en bråkdel av den mängd turister som kommer till Cinque Terre. Mellan Lerici och Tellaro finns det en kort vandringsled som kommer att sätta guldkant på resans vandringsprogram. Det handlar om inte mer än 4 km - perfekt som en bensträckare innan flyget hem. Naturen är mycket vacker och intressant då vi passerar ruinerna från en by som övergavs någon gång på 1400-talet, antigen på grund av pesten eller en piratattack. Känner man inte för att ge sig ut på en vandring innan hemresan (ingen möjlighet till dusch finns, tyvärr) kan man stanna kvar i Lerici där det finns kaféer, butiker, och en medeltida fästning att utforska. Efter besöket till denna magiska och okända del av Ligurien, fortsätter vi mot flygplatsen dit vi kommer i god tid för en stressfri resa hem.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Bra upplagda vandringar med varierad natur och lagom pauser. Flexibelt och bra med två vandringsgrupper.

  Gunilla Embretsen / Falun

Relaterade blogginlägg

 • Jag längtar till Italien

  Cinque Terre… Smaka på det. Det är italienska och betyder ”de fem landen” eller i folkmun  ”de fem byarna”. Ett samlingsnamn för byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore som ligger som ett radband längs Liguriens kust. Bara namnen fick mig att längta hit! Och mina förväntningar uppfylldes. Vårt hotell ”Villa Edera” är en liten pärla som ligger ett stenkast från orten Moneglias järnvägsstation. Närheten till den är av stor fördel, eftersom vi använder oss av tåget för att ta oss till och/eller från vandringarna. Hotellet drivs sedan 50 år tillbaka av familjen Schiaffino. Mamma Orietta har många strängar på sin lyra. Hon är bland annat utbildad sommelier, hon håller matlagningskurser och är vandringsguide med mycket stor lokalkännedom. Det hon inte känner till på vandringslederna är inte värt att känna till! Dottern Francesca däremot syns ofta i receptionen. Hotellet ligger inbäddat i grönska och det är en fröjd för själen att börja dagen med att inta den rikliga buffetfrukosten med blicken mot de böljande bergen.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Italien Cinque Terre

  Bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med en stor dos kultur och spektakulär utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt bekvämt boende med pool.

  Kommande resa
 • Italien Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 17 990 SEK
 • ItalienSingelresa Cinque Terre

  Följ med på vår singelresa till Cinque Terre! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med Go Active Travel. Vi lovar vandringar med kultur, spektakulär utsikt, god italiensk mat och vin samt bekvämt boende.

  8 dagar från 16 950 SEK