Ischgl Vandring med yoga som tillval Österrike Vandring i natursköna Tyrolen. Yoga som tillval!

Vandring med yoga. Häng med till Ischgl och populära och Hotel Post. Under en vecka kombinerar vi vackra vandringar med avstressande yogapass, samtidigt som vi njuter av den friska alpluften. Man måste inte vara en van yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna vara med. Yogapassen (sex stycken) är vanligtvis 50 minuter långa och det är mestadels morgonpass innan frukost. Vår yogainstruktör är utbildad i Hatha yoga, men våra yogapass är anpassade efter vår grupp samt med en del fokus på andning. Yogapassen sker i hotellets egen yogasal eller utomhus om vädret tillåter. Vill man inte yoga alla dagar, går det naturligtvis bra att avstå men man betalar ett yogatillägg för vecka.

Yoga erbjuds som frivilligt tillval, 1 200 kr för 6 yogapass. Det går alltså bra att t ex en person i en bokning väljer yogatillägg, och övriga enbart deltar i vandringarna.
Minimum 6 personer bokade för yogan för att den ska kunna erbjudas.

I tillägget ingår 6 st yogapass (preliminärt 4 morgonpass och 2 eftermiddagspass, ej ankomst eller avresedag). Observera att ordning kan komma att ändras.

Ungefärliga tider:
Morgon 06.30-07.20
Eftermiddag 16.30-17.45

För yogapassen rekommenderar vi lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

För dig som enbart är intresserad av vandring har vi fler avgångar till Ischgl, läs mer här.

Läs mer om att vandra med Go Active Travel

Resans höjdpunkter

 • Nyrenoverat hotell
 • Stor spa-avdelning
 • Svårslagen klassiker
 • Mysigt läge mitt i byn
 • Avslappnande yoga

Avgångar

9 – 16 juli

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 9 juli 08:45 - 11:00
München - Stockholm Arlanda 16 juli 14:35 - 16:45
20 450 SEK Boka resa

Önskar ni flyga från annan flygplats eller boka resan utan flyg? Läs mer här.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt superior hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck 
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • Klimatinvestering

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 600 kr
 • Tillägg för yoga med instruktör (6 tillfällen): 1 200 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3,5 timmar.

Boende

 • Hotel Post

  • Hotel Post Ischgl

  Vi bor på anrika Hotel Post, ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Till frukost möts vi av en stor, härlig buffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av välsmakande femrätters middagar och till det kanske ett gott vin från hotellets egen vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

På denna resa har vi alltid två vandringsledare, vilket ger oss mer flexibilitet i val av turer och tempo. Första vandringsdagen går vi ändå oftast alla tillsammans i en grupp.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en  vandring längs "sommerweg"  till Wiesbadener Hütte. Längst in i dalen har vi utsikt mot glaciären Piz Buin.  På hütten  äter vi en välsmakande lunch med utsikt över det storslagna landskapet.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe, en sommaröppen fäbod, en så kallad alm. Här kan man pröva almens färska mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella ändringar. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Österrike Kitzbühel Vandring

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder. Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter.

  8 dagar från 21 950 SEK
 • Österrike Lech Vandring

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar härliga alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell mitt i byn. En av våra mest uppskattade resor genom alla år!

  8 dagar från 22 450 SEK
 • Österrike Ischgl Vandring

  Vår allra mest klassiska vandringsresa! Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1 400 meters höjd på fyrstjärniga Hotel Post och har fri tillgång till hotellets fina och välutrustade spa-avdelning. I Ischgl njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar, god mat och välbehövlig återhämtning.

  8 dagar från 20 450 SEK