Singelresor till Cinque Terre | Go Active Travel

Cinque Terre Vandring Italien Cinque Terre för dig som reser solo

Cinque Terre med de idylliska fiskebyarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är ett av Italiens mest besökta resmål. Här får ni garanterat en vandringssemester utöver det vanliga. Området erbjuder en unik kombination av havsnära vandringsleder längs den hisnande vackra kusten, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. 

De senaste decennierna har området blivit en het destination även för vandringsturister, då det bästa sättet att utforska trakten är just till fots. Med Go Active Travel får du ett vandringsprogram som kombinerar en del av de mest kända turerna med några mer gömda och mindre turisttäta pärlor. Och resan är mycket mer än bara vandring. Vi gör besök i flera intressanta byar och lär oss om deras fascinerande historia. Vi hinner även uppleva kusten från vattnet med en båttur den dagen då vi besöker Portofino. Dessutom ges flera tillfällen då vi njuter av Liguriens enastående mat och vin. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Vi klassar vandringsnivån som relativt lätt, men med inslag av medelsvår då det förekommer tuffare passager med ojämnt underlag och mycket branta backar alla dagar.

Läs mer om våra singelresor

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Har man aldrig varit i Cinque Terre kan det vara svårt att ana hur små dessa byar faktiskt är i verkligheten. Varje by består av ett par hundra hus som bokstavligen hänger på klippkanten. Hela syftet var att hålla utomstående borta. Ironisk nog idag attraherar de fem byarna miljontals turister om året. Därför är det oerhört viktigt att få vägledning av någon som kan Cinque Terre ut och in. Våra passionerade färdledare uppmanar att vända blicken bort från turistkaoset och hjälper dig istället få ut det mesta av din semester till en av världens vackraste destinationer.

Guido Bowden / Guido Bowden / Reseproducent samt färdledare på bl a Cinque Terre

Resans höjdpunkter

 • Vi kan Cinque Terre och Portofino!
 • De vackra vandringslederna mellan de ”Fem små byarna”
 • Båtturen längs kusten och besök i pittoreska Portofino
 • Demonstration om hur man gör äkta pesto
 • Picknick i vinbyn Volastra

Avgångar

22 – 29 okt

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Milano Linate 22 oktober 09:25 - 12.05
Milano Linate - Stockholm Arlanda 29 oktober 12:55 - 15.40
18 950 SEK 5+ platser kvar Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum sju nätter på 3,5-stjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En picknicklunch
 • En pestokurs med vin
 • Fri tillgång till hotellets spa
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandring
 • Båttur Portofino – Santa Margherita Ligure
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 950 kr (begränsat antal)
 • Dubbelrum för eget bruk: 2 450 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfer i restid från Milano Linates flygplats till hotellet cirka 2,5 timme. 

Boende

 • Hotel Due Mari

  Hotel Due Mari är ett familjärt och omtyckt boende med oslagbart läge, mitt mellan två stränder, i byn Sestri Levante. Hotellet är inrett i klassisk italiensk stil och bjuder på mycket genuin charm. Rummen är enkla men typiska för denna del av Italien. Obs några av rummen nås endast med trappor.

  På hotellet finns en utomhuspool med saltvatten (öppen sommartid), samt en inomhuspool och hälsocenter där olika välgörande behandlingar kan bokas till. 
  Härifrån har ni nära till ett bra utbud av restauranger och små butiker.

Vandringsprogram

Vi klassar vandringsnivån som medel då det förekommer tuffare passager med ojämnt underlag och branta backar alla dagar. Utmaningen med vandringen är att vi ofta startar och avslutar turerna på branta stigar och/eller trappor. Det handlar oftast om relativt korta partier men det kan kännas ansträngande. Bitvis kan underlaget också upplevas som utmanande, ibland med höga ojämna trappor huggna i stenen. Men vi går i lugnt tempo och tar gott om pauser så att alla känner sig bekväma. Turerna är inte särskilt långa, vi går sällan över en mil om dagen. Samtidigt hinner vi njuta av vår omgivning och ta in den magiska atmosfär som Cinque Terre bjuder oss på. Du bör ha en bra grundkondition, god balans och klarar av att gå i ojämna trappor. Vandringsstavar rekommenderas varmt.

Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga orter.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna programmet kan därför ändras från en vecka till en annan. 

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:

Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Vi flyger direkt till antigen Pisa eller Milano, beroende på avgången, och åker raka vägen till Sestri Levante och vårt hotell. Efter vi checkat in på Hotel Due Mari har vi resten av eftermiddagen för att ta en titt på den trevliga orten Sestri Levante.

Dag 2

Vi startar vår första vandringsdag direkt från hotellet efter att vi njutit av en härlig hotellfrukost. Vi vandrar sedan längs med kusten söderut mot Riva Trigoso. Leden börjar lite brant uppför men planar sedan ut och vi får en magnifik vy över havet och omgivningarna. Vi tar stigningen i lugn takt, med flera pauser för att njuta av utsikten över Sestri och omgivningar. Vandringen följer en av de mindre kända lederna i området eftersom vi är en bit utanför nationalparken Cinque Terre. Denna dag får vi ett första intryck av Liguriens natur och landskap. Längs vägen stannar vi till och äter vår medhavda matsäck som vi fått tid att inhandla på morgonen i byn. Inga tågresor idag och det innebär att vi är tillbaka i Sestri i god tid för avslappning och utforskning på egen hand innan middagen.

ca. 11km - stigning 500m - utför 500m - högsta punkt 200möh

Dag 3

Denna dag tar vi tåget till Corniglia, som är den minsta av de ”fem små byarna”. Byn ligger på toppen av en klippa med fantastisk panoramautsikt. Eftersom tågstationen ligger vid havsnivån blir dagens första utmaning att ta sig upp till byn. Sedan fortsätter vi på en led upp till lilla samhället Porciano, trehundra meter över havet. Härifrån går vår vandring på planare mark då vi vandrar på världens kanske vackraste vinterrasser. Så småningom når vi Volastra där vi äter en picknicklunch bestående av några av regionens goda delikatesser. Häruppe upplever vi de bästa utsikterna i hela området. Sedan är det dags att ta sig ner tills havsnivån igen. Vandringsleden viker sedan av brant ner till den lilla byn Manarola. Här väntar ännu en charmig liten fiskehamn, en mysig huvudgata, smala gränder och en del småaffärer. Efter en titt på byn och kanske en glass, avslutar vi sedan dagen med ungefär trettio minuters tågresa tillbaka till hotellet.

ca. 8km - stigning 500m - utför 500m - högsta punkt 420möh

Dag 4

Idag vandrar vi i nationalparken Cinque Terre. Vi startar med den korta tågresan från Sestri till Monterosso, som är den största av de fem små byarna i Cinque Terre. Byn består av en ny och en gammal del och vi gör en kortare guidad tur i gamla stan med sina trånga gränder, affärer och restauranger innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter nu på den första delen av den populära leden Sentiero Azzuro till byn Vernazza. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlat vin, citroner och oliver i över tusen år. En av de vackraste och mest klassiska vyerna av Cinque Terre och byn Vernazza, får vi strax innan vi når byn.

Dag 4 forts. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Här stannar vi för att inta en härlig lunch. Antigen på någon av trattoriorna eller varför inte en fylld foccacia från någon av barerna. Vi fortsätter med tåget till byn Riomaggiore. En rundtur för att upptäcka byn. Därefter tillbaka till Sestri Levante.

ca. 5km - stigning 260m - utför 260m - högsta punkt 190möh

Dag 5 – Ledig dag
Som vanligt med Go Active Travel tar vi en vilodag mitt i veckan.
Önskar man åka på utflykt kan man ta tåget till Genova, Cristopher Columbus födelsestad. Det är cirka en timmes tågtur och en utflykt till Genova rekommenderas varmt av vår färdledare Agneta. Har man bra med tid så kan vi också rekommendera båtturen till den gamla örlogsbasen Porto Venere, där båtturen passerar samtliga av de fem byar från havet. De färgglada byarna ligger fastklamrade på de branta klippor och vyerna från båten är en fantastisk upplevelse. Porto Venere med sina befästningar mot havet och smala gator byggdes till skydd för staden La Spezia och har ofta blivit beundrad av artister och poeter. Båten avgår från Levanto (alternativt Monterosso) som man når med en kort tågresa från hotellet.
Er färdledare kan också ge er fler alternativ på aktiviteter för denna dag.

På kvällen kommer hotellet ha en liten ”kurs” hur man gör den omtyckta röran pesto. Pesto, (av italienska pestare som betyder stöta), även Pesto alla Genovese (pesto från Genua) är en röra med ursprung i norra Italien. Pesto ska, som namnet antyder, stötas i mortel och ingredienserna är traditionellt riven parmesanost, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja. 

Dag 6

Levanto – Punta Mesco - Monterosso
Vi tar tåget till Levanto och vi startar vår vandring i den historiska delen av staden. Vi vandrar längs strandpromenaden och vi fortsätter sedan uppför genom ett område med villor, trädgårdar och olivlundar. Häruppe får vi en härlig utsikt över havet. Mestadels har vi utsikt över havet under dagens vandring men vi passerar också genom skog med stenek och inslag av medelhavsmacchian med myrten, trädljung och Aleppotall. En del trappor under vandringen, som brukligt när man vandrar i Cinque Terre. Vi når dagens högsta punkt Cresta St Antonio (325 möh) med otrolig utsikt över det liguriska havet. Här äter vi vår medhavda picknick medan vi njuter av utsikten. Nu bär det nedför mot Punta Mesco och vi får ett panorama över hela Cinque Terre ända till ön Tino i syd. Här finner vi också ruinerna av St Antonio kyrkan - från XIII seklet och en gammal fyr. Strax innan vi når Monterosso, dagens mål, passerar vi Statua del Gigante”, en 14 meter hög staty från 1910 föreställande Neptun. Eventuellt ges lite tid i Monterosso innan vi tar tåget tillbaka.

ca. 8km - stigning 550m - utför 550m - högsta punkt 300möh

Dag 7

Detta är en vandringsdag då du också får uppleva ett varierande och mycket vackert landskap på Portofinohalvön. Strax norr om Portofino kliver vi av tåget och härifrån startar vår vandring till den vackra och berömda kustbyn. Portofino är en charmig gammal fiskeby med fantastiskt läge på den italienska Rivieran, ca 30 km väster om Sestri Levante. Den pittoreska hamnen, med sina lyxyachter och fiskebåtar, kantas av pastellfärgade hus, exklusiva butiker och restauranger. Byn blev känd på 60-talet och har genom åren haft många prominenta gäster. Efter vandringen så finns det tid att strosa runt i Portofino och känna av lite av den Dolce Vita atmosfär man upplever här. Man kan också promenera ut till udden förbi Castello Brown. Efter lunch får vi tillfälle att se Portofino och kusten från havet, då vi tar en härlig tur med taxibåtar till Santa Margherita Ligure där vi stiger på tåget tillbaka till Sestri.

ca. 12km - stigning 650m - utför 650m - högsta punkt 500möh

Dag 8

Dags att säga “arrivederci”. Efter frukost kliver vi på vår buss för transfern till Milanos flygplats.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Detta var bra med resan: Guiden, hotellet och dess läge nära en strand och närheten till stadens centrum, övriga resenärer, vädret, vandringarna, lunchen som vi åt uppe på ett av bergen under en av vandringarna. Cinque Terre var fint att se och uppleva.

  Resenär Singelvandring Cinque Terre okt -22
 • Fint hotell, bra service, god frukost. Bra ledare, fina vandringar, Cinque Terre var helt fantastiskt

  Resenär Singelvandring Cinque Terre okt -22
 • Vandringarna var roliga (fast lite krävande för vissa) och landskapet väldigt vackert, bra organiserad och jag är väldigt nöjd!

  Resenär Cinque Terre singelresa okt -23

Relaterade blogginlägg

 • Fem av världens vackraste vandringsresmål

  Inkaleden, Cinque Terre, Utahs nationalparker, Dolomiterna och Annapurna. Vad har de platserna gemensamt? Jo, de är några av världens vackraste vandringsresmål. Hit ska du resa om du är sugen på en aktiv semester 2023.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Umbrien Vandring

  Drömresan för dig som reser "solo", och uppskattar kultur, historia, mat, vin och vackra vyer. Med oss får du uppleva några av de vackraste platserna och mest idylliska byarna till fots, bo högklassigt och njuta av genuina delikatesser i "Italiens gröna hjärta" .

  7 dagar från 18 950 SEK
 • KroatienSingelresa Dalmatien Vandring

  För dig som reser ensam, och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

  8 dagar från 17 950 SEK
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio Vandring

  Vi vandrar i gränslandet mellan Dolomiterna och Alperna. På denna singelresa, för dig som reser ensam, bor vi i legendariska Madonna di Campiglio. Vandringarna går i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och vi njuter av blommande alpflora. 

  8 dagar från 18 950 SEK